Avaleht
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Naljakad juhtumised arvutimaailmast »  Kummaliseim abipalve millega on sinu poole pöördutud. märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3, 4 ... 10, 11, 12  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
kjaups
MeesKesTuliMetsast
kjaups

Autoriseeritud ID-kaardiga
sõnum 12.12.2006 07:42:21 vasta tsitaadiga

Ma siin teen ka neid arvuteid ja üks sõber käib oma kastiga isegi Tallinnast siia, et ma tal midagi putitaksin seal. No tavaliselt saan ikka tasu ka, kuid paar korda on ilged kahepäevased nusserdamised tasutud tänamisega.
Miks siia siis kirjutan: Eile helistas taas nabrinaine kes kuukese tagasi sai endalegi ühe läpaka. No telefonis kukkus seletama, et seal tegid midagi ja pooled asjad on kadunud, et kas ma sinna ei saa tulla. Ütlesin, et ma pole riideski ja too läpakas minu juurde. Vastuseks tuli: Aga mul praegu ta töötab, et kui ma kaane kinni pane, ega ma midagi ära ei lõhu (et kui arvuti pole välja lülitatud). Rahustasin maha ja asuski teele.
Kohapeal selgus, et desktopilt oli paar shortcuti ära kustutanud ja satus paanikassse, et need programmid nüüd arvutist igaveseks läinud.
OK, rahustasin maha, jälle seletasin. Seletasin uuesti ja uuesti ja uuesti kuniks talle vist midagigi ka kohale jõudis ja koju seadis.
Ja siis pärl. Helistas veel kolm korda 5 minutiliste vahedega ja küsis uuesti kõike seda sama, mida ma talle olin just seletanud suure hooga.

Õnneks sõber toob alati nänni (õlut), naabrinaine tõi soksi icon_lol.gif

tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
kännuämmelg
HV Guru
kännuämmelg

sõnum 12.12.2006 07:58:12 vasta tsitaadiga

RPG16 kirjutas:
mul pidevalt helistatakse...

kõige ehedam näide, kuidas "alla lastakse" (kukeks tehakse)...
icon_lol.gif ole mees ja ütle ka neile naabritele korra kõik see välja (või anna vähemalt HV-link, et nad lugeda saaks), seejärel võta süda veel enam rindu- lõpeta nendele interneti jagamine ning nende arvuti korrastamine.
Ühel inimesepojal võiks vähemalt mingi austus enda vastu olla icon_lol.gif
Kommentaarid: 243 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 4 :: 3 :: 205
tagasi üles
Death
HV Guru
Death

sõnum 12.12.2006 11:11:55 vasta tsitaadiga

Dumbuseritega pole hullu, need kuulavad mida sa neile räägid. Need iseõppinud kehva inglisekeelega tahaks olla spetsalistid on kõige hullemad, eriti kui nad kuuluvad sinna eelmisesse arvutiinimeste põlvkonda. Näiteks tegelane kes oli veendunud et failõigusi hoitakse registris ja peab NTFS failisysteemi halvaks mõtteks... FAT on üle kõige. Või esivanem kes võtab vaevaks minuga arvuti teemadel vaielda. Või õde kes süüdimatult suvalise asja peale klõpsib ja siis viriseb kui arvuti viirusi täis on... Ja pereliikmetele on rookimine nii või naa tasuta icon_sad.gif Minu parimad kogemused on inimestega kes midagi arvutist ei tea. Nad kuulavad su rahulikult ära ja panevad info kõrvataha.

P.S olen kah hakanud Herr Kurm-i taktikat kasutama ja väitma et kuna mul endal on ainult linux siis ega ma winnist sittagi ei tea.

RPG16
HV Guru
RPG16

sõnum 12.12.2006 12:03:15 vasta tsitaadiga

tsitaat:

Või õde kes süüdimatult suvalise asja peale klõpsib ja siis viriseb kui arvuti viirusi täis on...

sama asi siin, alles oli too msni kaudu leviv viirus, meil naabrite kast siiamaani seda täis kuna ma pole seda enam näppimas käind, kutsugu itimees
kodus siis lasin linuxi peale ja kohe tuli hala misasi see on, kus vindõus kadus. natuke kasutasid ja hakkas meeldima kuni õde mingise asja installiga xorg.conf peeti keeras (lootsin et nad linuxi mida nad ei tunne jätavad rahule)
kännuämmelg, ega ma enam sinna ei lähe ka, nende downloadide vastu (mis mu netti tapavad) aitab remote control pro icon_wink.gif
Kommentaarid: 203 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 3 :: 166
tagasi üles
ufo56
HV Guru
ufo56

sõnum 12.12.2006 12:03:42 vasta tsitaadiga

Kui ma hakkaks rääkima millega mul siin kohalikud naabrid enda arvutitega hakkama saavad siis läheks ennem issanda päike looja kui minu jutud icon_wink.gif icon_neutral.gif
Korrastan ka arvuteid tasuta kohalikele, kes on raha pakkunud olen võtnud aga ise ei küsi.

Aga ükskord saatsin küll ühe perse , et mine vii enda arvuti Ordisse siis. Tuli minujuurde jutuga et arvuti ei tööta peale tema kustutamist midagi icon_biggrin.gif No ma ütlesin, et vea siis kast siia saad homme kätte kuna midagi nagunii teha pole. Jõudis siis järgmise päeva õhtu kätte aga mul endal tuli üks asi vahele ei jõudnud tema kasti valmis, ning kus siis tuli vihased sõnad mull et ma nii hangun sellega icon_neutral.gif (tee veel tasuta ja saad sõimata kah)

Betamax
HV Guru
Betamax

sõnum 12.12.2006 13:18:56 vasta tsitaadiga

Üldiselt teen neid arvutiasju tasuta, kuna inimesed, kelle masinaid ma elustan või värskendan vms. on miskit pidi mulle kasulikud. Näiteks tasuta laevapiletid, sissepääs mõnele üritusele või lihtsalt asjad, mille jaoks endal raha pole, et osta (eriti need asjad, mis välismaalt toodud).
Enamuse klientidest on naissoost, mistõttu pikema arvutiga mässamise korral saan mõnusat kokakunsti ka maitsta.
Üldjuhul mingeid probleeme pole, et a la midagi kapitaalselt peeti keeratakse. Ühe korra näitan ette. Kui siis meelde ei jää, kirjutatakse üles ja asi ants. Päris pull on vaadata, kuidas kirjutatakse mingi pikk jada sellest, mida teha tuleb ja kuhu klikkida. Viirusetõrje lausa mitu lehekülge mõnel icon_lol.gif Aga nii nad õpivad 8)

Kommentaarid: 751 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 1 :: 564
tagasi üles
Ho Ho
HV Guru
Ho Ho

sõnum 12.12.2006 13:34:02 vasta tsitaadiga

Herr Kurm kirjutas:
njah, kunagi tüüdati ka mind arvutiprobleemidega. Aga nüüd ma ütlen et ma ei tea winist midagi, otsigu pädev isik wini problade parandamiseks, ostku mac või lasku linux peale icon_rolleyes.gif
Hehe, welcome to the club 8)
Kommentaarid: 107 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 87
tagasi üles
MaitK
HV veteran
MaitK

sõnum 12.12.2006 13:36:55 vasta tsitaadiga

indre329 kirjutas:

...Ühe korra näitan ette. Kui siis meelde ei jää, kirjutatakse üles ja asi ants. Päris pull on vaadata, kuidas kirjutatakse mingi pikk jada sellest, mida teha tuleb ja kuhu klikkida. Viirusetõrje lausa mitu lehekülge mõnel icon_lol.gif Aga nii nad õpivad 8)

Ühe naistuttavaga sama lugu, et kirjutab kõik täpselt üles. See iseenesest hea, hoiab ära pikki ja tülikaid telefonikõnesid. Aga millegipärast on sellistele inimestele suht mõistatus, et kuidas saab selliseid asju peast teada ala "kuidas IE'l home page'i muuta jms"
Kommentaarid: 68 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 64
tagasi üles
Death
HV Guru
Death

sõnum 12.12.2006 13:40:52 vasta tsitaadiga

Ho Ho, muide, ega see taktika kaua ei aita... mul on juba tutvusringi nii mõnigi linuxikasutaja tekkinud, millest vähemalt yhe olen ise tekitanud...
Ho Ho
HV Guru
Ho Ho

sõnum 12.12.2006 14:15:17 vasta tsitaadiga

Death kirjutas:
Ho Ho, muide, ega see taktika kaua ei aita... mul on juba tutvusringi nii mõnigi linuxikasutaja tekkinud, millest vähemalt yhe olen ise tekitanud...
Umbes sama siin. Õnneks küll koju pole veel keegi kutsunud ning IM'i kaudu google'i või wiki linkide kopeerimine koos lühikokkuvõttega pole enamasti kuigi suur ettevõtmine ning sel ajal saab ka omi asju teha. Paarile inimesel olen sedasi isegi Gentoo installida aidanud, saavad hakkama küll.
Linuxi abi andmine siiani mulle vastukarva pole. Vähemalt tean et see on ülla eesmärgi nimel. Pahalaste poolt vaevatud pira täis masinate elustamine pole seda eales.

tagasi üles
Etsike
HV veteran
Etsike

sõnum 12.12.2006 14:46:01 vasta tsitaadiga

Sai nädalavahetusel ise inimeste poole pöördutud palvega, et palun andke oma aluspesu, just see mis teil praegu seljas on. Ja põhjendus oli lihtsalt see, et meil on seda vaja. Kuskil kümnest inimesest kuus andsid kah.
Kommentaarid: 77 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 1 :: 69
tagasi üles
arm2004
HV Guru
arm2004

sõnum 12.12.2006 16:19:50 vasta tsitaadiga

see häirib kah, et kui oman miskeidki teadmisi arvutist (mul suht vähe neid icon_razz1.gif ), siis peetakse hulluks spetsialistiks kõigis IT valdkondades icon_eek.gif
näiteks ülemus koguaeg pommib infot, et kuidas ja kas tasub jne luua miskit netisaiti ja mis selleks vaja jne jne jne, kuigi olen korduvalt öelnud, et ei tea veebindusest mitte essugi! olen kõiki tuttavaid suunanud küsitud ameti spetsialistide poole, aga miskipärast pöörduvad ikka minu poole icon_evil.gif

Etsike
HV veteran
Etsike

sõnum 12.12.2006 20:21:23 vasta tsitaadiga

Lühidalt öeldes oli tegu TENi sessiooniga (keda huvitab siis www.ten.ee ). Ühesõnaga oli palju noori koos ja siis tehti parajaid tobedaid ülesandeid, meie grupi üheks ülesandeks oli siis etiste grupide grupijuhtidelt aluspesu seljast kaubelda.
Kommentaarid: 77 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 1 :: 69
tagasi üles
Death
HV Guru
Death

sõnum 12.12.2006 23:03:20 vasta tsitaadiga

Etsike, osavad olete, pole midagi öelda...
Eisbär
Kreisi kasutaja
Eisbär

sõnum 13.12.2006 00:38:22 vasta tsitaadiga

Endalgi sellised hetki küllalt olnud.
Kõne - kuule, meil siin kadus nett ära ja tagasi ei saa..
Lähen sinna, mitte muffigi aru ei saa, mis tehtud. Jäigi tookord "itimeest" ootama

Üldiselt raha pole võtnud, kui pakutakse võtan. Aga selles on küll raudne õigus, et teeneid ei hinnata. Olen tuttavatele üsna mitmeid plaate teinud (mõnikord veel oma toorikutega!) ning ainuke, mis on, aitüma..
Ja midagi head ka..
Kunagi sain Driver1-e. Jagasin siis plaadil laiali (.zip pakitud), pakib lahti, klikib nn mängu launcherit, "Error! Check Video settings!" Tema olevat mitu korda uuesti installinud, aga asja korda ei saa. Läksin sinna, võtsin samast kaustast lahti config faili, näppisin veits ja mäng läks käima. Jutt umes selline, et huvitav, et ma seda ise ei märkanud.. (Tegemist inimesega, kes oskab väga heal tasemel ing. keelt)

Sama asi ka mul emaga, suht dumbjuuse, aga õpib AutoCADi Maastikuehituse koolis.. No ja ükspäev siis, kuule tule näita mulle kuidas ma seda kujundit teha saan, kirjanurka jne. Mul nagu, et wtf, et kelleks sa mind pead, see, et ma wordi mõikan ja arvuti nö sitast välja vean ja teen mis oskan ei tee minust veel igasugu asja spetsi.. AutoCAD on kõrgem teadus. icon_biggrin.gif

oliver.
HV Guru

sõnum 13.12.2006 03:35:48 vasta tsitaadiga

Eks ta ole. Mul on ka mõned inimesed, keda vahel hädast välja aitan, nii tasuta kui tasu eest. Ega "itimehe" maineks pole rohkem vajagi kui intuitiivset arvutite kasutamise oskust. Kunagi keskkooli ajal oli pidevalt juhtumeid, kus keegi hädaldas, et Oliver, Oliver, kuidas seda ja toda asja teha saaks (nt Corelis). Kuigi alguses polnud ma Corelit suurt näinudki, siis vaistule põhinedes sai mure kiiresti siia-sinna klikkides ära lahendatud.
Nii on poolte probleemidega, millega inimesed minu poole pöörduvad. Kiire googeldus või omal käel nuputamine ning mured, millega ma varem kokku puutunud pole, said murtud.
Ühesõnaga, sõnum dumbuseritele - ei ole üldse vajagi tohutuid teadmisi kõigest ja kõigist, kainest mõistusest ja elementaarsest arvutioskusest on rohkem abi kui esmapilgul mõnele tunduda võib.

Mis puutub telefoni teel abistamisse, siis see on kole asi. Telefonitsi ei saa õiget ettekujutust, mis pagana asjad rääkijal lahti on ning kas kõik linnukesed on õiges kohas jne. Asjad, mille lahendamiseks läheks 1-2min, võivad telefoni teel võtta 10x rohkem aega või sootuks lahendamata jätta. Viimati proovisin telefoni teel suheldes aidata ühel kliendil installida üht bluetooth-klaverit, aga kui mul võttis see protseduur koos bt dongle'i installiga 2min, siis 2x15min kõnede järel olen loobunud sellest ning palunud kast kohale tuua.
Ihukarvad tõusid püsti kui paar päeva tagasi kuulsin, kuidas üks töökaaslane üritas telefonitsi seletada, et võta nüüd start lahti... Sealt alt vasakust nurgast see roheline nupp "start"... Nii, nüüd võta settings... Settings... See on seal keskel... Nüüd vali control panel... Control... Panel....
Ja lõppeesmärgiks oli mingi network troubleshooting (ruuteri konfimine ehk), nii et minu mäletamist mööda jäi see lahendamata.
Kommentaarid: 280 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 239
tagasi üles
Margo704
HV kasutaja

sõnum 13.12.2006 16:05:40 vasta tsitaadiga

Jah, tihtipeale inimesed ei saa aru, et piisaks ainult, kui pisut loogiliselt mõelda või google'ist otsida. Inimesed mõtlevad, et "oi, see mingi arvutivärk, ma niikuinii ei saa aru, parem küsin mõne targema käest". Vahel mõni küsib, et kuidas muuta mingit seadistust mingis programmis, mida mina, erinevalt abivajajast, kunagi varem kasutanud pole. Veidi menüüde ja optionite uurimist ja leiab asja üles.
Ükskord oli õel vaja kooli jaoks mingi muusikategemise programmiga mingi värk teha. Mina muusikast midagi ei jaga, tema arvutitest midagi ei jaga - kahepeale saime kenasti asja tehtud icon_biggrin.gif

Enamasti lähvad itimehed lihtsama vastupanu teed ja teevad dumbjuuserile asja puust ja punaseks ette. Aga võibolla oleks targem vahel õpetada nii, et inimene ise ka õpiks mõtlema. Siis ehk teinekord ei küsi enam lolle küsimusi, vaid mõtleb ise.

No näiteks ükskord üks tuttav küsis, kuidas ta saaks installida uuema amsn-i versiooni (kunagi, kui ma talle arvutit installisin, siis, kuna ise kasutan msn-imiseks amsn-i, installisin ka talle amsn-i). Tavaliselt sellisel puhul ma annan inimesele täpse lingi, kust programm alla tõmmata ja siis õpetan, et nüüd ava see asi, siis kliki sinna ja siis sinna ja siis sinna jne. Aga seekord mõtlesin teha nii:

(M - mina; K - küsija)
M : ma võin sulle ju ka lingi anda ja samm-sammult õpetuse öelda ...
K : teeme ära siis
M : aga proovi pulli pärast ise hakkama saada icon_wink.gif
K : mis pull see siis on
M : ma õpetan sulle, kuidas loogiliselt mõelda ...
K : nii
M : mõttekäik võiks olla umbes selline: tahan amsni uut versiooni. kust seda võiks saada. äkki amsni kodulehelt? aga mis selle aadress on? kui google'ist otsin, äkki saan teada. kirjutan google'isse "amsn". esimene otsingutulemus on http://amsn-project.net/index.php . Lähen vaatan, mis seal aadressil on. Näe, ongi amsn-i koduleht icon_smile.gif . nii, nüüd vaja programm alla laadida. aga näe lehekülg, sinder, võõras keeles. tundub, et see vist inglise keel. vaatan inglise-eesti sõnaraamatust, kuidas on inglise keeles alla laadima. Ahhaa, see on download. nii, vaatan, kas seal kodulehel on mõnda linki nimega "download". ongi icon_smile.gif . klikkan sellele ....
M : noh, kas edasi proovid ise?
K : icon_biggrin.gificon_biggrin.gificon_biggrin.gif
M : tuleb välja, et loogiline mõtlemine tegelt täitsa lihtne ja lõbus, eks ole? icon_biggrin.gif

rallitaja
HV veteran

sõnum 13.12.2006 16:08:00 vasta tsitaadiga

ise olen sõbrannadel ikka tasuta teinud asju; võivad veel solvuda kui midagi küsin icon_lol.gif
ikkagi vastassoo esindajad on toredad
Kommentaarid: 19 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 15
tagasi üles
Dianatrix
Kreisi kasutaja

sõnum 13.12.2006 16:56:16 vasta tsitaadiga

Margo704 moodi olen ise ka lähenenud, vahel viitsin õpetada või kui ise ei tea siis guugeldada ja õpetada, aga viimasel ajal on üha rohkem nii juhtunud, et kirjutan vastava otsingu Googlesse ja pasten dumbuserile selle Google lehe, kus otsingutulemused olemas. Paar korda nii teha ja dumbuser hakkab vaikselt aru saama, et Google is your friend.. icon_wink.gif
Kommentaarid: 61 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 3 :: 1 :: 48
tagasi üles
jt234
HV veteran
jt234

sõnum 13.12.2006 18:02:16 vasta tsitaadiga

ma õpetan vanaemale aeg ajalt arvuti kasutamist (tal oma arvuti)
Praegu oskab googlet ja muid otsingumootoreid kasutada, favourite lisada, töökoha kodulehel käia, meile saata ja veidi ise ka uurida... ainuke probleem on, et ta ei oska inglise keelt, eks ma siis näitan ette alguses, ta jäteb meelde ja nii õpibki icon_smile.gif aint käib närvidele, et aeg ajalt tuleb enamvähem, et tõlgi see ära, mida see tabel siin tähendab?

Herr Kurm
Piiratud kasutaja
Herr Kurm

sõnum 13.12.2006 18:06:47 vasta tsitaadiga

ropult käib närvi kui inimesed üritavad inglikeelseid oskussõnu aktsendiga öelda, no konkreetselt ei saa aru, öelgu nagu eesti keeles ütlevad
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
rallitaja
HV veteran

sõnum 13.12.2006 18:12:41 vasta tsitaadiga

ATI kaart - AA-TEE-II kaart (lihtsalt noobid)
ATX - aa-tõhh-iks (tattide komme)
CPU - ess pe uu (reidisläng, c = s)
windows - windõus
advanced - advanked
device - devike
tagasi üles
Herr Kurm
Piiratud kasutaja
Herr Kurm

sõnum 13.12.2006 18:14:17 vasta tsitaadiga

kui nad veel nii ütlevad on normaalne aga kui sulel vigast koknit pursitakse telefoni teel siis ajab küll närvi
tagasi üles
Ho Ho
HV Guru
Ho Ho

sõnum 13.12.2006 18:21:07 vasta tsitaadiga

Mina olen sellistel tavaliselt lasknud teksti tähthaaval lugeda
tagasi üles
Dianatrix
Kreisi kasutaja

sõnum 13.12.2006 20:11:17 vasta tsitaadiga

rallitaja kirjutas:
windows - windõus
advanced - advanked
device - devike

Windows ongi imelik sõna, ma ise ütlen vindoosa või vindos. icon_razz.gif
Ülejäänud kahega tuli meelde, kuidas mu boss ütleb, cancel = känkel. icon_lol.gif
Ise ütlen sama asja kohta tsänsel, sest see on naljakas ja armas, mitte et ma ei teaks kuidas õige on.
Hull OT, vabandust... icon_redface.gif
Kommentaarid: 61 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 3 :: 1 :: 48
tagasi üles
RPG16
HV Guru
RPG16

sõnum 13.12.2006 21:24:48 vasta tsitaadiga

hmh, natuke ot'd sekka, meil oli eesti keele kt, pidin leidma v tähega sõna, ma kribasin (meelega) vindõus, oli õigeks märgitud icon_biggrin.gif
btw cancel kohta öeldakse siis kansel
Kommentaarid: 203 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 3 :: 166
tagasi üles
R A T
HV veteran
R A T

sõnum 14.12.2006 21:50:30 vasta tsitaadiga

ma ütlen canceli kohta KANKEL icon_smile.gif
Kommentaarid: 33 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 31
tagasi üles
bbbb
Kreisi kasutaja
bbbb

sõnum 14.12.2006 22:11:29 vasta tsitaadiga

tra arvuti on p*rses. miks ma oma sisselogimisaknast edasi ei saa. krt itimees on mu passwordi ära vahetanud. ei hoopis viirus on sees. see oli siis "armas ülemus". igaks juhuks mainisin, et caps lock'i tuli põleb...
R A T
HV veteran
R A T

sõnum 14.12.2006 23:46:23 vasta tsitaadiga

jt234 kirjutas:
ma õpetan vanaemale aeg ajalt arvuti kasutamist (tal oma arvuti)
Praegu oskab googlet ja muid otsingumootoreid kasutada, favourite lisada, töökoha kodulehel käia, meile saata ja veidi ise ka uurida... ainuke probleem on, et ta ei oska inglise keelt, eks ma siis näitan ette alguses, ta jäteb meelde ja nii õpibki icon_smile.gif aint käib närvidele, et aeg ajalt tuleb enamvähem, et tõlgi see ära, mida see tabel siin tähendab?

mul vanaema koguaeg kasutab msni ja nati surfab netis.
õpetasin talle "croci" mängu selgeks, pelas seda nii mis hull icon_biggrin.gif
ja eks ta muidu ka ikka omamoodi häkib icon_razz.gif
isa on üldse hull vend, andsin talle kunagi AOE 2, seletasin ära mis goal on ja kuidas käib, panin ta tutoriale mängima, natukese aja pärast jäi "haigeks" ja töölt kodus oldud ajaga tegi mängu läib, ise uuris netist, et uus versioon olemas (aoe3, expansionid tegi ka kõik läbi kahel), küsis seda... Natukese aja pärast sai... Siis 2 nädalat hiljem küsisin, noh kuidas on? Ütles et vana oli parem, uus on nii igav..
Siis küsisin kas juba läbi, ütles ja.. ütlesin et skirmish mode on ka, see ka päris huvitav, selel peale öeldi, et "see on ka juba igav, kõikide meestega jõuab lõpuks ühte samma staadiumisse enamvähem" icon_biggrin.gif
Siuke häkker... isa-naine mängib doom 3-me, kunagi pleikaripeal mängis doomi ja tegi läbi, sellest ka doomi hullus. muid asju ei tohiks ta mängida ja online fpsi vihkab, sest panime isa ka seda mängima icon_biggrin.gif

ps. ma ei ole 7 aastane, 21 olen ja isa üle 40ne
tagasi üles
namstoop
HV Guru
namstoop

sõnum 14.12.2006 23:53:27 vasta tsitaadiga

kõige ekstreemsem (või noh teisele poolele vast üks kallimaid) telefonijuhendus, mis teinud olen, nägi välja nii, et mulle helistati mobiililt (eesti number) Kanadast siia mobiilile ja ma siis õpetasin kuidas Skype tööle saab icon_rolleyes.gif. Võis vist üsna kalliks minna....

Aga see sama vanemas eas härrasmees ongi vist mu nö põhiklient. Olen tema numbrilt tulevatele kõnedele pannud eraldi helina, kui õhtul või ndlavahetusel heliseb, on kohe teada, et peab ennast arvutilainele viima icon_lol.gif Aga iseenest on ta üsna tehnoloogiasõbralik, MSN ja Skype on kasutuses jne. Aga peamiselt küll majanduslikel põhjustel, et suhtlus välisilmaga oleks odavama.

Aga viimastes aegades üks noh... ee... imelikumaid "arvutiparandusi", mis teha on tulnud, seisnes selles, et käisin oma poja lasteaias ja panin Openoffice vaikimisi faile MS Office formaadis salvestama. Eelnev probleemikirjeldus oli samas nii segane, et ega täpselt ei saanudki aru mida üldse vaja tegema minna. Aga jah, ilmselt oli loll tegu, nüüd ongi mingi ilge arvutiguru maine ja juba pidin meilinglisti orgunnima ja mingit lehte tahetakse ka veel... aga noh, lasteaeda võib ju ikka abistada.

tagasi üles
jt234
HV veteran
jt234

sõnum 15.12.2006 00:07:18 vasta tsitaadiga

Noo, eks mu isa mängib kah Homm V + expansionit, homm4, generals + zero hour, diablo 2, rohkem ei tule meelde icon_smile.gif
diablo sai peaaegu läbi, hommv kah läbi, expansionit toksib praegu, generalsi mängis nagu eriti hull, kõik mapid + story kõigiga läbi, homm4 tegi kah vist campaigni suht läbi.

ufo56
HV Guru
ufo56

sõnum 15.12.2006 02:22:50 vasta tsitaadiga

Kui juba läks jutuks mida vanemad mängivad icon_biggrin.gif
Isale õpetasin solitare selgeks(ta pole just arvuti aja inimene) ja selle DX Ball 2 icon_lol.gif Huvitav oli vaadata kui ta leidis ka tegevust, mitte koguaeg minukallal võtta, et mis küll sa sellest mängimisest saad:D

prtv
HV Guru

sõnum 15.12.2006 09:20:31 vasta tsitaadiga

Sõber siis küsib mult, et mis mu rami suurus on. <Mina kohe häebenema, et 192mb icon_redface.gif
Tema sellepeale. "Aga minu RAMi suurus on 320gb."

Lootusetu juhtum.

Betamax
HV Guru
Betamax

sõnum 15.12.2006 12:22:59 vasta tsitaadiga

Üldiselt on telefoni teel nõustamine lihtne, kui olen näiteks isiklikult lapakatel Windowsi ära seadistanud ja programmid installeerinud - enda käe järgi tehtud ja tuttavad programmid. Probleemi pole. Kui midagi meelde ei tule, siis ajan oma masinale hääled sisse ja vaatan samadele programmidele otsa ning tuleb meelde icon_smile.gif
Kõige nõmedam aga oli selle iTunesiga. Normaalne programm, aga mina isiklikult puutusin sellega septembris esimest korda kokku. Nagu labürint vahepeal. Shuffle'i peale kopeerimine oli kerge (mitte alati muidugi), aga ülejäänud toimingud küll 2 kasutuskorraga meelde ei jäänud.

Oskussõnadest nii paljukest, et mu ema pole siiani suutnud vist õppida EXPLORER õigesti hääldama. Tema ütleb ikka eksploirer. Minu keelealane haridus ei suuda kuidagi aru saada, kust ja kuidas ta sellise hääldusviisi on leidnud icon_rolleyes.gif

ufo56 kirjutas:
Isale õpetasin solitare selgeks(ta pole just arvuti aja inimene) ja selle DX Ball 2 icon_lol.gif Huvitav oli vaadata kui ta leidis ka tegevust, mitte koguaeg minukallal võtta, et mis küll sa sellest mängimisest saad:D

Mu ema fännab neid lahedaid mänge, kus tuleb 5 või enam pallikest ritta ajada. Kunagi oli tal mingi venelaste tehtud mäng LINES, aga see oli DOSi oma ja Windows 95 jaoks. Kuna uuematel see tööle ei läinud, siis leidsin ühe vabavaralise lahenduse asemele - 5Star Free Lines. Ise ei saanud aru, kuidas võib sellist mängu üle 2 tunni järjest mängida, aga ükskord oli igav ja "kogemata" mängisin seda ise 8 tundi jutti. Valus sõltlase tunne oli hiljem icon_redface.gif

tagasi üles
Urmet
HV vaatleja

sõnum 15.12.2006 14:26:34 vasta tsitaadiga

indre329 kirjutas:
Mu ema fännab neid lahedaid mänge, kus tuleb 5 või enam pallikest ritta ajada. Kunagi oli tal mingi venelaste tehtud mäng LINES, aga see oli DOSi oma ja Windows 95 jaoks. Kuna uuematel see tööle ei läinud, siis leidsin ühe vabavaralise lahenduse asemele - 5Star Free Lines. Ise ei saanud aru, kuidas võib sellist mängu üle 2 tunni järjest mängida, aga ükskord oli igav ja "kogemata" mängisin seda ise 8 tundi jutti. Valus sõltlase tunne oli hiljem icon_redface.gif
seda on isegi nähtud. kunagi aastaid tagasi tuli emal onuga võistlusmoment sisse ja siis sai mõnigi kord hommikul tõustes nähtud ema arvutitaga, mitu miljonit punkti skoori tehtud ja õnnest säramas icon_biggrin.gif
Täpset mängu nime enam ei mäleta, aga mingi sarnane värviliste pallikeste rittaajamine see oli
Kommentaarid: 10 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 10
tagasi üles
Betamax
HV Guru
Betamax

sõnum 15.12.2006 14:31:21 vasta tsitaadiga

Urmet kirjutas:
indre329 kirjutas:
seda on isegi nähtud. kunagi aastaid tagasi tuli emal onuga võistlusmoment sisse ja siis sai mõnigi kord hommikul tõustes nähtud ema arvutitaga, mitu miljonit punkti skoori tehtud ja õnnest säramas icon_biggrin.gif
Täpset mängu nime enam ei mäleta, aga mingi sarnane värviliste pallikeste rittaajamine see oli

Tetrisega elektronmängude kuldajal tõusis esivanem iga päev 2 tundi enne tööleminekut üles ja klõbistas mängida. Mulle jäid ainult tühjad patareid icon_cry.gif

tagasi üles
R A T
HV veteran
R A T

sõnum 15.12.2006 16:17:52 vasta tsitaadiga

kodus ma vahepeal tõmbasin Zuma Deluxe peale, hiljem oli see kõigil 5el arvutil peal, koju tulid siis oli ukseni kuulda, et vähemalt kahes arvutis mäng käis...
Ema pani mehega poole ööni võidu vahepeal icon_biggrin.gif

Aga nüüd oleme jubedalt välja kaldunud teemast...
tagasi üles
Märt.
HV Guru
Märt.

sõnum 15.12.2006 17:15:57 vasta tsitaadiga

ufo56 kirjutas:

Kui vana su isa on?

prtv
HV Guru

sõnum 15.12.2006 19:25:43 vasta tsitaadiga

indre329 kirjutas:
ufo56 kirjutas:

Mu vanaema klõbistab ka seda nii mis jube. Tal muidugi Win 95 ning 4palli ritta tuleb saada. Siis 1kord sattusin ka seda mängima ja tohoh imet, et tegin kohe uue rekordi ning mängisin mingi 5 tundi jutti. Vanaema muidugi võttis eesmärgiks ja ületab seda rekordit icon_biggrin.gif

gnoom
HV veteran

sõnum 17.12.2006 05:00:04 vasta tsitaadiga

emty kirjutas:
minupoole p88rdus mu 6de abipalvega, mis tundus enam kui imelik...panin talle arvuti kokku, kuid ilmselt ei pannud esipaneeli korralikult kinni ja paneelil olev power-nupp ei ulatunud korpuse kyljes oleva lylitini...yhes6naga, tema seda k2ima ei saanud...aga kuna eelmisel arvutil oli toiteploki kyljes on-off lyliti, siis proovis ta iseseisvalt omaarust sama lylitit lylitada, mis tegelikult oli 115v/230v vahetav lyliti...

aga toide koos korpusega nüüd seltsimees gnoomi k2es ja t88tab siiani...

Jep töötab ja peale väikest tutvust jootekolviga töötab see toide täies mahus jälle edasi. icon_wink.gif

Omal ka üks paariaasta tagune juhtum.
Sai ühele tytarlapsele (21a.) arvuti soetatud. Paar päeva hiljem tema meestuttav kurtma, et arvutile uut klaverit vaja. Mina siis küsima, et mis siis sellel viga, mis kaasas oli. Sain vastuseks, et sellel juhe katki. Nu ok. viisin siis uue klaveri kohale ja vaatan, et eelmisel juhe katki lõigatud. Mõningase uurimise peale sain ka tõe teada.
Nimelt tütarlaps oli jäänud töötava arvutiga üksi ja siis oli tahtnud seda kinni panna, aga kuna mingi anomaalia tõttu ei leidnud power nuppu siis sattus vähe paanikasse (väga blond on tegelt ka) ja muud ei osanud teha kui lõikas kääridega klaveri juhtme pooleks.
icon_smile.gif icon_smile.gif
Kommentaarid: 67 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 64
tagasi üles
Mario.
HV Guru

sõnum 17.12.2006 05:19:18 vasta tsitaadiga

gnoom kirjutas:
emty kirjutas:
minupoole p88rdus mu 6de abipalvega, mis tundus enam kui imelik...panin talle arvuti kokku, kuid ilmselt ei pannud esipaneeli korralikult kinni ja paneelil olev power-nupp ei ulatunud korpuse kyljes oleva lylitini...yhes6naga, tema seda k2ima ei saanud...aga kuna eelmisel arvutil oli toiteploki kyljes on-off lyliti, siis proovis ta iseseisvalt omaarust sama lylitit lylitada, mis tegelikult oli 115v/230v vahetav lyliti...

aga toide koos korpusega nüüd seltsimees gnoomi k2es ja t88tab siiani...

Jep töötab ja peale väikest tutvust jootekolviga töötab see toide täies mahus jälle edasi. icon_wink.gif

Omal ka üks paariaasta tagune juhtum.
Sai ühele tytarlapsele (21a.) arvuti soetatud. Paar päeva hiljem tema meestuttav kurtma, et arvutile uut klaverit vaja. Mina siis küsima, et mis siis sellel viga, mis kaasas oli. Sain vastuseks, et sellel juhe katki. Nu ok. viisin siis uue klaveri kohale ja vaatan, et eelmisel juhe katki lõigatud. Mõningase uurimise peale sain ka tõe teada.
Nimelt tütarlaps oli jäänud töötava arvutiga üksi ja siis oli tahtnud seda kinni panna, aga kuna mingi anomaalia tõttu ei leidnud power nuppu siis sattus vähe paanikasse (väga blond on tegelt ka) ja muud ei osanud teha kui lõikas kääridega klaveri juhtme pooleks.
njaa...ikka ei tehta endale selgeks, et arvuti pole hiir molu ja klaver icon_biggrin.gif Kaval. Küll pidi paanika olema kui arvuti seisma ei jäänud. Veel parem...ta oleks võind täismetallkääridega toite läbi lõigata icon_lol.gif
Kommentaarid: 274 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 6 :: 2 :: 217
tagasi üles
Mart352
HV Guru
Mart352

sõnum 17.12.2006 06:00:08 vasta tsitaadiga

gnoom kirjutas:
[Nimelt tütarlaps oli jäänud töötava arvutiga üksi ja siis oli tahtnud seda kinni panna, aga kuna mingi anomaalia tõttu ei leidnud power nuppu siis sattus vähe paanikasse (väga blond on tegelt ka) ja muud ei osanud teha kui lõikas kääridega klaveri juhtme pooleks.

icon_confused.gif ei tea mis paanika seda tegema sundis icon_eek.gif

Mul vanaemaga seoses üks naljakas juhtum. Võtsin ükspäev sülearvuti maale kaasa. Vanaema küsis, et mis selle arvutiga üldse teha saab. Rääkisin siis pisut aga ta suurt vist aru saanudki. Mõtlesin, et näitan talle Painti ja lasen touchpadiga midagi joonistada. Valisin mingi suvalise värvi ja ütlesin, et proovi. Tegi siis paar kriipsu kui järsku tõmbas käe läpakast eemale ja küsis, et ega värv otsa ei saa icon_biggrin.gif

PS: Cancel = sänsel

ufo56
HV Guru
ufo56

sõnum 17.12.2006 20:14:43 vasta tsitaadiga

udusiil kirjutas:
ufo56 kirjutas:

Kui vana su isa on?

60

voyager_est
HV Guru
voyager_est

sõnum 18.12.2006 00:25:38 vasta tsitaadiga

bbbb kirjutas:
tra arvuti on p*rses. miks ma oma sisselogimisaknast edasi ei saa. krt itimees on mu passwordi ära vahetanud. ei hoopis viirus on sees. see oli siis "armas ülemus". igaks juhuks mainisin, et caps lock'i tuli põleb...

Mul on endal Krediidipanga internetianka sisse logides pidevalt sama jama.
Aga mitte, et ma arvaks, et arvuti tuksis on, vaid peksa või pead vastu seina, et kuidas jälle parool ära ununenud on.
See on see, kui kasutajanimi on suurte tähtedega ja lihtsam on Caps Lock peale lükata kui Shiftiga susserdada ja
parooli asemel tulevad tärnid icon_lol.gif Masendav.
Kommentaarid: 74 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 66
tagasi üles
Death
HV Guru
Death

sõnum 20.12.2006 12:00:28 vasta tsitaadiga

Esivanema teemaks on ära läinud... aga kui ta juba läks siis jätkame. Minu isa on siis 65, endine elektroonik ja omab üsna suurt huvi arvuti vastu ning omab täista oma arvutit. Oskustega on nii et keskeltläbi täitsa orienteerub. Solitarei laob juba majapidamise esimese arvuti ja win 3.11 aegadest ning kolab omal käel netis. Paar korda on ikka juhtunud et pean tema masinas rookimise ette võtma aga viimasel ajal paistab et on ise targemaks saanud.

Tädi on isast paar aastat vanem, ükspäev tulen mina koju ja mis mina leian, isa ja tädi on koos poes käinud ja tädile täista uue arvuti ostnud! Selle kartuli kõige odavama 64biti semproniga kasti ja voolukaabli/dokumentasiooni oli ka k-rahvas pärast poes kastist välja võtmist tagasi panemata jätnud. Peal oli Preinstallitud kuid aktiviseerimata windows. Kulus tükka ega kangutamist enne kui siis selgeks sai et OS-i ost ei sisaldanud ja minult eeldatakse et ma arvuti töötavaks teeksin ning hulk vaidlemist enne kui sai ära selgitatud miks seda peal olevat windowsit kasutada ei saa. Lõpptulemusena elab tolle kasti peal nüüd Kubuntu ja kuna tädi eesmärk oli ainult Skypei kasutada, MSN-is istuda ja pangas käia siis pole ma sealt ainsamatki kaebust kuulnud...

edit: UUUPS!

viimati muutis Death 20.12.2006 15:24:38, muudetud 2 korda
Kommentaarid: 39 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 36
tagasi üles
DigeBeni
HV Guru
DigeBeni

sõnum 20.12.2006 17:13:00 vasta tsitaadiga

... kõige kummalisemad tunduvad mulle abipalved, mis eeldavad, et kuna mu töövaldkond on tihedalt seotud arvutitega, siis järelikult peaksin olema ühtviisi pädev kõigis valdkondades, mis vähegi miskitviisi arvutustehnikaga seotud. Hiljuti pidin tohutu pettumuse valmistama ühele uhiuue BMW omanikule sest tema raudne loogika lubas arvata, et kuna mu spetsialiteet on seotud arvutitega, siis peaksin ma hirmus hästi tundma ka tema auto pardakompuutrit ja sain päris mitu mõru märkust selle eest, kui soovitasin pigem auto dokumentatsiooniga tutvuda või lähimasse esindusse pöörduda ...
contramort
HV kasutaja

sõnum 21.12.2006 16:22:19 vasta tsitaadiga

Kõige hullem ongi see, et nö kõike oskavaks itimeheks saad väga kergelt. Mina isiklikult pole mingi spetsialist, täiesti tavaline kasutaja, aga tihti peetakse ka hulluks spetsialistiks. Tavaliselt kui kellelgi mingi probleem on, ütlen lihtsalt, et ei ole spetsialist, pöörduge asjatundja poole. Sellest tavaliselt ei piisa, ei antagi mingit vastust, küsitakse endiselt mida teha, siis soovitan teha restore'i, veel ütlen täpselt kuidas seda teha, läheb mingi aeg mööda ja siis küsin, kas aitas, vastuseks ei aidanud. Küsin, kas tegid restore'i ära, vastatakse ei teinud või ei vastata midagi konkreetset, lihtsalt, et ikka ei tööta. Ei viitsi rohkem jännata ka, aga tihti jään ikka nagu süüdlaseks, kuidas ei oska!? Aga mida ma pean tegema, kui öeldakse, mul on mingi viirus vist arvutis, mida ma teen? Õnneks viimasel ajal ei tüüdata enam eriti nende probleemidega, vist on juba aru saadud, et mina nende probleemidega ei tegele. Pole lihtsalt aega, viitsimist ega ka oskusi (kuigi oskustega on nii, nagu juba keegi ütles, kui mingi probleem endal on, hakkan lihtsalt selle kohta infot otsima ja enamasti saab ka lahendatud), aga teiste probleemidega lihtsalt ei viitsi tegelda, vot selline paha inimene olen icon_lol.gif
arm2004
HV Guru
arm2004

sõnum 21.12.2006 18:23:02 vasta tsitaadiga

krt mu puhul siiamaani nö. "võõrutusnähud" icon_confused.gif mõned viimased nädalad olen telefoni välja lülitanud, et igasuguste küsimuste eest põigelda, nüüd tööl tekitas see probleemi icon_sad.gif
pole nigu selline mees kah, et suudaks otse öelda "käi urruauku, mul rohkem pohh su arvutist kui Venemaal Eesti õhuruumist" icon_razz1.gif

rallitaja
HV veteran

sõnum 22.12.2006 12:02:05 vasta tsitaadiga

mina olen viisakalt vabandanud, et mul pole aega, töötan suure asja kallal. Ja kui paar korda nii öeldud, pole enam käidud/helistatud...
tagasi üles
MaitK
HV veteran
MaitK

sõnum 03.01.2007 13:28:37 vasta tsitaadiga

Tuli kõne: "Mul loobib midagi ette!"
Mina: "Kes sind millega loobib?"
Helistaja: "Keegi ei loobi, winamp teeb imelikke asju, mängib 2 laulu korraga."

Edasi läks asi juba tehnilisemaks ja ei pea siinkohal põhjuseks rohkem mainida. Aga muige võttis küll näole, kui üks tütarlaps oma veidra probleemiga helistas icon_smile.gif

tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Naljakad juhtumised arvutimaailmast »  Kummaliseim abipalve millega on sinu poole pöördutud. mine lehele eelmine  1, 2, 3, 4 ... 10, 11, 12  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.