Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
rbr
HV kasutaja

|
26.11.2006 13:37:52
|
|
|
Kas kellelgi on jagada uut infot norby wimaxi toimimise kvaliteedi kohta külatee3 raames Nimelt peaks varsti valmis saama ka pärnumaa projekt ja endal see ainuke lahendus neti saamiseks,huvitab just see kuidas peetakse kinni lubatud kiirustest.Et kui 1mb oled tellind siis kas selle saab ka voi istud reaalselt miski 200kb otsas.Tänx kõigile kes viitsivad kribada
|
|
Kommentaarid: 18 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
17 |
|
tagasi üles |
|
 |
airm
HV Guru
|
26.11.2006 13:44:39
|
|
|
Kui nad üle ei müü, siis peaks saama. Reklaamivad nii heaste.
Ka siin on tehnoloogiline piirang peal, kui palju mahub masti ümber bandwitsi.
|
|
Kommentaarid: 56 loe/lisa |
   |
2 :: |
1 :: |
50 |
|
tagasi üles |
|
 |
S!!M
HV veteran

|
26.11.2006 18:03:44
|
|
|
oma norby ühendusega igati positiivselt rahul, igati hea upload, nett ei katke, ja lisaks odav on ka
|
|
Kommentaarid: 264 loe/lisa |
   |
225 |
|
tagasi üles |
|
 |
nuhk
Kreisi kasutaja

|
01.12.2006 05:40:20
|
|
|
Arvan, et Norby kupeldatakse Elionile maha..
|
|
Kommentaarid: 8 loe/lisa |
   |
7 |
|
tagasi üles |
|
 |
martn
HV kasutaja
|
01.12.2006 11:01:55
|
|
|
tsitaat: |
Arvan, et Norby kupeldatakse Elionile maha..
|
mind kohe huvitaks, millel sinu arvamus põhineb?
|
|
Kommentaarid: 3 loe/lisa |
   |
2 |
|
tagasi üles |
|
 |
Silver?!
HV veteran
|
01.12.2006 17:52:26
|
|
|
nuhk mida sa suitsetad?
|
|
Kommentaarid: 13 loe/lisa |
   |
11 |
|
tagasi üles |
|
 |
darkside
HV veteran

|
01.12.2006 18:39:28
|
|
|
nuhk, kas mitte ainult telefoniyhendused
|
|
Kommentaarid: 71 loe/lisa |
   |
70 |
|
tagasi üles |
|
 |
indrpo
HV Guru
|
01.12.2006 19:14:53
|
|
|
Norby Haapsalu ja Rapla korrusmajainternetid müüs Norby juba Elionile maha, aasta jooksul tõstetakse praegused "õhust" tulevad lingid Elioni optika otsa.
Paljud ennustasid juba alguses, et Norby tehti müügi jaoks...nüüd tehti algus lahti.
Väidetavalt tegeleb Norby edasi suuremas mahus Wimaxi eraklientidega ning äriklientidega.
|
|
Kommentaarid: 259 loe/lisa |
   |
2 :: |
226 |
|
tagasi üles |
|
 |
Lemmy
Kreisi kasutaja

|
|
Kommentaarid: 41 loe/lisa |
   |
38 |
|
tagasi üles |
|
 |
olc
HV Guru

|
04.12.2006 23:53:30
|
|
|
Lemmy kirjutas: |
Ühesõnaga, kõik mis pole WiMax, see läheb Elionile ja Norby hakkab edaspidi ainult WiMax'iga opereerima. |
tundub nii jah, norby lehel pole kortermaja interneti pakettidest enam sõnagi
|
|
Kommentaarid: 137 loe/lisa |
   |
125 |
|
tagasi üles |
|
 |
Pailaps
HV Guru
|
05.12.2006 03:28:38
|
|
|
Uurige järgi , mis meie liinidest saab?
Kui tuleb Elioni kortermaja internet, siis pole meile seda saasta ma arvan vaja.
Ilmselt korjatakse meie staatilised ipd ära ja pannakse ppoe otsa istumaie.
Ehk kõik kortermaja kasutajad tõstke olematusse klienditeenindusse lärmi!
_________________ Ma trollin 50% oma postitustest. |
|
   |
52 |
|
tagasi üles |
|
 |
martn
HV kasutaja
|
05.12.2006 11:20:42
|
|
|
hmm....nu öeldakse ju selgesõnaliselt, et:
Tehingu raames omandab
Elion Norbylt kogu eraklientidele internetile lairiba juurdepääsu teenuse osutamise
äritegevuse (välja arvatud Wimax tehnoloogial põhinev traadita juurdepääs), mis tervikuna
omandamisel on võimeline iseseisvalt jätkama teenuse pakkumist. Norby jätkab iseseisva
ettevõtjana tegutsemist ülejäänud äritegevuse valdkondades, milles Norby enne tehingu
jõustumist tegutseb, st Wimax tehnoloogial põhineva traadita juurdepääsu teenuse
osutamist eraklientidele ja mistahes tehnoloogiate baasil teenuse osutamist äriklientidele
millest mina järeldan järgmist:
kõik erakliendid saavad elioni klientideks va. wimax
kogu äriklientuur jääb norbysse
kogu ip-telefoniteenus jääb norbysse
ja siis veel....
Norby Telecom AS ostis MicroLink Eesti AS-ilt äriklientidele suunatud Metroo andmesidevõrgu. Metroo ost on Norby üks esimesi olulisi samme Balti riike ühendava fiiberoptilise andmesidevõrgu ehitamisel
http://www.postimees.ee/041206/esileht/olulised_teemad/tarbija24/tehnika/232313.php?r=
ja siis veel....
lisaks on siis norby ka Lätis, Leedus, Soomes ja Hispaanias
edasised järeldused saate ise teha
|
|
Kommentaarid: 3 loe/lisa |
   |
2 |
|
tagasi üles |
|
 |
Pailaps
HV Guru
|
05.12.2006 17:21:24
|
|
|
Martin, kas meid kui eratarbijaid on teavitatud muudatustest või tead sa millal peaks see toimuma?
Postkast on senimaani tühi olnud, peale piinlikult täpselt kohal olnud Norby Telecomi igakuise arve.
Ei märganud, et arve peal oleks midagi öeldud selle kohta.
Kuna mu kasutatavad teenused kasutavad staatilise ip põhist kontrolli, siis toob ipvahetus, või mis iganes ühendus modifitseerimine kaasa suurt hulka ümberseadistusi.
|
   |
52 |
|
tagasi üles |
|
 |
darkside
HV veteran

|
05.12.2006 18:11:11
|
|
|
Pailaps, küll teavitatakse kui aeg kätte jõuab muudatusteks Arve ju alles väljastati ja see toimib automaatselt, seega ei saa see veel arve peal kajastuda
|
|
   |
70 |
|
tagasi üles |
|
 |
olc
HV Guru

|
12.12.2006 16:28:17
|
|
|
darkside kirjutas: |
Pailaps, küll teavitatakse kui aeg kätte jõuab muudatusteks Arve ju alles väljastati ja see toimib automaatselt, seega ei saa see veel arve peal kajastuda  |
Täna sain siis kirja et Norbyst on saanud Elion. esialgu mingeid kardinaalseid muudatusi ei paista olema, ainult arve hakkab elionilt tulema
|
|
Kommentaarid: 137 loe/lisa |
   |
125 |
|
tagasi üles |
|
 |
nuhk
Kreisi kasutaja

|
13.12.2006 02:20:22
|
|
|
Silver?! kirjutas: |
nuhk mida sa suitsetad? |
Marlboro Lights. Vahel harva ka piipu, aga moor ei luba mul seda toas tõmmata.
|
|
Kommentaarid: 8 loe/lisa |
   |
7 |
|
tagasi üles |
|
 |
okas5
Lõuapoolik

|
13.12.2006 04:01:53
|
|
|
Ise kasutan Norbyt ja ütlen et on P A S K. Seda sõna kõige otsesemas mõttes. Vahepeal telefoniga helistada pole mõtet. Räägid ainult üksikuid silpe. Netiga reeglina enamustesse ftp serveritesse sisse ei saa. Mul 6mb ühendus npaberite järgi. Tavaliselt kõigub 4-5 vahel. Kui arvuti tööle panen, pean telefonile restardi tegema, muidu ühendus mingi 256 BAITI sekundis Ühesõnaga PASK!!!!!!! Ja arvega on ka ühekorra jama olnud. Olete teinud ühe kõne mobiilile mille kestus on 2 min ja maksma peate 800.- ???????? Arve peal näitas kõne alguseks 21.31 ja kestis väidetavalt mitu tundi. Aga sama arve peal oli samal päeval kell 21.33 tehtud kõne juba teise kohta. Ma saan aru, et eksimine inimlik aga sellist eksitust teha natuke loomalik
Nuhk: kuula darkside ta teab/töötab ELIONis. reino keegi ei ela enam raplas ju? huvitav kes see olla võiks?
Ma kuulsin sellest ülemineku värgist niipalju, et arveid esitab/saadab ja kasseerib ELION. Ülejäänut teevad Norby nn spetsid edasi(milleks nad kahjuks kuhugi ei kõlba)
_________________ Võtan suurtes kogustes tagastamata laenu ja muid vidinaid. Kõik pakkumised PSi  |
|
Kommentaarid: 11 loe/lisa |
   |
6 |
|
tagasi üles |
|
 |
darkside
HV veteran

|
13.12.2006 10:01:04
|
|
|
okas5, pole vaja kõigile pasundada, kus ma töötan aga see selleks ....
Raplas on nn Norby Korrusmaja põhiliselt 5Ghz süsteemil, et suurematel majadel on vastuvõtja ja seal toimub jagamine edasi. Järgmise aasta jooksul siis viiakse toode taas kaabli peale ümber, ja tehakse asi paremaks. Esialgu hinnad jäävad samaks, kuid suure tõenäosusega ehitatakse Elioni Korrusmaja internetiks ümber, kus majades juba Elioni Korrusmaja internet sees, seal siis rebitakse Norby võrk maja ja ühendatakse Elioni omasse
|
|
   |
70 |
|
tagasi üles |
|
 |
Pailaps
HV Guru
|
14.12.2006 05:31:22
|
|
|
okas5 kirjutas: |
Ise kasutan Norbyt ja ütlen et on P A S K. Seda sõna kõige otsesemas mõttes. Vahepeal telefoniga helistada pole mõtet. Räägid ainult üksikuid silpe. Netiga reeglina enamustesse ftp serveritesse sisse ei saa. Mul 6mb ühendus npaberite järgi. Tavaliselt kõigub 4-5 vahel. Kui arvuti tööle panen, pean telefonile restardi tegema, muidu ühendus mingi 256 BAITI sekundis Ühesõnaga piix!!!!!!! Ja arvega on ka ühekorra jama olnud.
Ma kuulsin sellest ülemineku värgist niipalju, et arveid esitab/saadab ja kasseerib ELION. Ülejäänut teevad Norby nn spetsid edasi(milleks nad kahjuks kuhugi ei kõlba) |
Einoh muidu on Norby täiesti tasemel, kui õige venna liinile saad. Mul oli õnne tunda piisavalt hästi kohalikku tegijat, kellelt Norby võrgu ära ostis. Temaga sai asjad ilusti ära räägitud.
Pärast uue kaadri kohalevoolu hakkas pederastsioon pihta. Vabandage väljenduse eest kui kedagi solvama kippusin.
Mõni seik siis algusaegadest.
Tuli mulle mingi kutt, hariduselt auto-elektroonik kaablit vedama. Kuna ta seda aga väga väikse avavuse kaablirennis, kus oli ülejäänud posu kortermaja kaableid üritas seda trossiga vedada ühest sektsioonist teise. Seda vaadates tuli peaaegu pisar silma ja otsustasin vennale öelda, et kuule lõpeta ära las panen ise, aga arvet ära mulle saada.
Lõppkokkuvõtteks lohistasin CAT-5 kaabli ilusti ise oma korrusele.
Ja nad saatsid mulle ARVE tehtud tööde eest. 1500.- Oleks siis vähemalt kaabli eest tasu nõudnud, kuna lõppkokkuvõttes vedasin ise. Tegelikult minu süü, et end appi pakkusin, aga noh ma tahtsin endale korralikku internetti.
IP-telefoni kohta ma ei tea midagi rääkida,
aga seisuga 2005 jaanuar oli Norbyl renditud LINX Telecomilt täpselt 60 mbiti välisühendust.
Sama tõestasid ka kiirusetestid piiramata ühendusega tipptunnil ja öösel.
Seega oli ühendus RÄMEDALT ülemüüdud.
Kuid nad pakkusid staatilist ühendust ja avatud porte.
Vahepeal möllasid uss-viirused võrgus ja asi oli konkreetselt umbes ja uimas.
See pakett, mis sul on 6 mbit vms - 799 eek.? Kuna Elionis digi-tv-ga asi odavam, siis pole asja omamisel enam mõtet.
Kui see nüüd uute arvete värk tõsi on, siis loobun üldse Norby teenuste kasutamisest.
või siis sellisel tasemel, et rendin Elioni käest kaablit/p2p wirelessi ja kasutan kellegi teise välisühendust. Näiteks Elisa oma. Eesti piires on Norby võrgul ( nüüdsel Elionil ) kiirused vähemalt korras.
P.S Tuli meelde küsida, mis sul UPLOAD ka on?
Lõppkokkuvõttes on asi lapsekingades ja asi pole paranenud ajast mil olen olnud selle võrgu kasutaja.
Esimene kord aastast 1997 ja teine kord aastast 2003. EHK hoidke jumala eest eemale.
|
   |
52 |
|
tagasi üles |
|
 |
oliv3r
HV kasutaja

|
14.12.2006 19:54:52
Norby WiMAX - kas on aus asi? |
|
|
On siis kolimine käsil ja ainus internetivõimalus on Norby WiMAX.
Sai 2 nädalat tagasi saadetud registreerimissoov.
Nädala pärast tuli vastus, et võetakse esmasel võimalusel ühendust. veel pole võetud.
Usun, et kunagi saab ta sisse ikka, lihtsalt selline küsimus on, et kas on aus asi ja kas "kuni" hinnakirjas omab suurt tähtsust? Et kui on "kuni" 1mbps, et siis enamatsi tuleb ikka megaga või on vahel ka väga madalale langevaid kiiruseid? Ise lubab Norby veel kodulehel, et Norby WiMAX teenus on stabiilne ega sõltu ilmastikuoludest.
http://www.norby.ee/?structure=001003&rnd=8241
Hinnakiri on siin:
http://www.norby.ee/?structure=001003&content=77&rnd=28557
Naabri juures paar kuud tagasi käisin ruuter.ee'ga kiirust mõõtmas, download oli nagu lubatud 128 kB/s, kuid upload oli 14 kB/s, lubatakse 64kB/s? Üleslaadimisekiirus omab mul suurt tähtsust, kuna käin aktiivselt privaatsaitidel j enemasti kasutan tehnikat "Koolist 100 Megabitise ühendusega arvutist tõmban asja ära, panen pulgale, kui mahub, toon koju ja sealt seed'in", sest koolis ei saa tõmbama jätta, igal arvutil on igal klassil oma kasutaja.
Anyways, teemasse tagasi - kas teil on kogemusi Norby WiMAX'iga ja mida te ütleksite selle kohta?
|
|
Kommentaarid: 19 loe/lisa |
   |
17 |
|
tagasi üles |
|
 |
anduh
HV vaatleja

|
14.12.2006 21:58:43
|
|
|
Tere
Olen ise umbes 7 kuud Norby Wimax-it kasutanud. Neti saan Tabasalu mastist. Selles on neil tõesti õigus, et ilmastik neti kiirust ei mõjuta. (vähemalt pole kiirus tunduvalt tormidega langenud) Mitu korda on küll Norby-l seadmed tormidega viga saanud ja siis on nett täiesti maas. Minul nett toimib muidu igati kenasti. Vahepeal oli neil probleeme kiirustega kuid praeguseks on asi lahenenud. Seda peaks ka mainima, et Norby võrgus probleeme nädalavahetusel ei lahendata. (Isegi mitte MAC-i vahetust) Nädalavahetusel probleemid ainult registreeritakse.
Ühesõnaga midagi väga halba öelda ei oska. Kui midagi muud valida pole siis ajab asja täiesti kenasti ära.
Kui sul on küsimusi siis vastan meelsasti.
_________________ - - A n d u - - |
|
Kommentaarid: 16 loe/lisa |
   |
16 |
|
tagasi üles |
|
 |
trebla
Kreisi kasutaja

|
|
Kommentaarid: 61 loe/lisa |
   |
55 |
|
tagasi üles |
|
 |
oliv3r
HV kasutaja

|
14.12.2006 22:25:52
|
|
|
Vabandan, seda teemat sai loetud küll.
andub, kui kaua läks aega ülespanekuga, räägitakse, et läheb mingi pool aastat? Suurupis vähemalt.
Kiirus ei kõigu eriti on alla 1Mbps ja 512kbps (või millist ühendust sa kasutad)?
|
|
   |
17 |
|
tagasi üles |
|
 |
anduh
HV vaatleja

|
15.12.2006 01:44:02
|
|
|
Kiirus küll ei kõigu kiirus on stabiilne. Endal on mul 1Mbit/s. Paigaldusega läks aega u. 1 kuu täpselt muidugi enam ei mäleta.
_________________ - - A n d u - - |
|
Kommentaarid: 16 loe/lisa |
   |
16 |
|
tagasi üles |
|
 |
oliv3r
HV kasutaja

|
15.12.2006 17:00:02
|
|
|
Praegu öeldakse, et vast üle poole aasta ei lähe.
|
|
   |
17 |
|
tagasi üles |
|