|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
| Kas kasutad Linuxit või Windowsi? |
| Linux |
|
30% |
[ 211 ] |
| Windows |
|
62% |
[ 432 ] |
| muu.. |
|
7% |
[ 50 ] |
|
| hääli kokku : 693 |
|
| autor |
|
Elof
HV Guru

|
26.11.2006 23:34:56
|
|
|
imo kõik 3D vidinad, olenemata OS'ist on "kestas" mõttetud.
Toredad näevad efektid välja küll, ent praktilisus ~0 ... isegi Vista '3D task-switch' jmt. lilutilu
|
|
| Kommentaarid: 212 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
2 :: |
0 :: |
175 |
|
| tagasi üles |
|
 |
stepzter
HV veteran

|
27.11.2006 01:10:23
|
|
|
Kasutan Berylit igapäevaselt ja olen leidnud, et kaks "effekti" omavad täiesti praktilist väärtust. Kuubiku peal olev (ja mis põhiline) animatsioonidega töölauda vahetav virtuaalsete töölaudade lahendus on üks. Tänu sellele haarab vähemalt minu mõistus erinevate töölaudade kontseptsiooni palju paremini. Tekib intuitiivne tunnetus, et pooleli olev meili vastus on vasakut kätt, muusikamängija paremal ja veebibrauser kuskil seal taga. Teine on Maci'i Expose analoog. Mõlemal juhul on funktsionaalsus umbes sama nagu ilma nende "effektidetea", aga kognitiivne tunnetus akende asukohast on palju parem kuna aknad ja virtuaaldesktopid käituvad reaalsetele objektidele sarnaselt. Muidugi peavad animatsioonid olema piisavalt kiired, et nad häirima ei hakkaks. (300ms on hea aeg, mõistus ei suuda kontektsi vahetusele niikuinii kiiremini reageerida) Kui need kaks effekti kombineerida kahe LCD monitoriga ei ole mingi probleem sujuvalt orienteeruda paari-kolmekümne akna vahel. Vähemalt minu töös on sellise infohulga korraga haldamise võimalus väga suur pluss.
_________________ Toetan õige kirja |
|
| Kommentaarid: 26 loe/lisa |
   |
26 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
27.11.2006 02:32:06
|
|
|
Ei tahtnud teist teemat väga segada, panen oma mõtted selle posti kohta siia kirja:
| gandalf kirjutas: |
| võib-olla ma olen lihtsalt linuxiga nii ära harjunud aastate jooksul, aga mina tunnen ennast windowsi all sama ebamugavalt kui mõni windowsi kasutaja esimest korda linuxi all. |
Usu mind, sa pole üksi. Peale enda tunnen veel päris mitut sama "probleemiga" inimest
Aeg-ajalt kui olen sunnitud oma tööülesandeid wini all tegema siis ei jõua tehtud pooltki seda tööd mida Linuxis. Oleks siis veel, et mul oleks lademes Linuxi spetsiifilisi programme (amarok on praktiliselt ainus mis ei funga winis ning ei ole otseselt vajalik). 95% tööst käib cross-platform Java programmi ning brauseri abil. Käsurea kohta käiv asi on enamasti kasutuses oma lõbuks masinas surfamiseks. Töö ajal pole seda kuigi tihti tarvis teha, kui just pole vaja andmebaasi dumbist midagi otsida.
Põhilised probleemid on ajast ja arust aknahaldur*, sisuliselt puuduv käsurida** ja korralikku all-in-one dokumentide vaataja puudumine***. Melelahutuse koha pealt on minu jaoks üheks väga suureks miinuseks Amarok'i puudumine. Võiks öelda, et tegu on ühe parima programmiga mis eksisterib.
*) always on top, alt+drag, korralik mitme monitori tugi, virtuaaldesktopid, rulliga kerides akende aktiveerimine, akende snappimine, hiirega märgistamine kopeerib ja rullik pasteb. Ma pole küll proovinud-uurinud kuid senise info järgi tundub et Vistaga paranevad ainult üksikud asjad.
**) umbes 2/3 programmidest käivituvad käsurealt, kas siis alt+F2(win+r) või start-ribal olevast tekstikastist (vt. pilti). Rääkimata kiirest ja lihtsast failide ja failide seest otsingust (slocate/ls+grep), samuti käib üsna suur osa failidega majandamisest läbi käsurea
***) Konqueror suudab näidata vaheldumisi tabides nii failihaldurit, webi, plaintext, pildid, pdf, office'i dokumendid, muusika, videod jne. On vähe asju mida ei saaks konqueroris vaadata.
Süsteemi administreerimise koha pealt on tekstipõhised confid ning töötav pakihaldur samuti üsna suureks boonuseks. Wini all pole just kuigi lihtne järgi kontrollida kas mõni su installitud mõnekümnest programmist on vahepeal uuenduse välja lasknud
Võibolla mõni arvab et tegu järjekordse fanboy sonimisega. Minugi poolest, arvake seda kui tahate, igaühel on õigus oma arvamusele. Mina pean praktiliselt kõiki sarnase sisuga jutte wini kasutajetelt samasuguseks lobaks, ainus vahe et nende oma pean ma enamasti (põhjendatult) põhjendamatuks
Oleks siis veel et nood inimesed oleks mõlemat süsteemi pikema ajaliselt kasutanud, siis saaks aru. Mina olen tegelenud eri winidega kokku ~7a, XP'ga ~5a ning Linuxiga suts alla 3a. Olen täheldanud vägagi suurt produktiivsuse kasvu ning see ei tulene ainult suuremast kogemusest.
Kui keegi väidab nüüd et neile poleks neist hunnikust featuritest mingit kasu siis mõelge mida te oleks arvanud tabidest ja nende mõttekusest 4-5a tagasi
Huvitav kui palju oleks võimalik võita tööajas kui rohkem inimesi leiaks enda jaoks et eksisteerib winist paremaid töökeskkondi ...
PS!
Kui on soovi siis võib Linuxi ära vahetada mistahes teise OS'iga mis toetab näiteks KDE'd või Gnome't (*BSD, Solaris ja piisava häkkimise korral OSX). Gnome'i pole ma isiklikult eriti palju kasutanud kuid tundub et featurite poolest on ta enam-vähem võrdeline KDE'ga.
_________________ Teach a man to reason and he'll think for a lifetime
Common sense - so rare that it's a damn superpower
Vaadates paljude inimeste sõnavõtte siin ja mujal jääb üle ainult klassikuid tsiteerida - "I weep for humanity" |
|
| Kommentaarid: 106 loe/lisa |
   |
1 :: |
86 |
|
| tagasi üles |
|
 |
dzombe
HV kasutaja
|
27.11.2006 04:45:37
|
|
|
Tahad OSX alla KDE panna?! Aga kasuata paar aastat mäkki ja vaatame, mis juttu siis räägid
_________________ -- |
|
| Kommentaarid: 1 loe/lisa |
   |
1 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Herr Kurm
Piiratud kasutaja

|
27.11.2006 06:19:46
|
|
|
dzombe, Ja miks mitte? Kasutanud ise maci ja Gnome teeb osx-i aknahaldurile pika puuga ära. Mul on kahtlane tunne et sa ei ole ise tegelikult rohkem kui 5 minutit KDE-d või Gnomet kasutanud
viimane meeletult mõnus kogemus linuxi all oli kui sai sisse pandud SBLive 5.1 kaart. Biossist integreeritud maha keerata (võibolla ei peagi, peaks ka kahe helikaardiga korraga hakkama saama aga ei hakanud proovima) ja boodile. Sain ilusti sisse logitud ja mõtlesin et mida nüüd teha. Tegin alsamixeri lahti ja nägin uusi näppimisvõimalusi rohkem kui silmade kirjuks võtmiseks vaja läheb - raud detektiti ise ära ja laeti draiverid ja seda täiesti automaagiliselt. Raud mis on juba korralikult linuxi all toetatud on seda ka 101%
_________________ -logod, firmaidentiteet, küljendamine, flash-
-portfolio- |
|
| Kommentaarid: 25 loe/lisa |
   |
19 |
|
| tagasi üles |
|
 |
react
Kreisi kasutaja

|
27.11.2006 11:24:37
|
|
|
| Herr Kurm kirjutas: |
| Raud mis on juba korralikult linuxi all toetatud on seda ka 101% |
Mnjh, samas on rauda mis linuxi all ei tööta. Näiteks paljud läpakad ei taha töötada (olid vist jahutuse probleemid, et vent ei tööta) ja nipalju kui ma lugenud olen siis wifi on ka üks üsna nõrk koht.
Ilmselt sellepärast paljud jäävad wini juurde, kuna tundub nagu terve maailm keerleks windowsi ümber. Vaatasin just kas minu wifi kaardile leidub ka draivereid. Ei, ainult wini jaoks. Ok, vb töötab linuxi mingi omadega ka, kui need olemas on.
Windows on nii ära juurutatud, et alternatiivide kasutamisega ei saada enam hakkama. Näiteks mul endine klassiõde ostis endale iBook'i. No ilus ja hea läpakas, Os ka peal juba. Kasutas vast seda mingi nädala, ja juba tahtis wini tagasi. Mu meelest on OSX ka ilusam ja parem kui XP. Siin tuleb ainult teine asi mängu, et on ühilduvuse probleemid. PDF on küll selline asi mida võib üks ühele muudesse op-idesse ümber kantida ja on ikka samasugune, aga mingid wordi dokumendid vms, ei näe alati täpselt samasugused windowsi keskkonnas välja. Parandage kui ma eksin kuid mulle tundub, et näiteks maci ja linuxi programme arendatakse vähem. No nagu näiteks Office. Samas ei imesta ka. Microsofti üllitis ju.
Kuna kasutan 99% oma ajast laptopi, siis jään wini siin ka kasutama. Midagi pole lihsalt teha, linux on veel nii võõras et seda igapäev kasutada ilma, et hätta jääks millekagi (eriti kui nett puudub, siis ma ei oska suurt midagi teha , väljaarvatud see mis tehtud asjadest nagu meelde on jäänud juba). Ja lauarvutil oli ja jääb ka linux arvatavasti. Näpin teda niikaua kuni selgeks saan ja need asjad tööle mis mul vaja on. (FTP, HTTP server, ja kohtvõrgus samba). Siiani on pinnuks silmas kasutajate mingi probleem, et wini all ketast sirvides küsib passi, aga ükski kasutaja ei sobi mis ma seal teinud olen:D aga küll ma ta kunagi tööle saan.
A ja niipalju veel, et Ubuntu install läheb tõesti kiiremini kui wini oma. Winil on ka võimalik teha unattended installi, aga no sellejaoks pead sa eelnevalt vähemalt pool tundi oma aega raiskama, et se plaat valmis saada. Seda veel sellisel juhul kui sa oled seda varem korduvalt teinud. Mina näiteks ei viitsigi neid enam vorpida.
|
|
| Kommentaarid: 66 loe/lisa |
   |
66 |
|
| tagasi üles |
|
 |
DigeBeni
HV Guru

|
27.11.2006 11:48:37
|
|
|
... windooza ja üldse kogu M$ tarkvara on oma populaarsuse peamiselt tänu piraatlusele võitnud sest pea igas sopaaugus on M$ tarkvara üleval ja kõigile täiesti vabalt saadaval, ning sedasi on see olnud juba pikki aastaid. Samuti on tublisti kaasa aidanud asjaolu, et M$ toodangut promotakse pea igal sammul n. koolides, kus saaks arvutit õpetada ka täiesti tasuta vahenditega, moosib M$ aga oma tarkvara pea olematu hinnaga, et tekitada juba varajast sõltuvust kindlatest tarkvaralistest vahenditest. Samas, ega koolid ei tee kah selleks midagi, et õpetada universaalset lähenemist arvutile ja selle kasutamisele, pigem tuubitakse õpilastele klahv-klahvi abil pähe, kuidas oma asjad tehtud saaks, mitte ei õpetata selgeks erinevate funktsioonide ja toimingute loogikat, et õpilane oskaks vajadusel teistes süsteemides ja programmides sarnaseid funktsioone ja lahendusi ära tunda, ning kasutada. Sisuliselt õpetatakse meile juba varakult, et silmaklappidega elamine on hea ja peale M$'i toodangu maailmas midagi muud ei eksisteerigi ...
   |
5 :: |
163 |
|
| tagasi üles |
|
 |
react
Kreisi kasutaja

|
27.11.2006 11:59:16
|
|
|
Seda küll, aga samas, linux on koguaeg tasuta olnud, tiri kust tahad Aga see koolide teema on jah nii, gümnaasiumis vähemalt. Lihtsalt tuubiti pähe ned asjad mida vaja teha excelis näiteks jne. Ülikoolis vähe teine teema. Meil õpetatakse OpenOfficit ka juurde. Alguses õpetati meile M Officis nagu selgeks mis vaja kõik, ja sis üks tund õps andis lehe ette mille pidid sis järgi tegema ja ütles, et täna teete selle OpenOffices, ja ilma minu abita Suht pull oli, aga kasu oli sellest, surfasid menüüd läbi ja need suhteliselt sarnased Microsoft Offici omale.
Muide, lähemate aastate jooksul lähevad riigiasutustes ja ma ei tea kas koolides kaa, kõik vabavara peale, ehk sii OpenOfficet hakatakse suht palju kasutama.
|
|
   |
66 |
|
| tagasi üles |
|
 |
DigeBeni
HV Guru

|
27.11.2006 12:21:45
|
|
|
... alternatiivide puhul ongi peamiseks puuduseks, et nende promo ei tüki sulle igast aknast ja uksest tuppa, ning sa õigupoolest ei teagi, milleks nad head on enne, kui ise initsiatiivi üles ei näita ja ei proovi ...
   |
163 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Atti
HV kasutaja

|
27.11.2006 12:58:29
|
|
|
| Linux igati mugavam kui windus. Kui esimest korda windus95 t nägin tekkis kohe küsimus, et kas MS poisid on Xi dosi piale jooksma pannu vai, sest see oli üsnagi sarnane SCO all jooksva Xi desktopiga.
|
|
| Kommentaarid: 4 loe/lisa |
   |
4 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
27.11.2006 13:59:47
|
|
|
| dzombe kirjutas: |
| Tahad OSX alla KDE panna? |
Ma ei öelnud et ma tahaks, lihtsalt ütlesin et see on võimalik. Hetkel peaks silmailu poolest OSX default KDE ja Gnome aknahaldureist üle olema, võimalik et järgmise aasta lõpuks enam mitte. Funktsionaalsuse koha pealt ei oma isiklikku kogemust kuid paari inimese jutust võis järeldada et nii mõnegi koha pealt jääb OSX neist kahest maha
| peaks ka kahe helikaardiga korraga hakkama saama aga ei hakanud proovima |
Saab loomulikult. Kunagi sai seda värki uuritud ning selgus et väga üle mõistuse keeruline pole ka per-programm väljundite ühte või teise kaarti suunamine. Ise ma seda küll proovida ei saanud.
| react kirjutas: |
| Mnjh, samas on rauda mis linuxi all ei tööta |
Selle vastu ma ei vaidle. Samas kui on plaanis Linuxit kasutama hakata pole kuigi keeruline endale hankida masin kus on 100% toetatud raud.
| Vaatasin just kas minu wifi kaardile leidub ka draivereid. Ei, ainult wini jaoks |
Kui küsida võib siis kust sa seda vaatasid? Tootja kodukas pole üldjuhul kuigi usaldusväärne allikas
| Windows on nii ära juurutatud, et alternatiivide kasutamisega ei saada enam hakkama |
Oleneb olukorrast. Kes tahab see ka üldjuhul saab.
| Parandage kui ma eksin kuid mulle tundub, et näiteks maci ja linuxi programme arendatakse vähem. No nagu näiteks Office |
Kas peale office'i oskad sa tuua ka teisi programme mida tavakasutajal vaja läheks ning millele ei eksisteeri arvestatavaid alternatiive*? Mitut tavakasutajat sa tead kes on endale office'i ostnud või muul moel legaalselt hankinud? Mina paraku ei tea rohkemaid kui neid kes selle tasuta ülikoolist said
*) OOo on suht sageli üsna arvestatav, kui just kodukasutaja ei hakka massiliselt VB'd kirjutama.
| reaact kirjutas: |
| linux on veel nii võõras et seda igapäev kasutada ilma, et hätta jääks millekagi |
Ehk siis on lihtsalt vähe kogemusi veel. Vaevalt et umbes pool aastat peale wini esimest korda nägemist sellega eriliselt rohkem oskasid peale hakata. Ma tean et mina ei osanud
| Siiani on pinnuks silmas kasutajate mingi probleem, et wini all ketast sirvides küsib passi, aga ükski kasutaja ei sobi mis ma seal teinud olen |
http://gentoo-wiki.com/HOWTO_Setup_Samba#Adding_a_Share
lisaks vaata et global settingute all oleks rida "guest ok = yes".
Kindlasti saab seda ka läbi graafilise kasutajaliidese teha. KDE's on juhtimiskeskuses üsna korralik Samba confimise utiliit. Samas ma arvan et antud hetkel on natuke lihtsam lihtsalt kopeerida viis rida teksti ning neist kaks-kolm ära muuta kui hakata mööda menüüderägastikku surfama
| DigeBeni kirjutas: |
| n. koolides, kus saaks arvutit õpetada ka täiesti tasuta vahenditega, moosib M$ aga oma tarkvara pea olematu hinnaga, et tekitada juba varajast sõltuvust kindlatest tarkvaralistest vahenditest |
Huvitav mida arvaks kõrgemad instantsid kui Coca Cola ning McDonalds hakkaks oma sööke-jooke koolis jagama näiteks 10x odavama hinnaga võrreldes putkades müüdavaga. Koolid on vaesed ning ei jõua nagunii neid igapäevaselt lastele osta. Tegu ju poleks ei ebaausa konkurentsi ega ajupesuga vaid ülla eesmärgiga üritusega hoida lastel tuupimise ajal kõht täis.
Asjade tervislikkus pole hetkel küsimuseks, oletame et kumbki toodab ainult enam-vähem tervislikku värki.
Vaadates paljude inimeste sõnavõtte siin ja mujal jääb üle ainult klassikuid tsiteerida - "I weep for humanity" |
|
   |
86 |
|
| tagasi üles |
|
 |
DigeBeni
HV Guru

|
27.11.2006 14:14:14
|
|
|
... tegelikult ju ON tegemist ebaausa konkurentsiga, kuna ühte toodet tarbima harjunud inimene, valib suure tõenäosusega ka peale nö. "reklaamiperioodi" sama toote ja siis juba täishinnaga, ning konkureerivatel toodetel on väga raske juba sisse söödetud valikueelistustega klientuurile oma kaupa pakkuda, kuna harjumuse jõud on väga suur ...
   |
163 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
27.11.2006 14:22:51
|
|
|
heh, unustasin sarkasmi märgistamise
Mina saan loomulikult aru et tegu on vägagi ebaausa tegevusega. Lihtsalt täpselt samasugust tegevust on juba aastaid sõnagi lasumata talutud ning soositud.
|
   |
86 |
|
| tagasi üles |
|
 |
react
Kreisi kasutaja

|
27.11.2006 14:52:46
|
|
|
Draiverid otsisin jah tootja kodukalt. Lõi nagu esimesena pähe. Ja sharemise koha pealt, ma olen turva hull ja tahtsin kasutajatega teha, mitte et kõik saavad igalepoole sisse. Sama mure oli ftp'ga. Tegin kasutaja, siis ei sobinud talle password. Porftpd kodukalt või kuskilt lugesin ka, et mõnel on probleeme sellega, et pidi kasutaja lisama vist graafilises keskkonnas. Aga ei hakanud mul niipidi tööle.
Aga tnx lingi eest, kui mul remont valmis sis vähe rohkem ruumi ja saan arvuti üles panna jälle. Küll siis uurin jälle. Üldiselt ei ütle ühtegi paha sõna Linuxi kohta. See mida mul Linuxis teha vaja on, teeb ta winist kahtlemata paremini.
Aga kui nüd keskmisele või alla keskmise kasutajale anda linux ette, siis viskab ikka kirjuks küll vist. Wini vahel on erinevus suur, ja sellele kes linuxile üle läheb võib tunduda windows palju kasutajasõbralikum.
Minumeelest enamus kes linuxile üle lähevad ongi sellised tüübid, kes jagavad arvutistest rohkem, kui word ja IE
|
|
   |
66 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Herr Kurm
Piiratud kasutaja

|
27.11.2006 14:57:47
|
|
|
Probleeme tekib enamuses neil kes peavad ennast windowsi poweruseriteks ükskõik mis muule OS-ile ümberlülitumisel. Endal just näide käepärast - korterinaaber ostis maci läpu kus OSX peal ja jumal hoidku mis nutt ja hala sealt välja pääses. Pole ei copy - pastet ja asju ei saa õigesti teha. Ja see kõik pisi olema selle viga et OSX on bsdlaadne ehk Unixisarnane OS.
_________________ -logod, firmaidentiteet, küljendamine, flash-
-portfolio- |
|
| Kommentaarid: 25 loe/lisa |
   |
19 |
|
| tagasi üles |
|
 |
react
Kreisi kasutaja

|
27.11.2006 15:00:49
|
|
|
Nojah, see võib ka olla. Et nad ei taha muudmoodi enam asju teha, nagu windowsis harjunud.
Ja OSX on jumala tsill oleks endal maci läpakas kasutaks toda hoopis
|
|
   |
66 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
27.11.2006 15:03:57
|
|
|
| Aga kui nüd keskmisele või alla keskmise kasutajale anda linux ette, siis viskab ikka kirjuks küll vist |
keskmine võibolla tõesti. Päris algaja puhul aga mitte alati.
Kui mu vanemad arvutit kasutama hakkasid siis eesimeseks kogemuseks oli loomulikult venna masinas pesitsev windows. Selle kohta said nad abi nii minu käest kui ka mu venna käest. Peale aasta möödumist tekitasin neile eraldi masina netis sobramiseks kus istus Linux+KDE. Umbes poole tunniga näitasin ette kus põhilised asjad on ning siiani on nad sellega märksa rohkem rahul kui vana winiga. Enam ei küsi nad pooltki nii palju abi kui varem, vend ei oska neid pea üldse aidata. Igasugu jama ei pea ma samuti nende masinast ära koristama.
Softi nad loomulikult ise ei installi, seda teen ma üle neti. Kuigi vajadusel võiks neile Kuroo'd tutvustada ning nad saaks selle kahe klõpsuga ka ise hakkama. Kui müüdaks poes selliseid 100% eelconfitud masinaid koos tarviliku tarkvaraga ning pakutaks teenust et näiteks 100 eegu eest installitaks neile kaugjuhtimisel paar lisaprogrammi siis ma kujutan et üsna suur osa inimestest saaks selliste masinate kasutamisega suurepäraselt hakkama.
Mina olen siiani märganud et need kes Linuxiga ei saa hakkama on sageli just sellised vahepealsed kes winist juba üht-teist jagavad ning soovivad igasugu imetrikke sellega teha. Kui neile anda nüüd hoopis erineva filosoofiaga Linux kätte siis see on nende jaoks võõras ning tundmatu maa. Nad ei oska sellega halligi peale hakata ning õppimise asemel tunnistavad selle hoopis kõlbmatuks, keeruliseks ja mõttetuks
[edit]
Herr Kurm jõudis ette
Vaadates paljude inimeste sõnavõtte siin ja mujal jääb üle ainult klassikuid tsiteerida - "I weep for humanity"
viimati muutis Ho Ho 27.11.2006 15:04:48, muudetud 1 kord |
|
   |
86 |
|
| tagasi üles |
|
 |
XYZ
HV Guru

|
27.11.2006 15:04:44
|
|
|
| Probleeme tekib enamuses neil kes peavad ennast windowsi poweruseriteks ükskõik mis muule OS-ile ümberlülitumisel. Endal just näide käepärast - korterinaaber ostis maci läpu kus OSX peal ja jumal hoidku mis nutt ja hala sealt välja pääses. Pole ei copy - pastet ja asju ei saa õigesti teha. Ja see kõik pisi olema selle viga et OSX on bsdlaadne ehk Unixisarnane OS. |
Aga ka sa siis ei teagi, et õige standardi taolisteks asjadeks kehtestas WordStar 8-bitistel arvutitel SCP-opsüsteemi all
|
|
| Kommentaarid: 81 loe/lisa |
   |
3 :: |
12 :: |
56 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Elof
HV Guru

|
27.11.2006 15:11:50
|
|
|
| Ho Ho kirjutas: |
Mina olen siiani märganud et need kes Linuxiga ei saa hakkama on sageli just sellised vahepealsed kes winist juba üht-teist jagavad ning soovivad igasugu imetrikke sellega teha. Kui neile anda nüüd hoopis erineva filosoofiaga Linux kätte siis see on nende jaoks võõras ning tundmatu maa. Nad ei oska sellega halligi peale hakata ning õppimise asemel tunnistavad selle hoopis kõlbmatuks, keeruliseks ja mõttetuks
|
Sellele ei saa jah vastu vaielda
Selline mulje jääb isegi mul kui põlisel Win'i kasutajal, et reeglina tehakse Linuxit maha teadmatusest. Just nooremapoolsed arvutikasutajad, kes peale mõningate teadmiste omandamist peavad enda arvamust praktiliselt eksimatuks.
viimati muutis Elof 27.11.2006 15:26:52, muudetud 2 korda |
|
   |
175 |
|
| tagasi üles |
|
 |
XYZ
HV Guru

|
27.11.2006 15:20:51
|
|
|
| TanElofJ kirjutas: |
|
Sellele ei saa jah vastu vaielda
Selline mulje jääb isegi mul kui põlisel Win'i kasutajal, et reeglina tehakse Linuxit maha teadmatusest. Just nooremapoolsed arvutikasutajad, kes peale mõningaid teadmisi omastades peavad enda arvamust praktiliselt eksimatuks. |
Vastu vaidlemise asemel tuleks hoopis täiendada, et sama viga esineb tegelikult mõlematpidi.
Ei taha isegi hakata korrigeerima ja vastu vaidlema eksiarvamustele ja/või räigele väärinfole win suhtes, nii ära tüüdanud.
|
|
| Kommentaarid: 81 loe/lisa |
   |
3 :: |
12 :: |
56 |
|
| tagasi üles |
|
 |
d3t
HV Guru

|
27.11.2006 16:13:21
|
|
|
Kasutan XPd. Olen rahul, sest enamus ajast ma kas mängin või instun inetnetis või teen koolitööd. mingit imevigurit ma sellega ei tee. San kõigega mis vaja hakkama.Päris dummuseriks ma ennast ei nimetaks, pigem selliseks adwanced useriks. Kunagi huvi pärast sai kõik winni võimalused välja otsitud järgi tehtud ja selgeks tehtud, aga kuna puudub vajadus, siis aja jooksul on asjad meelest läinud. Näiteks on mu enda arvuti õnnestunud InternetExplorer panna sisselogima aadressirealt, mis ühegi teise arvutiga mul ei õnestu. Kunagi ma kirjutasin mingile .dllile paar rida juurde, aga enam ei mäleta. Firefoxi kasutama hakkasin tuntavalt hiljem, kuna ma polnud sellest lihtsalt teadlik.
Mõned aastat tagasi tegin tutvust linuxiga. Eelnevalt on postiivne kogemus olemas, kuna serveris on windowsis ikka võimatu olla, linuga võrreldes... Linu kiirem jne... Mõtlsin, et mis se siis on, ja toppisin linu peale. Kõik oli nagu lilleline ja ilus. Siis aga ei suutnud ma üles leida CD, MSD, C kettast ja värke. Ühesõnaga ei saanud sellele failihaldurile pihta, winnis ise juba tean, kus miski asub jne.. Kondikava sihuke mõnus. Sain siis veel ka mingisuguse veebikaamera. Lükkasin winnile taha, jällegi ei suutnud kuidagi midagi teha. Koolitöö sai tehtud jne.. Kuna ma rohkem peale elementaarse linuxi käepärastamise, trükkimise ja intas istumise hakkama ei saanud, loobusin... OS süsteemiks oli siis RedHat9. See oli ka minu esimene töeline linux. Enne olin vaid knoppixit proovinud... Mõned ajad hiljem tömbasin endale Kubuntu. Se suutis ennast kinni kiilutada paari klikkiga ja lootusetult. Ubuntuga seda jama ei old. Ubuntu on aga siiamaani peal ja kõik vajaliku saan juba tehtud. Aga seda ka minimaalselt. Ikkagi ei ole ma suutnud aru saada linuxi failihaldurile. Kuna ma linuxit aga põhiliselt siiski ei kasuta, siis ei saa öelda et se ka keeruline oleks. Muidugi, oleks tore kui defuldis oleks mp3 tugi ka olnud...
Mina leian et linux vajaks ala Linux Touriali igale distrole, nagu näiteks XPs on, kus seletab ära kus midagi asub. Edasi saaks ise. Võibolla poleks isegi seda vaja. Aga näiteks paremat ALGAJA seletust failihalduri kohta oleks tore kuulda küll. Ahjaa veel üks asi. Millal saabub linuximaailma graafilised installerid standardina. Nii et kõik proged oleks graafilise installerina. Se ka häirib, näiteks mingi adobe asja peale lükates võttis harja punaseks.... Aga se sellesks.
Ma ei ole Linuxit palju kasutanud, aga oskan hinnata tema potentsiaali. Linux ei ole halb, lihtsalt vajab harjumist...
Muide mac olen ka kasutanud, ja tunne oleks nagu linuxis.. Aga kas mac pole mitte FreeBSD kaunis ilus juurdeehitus? Midagi sihukest olen ma kuulnud...
_________________ next.Insiders - koht mängijatele ja tehnikahuvilistele toredaks ajaveetmiseks.
PT: Sony XE90 & LG C1 värvi kalibreerimine |
|
| Kommentaarid: 85 loe/lisa |
   |
72 |
|
| tagasi üles |
|
 |
stepzter
HV veteran

|
27.11.2006 16:21:35
|
|
|
| XYZ kirjutas: |
| Vastu vaidlemise asemel tuleks hoopis täiendada, et sama viga esineb tegelikult mõlematpidi. |
Ütleks, et lausa hullem on. Kahetsusväärselt suur hulk Linuxi entusiaste on väga valjuhäälselt arvamusel, et kõik mis Microsoftist väljub on saadana sigitatud sõnnikuhunnik, mida nähes vähegi väärikas arvutikasutaja peaks oma pilgu kõrvale pöörama. Ja mitte poliitilistel põhjustel vaid tehnilistel põhjustel, mis juba üle kümnendi jagu ei kehti, kui and üldse kunagi kehtinud on.
_________________ Toetan õige kirja |
|
| Kommentaarid: 26 loe/lisa |
   |
26 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Elof
HV Guru

|
|
   |
175 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Atti
HV kasutaja

|
27.11.2006 18:11:34
|
|
|
| Kasutan paralleelselt ni FreeBSD kui Gentoo linuxit. Ainus, mis esialgu natuke häiris oli gpm laadse utiliidi(copy ühe useri all ja paste teise all) puudumine BSD all. Aga muitu X jookseb samuti kui linuxi all ja muu on juba desktopmanageri küsimus. Mõlemal KDE vai ka Gnome käituvad ühte moodu.
|
|
| Kommentaarid: 4 loe/lisa |
   |
4 |
|
| tagasi üles |
|
 |
p2ep
HV veteran
|
27.11.2006 18:16:54
|
|
|
Mitut tavakasutajat sa tead kes on endale office'i ostnud või muul moel legaalselt hankinud? Mina paraku ei tea rohkemaid kui neid kes selle tasuta ülikoolist said  |
Defineeri tavakasutaja?
Küsimus ei olnud küll mulle, aga eelmises töökohas müüsin ühele prouale koos läpakaga Office'i. Ähmane mälestus on, et selline asi on varem kah ühe eraisikuga juhtunud.
Ja vaevalt küll, et ma maarjamaa kõige kõvem arvutimüüja olin.
|
|
| Kommentaarid: 32 loe/lisa |
   |
28 |
|
| tagasi üles |
|