|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
| Kas oled proovinud oma Windowsi op. süsteemi Linuxi oma vastu välja vahetada? |
| Jah, proovisin. Kuid kasutan Windowsi edasi. |
|
42% |
[ 407 ] |
| Jah. Kuid kasutan arvutis nüüd mõlemat op.süsteemi. |
|
18% |
[ 176 ] |
| Jah. Kuid kasutan nüüd muud op.süsteemi. |
|
1% |
[ 10 ] |
| Ei. Olen kasutanud vaid Linuxit. |
|
1% |
[ 10 ] |
| Ei. Kasutan vaid Windowsi |
|
37% |
[ 357 ] |
|
| hääli kokku : 960 |
|
| autor |
|
indu
HV veteran

|
27.11.2006 15:31:50
|
|
|
olen mõelnud linuxi peale kuid kahjuks ei leia alternatiivseid programme linuxi jaoks mida winnis kasutan. St. on olemas aga need ei rahulda mind. Lisaks mängin ka ning ka seal on ka kõik enamus winxp'le.
Lugesin ka et on olemas mingi vabavara os mis toetab windowsi programme ja drivereid. Kuid paljud räägivad et too olevat kaka kuna liiga bugine ja crashib pidevalt ...
_________________ http://www.lossirestoran.eu/ |
|
| Kommentaarid: 63 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
58 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Herr Kurm
Piiratud kasutaja

|
27.11.2006 15:53:13
|
|
|
| TanElofJ kirjutas: |
Eks mu point oligi selles, et kui Linuxi eeliseks tuua välja see, et igasugust lisanänni olemas ning ei pea installi ajal nuppugi muljuma on justkui veider. Lihtsalt sellepärast, et kui see pidev Win'i installimine ja selle ajal nuppude klõpsimine on hirmus probleem siis miks mitte seda ära kaotada, tekitades endale sobiva unattended-installika, bundle'dades sinna kaasa kõik vajamineva softi
|
Mulle hakkab jällegi vastu see et mul ei ole puhtfüüsiliselt aega erilahendusi otsima ja ninnunännutama hakata - ülikool, elu ja töö võtavad must kõik. Seetõttu valin ma kõige ajasäästlikumad ja efektiivsemad lahendused. Ja praegu oleks ausam ühest linuxi distrost rääkida kui linuxist üldisena. Kui hakata käesolevat distrot veel tviikima ja väänama et saavutada maksimaalselt väiksest ajakulu nõudev install siis see pole enam see distro Selle võib ümber nimetada näiteks Taneloftoo-ks
| indu kirjutas: |
Lugesin ka et on olemas mingi vabavara os mis toetab windowsi programme ja drivereid. Kuid paljud räägivad et too olevat kaka kuna liiga bugine ja crashib pidevalt ... |
põhimõtteliselt on see edasiarendus/laiendus Winest, minuteada eriti nad koodi juurder kirjutanud ei ole.
_________________ -logod, firmaidentiteet, küljendamine, flash-
-portfolio- |
|
| Kommentaarid: 25 loe/lisa |
   |
2 :: |
1 :: |
19 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Atti
HV kasutaja

|
27.11.2006 16:18:17
|
|
|
| Kui opsüsteemi valida ainult selle põhjal, kui lihtsalt see massinasse ja sealt maha tuleb poleks windusele ju võrdset. Paar korda next nupukesele hiirega, üks kood ja pial. Maha saamisega pole probleemi, tuleb ise ilma kaasaaitamata. Hea ja lihtne. See pole kahjuks argument millega meelitaks.
|
|
| Kommentaarid: 4 loe/lisa |
   |
4 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Elof
HV Guru

|
27.11.2006 16:22:52
|
|
|
| Atti kirjutas: |
| Kui opsüsteemi valida ainult selle põhjal, kui lihtsalt see massinasse ja sealt maha tuleb poleks windusele ju võrdset. Paar korda next nupukesele hiirega, üks kood ja pial. Maha saamisega pole probleemi, tuleb ise ilma kaasaaitamata. Hea ja lihtne. See pole kahjuks argument millega meelitaks. |
eee ... Ubuntu install pidi viimati lihtsam olema
Polevat vaja mingeid koode ega isegi kõrval sitsida või ühtegi nuppu vajutada.
Et siis installi lihtsus:
- Ubuntu jmt. Liinusklaste puhul kindel pluss
- Aknaliste perekonna puhul pole aga küll ei midagi meeldivat kui isegi nende installi tavaseisundist vähema vahelesekkumistega olendiks muuta
viimati muutis Elof 27.11.2006 16:25:14, muudetud 2 korda |
|
| Kommentaarid: 212 loe/lisa |
   |
175 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
27.11.2006 16:24:50
|
|
|
Kas OS'i installi alla kuulub ka nende kümnete lisaks vajalike asjade install, draiverid ning muu kama? Ubuntuga või teiste lihtsustatud distrodega peaks asjad üsna lihtsalt käima, enamus sodi tuleb juba by default kaasa, draiverite install käib korralikku rauda eeldades paari hiireklõpsuga. Klõpsude koordinaadid on kirjeldatud hunnikus manualides
Aga nagu öeldud et igasugu custom lahendustega võib mõlema OS'i puhul välja jõuda sisuliselt copy-paste vaevani. By default kasutatav installer on minu arvamuse kohaselt siiski enamus distrodel kõrge kaarega üle wini omast.
_________________ Teach a man to reason and he'll think for a lifetime
Common sense - so rare that it's a damn superpower
Vaadates paljude inimeste sõnavõtte siin ja mujal jääb üle ainult klassikuid tsiteerida - "I weep for humanity" |
|
| Kommentaarid: 106 loe/lisa |
   |
86 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Atti
HV kasutaja

|
27.11.2006 16:39:26
|
|
|
| Ho Ho kirjutas: |
Kas OS'i installi alla kuulub ka nende kümnete lisaks vajalike asjade install, draiverid ning muu kama? Ubuntuga või teiste lihtsustatud distrodega peaks asjad üsna lihtsalt käima, enamus sodi tuleb juba by default kaasa, draiverite install käib korralikku rauda eeldades paari hiireklõpsuga. Klõpsude koordinaadid on kirjeldatud hunnikus manualides
Aga nagu öeldud et igasugu custom lahendustega võib mõlema OS'i puhul välja jõuda sisuliselt copy-paste vaevani. By default kasutatav installer on minu arvamuse kohaselt siiski enamus distrodel kõrge kaarega üle wini omast. |
Olen igati nõus. See aeg millal winduse kummardajad kuukutasid, et linuxit on tavainimesel võimatu arvutisse paigaldada on möödas. Samas siiski on enamuste linuxi distrode installerites jäätud paigaldajale mingi vabadus seda lõpptulemit disainida.
|
|
| Kommentaarid: 4 loe/lisa |
   |
4 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Alari A.
HV Guru
|
27.11.2006 16:42:07
|
|
|
jep õnneks on minu nö lemmik distrod jätnud võimaluse ka installides käsi mullaseks teha
|
|
| Kommentaarid: 674 loe/lisa |
   |
549 |
|
| tagasi üles |
|
 |
kjaups
MeesKesTuliMetsast

|
27.11.2006 18:17:27
|
|
|
Uh, sain täna siis omale töötava ja updatetud Ubuntu peale. Muidugi alguses oli tiba pusimist küll selle wifiga (jälle), siis peale readme lugemist ja paari käsurea + tag'i sikutamist (ca 5 minutit) oli wifi taga ja lusti kui palju. Asjad (codeckid ja muud taoline) sain tööle easy ubuntu nimelise programmiga. Muidugi seda programmi ei saa ma ise alguses tööle vägistada, sest viskas mulle mingit missing file errorit, kuid siis tuli sõber kõrvale, lükas ubuntu wiki lahti ja sealt sai natukene uuritud ning jälle targemad
Vene keele paar mõõduski ubuntu all
Ainuke imelik jama oli see, et HV-d ja ka Delfit ei avanud, vaid viskas firefoxi kinni (kes oskaks soovitada lahenuds peale uuesti Firefoxi installi, siis PS. )
_________________ YAGA müügiputka - SNAP pildipank
M: 3D Touch V3.2 15€ |
|
| Kommentaarid: 173 loe/lisa |
   |
3 :: |
142 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Herr Kurm
Piiratud kasutaja

|
27.11.2006 21:21:48
|
|
|
HV ja Delfi kamm tundub flashiga seotud olema, kas lasid peale viimase flash 9 beeta/alpha/kuidasiganesnadsedakutsuvad? Proovi easy ubuntu asemel automatixit:
getautomatix.com
ja toonitan veelkord et kui mõni probleem vaata esimese asjana wikisse ja seejärel foorumisse kui mõni asi selgusetuks jääb. Ubuntu kommuun on kõige suurem ja aktiivsem niiet pole teemat mida poleks juba lahti harutatud
-portfolio- |
|
   |
19 |
|
| tagasi üles |
|
 |
p2ep
HV veteran
|
27.11.2006 21:55:34
|
|
|
Mu Ubuntul pole kah flashplayerit, aga kokku ta selle peale ei jookse.
Ja pole selle pärast, et lihtsalt POLE seda 64-bitise jaoks olemas (veel).
Ei leidnud ka automatix seda kusagilt.
Kui keegi oskab viidata - suured tänud ette.
|
|
| Kommentaarid: 32 loe/lisa |
   |
28 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Valdars
HV veteran

|
27.11.2006 23:57:24
|
|
|
| konsooli sudo apt-get install automatix
|
|
| Kommentaarid: 48 loe/lisa |
   |
45 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Eser
HV veteran

|
28.11.2006 00:16:18
|
|
|
teate hmm. krt seal pole draivereid iga asja jaoks või kui on siis otsi ennast haigeks ja see et linux on küll tõsine asi aga
tema jaoks on aega ja hinge tarvis@ vahel tahaks lihtsalt kinu vaadata ja pelada ilma et peaks igasugu kräppi alla laadima
ja näppima ja seadistama, ja katsetama ja katsetama ja katsetama )) kasutajamugavusega peaksid kõvad linuxigurud ikka midagi tõsiselt ette võtma, kuna mitte iga1 ei ole kõva arvutihaige vaid teinekord lihtsalt kasutaja ....
_________________ Must, ja karvane ! |
|
| Kommentaarid: 23 loe/lisa |
   |
22 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Herr Kurm
Piiratud kasutaja

|
28.11.2006 00:34:33
|
|
|
p2ep, kahtlustan et pigem on asi vigases flashi pluginas kui flashi puudumises. Ja kui sa viitsiksid ubuntu foorumis otsida siis sa leiaksid 3 howtod kuidas 64 bitsuse Ubuntu all flash tööle saada. Ja kas on tõesti mu postitust niivõrd hingematvalt raske lõpuni lugema ja näpp kiheleb sisesta nuppu litsuma et ei suuda lugeda välja ilusti kahe tühja reaga ülejäänud massiivist eraldatud urli automatixi jaoks?
Eser, jah tõesti on k*eppi rohkem kui hernepõllul kui ei viitsi wikit lahti võtta
E: srsk, polli järgi on linuxi marketshare 25%
-portfolio- |
|
   |
19 |
|
| tagasi üles |
|
 |
p2ep
HV veteran
|
28.11.2006 09:46:58
|
|
|
| Herr Kurm kirjutas: |
| Ja kui sa viitsiksid ubuntu foorumis otsida siis sa leiaksid 3 howtod kuidas 64 bitsuse Ubuntu all flash tööle saada. |
Ju ma valesti/valest kohast otsisin. Sellise väite peale (mitteolemasolu kohta) lõpetasin. Tänud, otsin edasi.
Ja kas on tõesti mu postitust niivõrd hingematvalt raske lõpuni lugema ja näpp kiheleb sisesta nuppu litsuma et ei suuda lugeda välja ilusti kahe tühja reaga ülejäänud massiivist eraldatud urli automatixi jaoks? |
Kui Sa mu eelmise postituse uuesti läbi loed, siis peaksid kah aru saama, mida kirjutasin. Mul on grammatikaga kõik korras, seega kui ma kirjutan "Ei leidnud ka automatix seda kusagilt", siis tähendab see ainult seda, et automatix ei pakkunud mulle flashplayerit installimiseks, mis omakorda näitab, et automatix on olemas juba.
Ma täiesti usun, et linuxiliste kohta on internetiavarustes saadaval kõikvõimalikku infot. Iseasi, kas kõik googeldamisega välja tuleb; ning ka google'i jaoks tuleb need õiged otsingusõnad leida.
Teemasse kah:
püüan oma tarkusega Hansaraama klienti Ubuntus Wine abil käima saada. Jääb mulje, et wine ei oska omapäi võrgundusega tegeleda. Jälle ilmselt vilets linuxifoorumite kõnepruugi tundmine minu poolt, aga lahendust veel pole leidnud. Mingi vihje jäi nagu silma, et miskite üle võrgu toimivate mängude Wine abil jooksutamiseks tuli ka IE wine all käima ajada? On selles pointi või oskab keski soovitada Wine asemel miskit muud võrgundusega toimetulevat jupstükki (ei pea tasuta olema)?
|
|
   |
28 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Herr Kurm
Piiratud kasutaja

|
28.11.2006 10:06:28
|
|
|
whoopsiedaisy, andeksi, silmad olid eile vähe segamini
Hansaraamat võid ka crossoveroffice abil jooksutada, viimane versioon on beta 3 ja hetkel jookseb selle all mul illukas 10 täiesti veatult, kröömuke veel ja saaks ka CS2 tööle (jookseb kokku pluginate laadmise juures ). Ja mis seal winega ie installimise juures rasket on, mäletamist mööda ubuntu foorumites oli ka selle kohta howto olemas, ma kahtlen siiski et ied selleks vaja peaks minema aga kurat teab. Pole küll ise kunagi pruukinud ega proovinud aga mäletamist mööda crossoverofficega jooksis ie igati normaalselt niiet winega peaks enamvähem täpselt sama lugu olema. Proovida tasub ka just viimase winega (viimane versioon on .25) mis on kah viimase aja üks paremaid wine nö snapshote/versioone.
flashi koha pealt jäi midagi silma siit:
https://help.ubuntu.com/community/FirefoxAMD64FlashJava
http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=202537&highlight=flash+64
alati ei ole google kõige õigem koht kust otsida Foorumi thread tundus väga põhjalik olema niiet võid sealt alustada
-portfolio- |
|
   |
19 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Eddi
HV veteran

|
30.11.2006 09:30:36
|
|
|
Oleks veidi kergem olnud see linuxi käsitlemine, oleks hakanud kasutama.
_________________ M: Arvutijuppe ( 2x ddram 256mb, video, korpus, mobo )
M: WV Passat 1993a. Lisainfo PS ! |
|
| Kommentaarid: 109 loe/lisa |
   |
87 |
|
| tagasi üles |
|
 |
kjaups
MeesKesTuliMetsast

|
30.11.2006 16:53:05
|
|
|
Eddi, minu arust on ubuntu 6.10 suht kerge kasutada.
|
   |
142 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Eddi
HV veteran

|
30.11.2006 17:05:52
|
|
|
| kjaups kirjutas: |
| Eddi, minu arust on ubuntu 6.10 suht kerge kasutada. |
Pidasin selle all seda, et mängude käivitamine ja kui maha tahtsin lasta, siis mingid #sumo commandid.
_________________ M: Arvutijuppe ( 2x ddram 256mb, video, korpus, mobo )
M: WV Passat 1993a. Lisainfo PS ! |
|
| Kommentaarid: 109 loe/lisa |
   |
87 |
|
| tagasi üles |
|
 |
kjaups
MeesKesTuliMetsast

|
30.11.2006 17:46:07
|
|
|
Eddi, sudo... õpid commandid ära ja pole enam seal midagi... päära päeva mässad ja hakkab asi juba koitma ... Ok, end da OT from me
|
   |
142 |
|
| tagasi üles |
|
 |
peab meeldima.
Kreisi kasutaja

|
02.12.2006 00:08:47
|
|
|
Proovisin Fedore Core 5'te XP asemel.
Installitud sai ilusti. Alguses tundus asi väga huvitav. Pool tundi hiljem olin juba suht närffis, kuidas asju installida saab
Maha lastes oli ka jama - GNU GRUB jäi peale. Ei saanud sellest jamast kuidagi lahti. Tegin formati. Hiljem lugesin, et oleks XP Setup plaadiga repairides asja korda saanud.
Aga jah, üldmulje jäi ikkagi suht tore, vb oleks pidanud natuke rohkem vaeva näegema...
_________________ Arbeit macht frei. |
|
| Kommentaarid: 63 loe/lisa |
   |
61 |
|
| tagasi üles |
|
 |
kännuämmelg
HV Guru

|
02.12.2006 00:27:47
|
|
|
järjekordne linuxile minupoolt näpu näitamine:
no sai kepitud omajagu ja järeldus- ubuntu, 3com USB wifidongel(zydas zd1211 kiibistik) ja wpa2 pole omavahel ära leppinud...
|
|
| Kommentaarid: 243 loe/lisa |
   |
4 :: |
205 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Dirty Harry
HV Guru

|
04.12.2006 03:40:57
|
|
|
Eile tegin seda, mida paar kuud tagasi poleks osanud arvata või ette näha. Ehk siis installisin endale WinXP ja ilmselt jään seda niikauaks kasutama kuni linux minule tähtsates valdkondades areneb. Ehk siis RAW pildiformaadi(kui täpne olla siis pole RAW küll pilt aga no saate aru küll) korralik toetus + GIMPi või analoogi täiustamine. RAWga jääb ilmselt igaveseks asi nutuseks kuna tegemist on suletud formaadiga ning igal kaameratootjal on oma nägemus temast.
Praegu on mingi piirini võimalik linuxit kasutada aga raisk, nii palju asju imeb vilinal! Lisaks mainitutele veel:
* kole ja karvane(pikseline) GUI
* erinevate GUIde paljusus(liiga palju on erineva "näoga") programme
* koledad fondid
* liiga palju peab ise otsustama(ma ei taha kodus olla admin vaid kasutaja, admin olen tööjuures). Ehk siis liiga palju peab käsi mustaks tegema.
* mitmetes valdkondades on vaid üks võimalik variant, alternatiive sisuliselt pole. Kasvõi RAW puhul ufraw või rastergraafika töötluses GIMP.
YMMV! Kasvõi ilu on inimese silmades ning näiteks TT fonte saab linuxis kasutada.
Ehk siis sulle antakse kätte toorik ja sellest pead vormima endale sobiva kuju. Kellele sobib, kelle mitte, kellel on selleks aega ja viitsimist, kellel mitte. Mul pole, mida aeg edasi seda rohkem tahan arvuti taga saavutada tulemust, mitte nautida teekonda sinna. Loomulikult saab katsetada vmware't või siis läbi wine Photoshopi ja Faststonet jooksutada kuid esiteks on nad uimased, teiseks veel koledamad kui linuxi GUI niigi on ning kolmandaks ebastabiilsed ja ettearvamatu käitumisega.
Ma ei taha linuxit maha teha, tegemist on vägagi asjaliku tarkvaraga. Viimase 10 aastaga olen teda kokku umbes paar aastat ikka kasutanud, senine rekord ongi praegune kolmveerand aastat, rontidesse jääb ta mul ikka alles. Aga töölauale ilmselt mitte...kuni järgmise korrani .
|
|
| Kommentaarid: 186 loe/lisa |
   |
147 |
|
| tagasi üles |
|
 |
mks
HV veteran
|
04.12.2006 17:15:45
|
|
|
heheh ... proovi vistat... sellel juba ka sisseehitatud Photo Gallerysse (midagi Picasa või iPhoto sarnast, aga imho mugavam) enamiku RAW ja üllatavalt ka videofailide tugi, mida nime vaadates ei oskaks arvatagi...
nagu ma olen ka oma blogis kirjutanud, on igal op.süsteemil oma otstarve... kes tahab mind kutsuda fanboyks sellepärast, et ma pooldan ühe teatud suurfirma tooteid ja tehnoloogiaid, be my guest...
|
|
| Kommentaarid: 11 loe/lisa |
   |
9 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Herr Kurm
Piiratud kasutaja

|
04.12.2006 17:50:18
|
|
|
Mark0, kui RAW sinujaoks nii tähtis on siis oleksid võinud crossover offitsaga photoshoppi jooksutada
-portfolio- |
|
   |
19 |
|
| tagasi üles |
|
 |
p2ep
HV veteran
|
04.12.2006 18:53:03
|
|
|
| Mark0, kui RAW sinujaoks nii tähtis on siis oleksid võinud crossover offitsaga photoshoppi jooksutada |
ja
| Mark0 kirjutas: |
| Loomulikult saab katsetada vmware't või siis läbi wine Photoshopi ja Faststonet jooksutada kuid esiteks on nad uimased, teiseks veel koledamad kui linuxi GUI niigi on ning kolmandaks ebastabiilsed ja ettearvamatu käitumisega. |
CrossOver is a commercialized version of Wine, nii et vaevalt ta paremini teeb. Konfamine on jah vist mugavam, niipalju kui ma aru sain.
või?
|
|
   |
28 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
04.12.2006 19:07:29
|
|
|
Huvitav et kaasfoorumlane Death saab kõik oma pilditöötlused nii vektoris, rasteris kui raw's väga kenasti Linuxi all tehtud ...
Vaadates paljude inimeste sõnavõtte siin ja mujal jääb üle ainult klassikuid tsiteerida - "I weep for humanity" |
|
   |
86 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Alari A.
HV Guru
|
04.12.2006 19:12:13
|
|
|
lisaks Mark0 vist siin maal esimene kes mõne linuxi GUId koledamaks peab kui wini oma
|
|
| Kommentaarid: 674 loe/lisa |
   |
549 |
|
| tagasi üles |
|
 |
XYZ
HV Guru

|
04.12.2006 19:22:42
|
|
|
| digweed kirjutas: |
lisaks Mark0 vist siin maal esimene kes mõne linuxi GUId koledamaks peab kui wini oma  |
Väheusutav, küllap nii üht kui teisi leidub võrdväärselt ja rõhuv enamus win-lin kasutajatest ei hooli sellest üleüldse!
|
|
| Kommentaarid: 81 loe/lisa |
   |
12 :: |
56 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Dirty Harry
HV Guru

|
04.12.2006 19:33:38
|
|
|
| Huvitav et kaasfoorumlane Death saab kõik oma pilditöötlused nii vektoris, rasteris kui raw's väga kenasti Linuxi all tehtud ... |
Loomulikult saab, lihtsalt see on vaevalisem ja raskem. Näiteks puuduvad ufraw'l täiesti WB profiilid K100D jaoks(kuna tootja ei anna spetsifikatsioone vabavara arendajatele välja), ufraw'sse tekkis K100D RAW toetus üldsegi alles 3-4 kuud peale kaamera väljatulekut, ufraw automaatika parameetrite valimisel on mõnikord täiesti arusaamatu. Kindlasti annaks temasse süvenedes paremaid tulemusi saada aga kuna ma olen fototöötluses üsna algaja siis läheks sellele jube palju vaba aega. Ja see on ressurss, mis meil kõigil on kõige kallim vara maailmas.
Teate, see on nii palju "oleneb" ning inimese peakujus kinni olev teema, et pole vast mõtet väga selle üle pead vaevata ja piike murda :). Ma julgen end linuxis üsna kogenenud kasutajaks lugeda, seepärast töölaual tast loobusingi. Death, Herr Kurm ja Ho Ho jaoks samas on aga linux töölaual märksa suurem sõber ja parem partner. Igaüks valib endale sobivad vahendid, ühte kohta jõuame kõik välja.
|
|
   |
147 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Herr Kurm
Piiratud kasutaja

|
04.12.2006 19:59:38
|
|
|
p2ep, seni kuni sa ise proovinud pole siis ära ennatlikke järeldusi tee. "toore" winega photoshopi jooksutamine on PITA ja mõttetu kui sa tahad midagi ära tehtud saada.
-portfolio- |
|
   |
19 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Dirty Harry
HV Guru

|
04.12.2006 20:04:18
|
|
|
| Ma kasutasingi cxofficet muidu.
|
|
   |
147 |
|
| tagasi üles |
|
 |
gandalf
HV kasutaja

|
04.12.2006 21:05:30
|
|
|
| Mark0, GIMP'ile muide on alternatiiv ja on lootust, et sellest areneb mõlemale poolele kasulik konkurents. igatahes on see KOffice'i klubisse kuuluv Krita
|
|
| Kommentaarid: 1 loe/lisa |
   |
1 |
|
| tagasi üles |
|
 |
wirx
HV Guru

|
05.12.2006 00:50:54
|
|
|
paar korda sai proovitud, kuid siiani windowsile truuks jäänud kuna linuxis oli vaja pidevalt mööda neti surfata ja otsida nippe kuidas üks või teine asi toimima saada
_________________ Laptopid.ee Suur sülearvutite salong, kohapeal 200+ sülearvutit, HV kasutajale 5-10% läpparilt alla! |
|
| Kommentaarid: 80 loe/lisa |
   |
70 |
|
| tagasi üles |
|
 |
superior
HV Guru
|
13.05.2007 11:47:54
|
|
|
Olen mitu korda proovinud aga no ei suuda leida mingit mõtet linuxil.
Lihtsalt ei leia eeliseid sellel.
MacOSX on veel asjalik, aga kas seda winiga koos saab kasutada?
|
|
| Kommentaarid: 139 loe/lisa |
   |
130 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Sold OUT
no credit

|
13.05.2007 11:53:27
|
|
|
Proovisin ubuntut, aga andsin alla kuna kõik vajalik on hetkel windowsis ja kogu kaadervärgi ümberseadistamiseks kaoks palju väärtuslikku aega. Isegi Vistat ei taha sellepärast proovida kuna ei viitsi programme ja seadeid mis nagunii suudavad ära kaduda, uuesti installeerida ja uuendada. XP all the way siiamaani
_________________ Every version of the garment appears to be sold out online, with prospective shoppers given the opportunity to join a waitlist. |
|
| Kommentaarid: 94 loe/lisa |
   |
5 :: |
81 |
|
| tagasi üles |
|
 |
windsurfer
HV veteran

|
03.06.2007 16:01:20
|
|
|
Mina olen Ubuntut proovinud, äärepealt oleks üle Linuxile läinud, aga wifi draiverid puudusid ja oligi kõik.
Pole (veel) mõjuvat põhjust ka win hüljata.
|
|
| Kommentaarid: 42 loe/lisa |
   |
39 |
|
| tagasi üles |
|
 |
RaPTiLE
Kreisi kasutaja

|
04.06.2007 22:16:10
|
|
|
| Proovisin ka, aga ansin alla, kui ei saanud plaadi kirjutamisega hakkama.
|
|
| Kommentaarid: 60 loe/lisa |
   |
55 |
|
| tagasi üles |
|
 |
sf
Kreisi kasutaja

|
04.06.2007 23:33:14
|
|
|
Kesse küsitluse ära nudis?
_________________ pea kinni puu sees |
|
| Kommentaarid: 14 loe/lisa |
   |
13 |
|
| tagasi üles |
|
 |
arrow
HV kasutaja

|
04.06.2007 23:42:32
|
|
|
istuvad mõlemad - WinXp ja Ubuntu - ja ei nurise. WinXP-d on vaja, kuna see sobib mu naissugupoole esindajale. Linuxit näpin enda õppimisvajaduse rahuldamiseks. Mida sooviks näha tulevikus? Paremat GUI-d (just välimus). Kui võrrelda XP-d Ubuntuga, siis võidab muidugi Ubuntu, aga Vista GUI on lihtsalt NII ILUS. Maitse asi muidugi. Isiklikult arvan, et enamuse puhul võlubki Vista välimus. Endalgi WinXP-le Vista Transformation Pack peale lastud.
Programmide valik rahuldab täiesti, ka op süsteemi fresh install on kiirem ja mugavam. Programmide installimine on nii lihtsaks tehtud, et mingite exede otsimine jääb üldse ära (Synaptic lahti ja kirjutad proge nime, ise lahendab kõik sõltuvusprobleemid, tõmbab ise alla ja installib kuhu vaja, peale selle pole seda restardi muret peale mõne suurem programmi pealepanekut).
arvan, et KDE 4 tulekuga loobun Windowsist täielikult ja emuleerin mänge juba linuxist.
|
|
   |
23 |
|
| tagasi üles |
|
 |
ak.90
HV veteran
|
05.06.2007 10:22:56
|
|
|
Pole Linuxit proovinud, aga plaan on millalgil ära proovida
|
|
| Kommentaarid: 209 loe/lisa |
   |
188 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
05.06.2007 12:43:05
|
|
|
arrow, proovi compiz'i ja vaata kui hea siis Aeroglass tundub
Muidugi KDE'ga on see veel suts viletsavõitu kuid nagu ütlesid siis aasta lõpu poole peaks KDE4'ga asjad oluliselt paranema. Väike sneak-preview on siin: http://dot.kde.org/1180541665/
|
   |
86 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Pihv
HV veteran

|
05.06.2007 12:50:41
|
|
|
Pole siiani veel põhjust leidnud et Linuxi peale minna.
Kuigi Windowsi max mälu limiidid 32bit win puhul on pannud küll mõtlema, aga kuna enamus ajast mängin arvutiga siis eelistan windowsi.
|
|
| Kommentaarid: 101 loe/lisa |
   |
94 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Celeron
Kreisi kasutaja
|
05.06.2007 12:52:39
|
|
|
Olen proovinud küll erinevaid Linuxi distrosid, aga siiski olen vintossi juurde pidama jäänud.
Pole viitsimist linuxit selgeks teha
|
|
| Kommentaarid: 41 loe/lisa |
   |
33 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Tolka15
HV kasutaja
|
05.06.2007 12:58:20
|
|
|
Proovisin igavusest Ubuntut, neti paika panemine võttis juba tükk aega Esialgu proovisin küll Ubuntut kasutada, kuid tüütas ära OpSüsteemi vahetamine XP-ks ja tagasi kuna mängin suht palju arvutimänge.
|
|
| Kommentaarid: 21 loe/lisa |
   |
21 |
|
| tagasi üles |
|
 |
kjaups
MeesKesTuliMetsast

|
05.06.2007 13:04:55
|
|
|
Need kes väga palju windooze all ennem mängisid, siis liinuxi all soovitaks kasutada Cedega't selle otstarbe jaoks. Tõsi, kõik mängud ei pruugi kohe alguses tööle hakata, kuid seniks pole endal peale STALKER'i töölesaamisega probleeme olnud
Et siis, kes läheb üle ja tahab ka edaspidi mängida oma lemmikmänge, siis CEDEGA
[/reklaam]
|
   |
142 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
05.06.2007 13:07:40
|
|
|
Peale Cedega võib ka Winet proovida. Näiteks UFO: Afterlight töötab mul viimase all märksa paremini, kui Cedegas
|
   |
86 |
|
| tagasi üles |
|
 |
arrow
HV kasutaja

|
08.06.2007 07:11:29
|
|
|
arrow, proovi compiz'i ja vaata kui hea siis Aeroglass tundub
|
Proovisin Berylit ja mõnda aega isegi töötas, kuni oma katsetuste käigus suutsin sellegi tuksi keerata (korda teha enam kahjuks ei osanud ja olen päris kindel, et see oli kuvari ja klaviatuuri vahelise tihendi probleem).
Kui ma räägin GUI ilust, siis mitte selle 3D võimalustest (mida on KDE ja Gnome puhul iigagi palju) vaid ilust. Muidugi on nüüd Linuxi arendajatel raske midagi uut ja huvitavat välja pakkuda, aga proovida ju võiks. Minu arust ongi Linuxi puhul GUI välisele küljele vähe rõhku asetatud.
|
|
   |
23 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Valdars
HV veteran

|
08.06.2007 13:49:38
|
|
|
| Huvitav, mis on see mitte3D asi, mis teeb selle Vista GUI nii imeilusaks?
|
|
| Kommentaarid: 48 loe/lisa |
   |
45 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
08.06.2007 13:54:46
|
|
|
Heh, eks ilu ole vaataja silmades. Tööl olen sunnitud windowsi kasutama ning ma pole veel eales varem nii palju puudust tundnud Linuxi GUIst, rääkimata tolle featuritest
|
   |
86 |
|
| tagasi üles |
|
 |