|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
| Kas oled proovinud oma Windowsi op. süsteemi Linuxi oma vastu välja vahetada? |
| Jah, proovisin. Kuid kasutan Windowsi edasi. |
|
42% |
[ 407 ] |
| Jah. Kuid kasutan arvutis nüüd mõlemat op.süsteemi. |
|
18% |
[ 176 ] |
| Jah. Kuid kasutan nüüd muud op.süsteemi. |
|
1% |
[ 10 ] |
| Ei. Olen kasutanud vaid Linuxit. |
|
1% |
[ 10 ] |
| Ei. Kasutan vaid Windowsi |
|
37% |
[ 357 ] |
|
| hääli kokku : 960 |
|
| autor |
|
react
Kreisi kasutaja

|
26.11.2006 13:24:29
|
|
|
| Getomees kirjutas: |
| Linuxis on üldjuhul programmide installimine üks kergemaid asju, kui paketihaldurid on korralikult ära seadistatud. Ubuntus peaks Synaptic kohe kaasas olema. Kordades kergemini ja kiiremini saab vajalikud programmid installitud kui windowsis... |
Mnjaa, hea on kui sul soft paketina on:D aga kui ise compilema peab ja nii, sis alguses on ikka tükk tegemist. Algul ei saanud muffigi aru, siis taipasin et mul C++ (vist vms) oli puudu jne jne:D See ongi üks asi mis Linuxi juures häirib, midagi installida tahd vms, sis on alati mingi pakett puudu jälle
|
|
| Kommentaarid: 66 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
66 |
|
| tagasi üles |
|
 |
marqs
HV veteran

|
26.11.2006 14:35:07
|
|
|
| react kirjutas: |
| /../ Tegin tast serveri (ftp, http) ja sis väike ketta sharemine ka /../ |
| react kirjutas: |
/../ See ongi üks asi mis Linuxi juures häirib, midagi installida tahd vms, sis on alati mingi pakett puudu jälle /../ |
vat siin hakkas asi juba huvitama, mis imelik soft see küll olla võiks, mida failiserveri toimimiseks on vaja aga ubuntu (ametlikes) repositooriumites ei leidu?
mind ennast paneb küll kukalt kratsima, kui juba esimesel õhtul tahetakse hirmsasti kopmileerima ja kernelit paikama hakata. mingil veidral põhjusel kiputakse kõike ise tegema, kolmandate poolte reposid/overlay'sid/sinu_distro_pakikelder_siia isegi mitte ei proovita enne ise põristama hakkamist leida.
ja ometi pidavat laiskus olema edasiviiv jõud..
või on siin kusagil mingi tõsine infosulg? selmet pead valutada ja tuimalt mingeid "koode" pilnkiva viiba taha toksida, võiks ju tassi teed võtta ja rahulikult distributisooni eripärade ning pakihaldusega tutvuda.
aga neile, kel ikka tõsine huvi miskit ise kokku keevitada, tehke endale teene ja kasutage make install asemel checkinstall'i. siis ehk saate oma värske kraami läbi pakihalduse hiljem maha ka installida.
_________________ 0xDEAD
0xBEEF |
|
| Kommentaarid: 28 loe/lisa |
   |
27 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
26.11.2006 14:41:27
|
|
|
Kui pakett on puudu siis peaks ju pakihaldur selle automaatselt installitavate asjade juurde panema, või mis?
Mul on põhjalikud kogemused portagega ning väiksed kogemused debiani pakihalduriga. Esimesega on mul kõvasti vähem probleeme olnud
_________________ Teach a man to reason and he'll think for a lifetime
Common sense - so rare that it's a damn superpower
Vaadates paljude inimeste sõnavõtte siin ja mujal jääb üle ainult klassikuid tsiteerida - "I weep for humanity" |
|
| Kommentaarid: 106 loe/lisa |
   |
1 :: |
86 |
|
| tagasi üles |
|
 |
react
Kreisi kasutaja

|
26.11.2006 15:51:52
|
|
|
proftpd oli see programm mida mul vaja oli. Aga mida mul kaasas ei olnud. apt get ei ütlend ka midagi selle peale. Enda viga ka, hiljem selgus et mul olid mõned need saidi panemata kus ta otsib pakette. Ma just ei valda väga teemat, aga mõnda asja on ju näiteks ainult .rpm? ja no sis source mida saad compileda.
Mul lihtsalt harjumus winist tulles, et kui mul midagi vaja on, lähen googelisse, panen otsingusse programmi nime ja tõmban alla. Aga kui seal kodukal on heal juhul .rpm ja sis mingi kokkupakitud asi, sis esimesena tõmban ikka tolle ju. Sest seda ma tean et rpm ei lähe debianis käima ( kuigi jah nagu ma hiljem uurisin on võimalik ka seda ümber teha ). Teed selle kupatuse lahti ja loed readmed, ja kohe kirjas mida tegema peab:) Sellest ka se compilemise hullus. Ei oskanud muudmoodi.
|
|
| Kommentaarid: 66 loe/lisa |
   |
66 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
26.11.2006 15:53:43
|
|
|
Ehk siis kõik taandub kõige põhilisema kasutusjuhendi mitte lugemisele
Vaadates paljude inimeste sõnavõtte siin ja mujal jääb üle ainult klassikuid tsiteerida - "I weep for humanity" |
|
   |
86 |
|
| tagasi üles |
|
 |
marco
Kreisi kasutaja

|
26.11.2006 16:06:51
|
|
|
kolmel korral olen ubuntu peale lasknud. esimesel korral vana masina teisele kettale. selgeks õppimine takerdus selle taha et ubuntu jooksis liiga aeglaselt ja absoluutselt puudusid teadmised et seda seadistada. teistel kordadel lasin uuele läpakale teadmisega et proovin nädalakese ja siis format. aga alati pöördun tagasi xp juurde ja põhjuseks viitsimatus õppida. viimane kord siis otsisin poolt tundi õpetust kuidas resolutsioon paika saada. lõpuks kui korda sain valutasid silmad ja pea nii jubedalt sest läpaka lcd vale resolutsiooniga lihtsalt on jube.
aga jah, peamiseks põhjuseks on laiskus ja teadmine et xp seadistamine (fresh install, välimus, programmide install) võtab kõigest u 2-3h. pole ka kedagi kes suudaks mulle seda kõike kõrval istudes selgeks teha. pooldan igati open source tarkvara ja xp peal kasutan firefoxi, thunderbirdi, gimpshopi, foxitreaderit jne. openofficeit proovisin ka, aga dokumendid ei tahtnud ühilduda kooli arvutitega kus officexp ja kuna nädalas prindin koolis u 20 lk siis pole aega et seal neid veel omakorda muutma hakata.
_________________ Does "genuine" mean "with the real bugs"? |
|
| Kommentaarid: 9 loe/lisa |
   |
9 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Herr Kurm
Piiratud kasutaja

|
26.11.2006 16:18:12
|
|
|
| marco kirjutas: |
t xp seadistamine (fresh install, välimus, programmide install) võtab kõigest u 2-3h. |
eitea, kui mina viimati fresh installi tegin siis kulus mul ca 7 minti et kõik paika ajada ja restoraani einestama minna samalajal kui kasulikud skriptikesed minu eest kõik ära tegid (hint: automatix + paar spetsiifilisemat bashi skriptikest). Peale said aetud videokaardi draiverid, resolutsioonist ja klaverist ei maksa rääkidagi + paks hunnik igast softi. rohkem läks aega Illustrator 10-e, Dreamweaveri ja office XP installimisega (pidi kogu aeg juures passima et nexti klõpsida).
Tõsiselt soovitaks algajatel vaadata oma distro foorumitesse ja wikisse, labane otsisõna ja on kõik puust ja punaseks tehtud
ubuntul:
wiki.ubuntu.com
ubuntuforums.org
_________________ -logod, firmaidentiteet, küljendamine, flash-
-portfolio- |
|
| Kommentaarid: 25 loe/lisa |
   |
2 :: |
19 |
|
| tagasi üles |
|
 |
kjaups
MeesKesTuliMetsast

|
26.11.2006 16:38:19
|
|
|
Pidasin päris pikalt plaani linuxile üle minna. Kuid nagu tavaliselt, ei tulnud sellest eriti midagi välja.
Nimelt tahtsin kõige ennem minna PCBSD peale, kuid see lihtsalt ei hakanud millegi pärast minu läpakal tööle (kolm erinevat plaati kahest erinevast kohast tõmmatud PCBSD). Nimelt peale installi viskas erroreid ja jooksis kokku (võibolla mingine riistvaraline konflikt või minu suutmatus seda installi korrektselt läbida).
Mõeldud tehtud, sai sikutatud nii Kubuntu ja Ubuntu. Esimesena lasin peale Kubuntu. Kõik töötas ilusti kuniks jõudsin Wifini. No seadistasin ja mässasin sellega nagu segane. Kõik vajaliku leidis ta üles ning connectimisel pani pange... Vaatasin confi ka üle ning seal oli ka kõik õpetuste kohaselt õige. Ok, ei võtnud asi ikkagi vedu ja Kubuntule format ning Ubuntu peale... Seal sama jama, kuid sellel ei lasknud isegi Wifit üles leida... Kuid imelik oli see, et kui installi ajal küsis, et kas soovid internetis tirida keelepaketi uuendusi "jah" peale vajutades ta midagi nagu jamas selle netiga ...
Aga kui millalgi saab jälle aega ja viitsimist kusagilt, eks pusin edasi.
Linnas korteris (net puudub seal ja mingi siga on oma wifi parooli alla pannud) loobun ma windowsist ja võtan kasutusele oma nokia 6230i, sest op süsteem ilma internetita ei ole minu jaoks midagi väärt
_________________ YAGA müügiputka - SNAP pildipank
M: 3D Touch V3.2 15€
M: Triumph Trident 660 2023a - AHVile 200€ alla |
|
| Kommentaarid: 170 loe/lisa |
   |
3 :: |
139 |
|
| tagasi üles |
|
 |
painkillah
HV Guru

|
26.11.2006 16:47:51
|
|
|
Herr Kurm, on olemas ka automated windows xp install. ja minul tavaliselt enda masina 0st installimine sinnamaani, kus ta minu k2e j2rgi on, võtab vast max poolteist tundi (ca 40 minti võtab windowsi enda install, ning teised 40 vast k6ikide enamkasutatavate programmide installimine. kuigi tavaliselt l2heb see osa 10-20 mindiga, kuna algul ei viitsi k6iki asju peale lasta mida kohe vaja pole).
_________________ www.oggym.ee // OG Gym // Pärnu, Roheline 74
See pole politsei ei poltergeist, mis turvased on teinud meist,
vaid vabaduse illusioon, mis mõnel mehel lõpu toond. |
|
| Kommentaarid: 95 loe/lisa |
   |
6 :: |
86 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Herr Kurm
Piiratud kasutaja

|
26.11.2006 17:29:55
|
|
|
ubuntu install 20 minti + 7 minti jeblamine mis on võrdne winxp automeeritud installiga samale tulemusele jõudmiseks.
-portfolio- |
|
   |
19 |
|
| tagasi üles |
|
 |
heretic666
HV Guru

|
26.11.2006 18:10:55
|
|
|
| Peakski ise ka kunagi tutvuma linuxiga üldse. Ainus miinus lihtsalt, mille ma teda ei kasutagi, on see, et paljud proged/pelad ei võta just linuxit endale omaks..
|
|
| Kommentaarid: 73 loe/lisa |
   |
70 |
|
| tagasi üles |
|
 |
gandalf
HV kasutaja

|
27.11.2006 00:47:52
|
|
|
| heretic666 kirjutas: |
| Peakski ise ka kunagi tutvuma linuxiga üldse. Ainus miinus lihtsalt, mille ma teda ei kasutagi, on see, et paljud proged/pelad ei võta just linuxit endale omaks.. |
see on jälle see laisa inimese igipüsiv väide, mis sobib rohkem oma postituste arvu suurendamiseks kui asjalikuks argumendiks.
Kui paljud suurfirmad saavad hakkama linuxi kasutamisega probleemideta, kui selline film oma massistseenidega nagu Sõrmuste Isand on tehtud valmis linuxi peal, siis mis programme kasutad sina millele ei leidu ekvivalente?
Mängude koha pealt samuti, minu teada on praktiliselt iga mäng käima saadud, paljud tootjad teevad linuxi versioone ja arendatakse väga palju väga häid opensource mänge. Paljud neist on väga hea kvaliteediga ja paremad kui paljud mille eest sult raha küsitakse.
---
ma installisin endale linuxi kõrvale windowsi arvates, et küllap mul läheb teda ikka millekski vaja, kasvõi mängimiseks. Ja tulemus on, et ma peaaegu ei kasutagi teda, kuna ma saan kõik aetud mugavamalt linuxi all. isegi mängimine on kolinud linuxi alla, kuna ma ei viitsi lõputuid tunde mingit cracki otsida ja siis teist sama palju otsa arvutit läbust puhastada. lihtsam on linuxis: "apt-get install wesnoth" ja mängi nii palju kui kulub.
sama lugu oli normaalse ssh kliendi otsimisega.
võib-olla ma olen lihtsalt linuxiga nii ära harjunud aastate jooksul, aga mina tunnen ennast windowsi all sama ebamugavalt kui mõni windowsi kasutaja esimest korda linuxi all.
|
|
| Kommentaarid: 1 loe/lisa |
   |
1 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
27.11.2006 02:33:13
|
|
|
| Gandalf kirjutas: |
| võib-olla ma olen lihtsalt linuxiga nii ära harjunud aastate jooksul, aga mina tunnen ennast windowsi all sama ebamugavalt kui mõni windowsi kasutaja esimest korda linuxi all. |
Ei saa mitte vaikki olla. Paraku on mu post natuke liiga flamehõnguline, seega on see hoopis siin teemas.
|
   |
86 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Herr Kurm
Piiratud kasutaja

|
27.11.2006 07:48:52
|
|
|
Hakkasin nüüd vaikselt mõtlema Wini default isntalli peale ja Ubuntu oma peale. Mida ma saan Winiga kaasa? Paint, Notepad, msn messenger (versioon 5.0?) ja ongi vsjoo, emaplaadi ja heli draiverid pean kusagilt päraurrarist välja otsima. Ubuntu default installi hulka kuuluvad mäletamist mööda Gaim, Gimp, Openoffice, Ekiga jne. Arvestades otsa et pean installima Illuka, Dreamweaveri (see pigem pulli pärast lastud, et kas näha kas läheb peale ilma probleemideta, nagu näha läks ) ja Office XP (varsti võib jälle maha kah lasta, pole vaja VBa editori enam) siis ajavõit on lihtsalt röögatu. Ja veel arvestame seda aega mis arvuti juures installimise ajal tuleb passida Klõpsi next next, linnuke I accept the agreement, enter, vasta veel küsimustele jnejnejnejnje... Ubuntu installimise ajal ma saan vähemalt alguses kõik paika panna ja siis ise jeehat lasta, sama igast muu kraami puhul.
gandalf ega sul aimu pole mis videotöötlustarkvara Sõrmuste Isanda tegemisel kasutati. Ega ometi mitte cinelerra või MainActor?
-portfolio- |
|
   |
19 |
|
| tagasi üles |
|
 |
RPG16
HV Guru

|
27.11.2006 12:43:02
|
|
|
taaskord suudnusin windoosa peale kuna video draiverid läksid perse (mitu korda)
|
|
| Kommentaarid: 203 loe/lisa |
   |
3 :: |
166 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Elof
HV Guru

|
27.11.2006 13:01:53
|
|
|
Herr Kurm, XP installi ajal pead klõpsima igasuguseid nuppe? Ei pea kui ei viitsi, küpsetad unattended CD endale
Ent kui pead vajalikuks istuda installi juures selleks, et hiljem Ubuntu installi puhul kiruda Win'i siis küll.
Oleneb ikka sellest, millised teadmised OS'i võimalustest. Kui Linuxit tunned läbi ja lõhki ning Win'ist mingid ähmased teadmised siis loomulikult Linuxit lihtsam käsitleda. Kui olukord vastupidine, ehk teadmised Win'i eripäradest suured ning Linuxist vaid ähmane ettekujutus siis Win'is igati mugavam tegeleda.
Millegipärast kipuvad siinsed Linux'i-gurud ennast pidama aga põhjalikult Win'i anatoomiaga kursis olevat. Aga kuna te seda eriti ei näpigi siis lihtsalt ei saagi seda olla.
OK, vahest mõned põnnid, kes Win'ile truuks jäänud, kipuvad tegema ebatõeseid avaldusi Linux'i võimalusteks, ent nood alles mürsikud reeglina.
Igal juhul mida tahtsin öelda, et pole mõtet alahinnata selle OS'i võimalusi, millega pole läbi&lõhki tuttav.
|
|
| Kommentaarid: 212 loe/lisa |
   |
175 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Atti
HV kasutaja

|
27.11.2006 13:05:27
|
|
|
| Olude sunnil hoidsin masinas varem ka windust, mis nüüd ruumi kokkuhoiu mõttes masinast eemaldus. Oludeks olid mõned MS Foxpro rakendused. Nüüd need läinud koos windusega. Windusest linuxi kasuks loobuda pole kunagi proovinud. Windust kasutada küll, aga ega sellest õiget nahka tulnud. Öeldakse ju ikka, et oma vaenlast pead Sa tundma ....
|
|
| Kommentaarid: 4 loe/lisa |
   |
4 |
|
| tagasi üles |
|
 |
cityboy
HV kasutaja
|
27.11.2006 13:35:03
|
|
|
| Atti kirjutas: |
| Öeldakse ju ikka, et oma vaenlast pead Sa tundma .... |
See on huvitav, kuidas Linuxi või Maci-kasutajad pöörduvad vastava op. süsteemi usku ning muutuvad oma seisukohtades väga fanaatilisteks Pole kunagi kuulnud, et mõni Windowsi-kasutaja Linuxit või OS Xi oma vaenlaseks nimetaks.
|
|
| Kommentaarid: 3 loe/lisa |
   |
3 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Herr Kurm
Piiratud kasutaja

|
27.11.2006 13:48:37
|
|
|
cityboy, selleks peab ikka mingi põhjus kah olema et miks need inimesed niivõrd eufooriliselt räägivad
TanElofJ, ma pean ennast võrdlemisi kogenud wini kasutajaks aga see unattended cd põletamine on lisaliigutus milleks isiklikult mul pole ei aega ega viitsimist
-portfolio- |
|
   |
19 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Elof
HV Guru

|
27.11.2006 14:00:02
|
|
|
| Herr Kurm kirjutas: |
TanElofJ, ma pean ennast võrdlemisi kogenud wini kasutajaks aga see unattended cd põletamine on lisaliigutus milleks isiklikult mul pole ei aega ega viitsimist |
Aga pole ju siis ka mõtet pead liiva alla pista, väites et peab alati Windows'i installi ajal kõrval sitsima ja massiliselt nuppe klõbistama
Ning see, et Linuxi erinevate dibu'dega igasugust nänni kuhjaga kaasa tuleb on kindlasti äraharjunule mugav, ent endale meeldib näiteks ikka ükshaaval valida, mis lisaprogramme vaja. WindowsXP'ga tulb tõesti kaasa trobikond mõttetuid lisaprogramme ning mõned vajalikud, ent kui viimati näiteks Knoppixit näppisin siis seal paistis silma ülisuur valik pisijubinaid, mille vajalikkus jäi mulle samuti mõistetamatuks.
St. see, mis 'soft-bundle' OS'iga kaasas on ikka maitse asi. Ise eelistaks OS'i, kus minimaalselt lisasid kaasas, et siis ise valida, mida lisada. Täielikult maitse asi. Seetõttu seda plussiks või miinuseks pidada, et suur 'bundle' kaasas, ei ole ju eriti objektiivne.
OK, mul pole aimugi mis ühe Ubuntu vmt. Linux'iga kaasas, võib vabalt olla et tunduvalt funktsionaalsemad proged kui Win'ga, ent ikkagi oleneb maitsest. Seetõttu vist ka Linux'il dibu'sid niivõrd palju. Või on mõni universaalselt parim dibu olemas, millel 'bundle'det kõik tarkvara, mida kunagi kellelgi tarvis?
Ei ole endal midagi Linuxi vastu on vaid selle vastu kui 'unustatakse' ära 'kehvema' OS'i võimalusi.
viimati muutis Elof 27.11.2006 14:10:08, muudetud 1 kord |
|
   |
175 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Atti
HV kasutaja

|
27.11.2006 14:00:58
|
|
|
| cityboy kirjutas: |
| Atti kirjutas: |
| Öeldakse ju ikka, et oma vaenlast pead Sa tundma .... |
See on huvitav, kuidas Linuxi või Maci-kasutajad pöörduvad vastava op. süsteemi usku ning muutuvad oma seisukohtades väga fanaatilisteks Pole kunagi kuulnud, et mõni Windowsi-kasutaja Linuxit või OS Xi oma vaenlaseks nimetaks. |
Xi kui sellist kasutasin ma juba enne esimeste winduste eestisse jõudmist kaheksakümnendate esimeses pooles ja ega sellise suhteliselt ebastabiilse üllitise(MS Windus) ilmumine eriti rõõmu ei valmistanud. Kui Su mõne aasta töö masinast koos windusega iseeneslikult lahkub, siis sõbraks seda süsteemi eriti pidada ei saa. Fanaatikuks end ei pea, sest kasutan võrdselt linuxiga ka näiteks erinevaid BSD si (FreeBSD, OpenBSD, NetBSD).
|
|
| Kommentaarid: 4 loe/lisa |
   |
4 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Herr Kurm
Piiratud kasutaja

|
27.11.2006 14:04:51
|
|
|
| TanElofJ kirjutas: |
Aga pole ju siis ka mõtet pead liiva alla pista, väites et peab alati Windows'i installi ajal kõrval sitsima ja massiliselt nuppe klõbistama  |
räägime ikka mittetviikimata/mudimata installiketastest. Kui hakata muditud installidest rääkima siis annaks ubuntu peale lasta ca 13 minutiga ja ei peaks kah ühjtegi nupukest väänama.
-portfolio- |
|
   |
19 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Elof
HV Guru

|
27.11.2006 14:16:17
|
|
|
| Herr Kurm kirjutas: |
Aga pole ju siis ka mõtet pead liiva alla pista, väites et peab alati Windows'i installi ajal kõrval sitsima ja massiliselt nuppe klõbistama  |
räägime ikka mittetviikimata/mudimata installiketastest. Kui hakata muditud installidest rääkima siis annaks ubuntu peale lasta ca 13 minutiga ja ei peaks kah ühjtegi nupukest väänama. |
Jep, toome välja ikka Linuxi eeliseid. Peaasi, et Win'i võimalusi ei mainiks.
Ei vaidle tegelikult küll vastu sellele, et Linux on "Out-of-box" täiesti funktsionaalne, vast funktsionaalsem kui Win', ent miks peab rääkima "Out-of-box"'ist? Linuxi dibu'd on "bundeldatud" niivõrd, et ühtegi lisatarkvarajupikest vaja ei lähe?
|
|
   |
175 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
27.11.2006 14:17:43
|
|
|
| RPG16 kirjutas: |
taaskord suudnusin windoosa peale kuna video draiverid läksid <b>piix</b> (mitu korda)  |
Tunnen kaasa. ATI on üks rauajupp millest tuleks Linuxi kasutamise puhul eemale hoida.
| Kui Linuxit tunned läbi ja lõhki ning Win'ist mingid ähmased teadmised siis loomulikult Linuxit lihtsam käsitleda. |
Ei tahaks küll ennas väga kiita kuid enda arvates tean suht palju mõlemast. Wini maailmas olen vetnud ~2-3x rohkem aega kui Linuxis.
| Kui olukord vastupidine, ehk teadmised Win'i eripäradest suured ning Linuxist vaid ähmane ettekujutus siis Win'is igati mugavam tegeleda. |
Loomulikult on eelis asjal mida rohkem tunned. Pole ju ka mingi ime.
| Aga pole ju siis ka mõtet pead liiva alla pista, väites et peab alati Windows'i installi ajal kõrval sitsima ja massiliselt nuppe klõbistama |
... ning mina võin endale teha Gentoo installika mis paneks mu masinasse täielikult confitud ning spetsiaalselt minu masina jaoks mõeldud OS'i koos suure kuhja tarkvaraga peale nii kiiresti kui andmekandjad seda infot läbi lasta suudavad. Lihtsalt plaat sisse ja reboot ning kui masin automaatselt asjad ära kopeerinud on siis võtta plaat masinast ning oodata kuni too üles tuleb. Pakun et praeguse süsteemi install võtaks aega nii palju kui kulub ühe DVD masinasse kopeerimiseks ehk ~10 minutit, kui teha kettalt-kettale install siis mõned korrad kiiremini.
Jah, ka Linuxis on võimalik valmis küpsetada igasugu imelahendusi, iseasi kui paljud seda viitsivad ja kas see kõlbab vaidluses argumendina välja tuua
|
   |
86 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Elof
HV Guru

|
27.11.2006 14:29:09
|
|
|
| Ho Ho kirjutas: |
| Aga pole ju siis ka mõtet pead liiva alla pista, väites et peab alati Windows'i installi ajal kõrval sitsima ja massiliselt nuppe klõbistama |
... ning mina võin endale teha Gentoo installika mis paneks mu masinasse täielikult confitud ning spetsiaalselt minu masina jaoks mõeldud OS'i koos suure kuhja tarkvaraga peale nii kiiresti kui andmekandjad seda infot läbi lasta suudavad. Lihtsalt plaat sisse ja reboot ning kui masin automaatselt asjad ära kopeerinud on siis võtta plaat masinast ning oodata kuni too üles tuleb. Pakun et praeguse süsteemi install võtaks aega nii palju kui kulub ühe DVD masinasse kopeerimiseks ehk ~10 minutit, kui teha kettalt-kettale install siis mõned korrad kiiremini. |
Eks mu point oligi selles, et kui Linuxi eeliseks tuua välja see, et igasugust lisanänni olemas ning ei pea installi ajal nuppugi muljuma on justkui veider. Lihtsalt sellepärast, et kui see pidev Win'i installimine ja selle ajal nuppude klõpsimine on hirmus probleem siis miks mitte seda ära kaotada, tekitades endale sobiva unattended-installika, bundle'dades sinna kaasa kõik vajamineva softi
Vastu ei hakka Linux kui OS vaid see kuidas selle "eeliseid" vahest serveeritakse, "unustades" et Win'ga sama asi võimalik. Iseenesest võib (GNU/)Linux igati hea töökeskkond olla kui oled harjunud, ent ent ei maksa siis teist OS'i maha teha selliste pooltõdedega, et Win'i installi kõrval peab sitsima ning OS'ga pole midagi kaasas, kui tegelikult vajab lihtsalt natuke mudimist ning saab ka installimise ajal millegi muuga tegeleda ning ka funktsionaalsem lisatarkvara "tekib" installi ajal masinasse kui soovida.
nLite tuleks ka ära unustada kui vaja närida selle kallal, et Win'iga igasugust kasutut jama kaasa tuleb - http://www.softpedia.com/get/System/OS-Enhancements/nLite.shtml
|
|
   |
175 |
|
| tagasi üles |
|