Avaleht
uus teema   See teema on lukus, sa ei saa siin muuta postitusi või vastata teemale! Raud »  Kõvad kettad »  Jyri Ratta mälupulk, LAHENDATUD! märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele 1, 2, 3, 4  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
PunX666
HV vaatleja

sõnum 23.11.2006 21:35:39 Jyri Ratta mälupulk, LAHENDATUD! vasta tsitaadiga

oskab keegi teadja ja/või omaja anda abi ning nõu.
mälupulk identifitseerib end kui UDISK PDU20_512 6AC2.0 USB Device
nii aga lisaks mälupulgale identifitseerib ta end ka sama nimega CD/DVD-rom-iks (nagu oleks teine partitsioon)
ja seal peal on üks nõme fail ja mis veel hullem ta avab seda iga kord kui see arvuti külge yhendada.(isegi kui cd/dvd-rom device panna disabled hakkab see teiste arvutite küljes loopima seda nn. cd-rom-i lahti)

lugesin et UDISK-il on mingi seda sorti andmeturve systeem, ometigi peaks selle maha saama ju. pulga enda peale on kirjutatud ainuld USB2.0 ja 512Mb ja siis muidugi tallinn kultuuripealinnaks 2011. ma ei taha tõesti mingi 2008 aastal kasutada seda ja iga kord ühendades loobib mingi 2006 aasta riigi eelarve presentatsiooni ette :S
andke pln abi, isegi tootja nimi oleks väärtuslik siin ma usun.

ettetänades
Priit Pung

viimati muutis PunX666 26.12.2006 01:54:50, muudetud 1 kord
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
e-Thug
HV Guru
e-Thug

sõnum 23.11.2006 22:21:01 vasta tsitaadiga

Ma jaurasin ka selle failiga ja proovitud sai täna päris mitmeid asju, aga raipest lahti ei õnnestunud veel saada.
cmd commande , paar programmi jne kõikide tulemuseks access denied. oskab ehk keegi öelda, kuidas read-only file´ile anda teisi õigusi , et see jura mälupulgalt ära kustutada.

edit: mälupulk on siis jagatud kaheks pratitsiooniks, millest ühel on read-only .pdf file ja teise partitsiooniga saab teha ,mida iganes. Esimest partitsiooni tunnistab arvuti kui cd drive´i ja teist removable diskina
Kommentaarid: 230 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 205
tagasi üles
PunX666
HV vaatleja

sõnum 23.11.2006 22:21:02 vasta tsitaadiga

ise jõudsin nii kaugele järeldustega et kui teaks näiteks tootjat, siis tootja ehk pakuks mingi tarkvara.
ma lugesin et nendel UDISK-idel ongi selline andmeturve et saad panna ta read-only-ks ja siis ei saa dumb user seda ära kustutada.

Ho Ho
HV Guru
Ho Ho

sõnum 23.11.2006 22:25:53 vasta tsitaadiga

Kas lihtsalt käsitsi fdiskiga kallale minnes ei saa partitsioone maha tõmmata ja uusi tekitada?
Kommentaarid: 106 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 86
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
PunX666
HV vaatleja

sõnum 23.11.2006 22:28:54 vasta tsitaadiga

mõte oli proovida aga jätsin kakti kuna puudub fdisk (tänapäeval on kasutusel juba windows XP ja wanad 95 ja 98 boot disk-id on hävinenud) ja selline asi nagu partition magic(by power quest) ei teinud mälupulga olemasolust sooja ega külma, ma arvan et sellised asjad tegelevad ainult kõvaketastega ning vaevalt et märkavadki mälupulka icon_sad.gif
ma lähen proovin mis linux mulle ytleb icon_biggrin.gif

e-Thug
HV Guru
e-Thug

sõnum 23.11.2006 22:32:59 vasta tsitaadiga

kõik flopparid koolenud icon_razz1.gif
Kommentaarid: 230 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 205
tagasi üles
PunX666
HV vaatleja

sõnum 23.11.2006 22:49:26 vasta tsitaadiga

lahendus nii kaugel et kuna linux ei leidnud tallinna cd partitsiooni siis peab olema asi rangelt tarkvaraline ja windoozaga seoses, nii et kes leiab lahenduse asja niimoodi ära formattida või partatsioonid ära kustutada siis pln andke teada. ma hakkan partitsiooni manager-itega nussima siin...
Ho Ho
HV Guru
Ho Ho

sõnum 23.11.2006 22:55:18 vasta tsitaadiga

Kas Linux üldse mingisugusegi partitsiooni leidis? Kui leidis siis kui suur too on?
Eeldusel et mingisugune partitsioon leiti siis mina prooviks seda maha võtta ja uut tekitada.

Samas pole välistatud et seal istub vahel jupp lihtsat rauda mis teatud osa kiibist OS'ile otseselt nähtamatuks teeb. Sellisel juhul pole muud teha kui tootjapoolsete vahenditega kallale minna.

tagasi üles
PunX666
HV vaatleja

sõnum 23.11.2006 23:05:00 vasta tsitaadiga

ei raud vaevalt, tallinna linn ei viitsiks nii palju nussida, aga pulga ta tundis ära, ma ei uurinud täpselt kui suure aga põhimõtselt see mis removable paistab windowsis on seal olemas:)
kuna see on master boot record siis võiks selle partitsiooni kustutamisega midagi juhtuda küll icon_smile.gif
eks sa proovi.
P.S mul oli knoppix live icon_razz.gif

jkddp
HV veteran
jkddp

sõnum 23.11.2006 23:31:46 vasta tsitaadiga

knopix bootcd-lt ei leidnud.... vähemalt ühtki samade failidega ei olnud mis eelnevalt sinna sokutasin

wini alt näeks välja nii:

viimati muutis jkddp 23.11.2006 23:46:43, muudetud 1 kord
Kommentaarid: 64 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 62
tagasi üles
alliance
The Transporter

sõnum 23.11.2006 23:37:21 vasta tsitaadiga

kavalalt tehtud siis
_marek
HV Guru
_marek

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 24.11.2006 00:08:11 vasta tsitaadiga

Mitte miski siin ITmaailmas ei tohiks olla võimatu, seega, nuputagem välja see. Põhimõtte pärast juba.
Kommentaarid: 130 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 118
tagasi üles
PunX666
HV vaatleja

sõnum 24.11.2006 02:23:27 vasta tsitaadiga

knoppix peaks leidma aga kuna ta käivitades otsib omal kõik driverid ja asjad välja siis peaks mälupulk koguaeg sees olema *-)
ma hiljem mingi uurin mida huvitavat mul seal on et failisysteemiga midagi peale hakata

edit:
probleemile on leitud lahendus ja oleks vist aeg yle kolida tarkvara foorumisse icon_biggrin.gif
nimelt linux avaldas mulle saladuse et see on toodetud USBest technologies-i poolt mis on samuti ka väljastanud USB flash disk controller-i (millega saab kõike sättida) kahjuks aga nad vist tahavad raha selle programmijupi eest. nii et nüüd parim ja kiireim otsib välja selle tarkvara ja viitab sellele et kõigil toredatel arvutigurudel abiturientidel oleks võimalus oma mälupulgast viimast võtta icon_razz.gif

vinnipuhh
HV vaatleja
vinnipuhh

sõnum 24.11.2006 02:29:01 vasta tsitaadiga

to:Ho-Ho
Kui Su mesi pole enam vedel, siis pane meepurgid toas ahju otsa, küta nädal aega iga päev normaalselt ahju, ning siis peaks mesi jälle olema vedel, nagu tarust võttes. Üldiselt- tahab nädal aega 40-50kraadi juures hoidmist...icon_wink.gif

Ho Ho
HV Guru
Ho Ho

sõnum 24.11.2006 02:38:34 vasta tsitaadiga

ot:
vinnipuhh kirjutas:
to:Ho-Ho
Kui Su mesi pole enam vedel, siis pane meepurgid toas ahju otsa, küta nädal aega iga päev normaalselt ahju, ning siis peaks mesi jälle olema vedel, nagu tarust võttes. Üldiselt- tahab nädal aega 40-50kraadi juures hoidmist...icon_wink.gif
Kas sa ka tead et mett >~40C kuumutades sa sisuliselt hävitad enamuse tema headest omadustest? Kui poes on näha kihistunud mett kus peal on vedel ja all tahke või täielikult vedel võib kindel olla et see on kas sedaviisi ülekuumutatud või siis muul moel ära solgitud icon_wink.gif

tagasi üles
.:MDK:.
HV veteran
.:MDK:.

sõnum 24.11.2006 02:44:25 vasta tsitaadiga

PunX666 kirjutas:
mõte oli proovida aga jätsin kakti kuna puudub fdisk (tänapäeval on kasutusel juba windows XP ja wanad 95 ja 98 boot disk-id on hävinenud) ja selline asi nagu partition magic(by power quest) ei teinud mälupulga olemasolust sooja ega külma, ma arvan et sellised asjad tegelevad ainult kõvaketastega ning vaevalt et märkavadki mälupulka icon_sad.gif

ja muideks saab hädapäraselt partitsioone kustutada ja luua ka windows xp plaadiga. lihtsalt seal kohas kus faile tahab hakata kõvakettale kirjutama paned quit. isegi mälupulga leidis seal üles kenasti.

raix
Kreisi kasutaja
raix

sõnum 24.11.2006 10:36:32 vasta tsitaadiga

PunX666 kirjutas:
knoppix peaks leidma aga kuna ta käivitades otsib omal kõik driverid ja asjad välja siis peaks mälupulk koguaeg sees olema *-)
ma hiljem mingi uurin mida huvitavat mul seal on et failisysteemiga midagi peale hakata

edit:
probleemile on leitud lahendus ja oleks vist aeg yle kolida tarkvara foorumisse icon_biggrin.gif
nimelt linux avaldas mulle saladuse et see on toodetud USBest technologies-i poolt mis on samuti ka väljastanud USB flash disk controller-i (millega saab kõike sättida) kahjuks aga nad vist tahavad raha selle programmijupi eest. nii et nüüd parim ja kiireim otsib välja selle tarkvara ja viitab sellele et kõigil toredatel arvutigurudel abiturientidel oleks võimalus oma mälupulgast viimast võtta icon_razz.gif

Niisama huvi pärast googeldasin natuke ja mingis vene foorumis soovitati sellist asja proovida nagu flashnul v0.7

spezwend
HV veteran

sõnum 25.11.2006 17:32:21 vasta tsitaadiga

raix kirjutas:
Niisama huvi pärast googeldasin natuke ja mingis vene foorumis soovitati sellist asja proovida nagu flashnul v0.7

mul ei õnnestunud sellega midagi teha, tegutseb aint etteantud tühjal ruumil.

midagi fdiski sarnast ikka vaja. "USB flash disk controller" softi pole õnnestunud leida.
Kommentaarid: 67 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 2 :: 63
tagasi üles
jkddp
HV veteran
jkddp

sõnum 27.11.2006 15:15:30 vasta tsitaadiga

PunX666 kirjutas:

mul peaks kuskil 95-buut-disk olemas olema, pean üles otsima....

toooomas
HV kasutaja

sõnum 27.11.2006 16:21:00 vasta tsitaadiga

jkddp, http://www.hot.ee/bootdisk/
Kommentaarid: 16 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 16
tagasi üles
green
HV veteran

sõnum 27.11.2006 20:45:18 vasta tsitaadiga

ehk sellest abi http://www.bootdisk.com/
DoubleHelix
HV kasutaja
DoubleHelix

sõnum 30.11.2006 18:45:14 vasta tsitaadiga

Kellelgi veel esineb selle pulgaga anomaaliat, et asja ei saa "safely remove hardware" valikuga eemaldada? Ainus võimalus on nupust arvutile reset teha, et pulk ja tema poolt tekitatav cd-rom ära kaoksid ja et üldse arvutit pärast välja lülitada saaks.. Restart või shut down valides jookseb ta lihtsalt pange..

Olgu selle 1mbse mõttetu faili ja cd-romiga kuda on, aga reseti tegemine peale iga pulga kasutamist on küll 'natuke' tüütu..
Kommentaarid: 39 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 38
tagasi üles
XYZ
HV Guru
XYZ

sõnum 30.11.2006 18:55:37 vasta tsitaadiga

DoubleHelix kirjutas:
Kellelgi veel esineb selle pulgaga anomaaliat, et asja ei saa "safely remove hardware" valikuga eemaldada? Ainus võimalus on nupust arvutile reset teha, et pulk ja tema poolt tekitatav cd-rom ära kaoksid ja et üldse arvutit pärast välja lülitada saaks.. Restart või shut down valides jookseb ta lihtsalt pange..

Olgu selle 1mbse mõttetu faili ja cd-romiga kuda on, aga reseti tegemine peale iga pulga kasutamist on küll 'natuke' tüütu..
Ma miskipärast arvan, et sul arvuti tegutseb veel selle sundosa kallal (ükskõik kui vähe aga siiski) ja seepärast ei tööta see remove-käsk. Sul tuleb enne see sundosa töötlus remove'da ja/või katkestada.
Kommentaarid: 81 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 3 :: 12 :: 56
tagasi üles
vindi
HV kasutaja

sõnum 30.11.2006 18:58:26 vasta tsitaadiga

doublehelix, mul sama jama jah! nüüd olekski nagu viimane aeg et keegi välja mõtleks kuidas selle pulga puhtaks saab!!
Kommentaarid: 13 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 12
tagasi üles
XYZ
HV Guru
XYZ

sõnum 30.11.2006 19:07:30 vasta tsitaadiga

vindi kirjutas:
doublehelix, mul sama jama jah! nüüd olekski nagu viimane aeg et keegi välja mõtleks kuidas selle pulga puhtaks saab!!
Loe ometigi mu eelmist postitust. Seda linna antud riistapuud pole minu kätte sattunud aga mul on analoogse värgiga (tehase poolt backup/sünkro soft) kogemus ja ei näe mingit vajadust puhastamiseks (see linnakesikutereklaam on muidugi jama ruudus). Mälupulk on korralikult eemaldatav.
Kommentaarid: 81 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 3 :: 12 :: 56
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   See teema on lukus, sa ei saa siin muuta postitusi või vastata teemale! Raud »  Kõvad kettad »  Jyri Ratta mälupulk, LAHENDATUD! mine lehele 1, 2, 3, 4  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.