Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
Rayds
HV kasutaja
|
20.11.2006 13:04:03
Remote Desktop paneb klientarvuti lukku |
|
|
Kas keegi on kokku puutunud mõne häkiga, et RD ei paneks klientarvutit lukku.
Muidugi saaks murelik arvutikasutaja võtta Remote Assistance ja abi paluda, kuid see oleks hiiglama tüütu.
RD lukustab aga ekraani ära mis ei ole lahendus.
Kolmanda partei tooteid on hulgi, aga need kõik nõuavad installi jne.
Jube mugav oleks, kui saaks MS oma tooteid kasutades admin poolelt sessiooni püsti võtta.
|
|
Kommentaarid: 22 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
1 :: |
0 :: |
21 |
|
tagasi üles |
|
 |
mikk36
HV Guru

|
20.11.2006 13:37:10
|
|
|
defaultis ta seda ei tee, kui just pole peale pandud, et screen saveri käivitudes automaatselt lukustatakse arvuti
probleem võib ehk olla selles, et on keelatud 'Fast user switching', ei ole endal ära keelanud seda, kuna pole vajadust lihtsalt, kasutusel vaid 1 kasutaja
|
|
Kommentaarid: 85 loe/lisa |
   |
2 :: |
78 |
|
tagasi üles |
|
 |
tsihh
HV veteran
|
20.11.2006 14:49:21
|
|
|
XP peal peabki RD kasutaja ära lukustama (ikkagi desktop op.süsteem mitte serveri oma). Lahenduseks adminnile on offer remote assistance, mille korral siis sessioon võetakse üles adminni poolt (ise kasutanud seda domeenikeskkonnas, kas ja kuidas workgroupi tasemel töötab pole proovinud)
Tekita omale desktopi selline shortcut mille target real on: C:\WINDOWS\explorer.exe "hcp://CN=Microsoft%20Corporation,L=Redmond,S=Washington,C=US/Remote%20Assistance/Escalation/Unsolicited/Unsolicitedrcui.htm" ja saad ise sessiooni alustada
EDIT: nimetatud võimalus vajab kasutajapoolset sekkumist, paaril korral yes vajutamisega
|
|
Kommentaarid: 59 loe/lisa |
   |
58 |
|
tagasi üles |
|
 |
mightythor
HV veteran

|
20.11.2006 19:07:20
|
|
|
mul tekkis selline küsimus, et ütleme, et kui ma olen serveri administraator ja login sisse serverisse IP aadressiga 192.168.5.5. Sellesama serveri(192.168.5.5 ) otsa on veel tööd tegema ühendunud 3 arvutikasutajat. Kuidas mul on võimalik näha neid protsesse, mis nendel 3 kasutajal jooksevad? Kas on mingi võimalus(kasvõi kolmanda tarkvaraga), mille abil ma saan tema ekraanipildi omale ette võtta? Kui see pole voimalik, siis ehk oskab keegi selgitada, miks see voimalik ei ole?
|
|
Kommentaarid: 62 loe/lisa |
   |
53 |
|
tagasi üles |
|
 |
mikk36
HV Guru

|
20.11.2006 20:15:13
|
|
|
tsihh, xp peal ei lukustata ära, vaid viskab lihtsalt tagasi login-screenile
|
|
   |
78 |
|
tagasi üles |
|
 |
tsihh
HV veteran
|
20.11.2006 21:01:53
|
|
|
mikk36 kirjutas: |
tsihh, xp peal ei lukustata ära, vaid viskab lihtsalt tagasi login-screenile |
domeeniarvuti viskab lukku, workgroupi oma viskab login screenile
mightythor kirjutas: |
mul tekkis selline küsimus, et ütleme, et kui ma olen serveri administraator ja login sisse serverisse IP aadressiga 192.168.5.5. Sellesama serveri(192.168.5.5 ) otsa on veel tööd tegema ühendunud 3 arvutikasutajat. Kuidas mul on võimalik näha neid protsesse, mis nendel 3 kasutajal jooksevad? Kas on mingi võimalus(kasvõi kolmanda tarkvaraga), mille abil ma saan tema ekraanipildi omale ette võtta? Kui see pole voimalik, siis ehk oskab keegi selgitada, miks see voimalik ei ole? |
Protsesse näed task managerist või terminal services manager - processes.
Pildi saab ette võtta teades kasutaja parooli, kuid kasutaja siis logitakse välja (2 inimest ühe kasutajaga ei saa minu teada olla serverisse logitud, jättes console'i hetkel teemast välja)
|
|
   |
58 |
|
tagasi üles |
|
 |
mightythor
HV veteran

|
21.11.2006 01:42:39
|
|
|
tsihh kirjutas: |
mul tekkis selline küsimus, et ütleme, et kui ma olen serveri administraator ja login sisse serverisse IP aadressiga 192.168.5.5. Sellesama serveri(192.168.5.5 ) otsa on veel tööd tegema ühendunud 3 arvutikasutajat. Kuidas mul on võimalik näha neid protsesse, mis nendel 3 kasutajal jooksevad? Kas on mingi võimalus(kasvõi kolmanda tarkvaraga), mille abil ma saan tema ekraanipildi omale ette võtta? Kui see pole voimalik, siis ehk oskab keegi selgitada, miks see voimalik ei ole? |
Pildi saab ette võtta teades kasutaja parooli, kuid kasutaja siis logitakse välja (2 inimest ühe kasutajaga ei saa minu teada olla serverisse logitud, jättes console'i hetkel teemast välja) |
seega kui serveritarkvaraks on Windows 2003, siis on täiesti välistatud selline voimalus, et kui ma olen serverisse sisse loginud, siis naiteks süsteemiadministraator vahepeal vaatab mida ma seal teen st võtab vahepeal mu ekraanipildi endale ette?
|
|
   |
53 |
|
tagasi üles |
|
 |
mikk36
HV Guru

|
21.11.2006 01:49:08
|
|
|
windowsi oma rakendustega on see välistatud, kasutades aga VNC'd või muud laadset saab ta jälgida sind
|
|
   |
78 |
|
tagasi üles |
|
 |
mightythor
HV veteran

|
21.11.2006 04:29:14
|
|
|
windowsi oma rakendustega on see välistatud, kasutades aga VNC'd või muud laadset saab ta jälgida sind |
ok, aitäh! Aga kas selline võimalus on olemas, et kui mina login Remote Desktop Connection'i abil serverisse(näiteks sinnasamasse 192.168.5.5'te), kuid minu enda arvutis(selles, kus käivitasin Remote Desktop Connection'i serverisse sisse logimiseks) ei jookse VNC server(programmi mõtlen siin antudjuhul), kuid teeb seda serveris(192.168.5.5), kas siis saab administraator ikkagi vaadata, mida ma teen?
|
|
   |
53 |
|
tagasi üles |
|
 |
tsihh
HV veteran
|
21.11.2006 08:37:18
|
|
|
minu arust ekraanipilti ette võtta ei saa ka vnc'd kasutades, saab ainult vaadata mis protsessid sul käivad.
kui serverisse on installitud vnc server, siis sinna ühendudes näeb ta console'is sisse loginud kasutaja pilti
|
|
   |
58 |
|
tagasi üles |
|
 |
mikk36
HV Guru

|
21.11.2006 10:34:47
|
|
|
ta näeb selle kasutaja pilti, kelle alt see VNC server jookseb
|
|
   |
78 |
|
tagasi üles |
|
 |
wicked
HV Guru

|
21.11.2006 10:47:44
|
|
|
tsitaat: |
seega kui serveritarkvaraks on Windows 2003, siis on täiesti välistatud selline voimalus, et kui ma olen serverisse sisse loginud, siis naiteks süsteemiadministraator vahepeal vaatab mida ma seal teen st võtab vahepeal mu ekraanipildi endale ette? |
Serveri sessiooni saab jälgida/kasutada Terminal Services Manager abil (sai järgi uuritud)
Olemas on see serveris ja ka 2k3 adminpakis
_________________ I prepared Explosive Runes this morning |
|
Kommentaarid: 68 loe/lisa |
   |
63 |
|
tagasi üles |
|
 |
mightythor
HV veteran

|
21.11.2006 10:55:38
|
|
|
ta näeb selle kasutaja pilti, kelle alt see VNC server jookseb |
aga kui jookseb mitme kasutaja alt korraga? Et näiteks kui 192.168.5.5 serverisse on loginud kolm kasutajat ja neil kõigil käivitub serveris VNC server, siis kuidas saab administraator nende ekraanipilte jälgida- näeb kõiki kolme korraga või
|
|
   |
53 |
|
tagasi üles |
|
 |
remi
Kreisi kasutaja
|
21.11.2006 12:17:50
|
|
|
Pildi saab ette võtta teades kasutaja parooli, kuid kasutaja siis logitakse välja (2 inimest ühe kasutajaga ei saa minu teada olla serverisse logitud, jättes console'i hetkel teemast välja) |
seega kui serveritarkvaraks on Windows 2003, siis on täiesti välistatud selline voimalus, et kui ma olen serverisse sisse loginud, siis naiteks süsteemiadministraator vahepeal vaatab mida ma seal teen st võtab vahepeal mu ekraanipildi endale ette? |
2003 serveri puhul saab admin vabalt suvalise kasutaja tegemisi jälgida.
Selleks võtab ta Task Manager - Users - paremklikk kasutajal - Remote control.
Kasutaja ei saa arugi, et vaadatakse.
|
|
Kommentaarid: 16 loe/lisa |
   |
3 :: |
8 |
|
tagasi üles |
|
 |
laurx
HV Guru

|
21.11.2006 12:21:56
|
|
|
mul on ideeliselt olemas kolmanda tootja modinguga pakk, mis lubab teha yhte masinasss mitme kasutaja remote i korraga st jooksutatakse kahte kolme nelja akkaunti . eelduseks on "secondary logon " teenuse k2ivitumine ja vajaliks XP sp2 ise ma seda proovinud ei ole .. pakke v6in jagada. eeldatavasti v6iks see pakk lasta joosta teist remote i taustal.
_________________ Kontrollitud ja hooldatud sülerid: https://www.facebook.com/marketplace/profile/100087345405856 või https://www.yaga.ee/mox-fulder Umbes 25 arvutit kohe olemas. |
|
Kommentaarid: 1130 loe/lisa |
   |
3 :: |
716 |
|
tagasi üles |
|
 |
Rayds
HV kasutaja
|
22.11.2006 13:15:54
|
|
|
Tekita omale desktopi selline shortcut mille target real on: C:\WINDOWS\explorer.exe "hcp://CN=Microsoft%20Corporation,L=Redmond,S=Washington,C=US/Remote%20Assistance/Escalation/Unsolicited/Unsolicitedrcui.htm" ja saad ise sessiooni alustada
EDIT: nimetatud võimalus vajab kasutajapoolset sekkumist, paaril korral yes vajutamisega |
Aitäh shortcut'i eest!
Asi täitsa toimib.
Eemaldasin need yes nõuded nüüd siis adminnimine hulka mugavam.
Puudub vajadus 3 tootjate softi installida, saan kasutajate pildi vajadusel ette ilma nende sekkumiseta samuti ka Take control
Lisaks vaja veel Group Policy'ga määrata ära Offer RA ja adminnid kes saavad teenust kasutada.
Nüüd veel selline küsimus et kas mingi skriptiga saab kasutajatel taustapildile kuskile nurka kuvada arvuti ip aadressi või siis saab äkki My computer ikooni teksti muuta ära arvuti nimeks?
Saaks elu veel mõnevõrra lihtsustada
|
|
Kommentaarid: 22 loe/lisa |
   |
21 |
|
tagasi üles |
|
 |
mikk36
HV Guru

|
22.11.2006 22:40:46
|
|
|
ta näeb selle kasutaja pilti, kelle alt see VNC server jookseb |
aga kui jookseb mitme kasutaja alt korraga? Et näiteks kui 192.168.5.5 serverisse on loginud kolm kasutajat ja neil kõigil käivitub serveris VNC server, siis kuidas saab administraator nende ekraanipilte jälgida- näeb kõiki kolme korraga või  |
mitme kasutaja alt korraga ei saa sama pordi peal joosta
|
|
   |
78 |
|
tagasi üles |
|
 |
tsihh
HV veteran
|
22.11.2006 23:39:30
|
|
|
Rayds kirjutas: |
Nüüd veel selline küsimus et kas mingi skriptiga saab kasutajatel taustapildile kuskile nurka kuvada arvuti ip aadressi või siis saab äkki My computer ikooni teksti muuta ära arvuti nimeks?
Saaks elu veel mõnevõrra lihtsustada  |
ehk on sellest abi: http://www.winguides.com/registry/display.php/370/
ise katsetanud pole
|
|
   |
58 |
|
tagasi üles |
|
 |
wicked
HV Guru

|
22.11.2006 23:45:21
|
|
|
tsihh, töötab kenasti xp all igatahes
igasuguseid keskkonnamuutujaid saab sinna vist toppida (%OS% töötas ka)
|
|
Kommentaarid: 68 loe/lisa |
   |
63 |
|
tagasi üles |
|
 |
tsihh
HV veteran
|
22.11.2006 23:47:06
|
|
|
Just testisin ise ka XP peal ära ja start menüüsse tuli My Computer'i asemele arvutinimi
|
|
   |
58 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tsernobil
HV kasutaja

|
23.11.2006 13:36:00
Re: Remote Desktop paneb klientarvuti lukku |
|
|
Rayds kirjutas: |
Kas keegi on kokku puutunud mõne häkiga, et RD ei paneks klientarvutit lukku.
Muidugi saaks murelik arvutikasutaja võtta Remote Assistance ja abi paluda, kuid see oleks hiiglama tüütu.
RD lukustab aga ekraani ära mis ei ole lahendus.
Kolmanda partei tooteid on hulgi, aga need kõik nõuavad installi jne.
Jube mugav oleks, kui saaks MS oma tooteid kasutades admin poolelt sessiooni püsti võtta. |
XP polegi ametlikult ette nähtud terminalserverina töötamaks. Kuigi mõningaid nippe kasutades on XP-d võimalik jooksutada ka terminalserverina,
võisiis Terminal Service Manageri kasutada et lihtsalt XP pilti ette saada monitooringuks.
|
|
Kommentaarid: 2 loe/lisa |
   |
0 |
|
tagasi üles |
|
 |
lightbluefox
HV Guru
|
11.08.2008 01:08:49
|
|
|
Ma ei saa nüüd asjast midagi aru
HOST<- Millele soovin ühendada, on koduarvuti, millel jookseb XP Proffessional
KLIENT<- on XP Home süsteemiga laptop, millega plaanin hosti faile vaadata.
tahan kah eelpoolnimetatud süsteemi, mis on analoogne mu töökohas olevaga, et kui kasutaja helistab adminnile ja ütleb et mingi jama, siis admin näeb kasutaja ekraanipilti ja tal on täielik kontroll, ilma igasuguste konfirmatsiooniakendeta, mis ainult häirivad.
X Pro-l (host) on isegi pandud häkitud termserv fail, mis peaks lubama üle 1 ühenduse, niiet pilt ees oleks. My copmuter alt on kõik remote desktopiga seonduv lubatud, fast user swithcing on peal.
KLIENDIarvutil on remote assistance saamtine lubatud, kirjeldatud shortcuti loomisega ja HOSTI ip kirjutades saan vastuseks et access denied, kui ühendud tavalise terminaliaknaga, küsitakse parooli (panen sama kasutaja mis hostis on) ja host logib välja...tahaks et ikka tööle jääks.
KUI tahan sisse logida Guest arvega, siis ütleb et Group policy sellel arvutil ei luba sisse logida "interactively"-> Aga kui teen HOSTile uue adminnikonto, siis kliendis sellega sisse logides ütleb ta et, Koduarvuti admin logitakse välja...ja nii ongi, uue adminnikonto all näeb winni default seadeid, aga mis kõige olulisem, ongi see et 2 kasutajat ei saa paraleelselt olla sisse logitud!
EDIT2: Tirisin programmi TightVNC- sellega saab vabalt kõike teha, kuid kas see ongi siis ainuke võimalus?
Kas tightvncga saaks näiteks ka väljalülitatud arvuti käivitada?
|
|
Kommentaarid: 45 loe/lisa |
   |
44 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dogbert
HV Guru

|
11.08.2008 19:51:33
|
|
|
Väljalülitatud arvuti saab käima WOL-iga, kui üldse. WOL = Wake On LAN, sel pole midagi tegemist kaugadministreerimisprogrammide ega -serveritega. Kui arvuti on välja lülitatud, siis saab teda käivitada vaid BIOS ja WOL annab BIOSile põhjuse ärgata ning tegutsema hakata.
Räägitud siin foorumis korduvalt, Google leiab samuti materjali piisavalt.
_________________ Tee inimesele lõke ja tal on soe üheks päevaks, pista ta põlema ja tal on soe elu lõpuni. (Terry Pratchett)
e.k spikker: muhk on kumer, lohk on nõgus. |
|
Kommentaarid: 33 loe/lisa |
   |
32 |
|
tagasi üles |
|