Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
Kui suureks hindad piraattarkvara osakaalu oma arvutis |
0% (piraattarkvara puudub) |
|
6% |
[ 118 ] |
kuni 25% (mõned üksikud väikesed programmid) |
|
10% |
[ 192 ] |
kuni 50% (suuremad rakendusprogrammid, mida pidevalt kasutatakse) |
|
11% |
[ 208 ] |
kuni 75% (enamus, mõned üksikud legaalsed programmid) |
|
36% |
[ 660 ] |
100% (veendunud piraat, legaalne tarkvara praktiliselt puudub) |
|
33% |
[ 606 ] |
|
hääli kokku : 1784 |
|
autor |
|
HacaX
HV Guru

|
08.11.2006 18:23:55
|
|
|
Noh ei tea kas ta nüüd päris vale on, pigem hoopis vaikimisel põhinev pooltõde. Ega neid piraasju pakkuvaid kodukahakatisi Hotis enam palju ei leidu küll (ja kuulu põhjal on oma otsa leidnud ka terve ports selliseid kontosid mis olid mõeldud ainult failide hoiustamiseks ja millele viitavad lingid asusid hoopis muudes kohtades). Samas mida ei mainita on see, et piramine on lihtsalt natuke proffessionaalsemale kujule kandunud - kas levitatakse faile nüüd välismaiste one-click-hostingt pakkuvate saitide vahendusel või kupatatakse otseteed mõnda avalikku FTPsse kus teda kõik (harilikult) maksimumkiirusel tirida saavad.
Kohalike FTPdel aga, väemalt minu arusaamist mööda, on lausa mitteametlik riigitasandil toetus taga. Mõelge ise mis juhtuks kui tõesti FTPd kinni pandaks - kalleid netipakette ei telliks eriti keegi, välisliinid oleks P2Pjate tõttu umbes, pahameel ISPide aadressil oleks kah kindlasti oluliselt suurem kui praegu, jne. Kokkuvõtlikult: minu arusaamist mööda on Eesti parajalt unikaalne selle poolest et piramine on mete majanduse sesikohast *kasulik*. See ka põhjus miks keegi eriti midagi piramise asjus ette ei võta.
_________________ IMO & GPLed |
|
Kommentaarid: 24 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
1 :: |
0 :: |
22 |
|
tagasi üles |
|
 |
project
HV Guru

|
08.11.2006 18:45:26
|
|
|
Vb ei puutu otse asjaga kokku aga subclub võeti jälle maha. Kuna subtiitreid kasutati piraat filmidega
http://subclub.future.ee/
|
|
Kommentaarid: 92 loe/lisa |
   |
84 |
|
tagasi üles |
|
 |
B6
HV Guru

|
08.11.2006 19:37:29
|
|
|
project kirjutas: |
Vb ei puutu otse asjaga kokku aga subclub võeti jälle maha. Kuna subtiitreid kasutati piraat filmidega
 |
eks mõnel vastaval ametnikul hakkas pidev rates passimine igavaks muutuma
ja otsustas natuke "tööd" teha
|
|
Kommentaarid: 183 loe/lisa |
   |
5 :: |
156 |
|
tagasi üles |
|
 |
HacaX
HV Guru

|
10.11.2006 23:52:04
|
|
|
project kirjutas: |
 |
Ole normaalne, see mida keegi nende supakatega peale hakkas (kas kasutas tiritud või legaalselt ostetud filmi vaadates või uuris kasvõi keele süntaksit) ei läinud kellelegi korda. Point on pigem siiski selles, et filmitootjad loevad enda omandiks ka filmides leiduvat teksti, ja kui supakasaite maha võetakse siis selle põhjusega et teose helipoole tõlkimine käib loata/hüvitise maksmiseta. Samas see, kas ka kodukootud subtiitrid, mis laias laastus enamasti kujutavad endast teksti ärakirja, üldse kuuluvad tootja omandissse on IMO vaieldav (samas ma usun et nende vaba levitamine tuleb asjale kahjuks, sest isegi kui seadus tõlkimist ei keela käib see tõenäoliselt ainult isikliku eratarbe kohta)).
PS! Seekord ei läinud SCle kallale mitte kohalikud instantsid vaid MPAA isiklikult, kuna server milest saiti serveeriti asub omadegajänkidemaal.
|
   |
22 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
11.11.2006 00:15:48
|
|
|
Peaks MPAA'le ka kohalike avalike FTP serverite kohta vihjeid jagama ...
_________________ Teach a man to reason and he'll think for a lifetime
Common sense - so rare that it's a damn superpower
Vaadates paljude inimeste sõnavõtte siin ja mujal jääb üle ainult klassikuid tsiteerida - "I weep for humanity" |
|
Kommentaarid: 106 loe/lisa |
   |
86 |
|
tagasi üles |
|
 |
mTim
HV Guru

|
11.11.2006 00:18:18
|
|
|
ehk subclub kakleb juba väga võimsa vastasega ja millegipärast kardan, et nad jäävad selles võitluses kaotajaks...
praegu leht üleval aga subtiitreid sealt ei saa
_________________ "I have never followed a rule. That is my rule. Do you follow? I don't." The Joker
Lexuse summutist tuleb vaid lilleõisi ja ükssarvepeeru - HV foorum
M: E36 varuosad |
|
Kommentaarid: 45 loe/lisa |
   |
40 |
|
tagasi üles |
|
 |
HacaX
HV Guru

|
11.11.2006 16:22:37
|
|
|
Ho Ho kirjutas: |
Peaks MPAA'le ka kohalike avalike FTP serverite kohta vihjeid jagama ... |
IRW, ja mida nad nendega peale hakkaksid? Eestis pole MPAA esindust, seega kõik mis MPAA&semud teha saavad on ISPidele pahase kirja saata, mispeale ISPid vastavad sellesama tekstiga millega nad juba aastaid vastavad - "teeme politsei ja BSA ja EAKOga juba aastaid koostööd et ebasoovitavaid materjale võimalikult kiiresti meie serveritest eemaldada"
Vähemalt ühe SCga seotud tegelase sõnul peaks ka subtiitrid lähemal ajal kättesaadavaks muutuma. Egas ju muud olegi vaja kui lihtsalt järgmine teenusepakkuja otsida, kogu moos.
|
   |
22 |
|
tagasi üles |
|
 |
RPG16
HV Guru

|
11.11.2006 17:54:52
|
|
|
praegu siis 100% legaalne, Ubuntu 6.10 ja kõik muu tasuta tarkvara
|
|
Kommentaarid: 203 loe/lisa |
   |
2 :: |
3 :: |
166 |
|
tagasi üles |
|
 |
Valdars
HV veteran

|
12.11.2006 01:26:02
|
|
|
Kuna tänu koolile on Win legaalne ja enamik asju teen nagunii Linuxis tasuta softi abil, siis peaks mul võimalik 100% legaalseks minna ja vist seda ma teengi peale järgmist formaati.
|
|
Kommentaarid: 47 loe/lisa |
   |
44 |
|
tagasi üles |
|
 |
B6
HV Guru

|
13.11.2006 06:53:59
|
|
|
mulle pole kunagi piraadid imponeerinud. üldiselt kogu see merejura ei meeldi.
aga alati on mulle meeldinud rüütlid, eriti ristirüütlid. läksid kohale ja võtsid, mida tahtsid. ise oma õigustes veendunutena
seega minu arvutis piraattarkvara pole
|
|
   |
156 |
|
tagasi üles |
|
 |
alliance
The Transporter
|
13.11.2006 06:55:34
|
|
|
mis sul on siis ryytlitarkvara või.ms arnold ryytel
_________________ --- |
|
Kommentaarid: 531 loe/lisa |
   |
431 |
|
tagasi üles |
|
 |
B6
HV Guru

|
13.11.2006 07:34:07
|
|
|
alliance kirjutas: |
mis sul on siis ryytlitarkvara või.ms arnold ryytel |
ära tabasid 8)
|
|
   |
156 |
|
tagasi üles |
|
 |
fredrikson
HV vaatleja
|
21.11.2006 16:46:06
|
|
|
Tuleb öelda, et teema oli väga huvitav lugemine, nii et tänud, Spott, sellist teemat tekitamast. Iseenesest annab see hea ülevaate keskmise kodaniku mõttemaailmast.
Oma arvamusena ütleks vaid niipalju, et tihti läbikõlav väide "kui ma oleks rikkam, kasutaks legaalset tarkvara" ei pea minu meelest vett. Raha kulub alati mujale ära ja isegi kui mõtled, et nüüd lähen ostan omale legaalse Windowsi, siis selgub, et parajasti väljas sajab või on pood kaugel või tuleb sõber külla vms. Ja jääb ikka ostmata.
Nii on kõigi seaduste rikkumisega ilmselt. Nt liikluseeskiri. Kui palju on neid, kes kordagi LE-d ei riku? Väga vähe, usun ma. Palju on õnnetusi, mis on põhjustatud LE otsesest eiramisest? Päris palju. Trahvide tõstmine asja ei paranda, seaduse rikkumine või mitterikkumine on ikkagi üldises mentaliteedis kinni.
Nii ilmselt ka piravara kasutamine.
Ise hääletasin 25% poolt - mõned üksikud proged, täpsemalt üks väike proge. Aga tundub, et ka selle eest peab varsti maksma hakkama, sest väga hea ja vajalik asi on, ja vabavaralist alternatiivi pole veel leidnud. Ja see ei ole Photoshop, see on täitsa ausalt väike ja mitte kogu aeg vajaminev asi.
Muidu - Win (mõlemas masinas) legaalne, Linux niikuinii legaalne (Ubuntu), Openoffice legaalne, Winamp ja teises masinas Foobar - legaalsed, Irfanview kah legaalne, Nero tuli arvutiga ostes kaasa jne-jne. Julgen öelda, et ebaausalt kasutan tõesti vaid ühte proget. Ka mängud - COD ja COD2 täitsa ostetud.
Usun, et saab koduses majapidamises, arvutiga nö. tavatööd tehes, vabavaraga hakkama. Professionaalne pildi-, heli- ja videotöötlus jne on hoopis teine tera. Ise sellega ei tegele, aga usun, et kindlasti on vabavaralisi lahendusi, ning kui mitte, siis võiks ikka niipalju raha olla, et vajalik töövahend osta.
Vot. Ja ikka, see on ainult minu arvamus ja ei pruugi muidugi olla absoluutne tõde. Hoidu jumal selle eest.
_________________ Arvutuste lihtsustamiseks eeldame, et hobune on kerakujuline. |
|
Kommentaarid: 1 loe/lisa |
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
mTim
HV Guru

|
21.11.2006 17:13:31
|
|
|
fredrikson kirjutas: |
Nt liikluseeskiri. Kui palju on neid, kes kordagi LE-d ei riku? Väga vähe, usun ma. Palju on õnnetusi, mis on põhjustatud LE otsesest eiramisest? Päris palju. Trahvide tõstmine asja ei paranda, seaduse rikkumine või mitterikkumine on ikkagi üldises mentaliteedis kinni.
|
https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?t=283494
_________________ "I have never followed a rule. That is my rule. Do you follow? I don't." The Joker
Lexuse summutist tuleb vaid lilleõisi ja ükssarvepeeru - HV foorum
M: E36 varuosad |
|
Kommentaarid: 45 loe/lisa |
   |
40 |
|
tagasi üles |
|
 |
p2ep
HV veteran
|
|
Kommentaarid: 32 loe/lisa |
   |
28 |
|
tagasi üles |
|
 |
Herr Kurm
Piiratud kasutaja

|
21.11.2006 20:27:54
|
|
|
täielikku pirakindlust on MS-ile vaja samapalju kui koeranaela tagumikku
_________________ -logod, firmaidentiteet, küljendamine, flash-
-portfolio- |
|
Kommentaarid: 25 loe/lisa |
   |
19 |
|
tagasi üles |
|
 |
Heikster
HV vaatleja

|
23.11.2006 16:27:46
|
|
|
Ütleme 90% pira mul,Photoshop,Winzip,Winrar,Smartftp,Office pirad,
ainuke asi vist Nero mis pole pira vaid sain cd-kirjutajaga kaasa,enamustel tõmmatud netist crack,key vms.
|
|
Kommentaarid: 8 loe/lisa |
   |
8 |
|
tagasi üles |
|
 |
Shelby-SV
Jõulud On Läbi!

|
23.11.2006 16:34:43
|
|
|
keskmine eesti mees
|
|
Kommentaarid: 63 loe/lisa |
   |
55 |
|
tagasi üles |
|
 |
Heikster
HV vaatleja

|
23.11.2006 17:10:50
|
|
|
Õige värk ju kah pole mõtet osta kui saab tasuta,asjal on point kah
|
|
Kommentaarid: 8 loe/lisa |
   |
8 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
23.11.2006 17:11:55
|
|
|
Kahju et inimesed ei viitsi lugeda eelnevat arutlust miks nad pikemas perspektiivis piramisega endale käru keeravad
Mis parata, tarbijaühiskond juba kord on selline et kedagi ei huvita tulevik, peaasi et kohe nüüd ja praegu hea oleks.
Vaadates paljude inimeste sõnavõtte siin ja mujal jääb üle ainult klassikuid tsiteerida - "I weep for humanity" |
|
   |
86 |
|
tagasi üles |
|
 |
ihvike
HV Guru
|
23.11.2006 17:47:10
|
|
|
Ho Ho kirjutas: |
Mis parata, tarbijaühiskond juba kord on selline et kedagi ei huvita tulevik, peaasi et kohe nüüd ja praegu hea oleks. |
See on ka ainuõige lähenemine, kuna mingisugust minevikku ja tulevikku pole olemas, on ainult hetk, milles elame Tegelt tõsiselt rääkides - kuna reaalselt ühiskond tolereerib tarkvara/loomingupiraatlust ja selle vastu pole ka eriti korralikku kaitset, siis ei maksa loota, et midagi oluliselt muutub. Ainuke asi, mis piramist vähendab on riiklike instantside, tootjate ja loojate enda tõsine töö. Tegelikkus on ju selline, et kõik teavad, et varastamine on paha, aga metallturvaukse korterile paneme võimalusel ikka ette.
|
|
Kommentaarid: 12 loe/lisa |
   |
12 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
23.11.2006 18:19:25
|
|
|
Selles see probleem ongi et monopolid ei taha liiga hästi ennast kaitsta, muidu kaoks tuntav osa turust. Ehk nagu korduvalt on varem räägitud, piraatlus on mitteametlik reklaam
|
   |
86 |
|
tagasi üles |
|
 |
386
Kreisi kasutaja

|
23.11.2006 18:31:10
|
|
|
Tuut - tuut. Ei ole nõus, et piraatlust reguleerivad seadused ja corporatsioonid. Pakun, et asi on koduses kasvatuses.
_________________ Minu klaviatuur vihkab mind... |
|
Kommentaarid: 15 loe/lisa |
   |
8 |
|
tagasi üles |
|
 |
Auron
HV Guru

|
23.11.2006 19:09:57
|
|
|
ihvike kirjutas: |
See on ka ainuõige lähenemine, kuna mingisugust minevikku ja tulevikku pole olemas, on ainult hetk, milles elame. |
Kas see oli nüüd mõeldud pooleldi naljaga või lihtsalt mõni mees veel ei oma peret ega midagi ja selletõttu ongi tema maailmas ainult üks suur MINA
|
|
Kommentaarid: 152 loe/lisa |
   |
129 |
|
tagasi üles |
|
 |
Draax
HV veteran

|
23.11.2006 19:25:24
|
|
|
Auron kirjutas: |
ihvike kirjutas: |
See on ka ainuõige lähenemine, kuna mingisugust minevikku ja tulevikku pole olemas, on ainult hetk, milles elame. |
Kas see oli nüüd mõeldud pooleldi naljaga või lihtsalt mõni mees veel ei oma peret ega midagi ja selletõttu ongi tema maailmas ainult üks suur MINA  |
Väike kõrvalepõige majandusse, kus räägitakse pidevalt lühikesest ja pikast perioodist (long run). ITimehed on vähemasti mikro- ja makroökonoomikaga ülikoolis kokku puutunud, ma usun. Igaks juhuks kordan üle, et üldiselt keskenduvad majandusteooriad pikale perioodile, kuna majandusprotsessid on aeganõudvad ja lühikese perioodi jooksul mõjud ei avaldu.
Mis see siia puutub? Lihtsal antud teemasse sobib ideaalselt ühe tuntud teoreetiku tsitaat, mis võtab edukalt kokku arutlused pika perioodi üle: "In long run, we're all dead"
Ma usun, et see on ka point, mida ihvike silmas pidas.
|
|
Kommentaarid: 28 loe/lisa |
   |
28 |
|
tagasi üles |
|