Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
tonism
Kreisi kasutaja
|
01.11.2006 13:26:48
Cell protsessor |
|
|
Tervist,
Mind on juba pikemat aega huvitanud selline tore asi, nagu Sony PS3. Kuid mitte meelelahutuslikel eesmärkidel, milleks ta mõeldud on, vaid pigem tema riistvara pärast. Kusagilt kuulsin, et PS3 jookseb ka sisuliselt mingi Linuxi laadse otsas. Seega, kui ma ei eksi, on PS3-näol tegemist ühe võimsaima kodutehnika jupiga kõigest mõne tuhande krooni eest.
Mind huvitab aga, kas ma saan kasutada PS3'e oma igapäevasteks arvutitoiminguteks? Veebis surfimine, MSN jms tühi-tähi. Kui seal on Linux peal saan ju sinna USB klaveri ja hiire külge panna ning sisuliselt sellest "arvuti" teha, ei?
|
|
Kommentaarid: 5 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
5 |
|
tagasi üles |
|
 |
Riivo
HV Guru

|
01.11.2006 16:36:52
|
|
|
kui veidi oodata, siis häkitakse see lahti vast jah. aga hinda oled sa kuskilt küll valesti lugenud. muide, isiklikult soovitan pigem x-box360 osta
|
|
Kommentaarid: 233 loe/lisa |
   |
221 |
|
tagasi üles |
|
 |
londiste
HV Guru

|
01.11.2006 17:18:39
|
|
|
miks see küsimus suurde ps3 teemasse ei sobinud?
_________________ - londiste
...aga mina ei saa kunagi suureks! |
|
Kommentaarid: 241 loe/lisa |
   |
1 :: |
215 |
|
tagasi üles |
|
 |
tonism
Kreisi kasutaja
|
01.11.2006 18:00:18
|
|
|
Nu mõtlesin tükk aega kuhu seda teemat paigutada, ning otsustasin lõpuks selle kasuks, kuna huvitab mind siiski see protsessor seal, mitte midagi muud. PS3 teemas on liialt muud arutelu
X360 riistvara on lahjem, mistõttu ongi pilk PS3 peale jäänud.
Hind pidavat tal minuteada miski 6-8K olema, mis on sellise klassi riistvara kohta ju tegelikult vägagi odav. Ainuüksi see videoprotsessor üksi maksaks desktop PC'le vähemalt sama palju.
Isiklikult loodan, et saab isegi lihtsamini sinna mõne desktopi põhise OS'i peale panna. Mingi uudis oli, et IBM (vist?) hakkas kah Celli baasil servereid tootma. Ju Microsoft sellele ka reageerib ja oma Windows Serverid vastavalt Cellile optimeerib. Muidugi, Windowsi panemine PS3'le on kindlasti suur küsimärk, kuid mõni linuxi-laadne peaks ehk küll minema ju.
|
|
   |
5 |
|
tagasi üles |
|
 |
londiste
HV Guru

|
01.11.2006 18:23:33
|
|
|
windows ilmselt ei celli ega ps3 peale ei sihigi ja pole mitte suur küsimärk vaid väga pisikene
ja riistvara lahjus või mitte on veel veidi küsitav, kuna üks neist pole veel väljas ja kummagi seljas täisverelist opsüsteemi nähtud pole
|
   |
215 |
|
tagasi üles |
|
 |
rex
HV Guru

|
01.11.2006 19:27:37
|
|
|
Mis siin siis tegelikult huvitab? Algul kirjutad, et mittemeelelahutuslikel eesmärkidel, pärast jällegi, et tahad veebis surfata ja MSN'i kasutada... On selleks tõesti nii suurt videojõudlust vaja?
|
|
Kommentaarid: 247 loe/lisa |
   |
226 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
01.11.2006 19:47:09
|
|
|
Cellil ei hakka windows töötama enne kui mitmete aasta(kümne)te pärast, kui üldse. Linux see vastu töötab Cellil juba pikemat aega.
Minu aru saamist mööda pidi PS3 tulema eelinstallitud Linuxiga, seega ma ei imestaks kui lihtsamad PC funktsioonid saaks sellega out-of-box ära tehtud.
_________________ Teach a man to reason and he'll think for a lifetime
Common sense - so rare that it's a damn superpower
Vaadates paljude inimeste sõnavõtte siin ja mujal jääb üle ainult klassikuid tsiteerida - "I weep for humanity" |
|
Kommentaarid: 106 loe/lisa |
   |
86 |
|
tagasi üles |
|
 |
tonism
Kreisi kasutaja
|
02.11.2006 11:10:52
|
|
|
rex kirjutas: |
Mis siin siis tegelikult huvitab? Algul kirjutad, et mittemeelelahutuslikel eesmärkidel, pärast jällegi, et tahad veebis surfata ja MSN'i kasutada... On selleks tõesti nii suurt videojõudlust vaja?  |
No nextgen gaming on hea lisa. DVD-mängija, internetis surfija ja muidu all-in-one igati tore riistapuu tundub. Siiski, päris PC'd vast veel siiski ei asenda siiski aga kui juba Linuxi jooksma saab.. mine tea..
Mittemeelelahutuslikel eesmärkidel kasutamise all pidasin eelkõige silmas igapäevast PC vajadust. Meelelahutuse vallas (mängud, filmid jms) kõlbab ta ju niikuinii, kuid kas ma saan sellega ka muud teha kui tahan?
Ho Ho kirjutas: |
Cellil ei hakka windows töötama enne kui mitmete aasta(kümne)te pärast, kui üldse.
...
Minu aru saamist mööda pidi PS3 tulema eelinstallitud Linuxiga, seega ma ei imestaks kui lihtsamad PC funktsioonid saaks sellega out-of-box ära tehtud. |
Kas Windows Server lahendused ei või juba varsti endale Celli tuge sisse ehitada? Ma ei usu, et Microsoft nii lihtsalt selle mööda laseb.
Huvitav, linuxi peal saab OOo ja FF enamus asjad ära teha. Mingid Messengeri kliendid on kah ju olemas. Ma ei ole kursis, kas WoW'i klient kah linuxile olemas on.. suurt rohkem vist ei tahakski esialgu
EDIT: kirjaviga
viimati muutis tonism 02.11.2006 16:19:34, muudetud 2 korda |
|
   |
5 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
02.11.2006 12:25:29
|
|
|
tonx kirjutas: |
Kas Windows Server lahendused ei või juba varsti endale Celli tuge sisse ehitada? |
Kõike võib juhtuda aga selleks tuleb kõigepealt windows käima vägistada totaalselt uue raudvara platformi peal. Celli peamine CPU kasutab sisuliselt sama prosearhitektuuri mida kasutas Apple oma Mac'ides enne Inteli peale kolimist.
tonx kirjutas: |
Huvitav, linuxi peal saab OOo ja FF enamus asjad ära teha. Mingid Messengeri kliendid on kah ju olemas. Ma ei ole kursis, kas WoW'i klient kah linuxile olemas on.. |
OOo, FF'i ja mõne suvalise IM kliendiga saab tehtud enamuse igapäeva töödest. WoW töötab läbi Wine praktiliselt perfektselt kuid paraku on nii WoW kui Wine hetkel suutelised töötama ainult x86 prose peal, seega pole selle mängu Cellil käima saamine kuigi lihtne.
Paraku ma ei näe ka x86 emulaatoreid kui lahendust, Celli üksikud tuumad on tunduvalt aeglasemad kui x86 prosede omad ning eeldades ülimalt head emuleerimist oleks saavutatav kiirus jämedalt võrdeline vast 500-800MHz P3'ga.
Vaadates paljude inimeste sõnavõtte siin ja mujal jääb üle ainult klassikuid tsiteerida - "I weep for humanity" |
|
   |
86 |
|
tagasi üles |
|
 |
londiste
HV Guru

|
02.11.2006 13:16:16
|
|
|
http://blogs.mercurynews.com/aei/2006/10/developer_profi.html#more
veel üks asjakohane link
tsitaat: |
Asked about our favorite topic on the graphics power of the new consoles, Dyack said, "The 360 and the PS 3 are equal in power in my eyes. Maybe the PS 3 has more processing power. The 360 has more available memory. It's pretty much a net, net. The public perception of the PS 3 was that it was much more powerful. To developers, they look even." |
|
   |
215 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
02.11.2006 13:23:58
|
|
|
Masinate reaalset võimsust võib hakata hindama umbes paari-kolme aasta pärast kui on läbi käinud paar generatsiooni mänge, esimese-teisega veel suurt midagi näha pole, eriti kui arvestada et XB'l on umbes aasta pikkune edumaa.
[edit]
Muideks too tsitaat käis videokaardi võimsuse kohta. Prosede kohta öeldi nii:
tsitaat: |
There is potentially more power in the PS 3, he acknowledged, but it is harder to tap.
"You have to get the timing right," he said, since processing with the Cell requires a juggling act to keep all the sub-processors busy. |
|
   |
86 |
|
tagasi üles |
|
 |
tonism
Kreisi kasutaja
|
02.11.2006 13:50:54
|
|
|
so close, yet so far
isegi Linuxile porditud mängud, mis emuleerimist ei vaja, tõenäoliselt ei suudaks Celli ja x86 erinevuste tõttu end käima tõmmata?
|
|
   |
5 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
02.11.2006 14:01:21
|
|
|
Jah, väga tõenäoliselt.
Samas on lootust et üsna mitmed opensource mängud selle peal käima aetakse. Paraku küll enamus neist on üsna poolikud ja mitte kuigi konkurentsivõimelised. Samas on näiteks Quake3 sorts vaba, tõenäoliselt pannakse see üsna kiirelt Cellil tööle
|
   |
86 |
|
tagasi üles |
|
 |
tonism
Kreisi kasutaja
|
02.11.2006 15:58:15
|
|
|
njah, tundub, et PS3 siiski ei saa veel PC'd asendada, aga ilmselt üsna palju asju saab sellega juba ära teha. Peab ootama jääma.
põhimõtteliselt võib vist teema lõpetatuks lugeda -- tänud Ho Ho
|
|
   |
5 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
02.11.2006 16:07:43
|
|
|
Täpsustaks et PS3 ei saa asendada PC'd kõigi inimeste jaoks. Eeldusel et tõesti on sellel täisväärtuslik Linux peale installitud siis jääb täielikust funktsionaalsusest puudu ainult PC mängud, neid aga asendavad PS3 omad. Enamus muud vajalikud programmid leiab tõenäoliselt vabavara hulgast.
|
   |
86 |
|
tagasi üles |
|
 |
londiste
HV Guru

|
02.11.2006 16:29:36
|
|
|
ma ei usu seda täisväärtuslikku linuxit seal sees.
xbox360 kohta on netis kergesti leitav miski list kividega, mis microsoft on custom os jooksutamise teele ette veeretanud. päris kole nägi välja
ma millegipärast ei usu, et ps3 vähem restrictive oleks.
edit: vanem xbox oli siiski suht x86 pc raua poolest. ja turvameetmed hoopis teisest klassist kui nüüd xbox360 puhul.
...aga mina ei saa kunagi suureks!
viimati muutis londiste 02.11.2006 16:48:08, muudetud 1 kord |
|
   |
215 |
|
tagasi üles |
|
 |
tonism
Kreisi kasutaja
|
02.11.2006 16:36:49
|
|
|
õnneks on olemas hardmodijad 8)
vähemalt seda vanemat Xboxi minuteada moditi küll nii et maa tolmas
|
|
   |
5 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
02.11.2006 17:01:59
|
|
|
londiste kirjutas: |
ma ei usu seda täisväärtuslikku linuxit seal sees. |
https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?p=3099029&highlight=#3099029
|
   |
86 |
|
tagasi üles |
|
 |
stepzter
HV veteran

|
02.11.2006 23:16:18
|
|
|
Ho Ho kirjutas: |
Kõike võib juhtuda aga selleks tuleb kõigepealt windows käima vägistada totaalselt uue raudvara platformi peal. Celli peamine CPU kasutab sisuliselt sama prosearhitektuuri mida kasutas Apple oma Mac'ides enne Inteli peale kolimist. |
Sama prosearhitektuur on muuhulgas kasutusel ka XBox360'l, mis jooksutab nuditud Windowsit. Seega ei saa öelda, et totaalselt uue raudvara platvormiga oleks tegu. Peale selle, naised saunas rääkisid, et Microsoftil oli Windowsist PowerPC port maja sees juba ammu olemas, seda lihtsalt ei hakatud turustama.
_________________ Toetan õige kirja |
|
Kommentaarid: 26 loe/lisa |
   |
26 |
|
tagasi üles |
|
 |
londiste
HV Guru

|
02.11.2006 23:24:32
|
|
|
xbox360 jooksutab räigelt ümberkirjutatud xboxi softi. mis omakorda oli windows 2000 põhinev, räigelt ümberkirjutatud loomulikult.
|
   |
215 |
|
tagasi üles |