Avaleht
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Multimeedia- ja helifoorum »  Arvutist võimu heli laskmisel tekib räme pinin. märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele 1, 2  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
lighter
HV kasutaja

sõnum 09.03.2003 12:26:42 Arvutist võimu heli laskmisel tekib räme pinin. vasta tsitaadiga

On siis selline mure, et kui ma oma epoxi kt400 plaadi realteki AC97 lineoutist tavalist juhet pidi heli saadan võimu, siis toimub jube pinin. Kui arvutist panen heli kõvemaks/nõrgemaks siis pinin jääb samaks a kui võimu voluuminuppu näpin siis muutub vastavalt. Kui samat juhet pidi (10m) ühte otsa panen arvuti asemel pleieri siis on jällegi kõik väga puhas. Milles võib probleem olla?

PS! arvuti on korralikult maandatud keskkapi maandustoru külge.
Kommentaarid: 8 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 8
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
ihvike
HV Guru

sõnum 09.03.2003 13:36:53 vasta tsitaadiga

Pakuks välja, et selle helikaardi line-out väljundi pistikupesa ei anna korralikult ühendust. Liiguta pistikut ja kuula, kas muutub heli. Täielikult metallist pistik võib ka aidata.
Kommentaarid: 12 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 12
tagasi üles
Plin500
HV piljardihai
Plin500

sõnum 09.03.2003 14:15:17 vasta tsitaadiga

või on juhe kusagilt katki vms.
47th ronin
HV veteran
47th ronin

sõnum 09.03.2003 15:49:10 Re: Arvutist võimu heli laskmisel tekib räme pinin. vasta tsitaadiga

lighter kirjutas:

võta see maandus korraks maha ja kuula siis. korrusmajade maandused imevad mulinal..

tagasi üles
wend
HV Guru

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 09.03.2003 15:51:28 vasta tsitaadiga

Asi ilmselt selles, et võim hakkab ennast kah läbi arvuti maandama. Pane võimule kah maandus külge.
Kommentaarid: 124 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 109
tagasi üles
lighter
HV kasutaja

sõnum 09.03.2003 16:08:59 Re: Arvutist võimu heli laskmisel tekib räme pinin. vasta tsitaadiga

47th ronin kirjutas:
lighter kirjutas:

võta see maandus korraks maha ja kuula siis. korrusmajade maandused imevad mulinal..

maja iseenesest pole veel 15 aastatki vana ning see maandus peaks olema suhtkoht korralik.

küll aga selle wenna variandi peaks täitsa ära proovima.
tagasi üles
wend
HV Guru

sõnum 09.03.2003 16:18:18 vasta tsitaadiga

Asi pole maja vanuse. Nendel majadel on kõigil maandus thumbs_down.gif . Endal sama probleem ja ei oska mingit lahendust leida. Ise ju ei hakka maja ümber ehitama ja Eesti Energial on kah poogen, rääkimata maja valdajast. Sellel pole nagunii sellist pappi. Nii ma siis vean ise lisa maandusi ja k.... ajusid.
Kommentaarid: 124 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 109
tagasi üles
anti555
Kreisi kasutaja
anti555

sõnum 09.03.2003 16:19:48 vasta tsitaadiga

mu arust teeb pininat siis kui lühis või miskit tekib
tagasi üles
lighter
HV kasutaja

sõnum 09.03.2003 18:27:56 vasta tsitaadiga

okei, ma ei tea mida ma enne kuulsin kui juhe oli pleieri taga, aga nüüd jõudsin sellise avastuseni, et teeb hirmsast pininat ka siis, kui üks juhtme ots ei ole mittemuskil ja teine on võimus. Et siis ikkagi juhe läbi, kuid et kas see võis minna nt sellepärast läbi, et võim üritas ennast maandada läbi arvuti? Et uut juhet ei taha kahh enne vedama hakata, kui pole probleemil vastust, kuna muidu jään sellest kah veel ilma.
tagasi üles
ihvike
HV Guru

sõnum 09.03.2003 18:33:20 vasta tsitaadiga

lighter kirjutas:
okei, ma ei tea mida ma enne kuulsin kui juhe oli pleieri taga, aga nüüd jõudsin sellise avastuseni, et teeb hirmsast pininat ka siis, kui üks juhtme ots ei ole mittemuskil ja teine on võimus.

No selles ei ole nüüd ikka midagi imelikku. Pane veel sõrm pistiku vastu, siis kuuled õiget pirinat NB! volüüm keera maha.
Juhe iseenesest ikka niisamalihtsalt ei rikne, pole ju mingeid selliseid komponente seal. Juhtme pistiku sees olevad jooted võivad pikapeale kõva väänamise peale lahti tulla, mis võib siis samuti pirinat tekitada (kui varjestus lahti tuleb). Probleem ongi selles, et varjestuse, ehk siis pistiku kõige välimine klemm (pistik ise) ei saa pesas vastava kontaktiga korralikult ühendust (või on pistiku sees lahti).
tagasi üles
hotsepp
Kreisi kasutaja
hotsepp

sõnum 09.03.2003 19:05:30 vasta tsitaadiga

tsitaat:

On siis selline mure, et kui ma oma epoxi kt400 plaadi realteki AC97 lineoutist tavalist juhet pidi heli saadan võimu, siis toimub jube pinin. Kui arvutist panen heli kõvemaks/nõrgemaks siis pinin jääb samaks a kui võimu voluuminuppu näpin siis muutub vastavalt. Kui samat juhet pidi (10m) ühte otsa panen arvuti asemel pleieri siis on jällegi kõik väga puhas. Milles võib probleem olla?

Täitsa l6pp! Mul täpselt sama probleem, sama firma emaplaat aga soundi kivi on sama. 10 m juhet ka vahel ja v6im piriseb mis kole. Ainult kui ma v6imendi p6hja keeran siis pirin peaaegu kaob aga mitte täielikult. Ainult niimoodi suutsin selle asja ajutiselt lahendada aga vahel kui selle ära unustan, et v6im p6hjas on siis käib vahel nihuke litt kui midagi muud tööle panen, kurdiks v6ib nii jääda ja k6laritest ka lahti saada. Pole viitsinud tegeleda ja aega pole ka. Mul on otsad plastmass korpusega ja mingid odavamad. Arvasin, et äkki v6ib viga olla kehvas otsas ja läheb lyhisesse v6i midagi taolist. Olen ise juhtmeid valmistanud piisavalt, neid kontrollinud ja parandanud. Juhtmeid mida olen teinud on olnud isegi pikemaid kui 10 meetrit. Ma arvasin alguses, et ehk varjestus on nigel ja televiisor v6i mingi muu ese annab elektromagnetlaineid - välistasin sellised tegurid aga pirin jäi icon_smile.gif
Arvuti on mul maandamata (julge poiss icon_lol.gif ), ehk on see p6hjus. Kontrollimine näitab , et juhe on normis icon_eek.gif , täitsa lolliks v6ib minna. Järgmisena katsetan vana telefoni keerujuhet, selle muretsemiseks ei ole vaja raha kulutada ja olen veendunud selle töökindluses. Eks kui midagi muutub siis annan teada ja loodan siit isegi äkki kasulikke n6uandeid saada. Palun abi! icon_mad.gif
Kommentaarid: 16 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 0 :: 14
tagasi üles
lighter
HV kasutaja

sõnum 09.03.2003 19:19:28 vasta tsitaadiga

ihvike kirjutas:

No selles ei ole nüüd ikka midagi imelikku. Pane veel sõrm pistiku vastu, siis kuuled õiget pirinat NB! volüüm keera maha.
Juhe iseenesest ikka niisamalihtsalt ei rikne, pole ju mingeid selliseid komponente seal. Juhtme pistiku sees olevad jooted võivad pikapeale kõva väänamise peale lahti tulla, mis võib siis samuti pirinat tekitada (kui varjestus lahti tuleb). Probleem ongi selles, et varjestuse, ehk siis pistiku kõige välimine klemm (pistik ise) ei saa pesas vastava kontaktiga korralikult ühendust (või on pistiku sees lahti).

panin selle 10m juthme asemel 2m samasuguse ja pinin kadus ära, et kuidas seda seletada?

aga et see pistiku välimine klemm? ma seda juhtmevärki angu ei tunne, et pistik siis võimu pool see koht kuhu ma juhtme sisse lükkan või misasi?
tagasi üles
ihvike
HV Guru

sõnum 09.03.2003 19:23:47 vasta tsitaadiga

Pistiku all mõtlesin ikka seda 3,5 mm pulka, mille helikaarti lükkad. Varjestuse klemm (kontakt) on seal kõige tagumine (välimine), ots on +, järgmine riba - ja siis varjestus/maa. 10 meetrit on küll natuke liiga pikk jah tavalise helisignaali jaoks. Samas, kui tegu ikka korraliku varjestatud audiojuhtmega, siis ei tohiks probleemi olla. Mis juhe see üldse selline on? Kas ise tehtud?
tagasi üles
lighter
HV kasutaja

sõnum 09.03.2003 19:28:31 vasta tsitaadiga

ihvike kirjutas:
Pistiku all mõtlesin ikka seda 3,5 mm pulka, mille helikaarti lükkad. Varjestuse klemm (kontakt) on seal kõige tagumine (välimine), ots on +, järgmine riba - ja siis varjestus/maa. 10 meetrit on küll natuke liiga pikk jah tavalise helisignaali jaoks. Samas, kui tegu ikka korraliku varjestatud audiojuhtmega, siis ei tohiks probleemi olla. Mis juhe see üldse selline on? Kas ise tehtud?

tevalost ostsin, peaks olema kõige tagalisem audiojuhe. Aga et kui selle osaga on probleem, mis arvutisse käib, siis miks ta ikkagi piniseb kui see pole kuskil sees samamoodi kui on arvutis? ja et teine samasugune juhe (kah tevalost) panna võimu siis ei pinise?
tagasi üles
Romb
Bännitud
Romb

sõnum 09.03.2003 19:48:41 vasta tsitaadiga

Mitte ei saa aru. Omal ajal tuli sageli igasugu vabaõhu üritustel heli teha. Mikri juhe oli 30m ja sisendi tundlikkus 30mV. Arvuti annab 1V välja ja ei kannata 10 meetrit taha panna?! Muideks juhtmed olid kõik ise tehtud ... nojah, selles vist iva ongi.
No aga kui võim undab palja juhtme külge ühendamisel, siis on võimu poolses otsas varjestus lahti. Kui peale arvuti külgeühendamist, siis teises otsas.
tagasi üles
ihvike
HV Guru

sõnum 09.03.2003 19:56:15 vasta tsitaadiga

Romb kirjutas:
Mikri juhe oli 30m ja sisendi tundlikkus 30mV. Arvuti annab 1V välja ja ei kannata 10 meetrit taha panna?!
Kannatab panna muidugi... Spets mikrijuhtmetel on ju tavaliselt korralikum varjestus ka, kui kõige tavalisemal odaval audiojuhtmel. Aga loomulikult on lühem parem kui pikem (kas ka kuuldavalt, see on juba teine asi). Proovisin kah, ennem seletasin suure suuga, et lahtise juhtme korral on pirin tavaline asi, aga noh, tegelikult piriseb ikka ainult siis, kui pistiku kontakte näppida. Vabandused selle suhtes. Nähtavasti siis ikka juhtme varjestus kas 3,5 mm pistiku või RCA pistiku (mis ühendust võimendi üldse kasutab?) küljest lahti.
tagasi üles
lighter
HV kasutaja

sõnum 09.03.2003 20:19:07 vasta tsitaadiga

harman/kardoni 7 aastat vana võim on, ühenduse kohta ei oska midagi öelda, Aga et praegu jääb mulle selgusetuks see, et kuida saab võimul midagi viga olla (varjestusprobleem), kui panen täpselt samadesse aukudesse teise samasuguse juhtme ning siis pininat ei ole.
tagasi üles
MadMan
Kreisi kasutaja
MadMan

sõnum 09.03.2003 21:32:05 vasta tsitaadiga

Hmm...
Kui CD taha panna, siis ei pirise?
Kindlasti vaata üle, kuidas see pistik sinna arvutisse istub. Lükka ikka lõpuni korralikult jne. Äkki on see metallist plaat ees?
Arvuti helikaardist tuleb igasugu huvitavaid pirinaid läbi. Eriti kõvaketta usinama tegutsemise korral.
Vaata, mis asjad sul selle juhtme juures on. Võib-olla kiirgab sinna midagi sisse? näiteks 50Hz kuskilt voolujuhtmest?
Kvaliteetsed, hästivarjestatud juhtmed maksavad ikka üksjagu, eriti 10 m.
Kommentaarid: 31 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 29
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
lighter
HV kasutaja

sõnum 09.03.2003 22:05:52 vasta tsitaadiga

siin teemas juba korra ütlesin, et kui cd taha panin siis tegelikult ei olnud vaikust. point oli vist selles, et korraks oli vaikus kuid siis kui panin võimu tööle ja järgmisel hetkel kui juhtme ära tundis(tööle hakkas) tuli juba muusika peale mis laksis üle.
tagasi üles
Markspoiss
HV veteran

sõnum 12.03.2003 00:37:52 vasta tsitaadiga

mul pirises ka kunagi... lahti sain nii et panin ferriitrõnga filtri vahele ja oligi timmis...
lighter
HV kasutaja

sõnum 12.03.2003 21:55:08 vasta tsitaadiga

Viga vist ikkagi arvutis, kuna isegi kui maandasin ka võimu ära siis läks natkese hullemaks icon_exclaim.gif . Ja Cd-playeriga on nii, et kui asi ikka töötab siis miskit pininat ei teki. Ühesõnaga siis kuskilt arvutist peab see loll 50hzi pinin sisse tulema. Järgmise sammuna proovin kuskil omale helikaardi hankda, et ehk see realteki AC97 lihtsalt liiga kehv ja varjestamata.
tagasi üles
ihvike
HV Guru

sõnum 12.03.2003 21:58:54 vasta tsitaadiga

Mul integreeritud junn pirises kui mixeri all oli pc speakerile mute peale panemata. Tsekka ka igaksjuhuks üle ja pane kõigile asjadele peale wave mute peale.
tagasi üles
lighter
HV kasutaja

sõnum 12.03.2003 22:14:35 vasta tsitaadiga

panin, kahjuks ei aidanud. Siin ikkagi vist tegemist rohkem selle eletrilise 50hzi pininaga (äkki 3k pöördel käiv prose vent tekitab laineid? ). Praegu on küll mu lootused ainult helikaardil, kuna päris alguses oli kõik OKEI ja vahepeal on muutunud vaid toitekas ja see, et arvuti on maandatud. Kui helikaardi viga ei ole, siis on juba suurem jama, peab hakkama veel toitekat surkima, kuna maandusest olen proovinud juba ka lahti saada, ei miskit.
tagasi üles
volkar
HV kasutaja
volkar

sõnum 12.03.2003 22:34:13 vasta tsitaadiga

link :: http://www.lundahl.se/catframe.html

proovi sellist asja et muretse enndale trafod 1:1 ja lase sealt see soud läbi , see teeb seda et eraldad elektri rinnge.

näiteks siin on need trafod aga see on kallis firma (näiteks ei pea olema selle firma omad)

viimati muutis volkar 13.03.2003 00:29:55, muudetud 1 kord
Kommentaarid: 122 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 116
tagasi üles
ihvike
HV Guru

sõnum 12.03.2003 22:38:50 vasta tsitaadiga

Saad seda maandust korraks eemaldada ehk? Lihtsalt proovimise mõttes.
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Multimeedia- ja helifoorum »  Arvutist võimu heli laskmisel tekib räme pinin. mine lehele 1, 2  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.