praegune kellaaeg 21.06.2025 14:35:52
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
mati_p
Kreisi kasutaja
|
10.05.2006 17:20:38
|
|
|
rex kirjutas: |
Ei, Pavillion ja NX seeria erinevad üksteisest suht radikaalselt. NX6125 on igati õnnestunud läpakas, Pavillionide kohta seda ei ütleks. Lärmakad kolakad. Tehnilised andmed ei tee paraku läpakast läpakat... |
noh... isikliku kogemuse põhjal võin öelda, et näiteks pavilion dv4000 seeria nüüd küll lärmakas ei ole, isegi üllatavalt vaikne on (celeron-m prose on sees, millel speedstep puudub, aga ventilaator lülitub sisse üliharva ja tekitab ainult kerget sahinat). kolakas on küll, aga see on ka suure ekraani (15.4" laiekraan) puhul paratamatu. korpuse kvaliteet jätab tõesti natuke soovida, näiteks ekraanihinged võiks olla tugevasti jäigemad ja kest kipub pisut nagisema vahel, aga muidu päris okei masin. äriklassi ei mahu, aga kodukasutusse küll ja veel korralik aparaat.
teiste paviljonide kohta ei oma kogemust, seega antud jutt on sügavalt ühekülgne : )
|
|
Kommentaarid: 57 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
1 :: |
56 |
|
tagasi üles |
|
 |
pansomon
HV vaatleja
|
10.05.2006 17:55:05
|
|
|
no teatud graafikaprogrammid ikka maiustavad video kallal. näiteks cs2 on videokaardi ressursi osas kõvasti nõudlikum kui nt illu 10. vähemalt mulle tundub nii. et ega äriklassi läppar vist ainult arvete saatmiseks ja tähtsate meilide kirjutamiseks ka ei ole.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Max Powers
|
10.05.2006 18:19:33
|
|
|
Minu jaoks tähendab äriklass eelkõige ikkagi kergust, vastupidavust ja head garantiid
|
|
Kommentaarid: 215 loe/lisa |
   |
3 :: |
2 :: |
182 |
|
tagasi üles |
|
 |
Timberg
ööKARU

|
14.09.2006 21:48:20
|
|
|
wirx - kas viitsiksid esimest postitust natuke uuendada?
|
|
Kommentaarid: 341 loe/lisa |
   |
272 |
|
tagasi üles |
|
 |
wirx
HV Guru

|
20.09.2006 23:25:51
|
|
|
Eks ma püüan jah seda aega leida ja uuemat juttu kirjutada...aga hetkel tipp-hooaeg laptopide müügis...
Siiski lugasin just täna ostetud Arvutimaailmast natuke sarnast artiklit ja kuna AM-i kodukal puudub nii labane asi, kui kommenteeriminie ja foorumis oli neil vist 3 postitust kirjutan parem siia...
Teades, et Veiko on käinud mitmeid kordi erinevates suurtes arvuti tootmis tehastes võiks ta kui sõltumatu Eesti esindaja ja minna käia ära näiteks IBM-i ja Clevo tootmis tsehhis, siis saaks lõpuks sotid paika, kes kuidas testib, kes kuidas arendab, kuna olen 90% kindel, et sealne müügijuhtide jutt oli 90% täiesti kontrollimata faktid, mis kunagi mõnelt konverentsilt või neti lehelt meelde jäänud.
Kaldun rohkem uskuma küll brändi tootjate esindajaid, kuid olgem ausad, ka mina ei tea täpsemalt, kui mulle räägitud on ja ise oma silmaga pole kunagi ühegi laptopi toomis protsessi algusest-lõpuni näinud(ok ok...võin võta mõne karbi ja monitori ja klaveri külge kruvida ning öelda, et näe see on minu enda toodetud laptop )
Aga noh kommenteeriks ka mõndasi väited, nati naljakad tunduvad
näiteks Lenovo müüja kiidab:
Et masinad on magneesium sulamist, et saab õhemaks disainida... - ehk nad tõesti disainivad, aga IBM-i laptopid on siiski ühed paksemad turul, mis tegelikult on plussiks, kuna on tugevamad
Minu teada ei ole korpuses mitte 2 antenni, vaid see on üks tervik antenn (kellegi targa jutt oli..järjekordne kontrollimata väide)
Tädi räägib küll ultranav-ist ja Trackpoindist, kuid unustab mainida, et tegelikult on tegemist siiski maailma parima puutepaneeli ja "kliitoriga", kuigi kahjuks Lenovotel need enam pole nii head, kui vanadel headel IBM-idel (kuni T43-ni), samuti on klaviatuur üks parimaid vanadel IBM-idel, millele on lisaks sisse ehitatud vedeliku kaitse, millest kodumaised "tootjad" võivad unistada
Driverite tugi on samuti meelest läinud+ nende uuendamine ka Vista jaoks ning ka linuxi, kodumaised tootjad sõltuvad ju täiesti igasugu komponentide tootjate suvast, et kas läks pankroti ja kas raha on uus helikaardi driver kirjutada vista jaoks(või mõtles ta seda tarkvaraliste lahenduste all )
ML onkli kiidu jutt siis
Ei ole veel kohanud ühelgi made in estonia laptopil näiteks eestikeelde tõlgitud wifi kaardi kasutaja liidest või siis videokaardi drivereid...(kuigi Dellil on täiesti olemas wifi kaardi driverid eestikeelsed) klienditugi on samuti suurematel tootjatel täiesti olemas
Tõesti suudavad kiiremini delfisse üles panna teate, et müügil Dual core 2 protsessoritega sülearvutid, kuid üldjuhul unustavad mainida, et reaalselt saab asja katsuda alles mitme kuu pärast ja agaramad saavad selle aja peale nagunii USA-st endale netikulleri kaudu laptopi tellitud. +boonusena üldiselt kiirustades ei jõuta piisavalt testida ja projekteerida uute komponentidega laptope ja vead on lihtsad tulema(näiteks jahutus)
Aga jah ootaks Arvutimaailmalt kvaliteedikontrolli väidete tõestust näiteks, toote arenduse uurimist
Igatahes hetkel on artikel rohkem kahe konkureeriva turu juhtide omavaheline nääklemine, kus mingit tõde välja ei loe ja reklaami nimel on täielik ise-enda üleskiitmine. Pigem läheb tava inimese jaoks asi segasemaks...
Kellele asi nati segaseks jäi lugegu AM-ist artiklit Eelista ****maist!
_________________ Laptopid.ee Suur sülearvutite salong, kohapeal 200+ sülearvutit, HV kasutajale 5-10% läpparilt alla! |
|
Kommentaarid: 80 loe/lisa |
   |
70 |
|
tagasi üles |
|
 |
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees

|
20.09.2006 23:31:37
|
|
|
IBM-il on ekraani raami sees küll 2 antenni. sellised vasest ~5cm pikkused "nurkrauad", mille külge on siis kaablid joodetud. ma olen lahti võtnud (ise ka IBM'i omanik).
_________________ 17/1/2023, Scart: "Selle sajandi senise möödunud aja üks suuremaid skandaale on hetkel lahti rullumas..."
6/4/2025, RFK Jr: "The most effective way to prevent the spread of measles is the MMR vaccines." |
|
Kommentaarid: 373 loe/lisa |
   |
313 |
|
tagasi üles |
|
 |
busse
HV veteran
|
20.09.2006 23:34:24
|
|
|
ma küll pole pannud kohalikku sülearvutit tootmises kokku, kuid remo osas olen sellega tegelenud küll ja küll. samas, olen lammutanud laiali ka välismaa brändi tooteid ja uuesti kokku pannud. ega neil polegi erilist sisu vahet. odavad kasutavad samu komponente erinevate välismaiste kui ka kohalike brändide all. enamasti on suurimaks erinevuseks kest+klaviatuur. enamvähem teised kipuvad klasside kaupa samad olema.
mac'i pole saanud lammutada, kuid pärast intelile üle kolimist ei usu, et ta sisu erineks väga teistest inteli sisu kasutavatest sülearvutitest pc maailmas.
ja mis puutub kohalikke tootjaid, siis ärgem unustagem, et hp ja nt ordi pole vörreldavad. üks nimi on üle maailmne, teine aga kohalikele tuntud ja natuke ka teiselpool eesti piiri. ka see paneb paika tingimused, kui palju ühte või teist mudelit testitakse, arendatakse ja toodetakse üldse kohaliku asja nime all.
ise hetkel loodan kolida acerilt varsti mac'ile üle. eks näis, palju on vahet
_________________ http://foto.urmo.ee/
viimati muutis busse 20.09.2006 23:36:03, muudetud 1 kord |
|
Kommentaarid: 60 loe/lisa |
   |
58 |
|
tagasi üles |
|
 |
wirx
HV Guru

|
20.09.2006 23:34:59
|
|
|
mhm...aga teades natuke antennidest, siis peabki olema antennil kaks osa
_________________ Laptopid.ee Suur sülearvutite salong, kohapeal 200+ sülearvutit, HV kasutajale 5-10% läpparilt alla! |
|
   |
70 |
|
tagasi üles |
|
 |
Sebastian
Kreisi kasutaja
|
26.09.2006 12:32:32
|
|
|
Paneks siia ka oma arvamuse- olen omanud 3-e läpakat-desknote, acer ja nüüd toshiba.
Desknote B532 1ghz transmeta prose, 512mb mälu, 32 mb integr video
korpus tundus selline õrnake, softi ka kaasas ei olnud va draiverid. esimeseks läpakaks ideaalne.
kuigi ikkagi 1ghz transmeta prose jõudlus oli kehvake, isegi office 2003 käivitamisel oli tunda, et natuke võimsust napib.
Käis korra garantiis kah, ei tulnud lihtsalt pilt ette. Tootjapoolne toetus on nadi, driverid tehti kunagi valmis ja nii see jäigi.
Acer Travelmate- 2ghz P4M, 512mb RAM, mälukaardilugeja, irda, pcmcia, mikrofon, eraldi video ati radeon.
kasutatud ca 3a kui ta sain. võimsust piisavalt, arvuti ise veel väga heas korras, ei nagise, ei ole midagi katki.nupud ainult kulunud natuke.
Kaasas ka korralik haldussoft. tootjapoolne toetus ka ei ole kõige parem, driverid natuke vanad, kuid töötavad ideaalselt.
Toshiba Satellite A80 1.73 Pentium M(Dothan), 512ram, 60gb HDD, intel GMA900
Ostetud ka kasutatuna, vanust kuskil natuke üle aasta.
Arvuti on ideaalses korras, ei nagise, korpus tundub tugev.
Tootjapoolne support vägagi hea, driverid on max 2 kuud vanad kodukal, haldussofti on niipalju et osad lasin hiljem lausa maha.
ainus mis häirib on natuke halb liideste paigutus- 3 usb otsa on täpselt seal kus ma arvuti kõrval hiirt kasutan ja juhtmed tolgendavad ees. ning ka Audio-out pesa on täpselt läpaka ees-jälle üks juhe ees tolgendamas.
Need ka ainukesed puudused arvuti juures.
Neist ükski ei ole küll äriklassi läpakas. kuid Acer ja Toshiba võiks küll öelda on kvaliteetsed arvutid.
Toshiba võtsin sellepärast, et acer on küll väga hea jõudlusega, kuid mobiilsed funktsioonid ei ole kõige paremad.
Kas Acer ja Toshiba olid siis halvad investeeringud? Pigem ütleks et paremat rahapaigutust ei saanudki olla.
|
|
Kommentaarid: 155 loe/lisa |
   |
136 |
|
tagasi üles |
|
 |
Alan B'Stard
Kreisi kasutaja

|
26.09.2006 12:56:57
|
|
|
Sebastian kirjutas: |
kuigi ikkagi 1ghz transmeta prose jõudlus oli kehvake, isegi office 2003 käivitamisel oli tunda, et natuke võimsust napib. |
Kas Transmeta jama polnud see, et prose ei tööta kunagi täisvõimsusega, vaid piirab soojuseralduse vähendamiseks liiga palju ja kogu aeg takti, nii et soojuskaitse rakendub juba tühikäigul ?
|
|
Kommentaarid: 27 loe/lisa |
   |
24 |
|
tagasi üles |
|
 |
Sebastian
Kreisi kasutaja
|
26.09.2006 13:07:45
|
|
|
Alan B'Stard kirjutas: |
Sebastian kirjutas: |
kuigi ikkagi 1ghz transmeta prose jõudlus oli kehvake, isegi office 2003 käivitamisel oli tunda, et natuke võimsust napib. |
Kas Transmeta jama polnud see, et prose ei tööta kunagi täisvõimsusega, vaid piirab soojuseralduse vähendamiseks liiga palju ja kogu aeg takti, nii et soojuskaitse rakendub juba tühikäigul ? |
Transmeta Efficeon Tm8600 oli minu prose.
1Ghz lubati ja enamvähem sinnakanti ta ka töötas.
Kuigi ta suhteliselt vähe protsessori kiirust vahetas- 800-1000 mhz. vähemalt sellist vahemikku mina nägin.
Ja ikka suhteliselt tihedalt ventikas undas.
Võibolla kui mõne Third Party notebook manageri oleks peale pannud, mis siis prose kiirust reguleeriks oleks olnud asi etem.
|
|
   |
136 |
|
tagasi üles |
|
 |
Alan B'Stard
Kreisi kasutaja

|
|
Kommentaarid: 27 loe/lisa |
   |
24 |
|
tagasi üles |
|
 |
Sebastian
Kreisi kasutaja
|
26.09.2006 13:45:41
|
|
|
seda küll. kunagi enne selle läpaka ostmist uurisin selle kohta. öeldi et tema suurim pluss on vähene voolutarbivus ja vägagi sobiv mobiilseks tööks.
öeldi et võrdne kuskil P III 800mhz. mina ütleks et Celeron 800 on kuskil temaga konkureeriv.
Kuigi jällegi 3dmark2001se-s sai 2200p, mis ei ole üldsegi tema kohta paha tulemus. kuid seda tulemust ei olnud näha küll reaalses töös.
Kuigi kui panna peale xp, office xp, kasutada teda ainult netis käimiseks, muusika ja filmide jaoks, siis käib küll. kui jahutuse undamise saaks ära kaotada, siis oleks väga hea arvuti vähenõudlikule kasutajale.
Praegune toshiba ei tee häältki kui teda rahulikult jooksutada, Desknote undas ka tühipöördeil.
|
|
   |
136 |
|
tagasi üles |
|
 |
kriimsilm
HV kasutaja

|
02.10.2006 18:09:54
|
|
|
Tuttav on hetkel laptopi valikul 2 variandi vahel:
HP NX 6325 S3400+/1GB/80/15"/ATI/DVDRW/FP/BT/WL/XPH/G. 1a.
ja
FS Amilo PA 1510 S3200+/1GB/80GB/DVD/WL/XPH/G. 2a.
Ta on seda tüüpi, et tahab ilusat pisikest asja laua peale, mida saab lahti ja kinni panna nagu raamat. (<-- tugevalt liialdatud)
HP-l meeldib talle sõrmejälje lugeja pärast rohkem, + mõni detail on võimsam (integreeritud video, mälu ja protsessor on paberil nõksu võrra kiiremad, aku on paberil 4h fujitsu 3h vastu)
Hinnad on mõlematel 11990.-
Aga garantii on FS-l 2 aastat ja HP-l 1 aasta
Kas sellises hinnaklassis on garantii kõikidest parameetritest tähtsaim või oleneb see sellest kuidas kasutatakse? Näiteks: laptop seisab enamuse ajast laual, kuus mõni kord käib väljas
|
|
Kommentaarid: 12 loe/lisa |
   |
12 |
|
tagasi üles |
|
 |
wirx
HV Guru

|
03.10.2006 10:35:24
|
|
|
kui ta eraisikuna ostab, peaks tulema nii või naa 2 aastat garantiid tulenevalt VÕS-ist
aga HP on kindlalt parem valik...
Peale seda, kui IBM müüs thinkpadid lenovole ja Dell otsustas hindu langetada 10%(ülla-ülla mille arvelt) siis on minu silmis jäänud parimaks valikuks uued HP-d
Näpujälje lugeja on 2 otsaga asi, IBM-il saab ta integreerida bios-isse juba, samas kui windowsisse sisse logida, siis jääb parooli panemis võimalus samuti, kuid näpujälje soft nõuab oma osa ja kui parool on alla 8 märgi pikk siis üldiselt saab kirjutades kiiremini sisse logitud...aga eks ta üks tilu-lilu ole mida just taolised ostjad ostavad, et teistel pole
|
   |
70 |
|
tagasi üles |
|
 |
qpi
HV vaatleja

|
03.10.2006 20:50:17
|
|
|
wirx...
äkki tookisd ära millised arvutid on laptopid.ee-s kasutatud arvutite all kõige paremad mängimise joaks. Hinnaklassis 8-12k
|
|
Kommentaarid: 2 loe/lisa |
   |
2 |
|
tagasi üles |
|
 |
wirx
HV Guru

|
03.10.2006 23:56:57
|
|
|
nii odavalt ei saa veel mingit erilis mängu masinat...mänge küll mängivad, kuid võimsatel mängudel kohe kindlasti üle miinimumi ei saa graafikat seada...
d600 on nati kiirem, kui integreeritud
nc6000 on suht kiire videoga, aga üldiselt neid 12k ei liigu
nx7010 on ka päris nobe
aga jah...mängimise jaoks pole neist ühtegi mõtet osta kahjuks, kuigi muu asjaga saavad need edukalt hakkama
(et leida neid mudeleid, kriba esilehel otsingusse mudeli nimetus)
|
   |
70 |
|
tagasi üles |
|
 |
namstoop
HV Guru

|
13.10.2006 14:43:33
|
|
|
Saan ma õigesti aru, et Fujitsu Siemens S7020 tootmine on lõpetatud ja seda nö asendab S7110? On viimasega kellelgi juba kogemusi ka? On arengut märgata ja nt 7020 mõningane jahutusprobleem ära lahendatud?
_________________ verba volant, scripta manent
Hoiatus! Olen sinu postituses olevate lolluste ja nõmeduste vastu allergiline. Lolluste ilmnemisel võib kaasneda raskekujuline sarkastiline reaktsioon. |
|
Kommentaarid: 72 loe/lisa |
   |
63 |
|
tagasi üles |
|
 |
Draqula
HV Guru
|
|
Kommentaarid: 42 loe/lisa |
   |
34 |
|
tagasi üles |
|
 |
tanel01
HV vaatleja
|
14.10.2006 10:32:52
|
|
|
Intel Core Duo T2300E 1.6 GHz, 1024 MB mälu, 80 GB kõvaketas, 14.1" WXGA kuvar, Mobility Radeon X1600, DVD+/-RW seade, WiFi, aku kestvus kuni 4 tundi, kaal 2.3 kg, Windows XP Pro, EST klaviatuur
14,1" TFT WXGA ekraan, Intel Core Duo T2300E (1.66Ghz Yonah, L2 2MB), 1024MB DDRAM PC3200, 80GB 5400rpm SATA, ATI Mobility Radeon X1600 256MB graafika, heli- ja võrgukaart, 56K modem, Intel ProWireless 3945A/B/G WiFi, FireWire, DVD/RW +/- kirjutaja
Hind 19500 EEK, garantii 2a, 1000 EEK eest saab 1a juurde
See vist kuulub suht nende kahe klassi piirimaile?
|
|
tagasi üles |
|
 |
siLc
HV Guru
|
14.10.2006 10:36:22
|
|
|
Kui "see" on juhuslikult Eesti tootjate kokkupandud masinad, siis kahjuks kahe klassi piirimaile hoolimata headest juppidest need ei kvalifitseeru, pigem kalduvad järsult odavklassi poole.
|
|
Kommentaarid: 196 loe/lisa |
   |
185 |
|
tagasi üles |
|
 |
wirx
HV Guru

|
14.10.2006 10:47:45
|
|
|
täpselt, et kui kohaliku tootja oma, on asi äriklassist kaugel...
kuna otsustasin müüma hakata ka ordit rohkem(mis teha rahvas nõuab:P) siis lähipäevil on oodata ühte põhjaliku ülevaadet sellisest http://laptopid.ee/index.php?vaata=192 isendist elupõlise äriklassi pooldaja sule läbi :d
Nii palju võin ette ära rääkida, et kiire on ja vägagi, kuid näiteks lihtsalt seistes on päris soe ja vent tahab ikka üllatavalt tihti ringi käia. Samas oli mul hiljuti üks Dell D820(äriklass) core duo 2ghz prosega, mille vent ei hakanud pea kunagi tööle ja eile just müüsin ühe Toshiba L100(odavklass) millel oli core duo 1.6ghz prose ja selle vent ei tahtnud ka eriti vait olla...
|
   |
70 |
|
tagasi üles |
|
 |
tanel01
HV vaatleja
|
14.10.2006 11:34:35
|
|
|
Ok, selge siis.
Lugesin seda esimest postitust, kus oli punkthaaval erinevused välja toodud ja selle järgi võiks nagu läpakas kfalifiitseeruda vaikselt äriklassi alla, takistuseks ongi "Made in Estonia", hind, mis jääb napilt alla 20'ne tuhande ja seda ma ka päris ei tea kui kvaliteetne asi on.
Läpakas on ML N730, kuu aega olen selle omanik olnud ja pettuma pole pidanud siiamaani, vastupidi just, kõik töötab nagu kellavärk, ise olen rahul!
Aga jah, sain nüüd targemaks jälle! Tänud!
|
|
tagasi üles |
|
 |
M|S|W
Kreisi kasutaja

|
14.10.2006 12:05:31
|
|
|
tanel01 kirjutas: |
Ok, selge siis.
Lugesin seda esimest postitust, kus oli punkthaaval erinevused välja toodud ja selle järgi võiks nagu läpakas kfalifiitseeruda vaikselt äriklassi alla, takistuseks ongi "Made in Estonia", hind, mis jääb napilt alla 20'ne tuhande ja seda ma ka päris ei tea kui kvaliteetne asi on.
Läpakas on ML N730, kuu aega olen selle omanik olnud ja pettuma pole pidanud siiamaani, vastupidi just, kõik töötab nagu kellavärk, ise olen rahul!
Aga jah, sain nüüd targemaks jälle! Tänud! |
Siis sa vist ikka ei lugenud esimest posti, kui sa endiselt arvad, et ta võiks äriklassi kuuluda Vihjeks kasvõi korpus, garantii, hilisem tugi jne
|
|
Kommentaarid: 197 loe/lisa |
   |
171 |
|
tagasi üles |
|
 |
svenso1
HV vaatleja
|
08.11.2006 20:23:41
|
|
|
Selline küsimus siis, plaanis osta sülearvuti ja tahaks nagu paremat videokaarti vahele osta. Kas on üldse mõtet sellel või kuidas see teema käib? saab üldse vahetada v mismoodi?
|
|
Kommentaarid: 2 loe/lisa |
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|