Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
sake
HV vaatleja

|
26.02.2003 13:22:52
Mehaanika korras, elektroonika kutu |
|
|
Nimelt juhtus sedasi, et QUANTUM Fireball 6,4GB üks trükiplaadi kiipidest põles läbi. Kas kellelgi on sedasorti korras trükiplaati?
Vahel on juhtunud ka nii, et mehaanika on HDD korrast ära ja elektroonika korras. Väga oleks vaja, sest hdd-l olid tähtsad andmed ja väääga oleks vaja need sealt kätte saada. Abi ootama jäädes...
|
|
Kommentaarid: 1 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
mots
HV kasutaja
|
27.02.2003 17:19:31
|
|
|
seda juhtub harva - mehaanika ikka kõvasti vastupidavam - vaata teine samasugune ketas vaheta elktroonika osa ja vaata kas saad infi kätte
|
|
Kommentaarid: 5 loe/lisa |
   |
1 :: |
2 |
|
tagasi üles |
|
 |
sake
HV vaatleja

|
01.03.2003 01:54:50
|
|
|
Elektroonika puudus ongi. Pole sellist HDD-d kusagilt võtta (QUANTUM FIREBALL 6.4 GB). Äkki on kellelgi sellise hdd elektroonikat pakkuda?
|
|
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
oliyx
Kreisi kasutaja
|
01.03.2003 12:05:04
|
|
|
vindi suurus ei oma erilist tähtsust. sul on vaja vaadata täpsemat marekeeringut. kas sul seal on järel ex, cx jne. sama markeeringuga ketta kontrollerid sobivad omavahel ketastega kokku, olenemata nende suurusest.
|
|
Kommentaarid: 4 loe/lisa |
   |
2 :: |
2 |
|
tagasi üles |
|
 |
sake
HV vaatleja

|
01.03.2003 21:05:08
|
|
|
oliyx kirjutas: |
vindi suurus ei oma erilist tähtsust. sul on vaja vaadata täpsemat marekeeringut. kas sul seal on järel ex, cx jne. sama markeeringuga ketta kontrollerid sobivad omavahel ketastega kokku, olenemata nende suurusest. |
Hdd täpne mark on Quantum Fireball CX 6,4 GB 3,5 series ja see vajaks hädasti elektroonika osapoolt. Vana võttis kätte ja põles läbi...
|
|
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
Rain
Kreisi kasutaja

|
01.03.2003 21:15:55
|
|
|
Oli just selline aga mingi kuu tagasi müüsin maha. Mingi augu pealt tuli kleeps maha ja tolm pääses sisse ning kõvard keeldus töötamast. Müüsin vist mingi 25 eest maha.
|
|
Kommentaarid: 65 loe/lisa |
   |
64 |
|
tagasi üles |
|
 |
Nimeta
Kreisi kasutaja

|
01.03.2003 21:19:23
|
|
|
Tean juhtumit, kus täpselt sama kettaga juhtus sama asi
|
|
Kommentaarid: 6 loe/lisa |
   |
6 |
|
tagasi üles |
|
 |
sake
HV vaatleja

|
01.03.2003 21:46:25
|
|
|
Nimeta kirjutas: |
Tean juhtumit, kus täpselt sama kettaga juhtus sama asi  |
Nimelt mu tuttaval oli täpipealt sama hdd,mis sai otsa kivi läbipõlemise tõttu ja ennäe imet aasta hiljem juhtus ka minu arvuti hdd-ga sama asi, mimelt nagu temalgi, põles ka sellel hdd-l samas kohas kivi läbi! Kas see oli juhus või lihtalt vigane hdd seeria?
|
|
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
Mart352
HV Guru

|
01.03.2003 21:48:48
|
|
|
Mul on mingi Quantum Fireball HDD 1.1 Gb 3,5 series. Mootor ei tööta aga muu peaks korras olema. Plaadilt läheb üks 1,6 cm laiune kaabel või midag taolist HDD sisse. Markeeringut ei tea öelda, päris palju numbreid ja tähti on peal.
Tuli meelde, et plaadi IDE kaabli üks pin on ka lahtine.
|
|
Kommentaarid: 54 loe/lisa |
   |
51 |
|
tagasi üles |
|
 |
sake
HV vaatleja

|
01.03.2003 22:37:13
|
|
|
link :: HDD elektroonika läbipõlenud kivi, kas see on juhus?
Mis sunnib kivi läbi põlema. Ehk on tegemist Quantum Fireball CX 3,5 series vigase tooteseeriaga või siis lihtsalt juhus??? Olen paljudelt seda muret kuulnud, et yks kividest lihtsalt põleb ebasobival hetkel läbi! Ketas ise ainult 2 aastat vana!
Vaata ka elektroonika pilti ja läbipõlenud kiipi. Mis te arvate sellest asjast?
|
|
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
Zero1&Only
HV kasutaja
|
01.03.2003 22:53:01
|
|
|
sake kirjutas: |
Mis sunnib kivi läbi põlema. Ehk on tegemist Quantum Fireball CX 3,5 series vigase tooteseeriaga või siis lihtsalt juhus??? Olen paljudelt seda muret kuulnud, et yks kividest lihtsalt põleb ebasobival hetkel läbi! Ketas ise ainult 2 aastat vana!
Vaata ka elektroonika pilti ja läbipõlenud kiipi. Mis te arvate sellest asjast? |
Mul on mingi Quantum 6,4 ketas, mille elektroonika peaks korras olema.Kõvakettal on 0-sektoris badid niiet suht nahkas mehaanile osa.Ma praegu ei mäleta peast täpselt mis markeering oli(vist EX) homme saan järgi vaadata.
_________________ ----------------------- |
|
Kommentaarid: 16 loe/lisa |
   |
3 :: |
3 |
|
tagasi üles |
|
 |
Zero1&Only
HV kasutaja
|
02.03.2003 10:11:05
|
|
|
Zero1&Only kirjutas: |
Vaata ka elektroonika pilti ja läbipõlenud kiipi. Mis te arvate sellest asjast? |
Mul on mingi Quantum 6,4 ketas, mille elektroonika peaks korras olema.Kõvakettal on 0-sektoris badid niiet suht nahkas mehaanile osa.Ma praegu ei mäleta peast täpselt mis markeering oli(vist EX) homme saan järgi vaadata. |
Ei olegi
Hoopis mingi wd caviar(elektroonika korras) on ja quantum lct10(mehaanika vist korras).
Ei tea kust nii valesti oli meelde jäänud.Quantum Fireballi müüsin mingi 0.5 aastat tagasi maha ja see oli üleni korras ka.
_________________ ----------------------- |
|
Kommentaarid: 16 loe/lisa |
   |
3 |
|
tagasi üles |
|
 |
sake
HV vaatleja

|
09.03.2003 02:38:09
|
|
|
Arvata ei oska vist keegi eriti, mis tegelikult juhtus? Tihtipeale on kuumus see, mis hdd tapab. Kuid ärge unustage ka toiteplokki, mis toidab kogu teie arvuti töötavat sisu! Nimelt saab kõvaketta hääbumine sealt alguse- toiteplokk ei stabiliseeri toidet piisavalt yhtlaselt ja ongi jama käes...
|
|
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tupsu
HV Guru

|
09.03.2003 02:45:28
|
|
|
Mis sunnib ?
Konkreetne asi tegeleb mootoriga. Ja kui mootor lühises, lühiskeerd näiteks , siis peab ju kuskilt veel järgi andma ?
Sõber sai küll oma andmed kätte , jootes teise kivi ja paigaldades radika.
Natuke hiljem põles ka teine kivi radika all läbi.
Seega arvan, et ketta taastamiseks pole mõtet küll teist elektroonikat osta.
Andmete kättesaamiseks aga jah.
|
|
Kommentaarid: 234 loe/lisa |
   |
11 :: |
200 |
|
tagasi üles |