Avaleht
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Üldfoorum »  Paypal & eBay üldteema märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 36, 37, 38 ... 705, 706, 707  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
Levis
HV vaatleja
Levis

sõnum 15.08.2006 23:15:06 vasta tsitaadiga

HDD kirjutas:
Võibolla on seda kysimust siin teemas juba arutatud .. aga kuna see on nii mahuline siis kysin uuesti ..
Kuidas oleks võimalik tellida mitu asja makstes ainult yhekordse postitasu.
Hetkel on nii ,et iga tellitud asja eest pean maksma eraldi postitasu... näiteks kui ma soovin tellida 100 paari nike sokke .. siis pean iga paari eest posti tasu maksma 20 daala ...

See on ikka ju otseselt seotud müüjaga. Kui müüja kuulutuses pole asi selgeks räägitud, siis saadad maili ja küsid.
Kommentaarid: 11 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 11
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Maksuamet
HV kasutaja
Maksuamet

sõnum 16.08.2006 11:50:38 vasta tsitaadiga

target kirjutas:
Valdars kirjutas:
Paypal on võimalus raha ülekandeks. Kauba kohalejõudmine sõltub müüjast.

Ok, aga kui kaua USA'st kaup kohale tuleb?

Vastavalt sellele, millist postiteenust müüja kasutab. Mida kiiremini pakk tuleb seda kallim on. Endal on tulnud nii nädalaga ja ka umbes kuu aega. Näiteks Amazonist tellides mingi asi, siis kõige odavam on seal miski 7 dollarine postiteenus, aga siis pakk tuleb ka miski üle kuu aja kohale. Samas kui olen tellinud kuskilt mujalt e-poodidest või eBay-st siis näiteks raamatu postitasu oli 20 dollarit ja tuli 6 päevaga kohale.
Kommentaarid: 13 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 10
tagasi üles
Prederik
Kreisi kasutaja
Prederik

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 16.08.2006 12:38:38 vasta tsitaadiga

Odavam on lasta postitada läbi riikliku posti - USPSi, aga mõned firmad läbi nende ei postita. Kalkulaator on http://ircalc.usps.gov/
1 nael (pound) peaks olema u 400 g icon_smile.gif
Global Express teenusega on võimalik jälgida, kus pakk parasjagu asub, kui müüja saadab sulle paki jälgimisnumbri. Odavamatel teenustel seda ei ole. Lisaks seal märgitud päevadele (seal on antud tööpäevad!) tuleb juurde liita vähemalt 2 - 5 päeva, mil pakk siin liigub, tollis võib päris pikalt minna.

Natuke kallimad variandid on http://www.ups.com ja http://www.fedex.com ja http://www.dhl.com

Vabandust, see jutt on veidi OT icon_wink.gif
Kommentaarid: 148 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 1 :: 132
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
trebla
Kreisi kasutaja
trebla

sõnum 16.08.2006 14:46:59 vasta tsitaadiga

lühidalt enda ebay kogemustest.
kasutan ebay.de, seda alates 2004 kui tuli EU. lihtsalt ei viitsi jamada nende jänkidega kes pole kuulnud eestist, reeglina saatmine kirves, lisaks võimalik tollimaks ja kindel käibemaks. asi ei tule enam euroopaga võrreldes niipalju soodsam, et tasuks vaeva.
olen ostnud eelkõige rattajuppe, microdrivesid, AA akusid, lisaks lapsele mõned jalanõud, suure telgi, dremeli (ehtsa, mitte mingi handymanni surrogaadi), cobra walkie-talkie komplekti ... 1 korra olen saanud tünga kui sveitsis pesitsev tegelane tegi lihtsalt külma väites, et ta pole raha kätte saanud. ametlik päring panga kaudu näitas, et sai kätte küll. 350 euro pärast polnud mõtet mingi rahvusvahelise kohtuteemaga tegeleda vaid mõistlikum enda koolirahaks arvata. sakslaste endi hinnang on selline, et pikas perspektiivis saad rahalises väärtuses kuni 10% tünga.

olen ka inimestele soovitanud USA asemel saksast osta, siis hakkab kohe pihta hala , et ei oska saksa keelt jne. kes selles süüdi on? õpi ära!
ma ka ei osanud alguses rohkem kui numbreid, mõned viisakussõnad ja tehnilised terminid. arusaamatu teksti lasen läbi babelfishi ingliskeelseks, enamasti saab siis asjast sotti. 1 kord olen palunud saksa keelt oskaval sõbral helistada.

raha ülekanne on soodne ja toimib paari päevaga, juhul kui müüja ei tunnista krediitkaarti või paypali (mis ka enamasti nii on). lisaks veel, et kui meie poolt nimetavad pangad EU makset "kulud kahasse" siis reaalsus on see, et saksa poolel enamus panku rahvusvahelise ülekande vastuvõtu eest teenustasu ei võta.

ma pole kunagi näinud põhjust müüjalt küsida muud kui saatmiskulu eestisse, selle lause saab selgeks õppida. kasutatud asju olen ostnud harva, need on olnud asjad, mille seisukorras on saanud veenduda pildi ja enda hariduse-kogemuse põhjal.

selge see, et igasuguse haige "moekaubaga" nagu moblad, mp3 mängijad, ipodid jne on suur oht tünga saada sest kogu maailm on täis vähese rahaga noori kel mingil seletamatul põhjusel on taolist kraami hullupööra vaja, muidu sirutub käsi seebi ja nööri või statoili stardika järgi. keegi on öelnud, et lollidele nende raha allesjätmine on kuritegu, sellest lähtudes on kerge saagi peal tegelasi parvede viisi.

ehk on kellelegi julgustuseks või abiks. icon_rolleyes.gif

tagasi üles
Levis
HV vaatleja
Levis

sõnum 16.08.2006 15:09:30 vasta tsitaadiga

Täiesti nõus, et USA'st võid ju isegi koos käibe- ja tollimaksuga mõningaid asju odavamalt saada, aga kui hinnavahe tuleb väike, siis tolliga jamamine ei tasu küll ära.

Vähemalt mõned tooted saab inglismaalt odavamalt kui saksast (olen hindasid võrrelnud) .
Seega soovitaksin ka ebay.co.uk'ist asju vaadata. Et tünga ei saaks, siis tasub osta ainult ja ainult usaldusväärsetelt müüjatelt (st.palju tehinguid ning pos.tagasiside). Sellisel juhul pole suurt karta, et otseselt tünga tehakse.
Enne millegi tellimist tuleks võimalikult selge pilt tootest saada, sest lausa reeglina müüakse kõikjal ebays hulgi igasugu ülereklaamitud odavat nänni, millega pärast midagi peale pole hakata.

test: ennem enne Ennem enne... no mis jama.. ma tahan enne'm kirjutada... savi kui korrektne see grammatiliselt on.
Kommentaarid: 11 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 11
tagasi üles
Hallvatt
Kreisi kasutaja

sõnum 16.08.2006 18:25:50 vasta tsitaadiga

treblal täitsa õige jutt. Lisaks ainult seda, et tünga saab enamasti diilidega, mis paistavad liiga head, et olla tõsi. Nt paar päeva tagasi nähtud oksjon, kus näiliselt müügis Radeon X1900 videokaart. Alghind 1 euro ja osta_kohe hind 60 eurot, lisaks pikk kirjeldus vahvate piltidega, kui hea see videokaart ikka on. Kõige all on väikeses kirjas, et müüa vaid videokaardi pakend, st karp. No tegelt peaks enne osta_kohe nupu vajutamist hakkama häirekell peas lööma, et sellise hinnaga sellist kaarti saada pole võimalik, ei XT-d ega GT-d. Aga näe, mõnel ei hakka ja ongi jama käes, 60 euri mingi karbi eest makstud + veel postikulu.

Et ehk on seegi jutt abiks. 10-50% odavamalt saada asju kui Eestis on täitsa fain, aga vägevamad diilid sisaldavad enamasti tünga.
Kommentaarid: 102 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 98
tagasi üles
mar6
HV veteran

sõnum 17.08.2006 15:12:03 vasta tsitaadiga

Oskab keegi öelda palju maksab umbes 1-2kg paki saatmine saksamaalt. Saksa posti
koduleht oli väga kirju, niiet otsustasin siit küsida. Siin peaks inimestel kogemusi olema selles vallas.
Saksa ebay müüjate käest tuleb kiire vastus, et peaks olema 30 eurot (kindlustamata pakk), mis tundub kuidagi kallis..
Isegi alla 1Kg paki puhul. Või on see normaalne? Ükskord sai selline telliskivi
suurune peaaegu kilone pakk tellitud 8 euroga, sellepärast tundubki kuidagi imelik.
Oskab keegi juhatada, kus seal deutche post kodulehel asub mingi hindade tabel.
Mulle tundub, et nad ei viitsi/ei jõua ise täpsemalt otsida vaid ütlevad mingi suurema numbri
igaks juhuks, kuigi tegelikult võib olla ka odavam. Ise arvan et üle 20 euro ei tohiks küll
mingi ühe kilone või kergem, umbes arvuti emaplaadi suurune pakk maksma minna...
Võibolla pole mõni veel Eestisse saatnud, seetõttu oleks mingi hindade tabel võibolla abiks icon_rolleyes.gif
Palju siin saksa ebayst ostjad posti maksavad?
Kommentaarid: 110 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 95
tagasi üles
Hallvatt
Kreisi kasutaja

sõnum 17.08.2006 15:23:50 vasta tsitaadiga

mar6 kirjutas:
Oskab keegi öelda palju maksab umbes 1-2kg paki saatmine saksamaalt. Saksa posti
koduleht oli väga kirju, niiet otsustasin siit küsida. /.../

http://www.deutschepost.de
paremalt "Schnelleinstieg" menüüst võtad Porto/Preise berechnen
avaneb eraldi aken
ziel (sihtkoht) valid "Estland"
produkt (toode siis, hähähä icon_smile.gif) - valid ja saadki kohe näha hindu:
DHL paket land (ehk DHLiga maad mööda) - 30 euri
DHL paket luft - õhupost - 30 euri + 8,5 euri
päckschen luft/land (ehk õhu/maaposti pisipakk, mis on kuni 2 kg) - 8,6 + 4,3 euri või 8,6 euri

üldiselt lase väikseid asju endale pisipakiga saata. ütlegi kohe, et sa tahad saada päckschen landi. saad kõige odavamalt.
Kommentaarid: 102 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 98
tagasi üles
trebla
Kreisi kasutaja
trebla

sõnum 17.08.2006 15:26:14 vasta tsitaadiga

http://www.deutschepost.de/dpag/mapp?xmlFile=1004909
on DP postitkulu kalkulaator.

samas peab arvestama sellelga, et :
- DP/DHL pole ainuke kellega sakslasel võib pähe tulla pakki saata
- kas saatja soovib saata kindlustatult või mitte (talle pole vaja negatiivset tagasisidet kohalejõudmata paki pärast)
- postiteenusepakkuja on kullerfirma tüüpi, st korjab paki üles ja toob eestis kätte (näiteks GLS)
- müüja lihtsalt soovib teha mõne euro lisaboonust endale postikuludele viidates.

pidevatel müüjatel ja ebay shopidel on tavaliselt välja kujunenud viis, kuidas kaup laiali saadetakse ning ostja asi on seda (hinda) aktsepteerida või jätta ostmata.

tagasi üles
mar6
HV veteran

sõnum 17.08.2006 15:34:03 vasta tsitaadiga

Hallvatt kirjutas:
mar6 kirjutas:
koduleht oli väga kirju, niiet otsustasin siit küsida. /.../

http://www.deutschepost.de
paremalt "Schnelleinstieg" menüüst võtad Porto/Preise berechnen
avaneb eraldi aken
ziel (sihtkoht) valid "Estland"
produkt (toode siis, hähähä icon_smile.gif) - valid ja saadki kohe näha hindu:
DHL paket land (ehk DHLiga maad mööda) - 30 euri
DHL paket luft - õhupost - 30 euri + 8,5 euri
päckschen luft/land (ehk õhu/maaposti pisipakk, mis on kuni 2 kg) - 8,6 + 4,3 euri või 8,6 euri

üldiselt lase väikseid asju endale pisipakiga saata. ütlegi kohe, et sa tahad saada päckschen landi. saad kõige odavamalt.

Ma leidsin mingi sellise lehe http://www.dhl.de/dhl?tab=1&skin=hi&check=yes&lang=de_EN&xmlFile=3001058
Siit paistab ka nagu mingi väiksemat sorti kuni 2kg pakk oleks EUR 8.60 ja paistab nagu õhupostiga.
Kuigi selle lehe leidsin otsinguga kui otsisin deutche posti, aga see on dhl, kuigi need on vist mingitmoodi seotud.
Mu lehel pole millegipärast üldse seda 30 euri....Mingi konks vist...

Edit: Õhu maaposti pisipakk paistab, siis vist jah olevat kõige odavam ehk siis 8.60.

viimati muutis mar6 17.08.2006 15:36:38, muudetud 1 kord
tagasi üles
aise
HV Guru
aise

Autoriseeritud ID-kaardiga Online

sõnum 17.08.2006 15:36:15 vasta tsitaadiga

see on nii kuidas jumal juhatab, mingite kilode järgi ei tasu asja võtta. ma olen mingi paarikümne grammiseid pakke tellinud ja
ühe tellimuse posti hind on 8-18 eur icon_exclaim.gif
Kommentaarid: 189 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 172
tagasi üles
Brom
HV kasutaja
Brom

sõnum 18.08.2006 02:43:47 vasta tsitaadiga

Postihinda ei viksita maha logistikafirmade kodulehtedelt. Lisatakse sinna sümboolne tasu pakendamise ja muu handlingu osas kah otsa. Mille otsustab müüja. Nii, et kõik kindel oleks, ära bidi enne kaubale, kui sa ei tea palju shipping on.
Kommentaarid: 13 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 13
tagasi üles
aise
HV Guru
aise

Autoriseeritud ID-kaardiga Online

sõnum 18.08.2006 08:45:44 vasta tsitaadiga

just, isegi kui on kirjas estonia X EUR siis tasub ikka üle küsida
Kommentaarid: 189 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 172
tagasi üles
mar6
HV veteran

sõnum 18.08.2006 11:05:41 vasta tsitaadiga

aise kirjutas:
just, isegi kui on kirjas estonia X EUR siis tasub ikka üle küsida

Eks ta nii ole jah.
Ühel müüjal oli välja toodud "Europa 18 eur", aga üllatus üllatus küsisin igaks juhuks üle ja on hoopis 30 euri, kuigi Eesti peaks käima ka Euroopa alla. icon_smile.gif
Et jah tasub alati üle küsida, kui kirjas postitasu Euroopasse.
tagasi üles
Brom
HV kasutaja
Brom

sõnum 18.08.2006 12:02:44 vasta tsitaadiga

No selliseid asju pole mina küll oma ostude jooksul üle küsinud. Ainult 1 kord, kui mul päris põhjalik jama oli, millest ka varem kirjutasin siis teemas oli siis tahtis müüja peale maksmist veel raha juurde, kuna shipping oli kallim. Sellisel juhul lihtsalt teed raha-tagasi avalduse sisse.

Eesti on Euroopa ja see ei vääri mingit üleküsimist icon_smile.gif
tagasi üles
mar6
HV veteran

sõnum 18.08.2006 13:33:22 vasta tsitaadiga

Brom kirjutas:
No selliseid asju pole mina küll oma ostude jooksul üle küsinud. Ainult 1 kord, kui mul päris põhjalik jama oli, millest ka varem kirjutasin siis teemas oli siis tahtis müüja peale maksmist veel raha juurde, kuna shipping oli kallim. Sellisel juhul lihtsalt teed raha-tagasi avalduse sisse.

Eesti on Euroopa ja see ei vääri mingit üleküsimist icon_smile.gif

Ei, ei, sinna oli märgitud postikuluks "18 euro Europa", mis peaks ka eesti kohta kehtima kuna eesti asub euroopas, aga ma küsisin igaks juhuks üle palju maksab eestisse ja vastus oli 30 euri, mitte 18euri nagu müügiteemast võiks aru saada.
Et ma seda oleks küsinud kas eesti asub euroopas ma küll ei suuda oma postitusest välja lugeda.
Teie jama oligi paistab selles, et usaldasite seda europa hinda, aga tegelik hind eestisse on palju suurem.
tagasi üles
trebla
Kreisi kasutaja
trebla

sõnum 18.08.2006 13:42:55 vasta tsitaadiga

euroopa on sakslaste jaoks erinev mõiste. mõnel piirdub see saksaga piirnevate riikidega, mõnel lõppeb saksa idapiiriga, mõnel poola idapiiriga.
tuleb lugeda müüja tekste. kui isegi on tooteartiki päises ja sabas Versand nach: Europa, siis tuleb tekstiosas veenduda, kui suur müüja euroopa on. kui ei ole piiranguid ega kitsendusi seatud siis pole midagi vaja üle küsida juhul, kui on Europa või EU saatmiskulud kirjas. Sest vaidluse korral jääks müüja kaotajaks. eelpoolkirjeldatud 18/30 eur case on juhtum kus raudrüütel murumütsiga mehele tuimalt ära tegi, kuigi oleks võinud sel asjal vastupidi minna lasta isevoolu teed.

tagasi üles
Brom
HV kasutaja
Brom

sõnum 18.08.2006 13:53:30 vasta tsitaadiga

Üleküsimise all mõtlen ma, et kui on märgitud Euroopa ilma mingite piiranguteta siis ei pea üle küsima.
tagasi üles
Erik_Est
Kreisi kasutaja

sõnum 20.08.2006 18:53:46 vasta tsitaadiga

UkuS kirjutas:
Äkki keegi asjast täpsemalt arusaanu selgitaks mulle ka, kuidas eesti krediitkaardiga PayPali läbi eBay´st tellida?

Palju selle SEB virtuaalse krediitkaardi puhul prossasid pärast juurde tuleb maksta? Kas peavad ka mingid eeldused olema, et see saada?

Oleksin väga tänulik, kui keegi leiaks aega ka mulle seletada. Aitäh!

Uku
Sul on vaja lihtsalt u-neti olemasolu...seal teed virtuaalkaardi 10.- eest...kui mingi pross mingilt summalt lähebki siis on see äärmiselt minimaalne ..igatahes mina pole oma 200-300 eeguste ostude puhul eriti nagu aru saanud...
Kommentaarid: 41 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 34
tagasi üles
deppar
HV kasutaja
deppar

sõnum 23.08.2006 14:22:18 vasta tsitaadiga

Oskab keegi soovitada alternatiive Paypalile välismaksete vastuvõtmiseks Eestis? Sõbral plaanis veebisait kust saab läpakate kaanekleebiseid tellida aga ta tahaks ka väljaspoolt Eestit tulnud tellimusi vastu võtta.
riaak
HV Guru
riaak

sõnum 23.08.2006 21:37:24 vasta tsitaadiga

Keegi aitaks ära osta?
http://cgi.ebay.com/Battlefield-2-New-CD-Key-FAST-30-MIN-RESPONSE-TIME_W0QQitemZ230021744785QQihZ013QQcategoryZ80328QQssPageNameZWDVWQQrdZ1QQcmdZViewItem

Valdars
HV veteran
Valdars

sõnum 23.08.2006 22:59:59 vasta tsitaadiga

Miks ise ei osta?
Kommentaarid: 47 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 44
tagasi üles
riaak
HV Guru
riaak

sõnum 24.08.2006 01:03:40 vasta tsitaadiga

Pole krediitkaarti icon_rolleyes.gif Aga hetkel üritan ühte sebida. Kuid kui keegi nõus aitama siis kas PS või MSN icon_rolleyes.gif
Valdars
HV veteran
Valdars

sõnum 24.08.2006 07:41:36 vasta tsitaadiga

Ühispangas võimalik virtuaalne VISA teha.
Kommentaarid: 47 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 44
tagasi üles
riaak
HV Guru
riaak

sõnum 24.08.2006 12:22:56 vasta tsitaadiga

Ei lase teha, ütleb et tehing pole U-netis võimalik vms icon_confused.gif
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Üldfoorum »  Paypal & eBay üldteema mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 36, 37, 38 ... 705, 706, 707  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.