Avaleht
uus teema   vasta Uudised »  Varia »  Mis saab (arvuti)maailmast, kui naftakriis reaalsuseks muutub? märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 37, 38, 39 ... 273, 274, 275  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
Tanel
HV Guru
Tanel

Autoriseeritud ID-kaardiga
sõnum 15.08.2006 11:31:15 vasta tsitaadiga

Natuke ka häid uudiseid sombusesse päeva: Neste langetas bensiinide hindu 55 senti (95E 14.50)
Kommentaarid: 465 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 5 :: 7 :: 362
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
Scart
HV Guru
Scart

sõnum 18.08.2006 12:07:30 vasta tsitaadiga

link :: kae siit

einoh, ma varsti imestan, et me üldse elus oleme
Kommentaarid: 119 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 5 :: 2 :: 101
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Renka
HV Guru
Renka

sõnum 18.08.2006 14:37:28 vasta tsitaadiga

Üks võimalik alternatiivenergia allikas: https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?p=2968414#2968414 icon_smile.gif
-vodafone-
HV Guru
-vodafone-

sõnum 18.08.2006 15:33:04 vasta tsitaadiga

Naftakriisi lihtsalt ei tule niipea. See on kõik USA kavalus.
Pealegi me oleme 3 korda ennem maha maetud kui midagi juhtuma hakkab.
Kommentaarid: 247 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 3 :: 217
tagasi üles
Scart
HV Guru
Scart

sõnum 18.08.2006 15:40:22 vasta tsitaadiga

-vodafone- kirjutas:
Pealegi me oleme 3 korda enne maha maetud kui midagi juhtuma hakkab.

jah: "sõitke edasi ja kulutage, nothing to see here!"

hea siis, et juhtuma ei hakka mõne aasta pärast icon_rolleyes.gif
tagasi üles
Ho Ho
HV Guru
Ho Ho

sõnum 18.08.2006 15:55:04 vasta tsitaadiga

-vodafone- kirjutas:
Minu teada saab just USA kõige suuremat kahju nafta hinna tõusu tõttu.
Kommentaarid: 107 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 87
tagasi üles
Juhan88
HV Guru

sõnum 18.08.2006 18:44:36 vasta tsitaadiga

Ho Ho kirjutas:
-vodafone- kirjutas:
Minu teada saab just USA kõige suuremat kahju nafta hinna tõusu tõttu.

Muidu ju keegi ei usukski seda juttu, kui nad nii ei teeks/väidaks.

Ho Ho
HV Guru
Ho Ho

sõnum 18.08.2006 18:48:58 vasta tsitaadiga

Praktiliselt terve USA majandus on üles ehitatud odava nafta otsa. Miks muidu on praegu neil asjalood nii sandid et raha puuduse leevendamiseks peab seda juurde trükkima ning samas varjama kui palju täpselt juurde trükitakse.
tagasi üles
-vodafone-
HV Guru
-vodafone-

sõnum 18.08.2006 18:53:02 vasta tsitaadiga

Ho Ho kirjutas:
Praktiliselt terve USA majandus on üles ehitatud odava nafta otsa. Miks muidu on praegu neil asjalood nii sandid et raha puuduse leevendamiseks peab seda juurde trükkima ning samas varjama kui palju täpselt juurde trükitakse.

Sa oled yks kes on ära lollitatud.
Hiljuti rääkis Geograafia õps sellest pikalt ja laialt.
Kommentaarid: 247 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 3 :: 217
tagasi üles
iceincube
HV veteran
iceincube

sõnum 18.08.2006 18:53:54 vasta tsitaadiga

-vodafone- kirjutas:
Pealegi me oleme 3 korda enne maha maetud kui midagi juhtuma hakkab.

Et siis oma lastelaste lastest on sul täiesti pohh.. Ei saand märkimata jätta. icon_rolleyes.gif
Kommentaarid: 39 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 37
tagasi üles
Ho Ho
HV Guru
Ho Ho

sõnum 18.08.2006 19:00:46 vasta tsitaadiga

-vodafone- kirjutas:
Paraku ma ei käi su geo õpetaja tunnis, ehk teeksid asjast lühikokkuvõtte?

[edit]

Btw, ega sa kogemata ei tea kui suur on USA välisvõlg ning kui palju ja mis suunas on see viimase 10a jooksul muutunud?

tagasi üles
alliance
The Transporter
alliance

sõnum 18.08.2006 20:32:39 vasta tsitaadiga

usa välisvõlast oli juttu mingis pm artikis mõniaeg tagasi.hiinlased on kõvasti riigipapraid kokku ostnud jm
marti252
HV kasutaja

sõnum 18.08.2006 20:41:10 vasta tsitaadiga

Ma olen hiljuti hakanud mõtlema, et kuidas see ikka nii on, et üks koolkond usub ühte ja teine teist? Kas ei ole siis võimalik teaduslikult asjale alus panna. Ei saa ju olla kahte tõde.

Siit jõudsin järeldusele, et need inimesed, kes usuvad, et nafta ei lõppe nii pea otsa, ei suuda seda pinget taluda, mis kaasneks selle mõtte omaks võtmisega. Samuti ei taha nad, et nendele soodne hetkeolukord lõpeks. Seega loovad nad illusiooni, et see ei juhtu. Seda tendentsi kaldub kinnitama ka niisugune psühholoogiline nähtus, nagu Confirmation Bias ehk lühidalt lahti seletatuna, inimene kaldub tõsiselt võtma ainult sellist informatsiooni, mis kaldub kinnitama temal kujunenud arusaamu.

Teised siis usuvad jälle seda, et nafta saab otsa. Nemad, tundub, et saavad nafta otsalõppemisest migit "kasu", rahulolu. Samuti kalduvad nad uskuma ainult seda, mis neile meelepärane on.

-vodafone- kirjutas:

Sa oled yks kes on ära lollitatud.

Selle pisikese lõiguga, mis sa kirjutasid, võib väita, et sul pole just eriti palju aastaid õlgadel (no offence). Sarnaneb minu käitumisega, kui noorem olin.

Iga isik, kes suutis minu jaoks veenvalt rääkida ning fakte esitada (isegi, kui see oli tema kõige subjektiivsem arvamus), suutis mind uskuma panna, et see mida ta räägib on puhas tõde. Hiljem tuli välja teine mees, kes sama osavalt pani mind uskuma 180 kraadi vastupidist juttu. Mõne aja möödudes seadis see mind rumalasse olukorda ja ma sain aru, et kõike ei tasu uskuda ilma tõestatud faktideta.

Olen seda nafta värki aastaid uurinud ja siiamaani ei ole keegi suutnud minu arvamust muuta nafta hetkeolukorrast.

Võin üpris kindlalt väita, et ma olen põhjalikumalt tegelenud selle naftavärgiga kui sinu geograafia õpetaja ja eriti tundub mulle põhjendamatu optimismina see sõnum, mis tema loengust sinu sõnade järgi võis väljalugeda!

Pealegi, miks sa arvad, et su kallis geograafik praegu hoopis sind ära ei lollitanud icon_wink.gif
Kommentaarid: 9 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 9
tagasi üles
alliance
The Transporter
alliance

sõnum 18.08.2006 20:43:40 vasta tsitaadiga

eks õps on samuti kuskilt kellegi poolt ära lollitatud.
marti252
HV kasutaja

sõnum 18.08.2006 20:59:18 vasta tsitaadiga

link :: Wanted: scientists to test free energy technology

Iiri firma kutsub üles teadlasi testima nende free energy generatorit, ehk masinat, mis ei allu füüsika seadustele!
Kommentaarid: 9 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 9
tagasi üles
Ho Ho
HV Guru
Ho Ho

sõnum 18.08.2006 21:11:34 vasta tsitaadiga

marti252 kirjutas:
... mis ei allu füüsika seadustele!
Kes teab, võibolla isegi allub. Lihtsalt me ei tea neid seadusi veel icon_smile.gif

Esimese hooga tundub et asjandus töötab sarnase põhimõttega millega olevat töötanud Tesla energia generaatorid.

tagasi üles
alliance
The Transporter
alliance

sõnum 18.08.2006 21:19:40 vasta tsitaadiga

millisele nimelt siis?
namstoop
HV Guru
namstoop

sõnum 18.08.2006 21:58:01 vasta tsitaadiga

marti252 kirjutas:
Ma olen hiljuti hakanud mõtlema, et kuidas see ikka nii on, et üks koolkond usub ühte ja teine teist? Kas ei ole siis võimalik teaduslikult asjale alus panna. Ei saa ju olla kahte tõde.

ehm... kui kõik siin maailmas oleks täpselt teada, et mis, kuidas ja miks, milleks siis üldse teadlasi vaja oleks. Või kellelgi mõelda. Või midagi teha.

Aga sellega olen nõus, et sellistes asjades ei saa olla kahte tõde. Vaid pigem kakssada. Sest niikaua kui asi baseerub teooriatel ja sisendandmed on mingid eksperthinnangud (nii või teisiti subjektiivsed ja mõjutatud), ei saagi ju ühte tõde olla. Sest kellelgi ei ole _kogu_ infot, sest seda lihtsalt polegi olemas. Või sa arvad, et see naftavarude hinnang, mida kuskilt oilpeak'i lehelt loed on 100% reaalsusele vastav? Üks number ühes kohast, teine teisest, aga kuidas need saadud on ei tea lõpuks keegi, sest kõik viitavad kellelegi, kes viitab kellelegi, kes viitab kellelegi. Sellist asja esineb paraku teadusmaailmas üsna tihti. Kõik viitavad usinalt mingile n aastat tagasi tehtud uuringule, läbi eelmise viitaja jne. Otsid selle algallika siis lõpuks üles, seal pole poolt sõnagi sellest, mida hiljem väidetakse, et oli. Kurb aga nii see on.

Lisaks baseerub tulem ju erinevatel määramismeetoditel, mudelitel. Mudel aga paraku ei ole isegi mitte reaalsuse vari, reaalsuse peegeldusest ei tasu isegi unistada. Aga mõjub tähtsalt ja targalt, kui ikka üks kolepeenike mudel ühes hirmkallis arvutis sellise prognoosini jõudis. (siinkohas meenus selline jutt, nagu Isaac Asimovi "Masin, mis võitis sõja" - kes on lugenud, saab ilmselt seosest aru - paraku see senini ikkagi nii on, et iga mudel on lõpuks selle inimese nägu, kes sellega tegeleb).

Ja seetõttu on tõdesid samapalju kui tõekuulutajaid. Lepi sellega. Ja vali omale uskumiseks sobivaim. The truth is out there icon_razz1.gif

tagasi üles
Scart
HV Guru
Scart

sõnum 19.08.2006 17:08:08 vasta tsitaadiga

marti252 kirjutas:
Iiri firma kutsub üles teadlasi testima nende free energy generatorit, ehk masinat, mis ei allu füüsika seadustele!

On Aug. 19, 2006, the New Energy Congress was made aware of this challenge and phoned the company to offer its services in the validation process.
tagasi üles
Winterwind
One
Winterwind

sõnum 19.08.2006 22:00:35 vasta tsitaadiga

eks neid väga sooja suvega aastaid ole ennegi olnud ja tuleb ka edaspidi. ei tahaks küll uskuda, et see soe suvi nüüd "lõppu" tähendab.
tuletagem talv meelde - oli külm ja väga pikalt. -30c pikka-pikka aega ja mitte ainult meil vaid suhtkoht kogu euroopas.
lisaks on uudistes ikka tihti räägitud ka sellest, et kuskil x soojas kohas tuleb talvel lumi maha ja siis mingid vanad surevad kohe ära.

maailm muutub - see on kindel aga mingit x kõrbe aastaga? see on küll puhas möga...
vahel lihtsalt on KÜLM ja vahel SOE ja nii on ALATI olnud ja jääbki olema
Kommentaarid: 1009 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 3 :: 1 :: 728
tagasi üles
Ho Ho
HV Guru
Ho Ho

sõnum 19.08.2006 22:14:59 vasta tsitaadiga

Winterwind kirjutas:
mingit x kõrbe aastaga? see on küll puhas möga...
Vihmametsad on ühed õrnimad ökosüsteemid. Veidikenegi mingi pikemaajaline jama on siis on nendega lõpp.
tagasi üles
Winterwind
One
Winterwind

sõnum 19.08.2006 22:29:24 vasta tsitaadiga

Ho Ho kirjutas:
Vihmametsad on ühed õrnimad ökosüsteemid. Veidikenegi mingi pikemaajaline jama on siis on nendega lõpp.

veidikene ja pikemaajaline ei ole kohe kuskilt otsast sünonüümid..
vaat kui järgmine suvi tuleb samasugune rämekuum nagu see aasta siis ma saan jah aru, et miskit on VÄGA valesti.
hetkel tundub küll asi lihtsalt külma talve/sooja suvena - neid ikka aegajal esineb(üllatav kas pole)
Kommentaarid: 1009 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 3 :: 1 :: 728
tagasi üles
Ho Ho
HV Guru
Ho Ho

sõnum 19.08.2006 22:32:27 vasta tsitaadiga

Heh, mõte muutus poole lause pealt icon_smile.gif
Pidasin silmas et kui tuleb veidi pikaajalisem ilmajama siis on probleem.

Btw, ega keegi pole teinud statistikat näiteks kuidas on muutunud kõiksugu üleujutuste, põudade ning sooja ja kuumalainete arv ja tugevus viimase poole sajandi jooksul? Minu arvates on need kõik järjest enam sagenenud ja võimsuselt suurenenud.
Samas võibolla lihtsalt on hakanud ajakirjandus neist rohkem rääkima...

tagasi üles
namstoop
HV Guru
namstoop

sõnum 20.08.2006 08:59:21 vasta tsitaadiga

Ho Ho, sellega on nii, et mingi trend on olemas, näiteks on uuringute järgi suurenenud talviste tormipäevade arv Eestis ja sellest tingitud rannikukahjustused. Kuid viimased on küll tänu sellele, et on olnud soojemaid talvesid, mistõttu meri pole jääs olnud ja laine on saanud vabalt möllata. Eelmine talv sinna kategooriasse muidugi ei lange.

Aga veidi globaalsemalt on tehtud selline järeldus (aastast 2005)
tsitaat:

In summary, careful analysis of global hurricane data shows that, against a background of increasing sea surface temperature, no global trend has yet emerged in the number of tropical storms and hurricanes. Only one region, the North Atlantic, shows a statistically significant increase, which commenced in 1995. However, a simple attribution of the increase in numbers of storms to a warming sea surface temperature environment is not supported, because of the lack of a comparable correlation in other ocean basins where sea surface temperature is also increasing.

Trend on ka temperatuuritõusuks viimasel sajandil. Kuid mis on selle põhjus, seda ei julgeks mina küll öelda, neid on niivõrd mitmeid. Üks üsna kaval põhjus on näiteks ka selles, et möödunud sajandi alguses linnalähedastes vaatlusjaamdes mõõdetud temperatuurid oli ühtedes tingimustes, nüüdseks on toimunud kõikjal maailmas valglinnastumine ning tingimused samades mõõtepunktides on muutunud. Osad on teise kohta kolitud ja mingi ülekandealgoritmiga sama rida jätkata üritatud. Ma ei räägi siin Eestis, Jõgeva ilmajaam asub ikka samades tingimustes kus varem. :p

Aga lisaks sellele on vahepeal muutunud mõõtetehnika, peamiselt automatiseerituse suunas. Kuid nagu teada on, siis tehnika on loll. Näiteks sealt samast Jõgevalt on näide, et automaatne süsteem pani kirja tugeva lumesaju. Tegelikult polnud päeva jooksul helbekestki alla kukkunud. Lihtsalt miski segas andurit ja nii see läks. Lisaksa on paljud varasemad andmed, mida hilisemates uuringutes kasutatakse tont teab millega ja kuidas ja kelle poolt mõõdetud.

tagasi üles
Yorick
HV kasutaja
Yorick

sõnum 21.08.2006 12:47:30 vasta tsitaadiga

Mis puutub kliima statistikasse,siis arvatavasti üheks enam-vähem usaldatavaks allikaks on puude aastarõngad.
http://www.cru.uea.ac.uk/cru/annrep94/trees/

ot:ee.... http://www.gizmag.co.uk/go/6031/1/ icon_lol.gif
Kommentaarid: 1 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 1
tagasi üles
namstoop
HV Guru
namstoop

sõnum 21.08.2006 13:11:27 vasta tsitaadiga

Yorick, julgeks vaielda. Dendrokronoloogiline meetod on lihtsalt üks meetod teiste seas (ja neid on PALJU). Ei ütleks küll, et kuidagi usaldusväärsem kui teised.

Üldjoontes on kliimaga toimunud muutused teatud täpsusega kenasti teada - kindlatel aegadel on olnud teatud jahedamad ja teatud soojemad perioodid. Seetõttu ongi jabur lugeda mingeid jutukesi tohutust inimfaktori mõjust. Kui varem on ilma igasuguse inimeseta toimunud palju laiaulatuslikumad kõikumised. Tõepoolest on olemas teatud korrelatsioon tööstuse arengu ja temperatuuri tõusu vahel (mõlemal tõusev trend). Aga mida see tõestab? Samal ajal on ju veel sada muud asja samas suunas muutuseid näidanud.

Sama kehtib tegelikult temperatuuri tõusu ja atmosfäärse CO2-e vahel. Kumb on põhjus, kumb on tagajärg? Kas temperatuuri tõus on tekitatud atmosfääris oleva täiendava CO2 poolt suurenenud kasvuhoonefekti tõttu või on CO2 atmosfääris rohkem, sest maailmameri on soojenud ja CO2 sidumine vähenenud?

tagasi üles
Tanel
HV Guru
Tanel

sõnum 21.08.2006 13:20:34 vasta tsitaadiga

kasvuhoone efektile aitavad kaasa järgmised tegurid:

1. Ookeanite C02 sidumine vähenenud
1. Liustike/jäämasside sulamine ja päikesekiirguse kosmosesse tagasikiirgamise vähenemine
2. Siberi igikeltsa sulamine ja sealse metaani õhkupaiskumine järjest suuremates kogustes
3. Vihmametsade kadumine/kahanemine ja seega C02 sidumine vähenenud
4. CO2 õhkupaiskamine inimkonna poolt
5. Vulkaaniline tegevus

tagasi üles
stepzter
HV veteran
stepzter

sõnum 21.08.2006 15:40:19 vasta tsitaadiga

Praegu peast ei oska näiteid tuua, kuid suht lihtsalt õnnestub tekitada sarnane nimekiri negatiivse tagasisidega süsinikuringluse protsessidest.
Hetkel saab kindlalt väita ainult seda, et kliima muutub ja et võrreldes teiste teguritega on inimkonna CO2 õhkupaiskamine suhteliselt väikene osa.
See muidugi ei välista, et tegu on viimase piisaga täis karikasse.
Kommentaarid: 26 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 26
tagasi üles
Ho Ho
HV Guru
Ho Ho

sõnum 21.08.2006 15:52:23 vasta tsitaadiga

stepzter kirjutas:
võrreldes teiste teguritega on inimkonna CO2 õhkupaiskamine suhteliselt väikene osa
Otseselt inimese tegevuse tõttu tõepoolest eriti palju CO2't atmosfääri ei lasta. Küll aga võib vaielda kui suuresti on mõjutanud inimtegevus teisi märksa suuremaid CO2 allikaid icon_smile.gif
tagasi üles
dvd vader
HV Guru

sõnum 21.08.2006 22:57:32 vasta tsitaadiga

Herr Kurm kirjutas:
ma küll ei mäleta kui suur on maakoore paksus aga magma ega nikker-raud-südamiku sees kohe kindlasti naftat pole. Loll jutt 99,81 protsendist avastamata maast suhu tagasi.

oma postis ei maininud ma naftat, vaid ressursse. siin on oluline vahe sees. paluks hoolikamalt lugeda, enne kui sõimama hakkad. aitäh. suhu võid ise tagasi panna.
Kommentaarid: 83 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 6 :: 7 :: 51
tagasi üles
Ho Ho
HV Guru
Ho Ho

sõnum 21.08.2006 23:09:07 vasta tsitaadiga

Maakoore all on meeletus koguses ressursse geotermilise soojuse näol. Ainus probleem on nende kätte saamine. Islandil seda väikest viisi tehakse kuid näiteks meil siin mitme kilomeetri paksuse basaldikihi otsas on see "pisut" keerukas icon_smile.gif
tagasi üles
Herr Kurm
Piiratud kasutaja
Herr Kurm

sõnum 22.08.2006 02:36:17 vasta tsitaadiga

dvd vader kirjutas:
fakt: kõige sügavam auk, mida on õnnestunud puurida, on veidi üle 12 kilomeetri
fakt: maa raadius on 6378 kilomeetrit
järeldus 1: puurimise teel on jõutud läbida 0,19% maakoorest
järeldus 2: 99,81% maast sügavuti on läbi uurimata
järeldus 3: mis paneb inimesi arvama, et selle 99,81% sees ei ole tõesti piisavalt ressursse, mida saaks praegu teadaoelvate naftavarude lõppemisel kasutada icon_question.gif

vabandan kui sind solvasin kuid siin teemas vahepeal lokkav lauslollus (mida keegi oma lahedalt geoõbilt kuulis jms) teeb inimesed kibestunuks. See et sa rääkisid aukude puurimisest ja sa eeldad et millegi uurimiseks peab sitas sonkima tundus eriti imelikuna, on enam vähem teada täpselt mis maakoore all peidus on ja seda ikka üsnagi pikka aega ja auke pole vaja puuridagi et energiat kätte saada - viskad geneka suure atlandi keskmäestiku otsa ja on energiat nii mis tapab. Juhtumisi ma tean kah (okok, võin mäekateedri endiselt? pealikult järgi küsda) palju sellise augu kaevamine raha võtaks et saaks näiteks eesti suuruse ala ära kütta tööstuslikus mahus - iga kell tuleb rentaablim ehitada termotuumajaamakesi.

tagasi üles
dvd vader
HV Guru

sõnum 22.08.2006 03:35:56 vasta tsitaadiga

tsitaat:

on enam vähem teada täpselt mis maakoore all peidus on

ei ole teada. ainus asi, mis on, on OLETUSED, ja arvutused maa tiheduse kohta, ja veelkord oletused, mis võiks selliste näitajate taga olla. seni, kuni pole reaalselt käegakatsutavaid tõendeid, on kõik ainult teooria. või julged tõesti väita, et me teame ülitäpselt, mis asub mingis suvalises maakera piirkonnas näiteks 25 kilomeetri sügavusel? kas tõesti on mingid arvutused, mis seda täpselt näitavad? sel juhul poleks vajagi ju sadu miljoneid dollareid kulutada isegi mitte proovipuurimistele nafta leidmiseks, ja seda palju väiksematest sügavustest, kui nii täpselt kõik teada on.

et põhimõtteliselt sinu meelest on nagu täiesti välistatud, et me näiteks kusagil 25-ndal või 100-ndal kilomeetril komistame naftast 100x kõrgema energiaväärtusega olluse otsa?
Kommentaarid: 83 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 6 :: 7 :: 51
tagasi üles
stepzter
HV veteran
stepzter

sõnum 22.08.2006 04:23:28 vasta tsitaadiga

Need oletused on ikkagi suhteliselt headel alustel tehtud. Loomulikult ei ole TÄIESTI välistatud, et seal mingi tohutult hea kütus on. Samamoodi nagu ei ole TÄIESTI välistatud, et maakera on tegelikult seest tühi ja seal elavad väikesed lillad mehikesed, kes oma üliarenenud tehnoloogiaga jätavad meile mulje nagu oleks maakera sees rauast tuum.

Vaatamata sellele ei ole mul erilist probleemi uskumisega, et seal 100km sügavusel ei ole midagi märkimisväärset peale ülituliste silikaatide.
tagasi üles
Herr Kurm
Piiratud kasutaja
Herr Kurm

sõnum 22.08.2006 07:17:02 vasta tsitaadiga

stepzer on asja tuuma üsna täpselt formuleerinud icon_wink.gif mina usaldan täiesti piisavalt maavärina lainete liikumise ja suurte pommide kõmakate põhjal tehtud uurimusi. Kui sa neid ei usu ära arsti juurde kah mine
tagasi üles
namstoop
HV Guru
namstoop

sõnum 22.08.2006 08:13:00 vasta tsitaadiga

Herr Kurm kirjutas:
vabandan kui sind solvasin kuid siin teemas vahepeal lokkav lauslollus (mida keegi oma lahedalt geoõbilt kuulis jms) teeb inimesed kibestunuks.

VS

Herr Kurm kirjutas:
Juhtumisi ma tean kah (okok, võin mäekateedri endiselt? pealikult järgi küsda)

pada sõimab katelt...

icon_wink.gif

tagasi üles
guest1902
Kreisi kasutaja
guest1902

sõnum 22.08.2006 08:45:32 vasta tsitaadiga

Lugesin küll ühest 3 aasta vanusest raamatust, et teadlased üritavad tuumaenergiat tootma hakata, mis pidavat tõsiselt palju energat andma.
Midagi seesugust, et liidetakse aatomituumad kokku, millest tekib uus aine aatomituum ning vabaneb tohutu energia (vastupidine aatomite
lõhkamisel, milles samuti vabanes tohutu energia aga ka radioaktiivsus). Selline protsess on aga võimalik vähemalt 2000000C juures.
Maakoor ookeani all on alla 10 kilomeetri ja maal ~40km, seda oli siin keegi varem maininud.

E: unustasin lisada, et protseduur toimib nagu Päikese sisemus - Päike muundab vesiniku aatomid heeliumi omadeks ning vabaneb samuti tohutu energia.

tagasi üles
Ho Ho
HV Guru
Ho Ho

sõnum 22.08.2006 09:15:10 vasta tsitaadiga

Elrak, selle nimi on termotuumareaktsioon ning esimest katsereaktorit ehitatakse Prantsusmaale ITER'i nime all
http://en.wikipedia.org/wiki/ITER

tagasi üles
Tanel
HV Guru
Tanel

sõnum 22.08.2006 09:23:40 vasta tsitaadiga

Elrak, sellest on siin teemas korduvalt räägitud, kasuta teemasisest otsingut.
Reaalselt tootmisküpseks saaksid sellised jaamad ehk aastaks 2050 (aastal 2016 pidi valmima alles ITER)

Ja ITER-i kohta nii palju:

tsitaat:
ITER is designed to produce approximately 500 MW (500,000,000 watts) of fusion power sustained for up to 500 seconds (compared to JET's peak of 16 MW for less than a second). It is a significant amount of power for a fusion research project; a future fusion power plant would generate about 3000-4000 MW of thermal power. Although ITER will produce net power in the form of heat, the generated heat will not be used to generate any electricity.

tagasi üles
Tanel
HV Guru
Tanel

sõnum 22.08.2006 09:38:45 vasta tsitaadiga

dvd vader, kui inimestel oleks alust/kahtlust arvata, et 25km sügavusel midagi erakordselt head peituks, oleks need augud ammu puuritud.
Nagu Kurm mainis, maavärina lainete liikumise, tuumapommide kõmakate ja selle sama kurikuulsa Koola puurimisaugu põhjal tehtud uurimuste põhjal on teadlased suhteliselt usaldusväärselt tuletanud maakoore sisemuse koostise.

Huvitavat lugemist Koola 12262 meetrise puuraugu kohta:

tsitaat:
But a level deeper than 12,262 meters proved to be unreachable and the drilling was stopped in 1992.[3] This was mostly because of the high temperatures, reaching 180°C (356°F), much higher than the expected 100°C (212°F). Getting down to 15,000 meters would have meant working at a projected 300°C (572°F), at which the drilling bit would no longer work.

tagasi üles
stepzter
HV veteran
stepzter

sõnum 22.08.2006 13:34:03 vasta tsitaadiga

Tanel kirjutas:
dvd vader, kui inimestel oleks alust/kahtlust arvata, et 25km sügavusel midagi erakordselt head peituks, oleks need augud ammu puuritud.

On alust arvata, et seal on praktiliselt piiramatus kogses soojusenergiat. Selle utiliseerimisega on aga piisavalt palju tehnoloogilisi probleeme, et teha see ebarentaabliks, kui mitte võimatu.
tagasi üles
Scart
HV Guru
Scart

sõnum 23.08.2006 16:05:30 vasta tsitaadiga

haha, väga hea icon_wink.gif
tagasi üles
ZAndlamb
Kreisi kasutaja

sõnum 23.08.2006 17:49:45 vasta tsitaadiga

Scart kirjutas:
haha, väga hea icon_wink.gif
Kus juures ta rääkis sulatõtt, jättis küll natukene fanaatilise mulje (samas sama mulje jätab Bush kes räägib et jumala abiga ta võidab iraagi sõja, samal ajal kui ülejäänud maailm sellise jutu peale naeravad). Iisraeli armee on suht s*taks aastate jooksul muutunud (mitte et nad kehvad oleks, kuid neil ei ole enam väga suurt eelist teiste maailma armeedega võrreldes) ja kahtlen et neil seal liibanonis eriti hästi minema hakkaks, kohalikud toetavad Hezbollah'd ja nii on konflikt juba enne algust Iisraelil kaotatud.
BTW: kuidas see seondub naftakriisiga?
Kogu ülal olev tekst on IMO
Kommentaarid: 22 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 22
tagasi üles
Herr Kurm
Piiratud kasutaja
Herr Kurm

sõnum 23.08.2006 17:50:19 vasta tsitaadiga

see mis toimub araabias toimub naftaga
tagasi üles
stepzter
HV veteran
stepzter

sõnum 23.08.2006 20:37:01 vasta tsitaadiga

Selliste asjade kohta ei saa sulatõtt rääkida. Kaks seltskonda on veendunud, et üks maatükk on nende oma. Kummal õigus on, on täiesti subjektiivne.
tagasi üles
Herr Kurm
Piiratud kasutaja
Herr Kurm

sõnum 23.08.2006 20:53:15 vasta tsitaadiga

kui nüüd ajaloost meelde tuletada siis neljakümnendate keskel loodi Iisraeli riik, sellele eraldati oma maa-ala. Ülejäänud ümbritsevad araabia riigid alustasid sõda. Iisrael kottis nad ära ja okupeeris nende territooriumi (mäletamist mööda kuni Niiluseni). Point: Iisrael valdab praegu rohkem kui neid alasid mis talle tol ajal eraldati, kas nimetatada seda okupeerimiseks või maeitea milleks on otsustaja enda asi
tagasi üles
Tanel
HV Guru
Tanel

sõnum 23.08.2006 20:56:00 vasta tsitaadiga

Israeli riik kuulutati välja 14.mai 1948, ajaloo kohta saab lugeda siit
http://en.wikipedia.org/wiki/Israel#Establishment_of_the_State

tagasi üles
Shelby-SV
Jõulud On Läbi!
Shelby-SV

sõnum 23.08.2006 21:33:52 vasta tsitaadiga

minu arust oli seal üks vaidlusalune ala. ÜRO otsustas vaidlusaluse maatüki jaotada kaheks riigiks: iisrealiks ja palestiinaks. juhutus aga nii, et iisreal sai oma riigi varem valmis ja okupeeris kiirelt ka palestiina jaoks mõeldud ala.
Kommentaarid: 63 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 1 :: 55
tagasi üles
Tanel
HV Guru
Tanel

sõnum 23.08.2006 21:36:29 vasta tsitaadiga

ok, aitab poliitikast, jälgime ikka teema pealkirja icon_smile.gif
tagasi üles
Zajats
HV kasutaja

sõnum 26.08.2006 10:46:59 vasta tsitaadiga

http://www.thestormtrack.com/

Hakkab jälle orkaanide ralli.

http://news.yahoo.com/s/nm/20060825/bs_nm/markets_oil_dc_31

Turg juba reageerib
Kommentaarid: 16 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 15
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Uudised »  Varia »  Mis saab (arvuti)maailmast, kui naftakriis reaalsuseks muutub? mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 37, 38, 39 ... 273, 274, 275  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.