Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
Hallvatt
Kreisi kasutaja

|
19.07.2006 15:29:53
|
|
|
tanelmees kirjutas: |
Küsimus selle Paypal-i kohta. Nimelt uimase peaga õnnestus verificationi kood CC kaardi valesti tampida 3 x. Nüüd CC kaart blokeeritud ja tahavad miskid faksimist uuesti avamise jaoks. On keegi selle kadalipu läbi teind või unustan antud CC selle teema jaoks üldse ära? |
CC kaart, mis see on?
üldiselt olen selle kadalipu küll läbi teind - mul hõivati kunagi paypali konto fake emailiga - ise olin loll. ehkki mul faksi ei ole, kasutasin mingit e-maili kaudu faksimise teenust. teed ilusa pdfi oma passi koopiaga, otsid internetist mõne "fax through e-mail" -teenuse, regad end sinna, seal antakse tavaliselt võimalus paar faxi tasuta saata (rohkem ju vaja polegi) ja tuld! paari päeva pärast tuli kinnitus, et asi korras.
|
|
Kommentaarid: 102 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
1 :: |
98 |
|
tagasi üles |
|
 |
mar6
HV veteran
|
19.07.2006 15:36:32
|
|
|
Tupsu kirjutas: |
Keegi ei hakka sulle teatama, kui midagi valesti täidad. Kui makse on võimalik kohale toimetada, siis otsitakse/parandatakse panga poolt andmed ja saadetakse ära. Hind läheb siis tavalise välismakse järgi. Kui andmed päris puudulikud, kantakse raha tagasi.
Vigase EU ülekande eest võttis näiteks Sampo pank 70.- eek, 30.- asemel.
Muide, kas sinu pangal ei olegi infotelefoni? |
Siit saab palju kiiremini vastuseid tavaliselt. Oleneb muidugi küsimusest.
Aga jah ma kasutan teist panka kui sampo ja pole odava ostu puhul mõtet riskida ~300 kroonise teenustasuga.
|
|
Kommentaarid: 110 loe/lisa |
   |
95 |
|
tagasi üles |
|
 |
aise
HV Guru

|
19.07.2006 23:50:18
|
|
|
keegi on usast midagi ostnud? kaua tuleb tavapostiga pisipakk (mobiiltelefon) eestisse? pakk pandi teele 12.juuni saatmise eest maksin 10.99$, vist on
kõige tavalisem variant e. tavapost vms
|
|
Kommentaarid: 189 loe/lisa |
   |
172 |
|
tagasi üles |
|
 |
Brom
HV kasutaja

|
20.07.2006 00:19:39
|
|
|
2-3 nädalat ilma tollita.
|
|
Kommentaarid: 13 loe/lisa |
   |
13 |
|
tagasi üles |
|
 |
aise
HV Guru

|
20.07.2006 02:03:40
|
|
|
aga tolliga? ma ei tea kas kasutatud mobiiltelefoni eest peab mingit tolli ka maksma muidu vms?
|
|
Kommentaarid: 189 loe/lisa |
   |
172 |
|
tagasi üles |
|
 |
tanelmees
HV vaatleja
|
20.07.2006 08:23:12
|
|
|
Hallvatt kirjutas: |
tanelmees kirjutas: |
Küsimus selle Paypal-i kohta. Nimelt uimase peaga õnnestus verificationi kood CC kaardi valesti tampida 3 x. Nüüd CC kaart blokeeritud ja tahavad miskid faksimist uuesti avamise jaoks. On keegi selle kadalipu läbi teind või unustan antud CC selle teema jaoks üldse ära? |
CC kaart, mis see on?
üldiselt olen selle kadalipu küll läbi teind - mul hõivati kunagi paypali konto fake emailiga - ise olin loll. ehkki mul faksi ei ole, kasutasin mingit e-maili kaudu faksimise teenust. teed ilusa pdfi oma passi koopiaga, otsid internetist mõne "fax through e-mail" -teenuse, regad end sinna, seal antakse tavaliselt võimalus paar faxi tasuta saata (rohkem ju vaja polegi) ja tuld! paari päeva pärast tuli kinnitus, et asi korras. |
CC = credit card
Aga jah tänud infi eest eks proovin ära. Nad tahavad jah pildiga dokumendi koopiat ja miskit väljavõtet krediitkaardist (et on ikka olemas vms). Proovisin tava faksiga, aga ei läind läbi Ühel tuttaval pandi asi lambist kinni, kuna tahtis pappi pealt ära võtta. Ta lõi lõpuks käega. Eesti vist kah seal suht kahtlaste riikide nimekirjas. Üldiselt kui Teile miskit makset sooritatakse, siis soovitav mitte kasutada. Neil lepingus kirjas juba, et kahtlaste riikide nimekirjas olevatel isikute kontod võivad vabalt kinni panna. Aga kahjuks jah enamus ebayereid kasutavad just paypali teenuseid, seega maksmiseks on see hädavajalik.
Ebay koha pealt: usast tellinud mõned asjad, postikulu on jäänud sinna 10$ piirimaile olenevalt kaubast. Üldiselt alati ennem olen lasknud müüjal postikulud välja uurida, sest osad võivad keevitada ka 100$ sinna. Küsimus, mis õhku jääb on kaal. Kus maani see kriitiline kaalu piir jääb? Hetkel olen tellinud alati alla 2kg pakke. Aga kui nüüd näiteks 20kg tellida, kas postikulud on siis suuremad?
|
|
tagasi üles |
|
 |
warwas
HV Guru

|
20.07.2006 11:42:51
|
|
|
aise kirjutas: |
aga tolliga? ma ei tea kas kasutatud mobiiltelefoni eest peab mingit tolli ka maksma muidu vms? |
Kisub jah sinna 2-3 nädala kanti. Aasta alguses tuli Hong Kongist mulle pakk mingi 3.5 nädalat... vahepeal olin jõudnud juba tehingu ära unustada...
Viimase pakiga samast kandist olin aga juba targem - lasin EMS'iga saata. Läks küll tiba kallimaks, aga pakk oli nelja päeva pärast mul ukse taga. Tracking ID'ga sain asjal koguaeg silma peal hoida... Närvikulu hulka vähem.
Tolliga peaks asjalugu nõnda olema, et kui saatja nüüd ilusti kenasti pakile rahalise väärtuse peale kirjutas, siis on suht suur tõenäosus et maksad nii tolli, kui ka käibeka (mõlemad kokku tuli vist kuhugi 21.5% juurde). Kui saadeti "gift'ina", siis võid isegi pääseda nendest maksudest...
|
|
Kommentaarid: 247 loe/lisa |
   |
3 :: |
224 |
|
tagasi üles |
|
 |
.who.
Kreisi kasutaja

|
21.07.2006 14:22:14
|
|
|
warwas kirjutas: |
aise kirjutas: |
aga tolliga? ma ei tea kas kasutatud mobiiltelefoni eest peab mingit tolli ka maksma muidu vms? |
Kisub jah sinna 2-3 nädala kanti. Aasta alguses tuli Hong Kongist mulle pakk mingi 3.5 nädalat... vahepeal olin jõudnud juba tehingu ära unustada...
Viimase pakiga samast kandist olin aga juba targem - lasin EMS'iga saata. Läks küll tiba kallimaks, aga pakk oli nelja päeva pärast mul ukse taga. Tracking ID'ga sain asjal koguaeg silma peal hoida... Närvikulu hulka vähem.
Tolliga peaks asjalugu nõnda olema, et kui saatja nüüd ilusti kenasti pakile rahalise väärtuse peale kirjutas, siis on suht suur tõenäosus et maksad nii tolli, kui ka käibeka (mõlemad kokku tuli vist kuhugi 21.5% juurde). Kui saadeti "gift'ina", siis võid isegi pääseda nendest maksudest... |
Tolliga on jah nii, et kui lased gift märkida siis ehk pääseb, 1 võimalus on muidugi veel lasta pakile vähe väiksem väärtus peale märkida, läheb maksudeks väiksem summa jne Aga kui tollipoisid välja jagavad, et pakile on vale väärtus peale märgitud siis jääb pakk üsna pikaks ajaks tolli seisma ning lõpuks vist kas kutsutakse sind kah tolli või mitte aga pakk kistakse lahti, vaadatakse mis sees on ja võetakse suht kirvelt summalt maksud jne...
|
|
Kommentaarid: 36 loe/lisa |
   |
31 |
|
tagasi üles |
|
 |
Rajareits
HV Guru

|
21.07.2006 14:25:39
|
|
|
Keegi oskab öelda, palju ebay.com'is Canoni 70-200 f4'a lõpuhinnad tavaoksjonitel üldiselt on?
|
|
Kommentaarid: 74 loe/lisa |
   |
69 |
|
tagasi üles |
|
 |
mar6
HV veteran
|
21.07.2006 14:56:03
|
|
|
Oskab keegi öelda kas ebays on ka võimalik kuidagi "sorteerida" kasutaja negatiivseid ja positiivseid kommentaare nagu HinnaVaatluses? Et ei peaks mitusada lehte läbi lappama, et negatiivset kommentaari koos müüja vastusega leida.
Vaja selleks, et mõni "geenius" paneb ka oma vea tõttu müüjale negatiivse, nagu ka vahel HV-s.
|
|
Kommentaarid: 110 loe/lisa |
   |
95 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tupsu
HV Guru

|
21.07.2006 22:23:56
|
|
|
mar6 kirjutas: |
Oskab keegi öelda kas ebays on ka võimalik kuidagi "sorteerida" kasutaja negatiivseid ja positiivseid kommentaare nagu HinnaVaatluses? Et ei peaks mitusada lehte läbi lappama, et negatiivset kommentaari koos müüja vastusega leida.
Vaja selleks, et mõni "geenius" paneb ka oma vea tõttu müüjale negatiivse, nagu ka vahel HV-s. |
Paarist negatiivsest ei maksa ennast häirida lasta. Olen leidnud ka sellise kasutaja, kus oli küll 4 negatiivset aga kogu aja jooksul 23 tagasivõetud kommentaari (tagasi saab võtta koos teise poolega ainult negatiivset ja 1 kuu jooksul kommentaari panemisest) See tegi palju ettevaatlikumaks.
Samas vastus Sinu küsimusele on ei.
|
|
Kommentaarid: 234 loe/lisa |
   |
11 :: |
200 |
|
tagasi üles |
|
 |
warwas
HV Guru

|
23.07.2006 16:15:30
|
|
|
Rajareits kirjutas: |
Keegi oskab öelda, palju ebay.com'is Canoni 70-200 f4'a lõpuhinnad tavaoksjonitel üldiselt on? |
kõige lihtsam nipp on sorteerimine lõppemise aja järgi - need summad, mida sa kohe-kohe lõppevatel oksjonitel näed, ongi selline "harju-keskmine". Pideva passimise ja otsimisega on võimalik muidugi palju soodsamaid diile välja nokkida...
|
|
Kommentaarid: 247 loe/lisa |
   |
224 |
|
tagasi üles |
|
 |
Brom
HV kasutaja

|
23.07.2006 16:20:21
|
|
|
Üldjuhul Eestisse "bargainit" saada on võimatu. Sellised väiksemad müüjad, kes teevad midagi garaaimüügi sarnast panevad ainult USA shippingu 95%. Euroopa oma kohta pead küsima ja, kui viimasel hetkel leiad odava hinnaga asja siis küsida enam ei jõua.
|
|
   |
13 |
|
tagasi üles |
|
 |
Noorkuu
HV vaatleja
|
02.08.2006 15:28:37
|
|
|
Tegin ka oma esimesed ostud ebay-s - 3 tehingut. Tulemused nukrad. Kaup saabus kõigilt kolmelt küll kiirelt - nädalaga. Kaks Hong Kong-st, üks UK-st. UK-st saadeti tellitud videokaamera asemel hoopis kordi odavam saast digifotikas, midagi Musteki sarnast. Pakendi sisu käperdatud ja haiseb tubaka järgi. Teatasin müüjale (feedback mitutuhat ja 99,6% posit). Vastus tuli paari tunniga - lubavat vea kohe parandada "aspe" - mis see sõna küll tähenab? Et see saast maksab tema shopis 100 eeki, aga saatmine 300 eeki, siis ma ei tea kuidas kombeks -kas pean omal kulul saatma saasta tagasi? Kuidas ta ikka mulle postikulu kompensserida saab? Hong Kongist saadeti rikkis mp3 pleier. Müüja taas igati hea reputatsiooniga. Vastust sellele meilile veel pole. Minul enam põrsast kotis osta isu pole. Ja tuttav on korda kolm saatnud vigaseid mälukaarte tagasi, ja asemele saanud alles kolmandal katsel töötava. Seejuures on alati kinnitatud, et nemad kõik 100% testinud. Aga vähemalt vahetasid välja. Tagasisaatmise kulud kandis sõber ise - õnneks mitte palju - pisipakk Hong Kongi kuskil 30 eeki - aga ikkagi.
Et kuidas siis peaks toimima vale või praak kauba korral?
|
|
tagasi üles |
|
 |
Brom
HV kasutaja

|
02.08.2006 16:40:42
|
|
|
Vale või praak kauba korral teed paypali kodulehelt avalduse, et soovid raha tagasi. Seal oli mingi piir mitu korda võid raha tagasi taotleda aasta jooksul, mingi paar korda vast oli ja siis saab ebays kah sarnase asja teha, et kaup ei vastanud kirjeldatule või oli katki, kui oksjon oli as is või oli viga näiteks kirjelduses kirjeldatud on jama.
aspe'd ei tea, küll aga kasutatakse asap, see siis tähendab as soon as possible.
Esimene eBay õppetükk olekski, et hoiduda ebamääraselt odavatest toodetest, ehk siis mingid Korea 10 megapixel kaameratest mis lähevad võileiva hinnaga, kuid keegi neid ei osta.
Ise olen tellinud sony 2gb mälukaardi Hong Kongist ja tuli ära alla 2 nädala, giftina, kõik oli korras ja asi originaal pakendis. Samuti tellis ka sõber ja sai töötava asja.
Kokkuvõtteks soovitaks eelistada tuntud firmamärkide kaupa tehnika alal (välismaal domineerivad teised firmad, kui Eestis, seda küll vähemuses kuid tasuks teha eeltööd natuke) ja ostjana sa peaksid teadma mida sa ostad. Vaatad üle mudelinimed, võrdled hindu ja harid ennast igatepidi antud kauba kohta, kuni sa oled kindel, et see on õige asi.
|
|
   |
13 |
|
tagasi üles |
|
 |
Alfredo
HV kasutaja
|
02.08.2006 16:51:09
|
|
|
Noorkuu kirjutas: |
Tagasisaatmise kulud kandis sõber ise - õnneks mitte palju - pisipakk Hong Kongi kuskil 30 eeki - aga ikkagi. |
Segi oled ennast joonud? 30eeki pisipaki saatmine kuskile teisele poole maakera? Eesti-siseselt ei saa ka pisipakki nii odavalt saadetud, aga teispoole maamuna peaks saama? Tramaivõi.
_________________ Ka Ternobõlis tärkab taas kevad: muru läheb aina sinisemaks ja põõsastes hauguvad linnud. |
|
Kommentaarid: 14 loe/lisa |
   |
11 |
|
tagasi üles |
|
 |
Noorkuu
HV vaatleja
|
02.08.2006 21:43:25
|
|
|
Alfredo kirjutas: |
Noorkuu kirjutas: |
Tagasisaatmise kulud kandis sõber ise - õnneks mitte palju - pisipakk Hong Kongi kuskil 30 eeki - aga ikkagi. |
Segi oled ennast joonud? 30eeki pisipaki saatmine kuskile teisele poole maakera? Eesti-siseselt ei saa ka pisipakki nii odavalt saadetud, aga teispoole maamuna peaks saama? Tramaivõi. |
Et omal kogemust veel pole, vaatasin Eesti Posti pisipaki hindu laia maailma: kuni 100g (arvan, et SD kaart ei ole rohkem ) III tsoon (Hong Kong) lennupost 26 eeki, võrdluseks I tsoon (Läti) maapost kuni 100g 15 eeki. Demokraatlik wärk.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Marduuhin
HV Guru

|
02.08.2006 23:09:14
|
|
|
Noorkuu, kui sa nüüd vaataksid Eesti Posti pisipaki hindu eestisiseselt, siis märkad, et maapost alla 100g peaks olema samuti 15eek (+/-3eek)
_________________ Eesti õigekeelsussõnaraamat ÕS 2018 |
|
Kommentaarid: 128 loe/lisa |
   |
2 :: |
108 |
|
tagasi üles |
|
 |
SvenKask
HV kasutaja
|
05.08.2006 20:05:04
|
|
|
Äkki oskab keegi öelda, kas iPod Nano (2 või 4gb) on mõttekam e-bay`st kellegi kaudu osta või on hinnavahe Eesti poodidega võrreldes niivõrd väike, et ei ole mõtet?
|
|
Kommentaarid: 11 loe/lisa |
   |
11 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tupsu
HV Guru

|
05.08.2006 22:25:11
|
|
|
SvenKask kirjutas: |
Äkki oskab keegi öelda, kas iPod Nano (2 või 4gb) on mõttekam e-bay`st kellegi kaudu osta või on hinnavahe Eesti poodidega võrreldes niivõrd väike, et ei ole mõtet? |
Uue 2gb pakendis võid minu käest 2400.- eest osta. Kahjuks sõidan homme ära, kätte saaks alles 3 nädala pärast aga selle eest Tartus.
Muidu peaks aga tulema ikkagi soodsam, kui siinsetes poodides. Oleneb ka sellest, kust tellida.
|
|
Kommentaarid: 234 loe/lisa |
   |
11 :: |
200 |
|
tagasi üles |
|
 |
target
Kreisi kasutaja

|
15.08.2006 02:15:40
|
|
|
Kui kiirelt see kaup kohale tuleb, kui olen paypal'i kaudu midagi ostnud?
_________________ PSN: powwa25 |
|
Kommentaarid: 75 loe/lisa |
   |
70 |
|
tagasi üles |
|
 |
Valdars
HV veteran

|
15.08.2006 07:42:52
|
|
|
Paypal on võimalus raha ülekandeks. Kauba kohalejõudmine sõltub müüjast.
|
|
Kommentaarid: 47 loe/lisa |
   |
44 |
|
tagasi üles |
|
 |
Prederik
Kreisi kasutaja

|
15.08.2006 08:49:37
|
|
|
Mõned kogemused ka Paypali kasutamisega:
1. Et saada "verified", selleks peab krediitkaardi väljavõttelt saama "expanded use" numbri 1,5-euroselt makselt, mis kunagi hiljem sulle tagasi kantakse. See on elementaarne teadmine, aga mul näiteks läks selleks aega 5 päeva, enne kui see rida sinna väljavõttesse tuli - vahepeal oli nädalavahetus ja ilmselt Paypali või VISA seltsimehed oma arvelaudadega puhkasid
2. Lisaks sellele, et kui sa ise oled juba "verified Paypal user", on olemas mõiste "Paypal verified address". See tähendab seda, et sinu aadress on käinud läbi mingist kontrollist ja ei ole leitud, et seda aadressi ei ole kasutatud pettuste jaoks. Kahjuks saab "verifitseerida" ainult USA ja Inglismaa aadresse ja Eesti aadress ei saa kuidagi olla "verified address". Seega kui näiteks oksjoni reeglites on, et "shipping only to Paypal verified addressses", siis Paypal'iga sa Eestisse seda asja tellida ei saa (võibolla saad ainult kasstateki või ülekandega vm maksevahendiga).
Endal on uustulnukana sellega juba negatiivne kogemus olemas, mingi USA firma saatis lahkelt arve, kandsin Paypaliga raha üle, aga samal päeval kanti raha tagasi ja öeldi, et kasutage mingit muud varianti maksmiseks. Millega ka kogu ost lõppes, sest teki saatmine võtab palju aega ja ülekanne võtab palju raha...
3. Nädal tagasi leidsin, et viimane rahasumma, mille Paypal'i kaudu maksin, tuli krediitkaardi väljavõttesse kolmekordselt - kolm rida sama summaga. Tegin siis Paypal'ile avalduse, mille peale vastati, et kõik on korras ja keegi pole midagi liiga palju võtnud. Pärast seda oli ka kaardi väljavõte korras
|
|
Kommentaarid: 148 loe/lisa |
   |
132 |
|
tagasi üles |
|
 |
target
Kreisi kasutaja

|
15.08.2006 15:15:13
|
|
|
Valdars kirjutas: |
Paypal on võimalus raha ülekandeks. Kauba kohalejõudmine sõltub müüjast. |
Ok, aga kui kaua USA'st kaup kohale tuleb?
_________________ PSN: powwa25 |
|
Kommentaarid: 75 loe/lisa |
   |
70 |
|
tagasi üles |
|
 |
HDD
HV veteran

|
15.08.2006 23:07:53
|
|
|
Võibolla on seda kysimust siin teemas juba arutatud .. aga kuna see on nii mahuline siis kysin uuesti ..
Kuidas oleks võimalik tellida mitu asja makstes ainult yhekordse postitasu.
Hetkel on nii ,et iga tellitud asja eest pean maksma eraldi postitasu... näiteks kui ma soovin tellida 100 paari nike sokke .. siis pean iga paari eest posti tasu maksma 20 daala ...
_________________ The funniest thing about this particular signature is that by the time you realise it doesn't say anything it's to late to stop reading it  |
|
Kommentaarid: 62 loe/lisa |
   |
57 |
|
tagasi üles |
|
 |