Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
vindi
HV kasutaja
|
13.08.2006 23:11:22
Teise ketta masinasse panek kustutab esimeselt partritsioonid !! :S |
|
|
niisiis, ilgelt närviajava probleemiga sattusin silmitsi: ostsin uue ketta, 120gb samsungi. oma praeguse 40gb seagate ketta kakkusin masinast välja, panin samsungi masteriks, tegin talle kaks parti ja installisin wini peale. seejärel, tahtsin vana ketta korraks veel taha panna et vajalikud andmed vana ketta pealt uuele kopida, panin ta jumperiga slave-ks, lükkasin masinasse, ja kurat, nii kui biosest edasi loadib, viskab selle musta ekraani ette kus annab valida et start windows in safe mode, safe mode with networking jne. ükskõik mis valik sealt võtta, masin enam tööle ei lähe, teeb lihtsalt reboodi ja jõuab uuesti samasse kohta välja. mõtlesin siis et äkki mingi wini kala, et lükkan xp plaadi sisse ja teen repairi, aga kui xp installi algus jõuab sinnamaale kus annab valida mis kettale installida, selgub, et minu uuel (äsjatöödanud) kettal millele ma 20 mintsa tagasi wini installi lõpetasin, pole enam ühtegi parti alles ja suuruseks näitab 32gb. kogu see tegevus on nüüdseks 2x läbi mängitud. vana ketta pealt buutides ja winni jõudes, näitab my computeri all et uus ketas on masinas küll, aga ütleb et disk is not formatted. ehk siis, nii kui ma vana ketta taha lükkasin kadusid mu pardid ja värkselt installitud win. oleks mingit lahendust vaja, kuidas saaks nüüd ikkagi nii et uuele kettale win peale jääks ja vanalt kettalt uuele vajalik inff ümber tõstetud??
|
|
Kommentaarid: 13 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
1 :: |
12 |
|
tagasi üles |
|
 |
StuffMaster
Kreisi kasutaja

|
14.08.2006 13:18:21
|
|
|
Äkki on vanal kettal hoopis mingi viirus peal.
|
|
Kommentaarid: 59 loe/lisa |
   |
54 |
|
tagasi üles |
|
 |
vindi
HV kasutaja
|
14.08.2006 13:38:39
|
|
|
StuffMaster kirjutas: |
Äkki on vanal kettal hoopis mingi viirus peal. |
vaevalt. tal pidevalt nod32 peal, ja igaks juhuks juba proovisin skänni kah ära teha, ei leidnud midagi. ise kahtlustan et mingi riistvaraline probleem on emaplaadi ja kahe ketta omavahelise suhtluse vahel, aga ei tea kust nagu hakata viga otsima...?
|
|
   |
12 |
|
tagasi üles |
|
 |
virks
HV Guru
|
14.08.2006 13:45:42
|
|
|
kas kettad sama kaabli otsas?
proovi teine ketas cdrommi asemele panna(teise ide kaabli otsa).
|
|
Kommentaarid: 525 loe/lisa |
   |
419 |
|
tagasi üles |
|
 |
vindi
HV kasutaja
|
14.08.2006 13:48:38
|
|
|
sama kaabel oli jah. võtan selle cdrommi idee arvesse kui nüüd järjekordse winni installiga peale hakkan, aga ehk tuleb mõni idee veel? tahaks nagu probleemile ka lahenduse leida, mitte et tulevikus kui on vaja mingit ajutist lisaketast masinasse panna peaksin ühe cdrommi välja kiskuma või pabistama oma andmete pärast...
|
|
   |
12 |
|
tagasi üles |
|
 |
Atren
HV vaatleja
|
14.08.2006 13:55:48
|
|
|
32 GB? Kõlab nagu sulle lihtsalt ei näidatud installitud windowsiga partitsiooni, sest see on juba kinni. Samas ma ei saa seda teooriat kontrolliga katseliselt. Mis puutub vanasse süsteemi, kas see NTFS failisüsteemi ka ära tunneb? Mis OS oli vana? Mis näiteks Fdisk näitab?
|
|
Kommentaarid: 1 loe/lisa |
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
vindi
HV kasutaja
|
14.08.2006 13:59:48
|
|
|
uuele kettale tegin ma pardid 10gb ja 110gb. Uuel kettal ei näita mitte midagi enam olevat. partrition magic näitab kah ketta suuruseks 32gb, ja unformated. vanal kettal kah xp sp2 peal.
|
|
   |
12 |
|
tagasi üles |
|
 |
Atren
HV vaatleja
|
14.08.2006 14:03:05
|
|
|
Kui sa uue HDD valmis tegid kas sa siis sellele bootimist proovisid enne kui vana taha panid?
EDIT:
Samuti 32 on 2 astmes 5, ega su arvutil pole probleeme nii suurte kõvaketastega?
|
|
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
vindi
HV kasutaja
|
15.08.2006 08:55:58
|
|
|
jah, bootimist proovisin korduvalt, igast driverite installid nõuavad ju reboote, mida ma tegin ikka mingi 5-6 tk. ning jah, algselt oli masinal probleeme selle ketta suurusega, aga samsungi kodukalt sain mingi progrejupi, disk manager, millega ma sain ketta õige suuruse kätte ilusti, ilma probleemideta. nüüd kui järjekorde winni install uuele kettale ees seisab siis pean jälle selle samsungi proge floppy pealt üles bootima, siis kettale uued partritsioonid tegema ja alles siis saab winni peale.
edit:
nii. hetkelise lahenduse leidsin sellisel kujul et ennem winni installi algust ei eemaldanud vana ketast, praeguse seisuga on uuesti win peal, kaks ketast masinas ja mõned reboodidki tehtud. tundub et asi töötab hetkel, aga ikkagi tunneks huvi mis põhjustas siukse kala ?
edit 2:
no täiesti perses!!! ma ei saa enam aru mis toimub nagu, eile sain siis winni peale ja kõik jumala korralikult toimima, driverite ja programmide installide käigus sai tehtud ikka kümneid restarte, kõik oli jummala ok, ja ööseks lülitasin masina välja, ning praegu käima pannes on master kettalt jälle partritsioonid kadunud!!! Kurat närvi ajab, terve eilne winni installi + süsteemi enda jaoks mugavdamise töö jälle tühja raisatud. Oskab keegi mulle öelda kus nagu see kuramuse kala nüüd istuda võib?? :S
|
|
   |
12 |
|
tagasi üles |
|
 |
Atren
HV vaatleja
|
15.08.2006 09:05:53
|
|
|
Täpselt ei oska, aga kartus on et see Samsungi proge jupp jamab (võibolla uurida rohkem selle kohta?). Äkki tee suur ketas sellisteks partitsioonideks, et ei vaja seda kui võimalik?
EDIT: Kas sul mingit BIOSI update pole võimalik teha, mis emaplaat sul on?
|
|
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
vindi
HV kasutaja
|
15.08.2006 09:16:29
|
|
|
emaplaadiks on syntax SV266A..... mingi suht vähelevinud nimi tundub olema, eile korra mõtlesin bios update ära teha aga emaplaadi tootja koduleht paistis maas olevat, "you are not authorized to view this page" niiet hetkel pole vist bios update võimalik. aga jah, kas viga võib olla vigases kettas või ketta ja emaplaadi omavahelises suhtluses? imelikuna tundub just see et sai tehtud mitmeid reboote mis mingit mõju ei avaldanud, aga kui oli mõned tunnid shutdownis siis nullis ketta ära.
|
|
   |
12 |
|
tagasi üles |
|
 |
Atren
HV vaatleja
|
|
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
StuffMaster
Kreisi kasutaja

|
15.08.2006 09:33:27
|
|
|
Äkki esimene HDD on hoopis vigane, kustutab ise oma partitsioonid ära.
Kaua sa ilma teise HDD-ta oma masinat testisid?
|
|
Kommentaarid: 59 loe/lisa |
   |
54 |
|
tagasi üles |
|
 |
vindi
HV kasutaja
|
15.08.2006 19:16:59
|
|
|
bios update on nüüd tehtud.
StuffMaster kirjutas: |
Äkki esimene HDD on hoopis vigane, kustutab ise oma partitsioonid ära.
Kaua sa ilma teise HDD-ta oma masinat testisid? |
ikka mingi tunnikese sai korralikult töötada. aga ise kahtlustan et äkki pole asi teises kettas või bioses üldse, vaid kettal on mingi kala et kui pikemat aega voolu ei saa vms siis viskab kotti end... ei tea kui reaalne selline variant küll olla võiks...
edit: ma ei tea kas asi oli bios update tõttu või mitte, ilmnes igatahes nüüd, et praegu kui panna partrition magic tööle, näitab ta naljakat pilti selle ketta hetkeseisundi kohta:
ehk ei olegi hetkel winni reinstalli vaja, sest partritionmagicu alt kui valida üks neist partidest, ja vajutada browse, siis näitab kõiki faile ja tundub et kõik on kombes, lihtsalt kuidas nüüd ketas uuesti tööle saada? kuna my computeri alt näitab endiselt 32gb ketast ja ütleb et disk is not formatted.
edit2: nii, hetkel leidsin sellise lahenduse, et hetkeks bootisin lihtsalt selle samsungi disk manageriga masina korra üles, sealt alt näitas mulle kohe ära et 120gb ketas ja 2 parti olemas, siis küsis et kas ma tahan ketast formattida, ma panin lihtsalt proge kinni, kakkusin floppy välja, tegin reboodi, ja koheselt näitas ka bios ketta õiget suurust. ei oska nüüd öelda kas probleem ka edasi kestab kui nüüd masinale shutdowni teen, pole lihtsalt aega proovida, aga noh, hetkel jälle vähemalt töötaB
|
|
   |
12 |
|
tagasi üles |
|