Avaleht
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Fotograafia »  Kaamera olemas, mis saab edasi: lisavarustusest märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 46, 47, 48  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
Rajareits
HV Guru
Rajareits

sõnum 19.04.2006 07:47:23 vasta tsitaadiga

Hurricane, tänud!
Ardo, kuna väljas pildistaks varsti loodetavasti selle karmima objega, siis pole mõtet KITi objele seda otsida, teisega saab niikuinii kaasa..

Tean, et objesi tellitakse Saksast. Selle kohta oskab keegi infot anda? Või tahab keegi veel tellida - koos ju odavam..?
Kommentaarid: 74 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 69
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
vull
HV veteran

sõnum 21.04.2006 21:16:19 vasta tsitaadiga

mingi saksamaa leht olemas?

a minu 5d kit lens on out of stock icon_confused.gif

Rajareits
HV Guru
Rajareits

sõnum 22.04.2006 11:17:56 vasta tsitaadiga

vull, ebay.de
Nüüd sain MelesMelesilt teada, et kõige mõttekam on tellida Ameerikast. Sealt mul endal õnneks transport pidevalt siia tuleb ja seepärast siis vaatan ka sinnapoole.
tagasi üles
vull
HV veteran

sõnum 05.05.2006 14:53:16 vasta tsitaadiga

hama > hoya? vice versa v6i hama < hoya?
filtrid siis

MelesMeles
HV Guru

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 05.05.2006 14:58:44 vasta tsitaadiga

B+W > Hoya > Hama
vull
HV veteran

sõnum 05.05.2006 21:44:58 vasta tsitaadiga

njah. viimane v6rdlus pidi ikka hama=hoya olema :p
a hama siis v2ga sitt? i ordered one icon_rolleyes.gif

Rajareits
HV Guru
Rajareits

sõnum 06.05.2006 19:42:59 vasta tsitaadiga

Ostsin omale siis 430EX'i, aga kuna mu akud vist suht sussud selle jaoks, siis küsiks igaks juhuks, mis firma akusi (mitte) osta ning kas juust laadija võib ka akud peesse keerata?
tagasi üles
djdeep
HV kasutaja
djdeep

sõnum 06.05.2006 20:10:32 vasta tsitaadiga

Akud osta kindlasti Ansmannid. Parim firma mida kasutanud olen. Ei usu, et laadija midagi metsa keerab, kui aku täis siis lõpetab laadimise ju ise üldjuhul ära.
Kommentaarid: 22 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 21
tagasi üles
raxz
HV Guru

sõnum 06.05.2006 20:36:06 vasta tsitaadiga

Kas oleks mõtet 430EX asemel võtta 580EX vaadates nende hinnavahet? Annab 580EX midagi palju juurde? Üle 3k vahe ju.
Kommentaarid: 46 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 45
tagasi üles
Ardo
HV Guru
Ardo

sõnum 06.05.2006 20:38:52 vasta tsitaadiga

djdeep, laadija võib akude eluiga ikka väga tuntavalt lühendada icon_wink.gif
Kommentaarid: 272 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 4 :: 225
tagasi üles
Rajareits
HV Guru
Rajareits

sõnum 06.05.2006 20:43:48 vasta tsitaadiga

raxz, 580EX päris profivälk, 430EX poolprofi, kui nii võib öelda.. Toas saab 430EX'iga väga hästi hakkama, proovin täna õhtul pimedas ka ühe pildi teha (väljas), eks siis näed, kui tahad..
Mis fotokas Sul üldse on, kas on vaja hästi suurtes ruumides pilte teha jne..? Pmst. pole vaja oma vajadusi üle hinnata (nii üritan ise teha, eriti seepärast, et raha pole raisata).. Nagu nad ütlevad, "hoidu saamaks varustuse-p...ks" icon_wink.gif

djdeep, tänud.. thumbs_up.gif
tagasi üles
qreen
HV vaatleja

sõnum 06.05.2006 22:54:17 vasta tsitaadiga

580 ainsad eelised:pisut võimsam ja kui tahta teha välgusüsteeme, siis see toimib juhina, 430´d slave´idena (teadupärast saab nende välkudega koostada kuni 4´seid süsteeme, kus siis välgud omavahel raadiosignaalidega suhtlevad, ja et seda süsteemi juhtida, peab üks välk olema nimetatud 580)
seega, kui "tavaliselt" pildistada, siis on mõttekam selle järelejäänud 3 kilo eest beer_yum.gif osta 8)
tagasi üles
sosssepp
HV veteran
sosssepp

sõnum 09.05.2006 16:54:39 vasta tsitaadiga

Akud juba soovitatud Ansmann'id või Sanyo'd. Ja laadijas sõltub akude eluiga üksjagu. NiMH akude puhul on hea, kui laadija need ka vahel tühjaks laadida võimaldaks.
Kommentaarid: 87 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 2 :: 75
tagasi üles
Uitaja
HV vaatleja

sõnum 17.05.2006 19:14:17 vasta tsitaadiga

Küsiksin infot.

Kas keegi kasutab kompaktkaameratega lisaläätsi?
Neid, mida
http://www.photopoint.ee/alam.php?id=83&tyyp=lisa
pakutakse.

Kui kasutatakse, siis missugused on kogemused? Mida photopointi pakutavast lugeda hääks?
Kas lisaläätsede kasutamine on üldse mõttekas?

Tänud ette!
tagasi üles
Etsike
HV veteran
Etsike

sõnum 17.05.2006 20:01:46 vasta tsitaadiga

Ise pole neid pole lisaläätsesid veel kasutanud, aga mul omad nõksud.
Tänapäeva kompaktide enda makroomadused on isegi üsna head enamikel aparaatidel. Hinnad on kah minu arvates soolased, mul ajab sama asja ära tagurpidi ette pandud Helios-44 2/58 ära, toetab kenasti filtriadapteri vastu, otsad sobivad neil kokku enamvähem.
Tegin paar pilti praegu prooviks kiiruga väriseva käe pealt, teravussügavus on muidugi väga minimaalne nagu kõikidel makrofotodel.
Esimene pilt on tehtud siis läbi tagurpidi Heliose, teine on võrdluseks, et kui väiksed need numbrid tegelikult, kusjuures objekt ei pea objektiivil üldse peaaegu vastas olema nagu seda digikatel reklaamitakse et 0cm makro jne, hea 3cm on mul vahel. Pildid on ainul resizeitud mitte cropitud. Läbi Heliose on nurgad kole pimedad aga need saab välja cropida, suurendust saab muuta ka Helioselt läätsede ära keeramisega.
Kommentaarid: 77 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 1 :: 69
tagasi üles
margusser
HV Guru

sõnum 21.06.2006 17:14:42 vasta tsitaadiga

Canon IS S2
Oleks soov objele mingi filter kaitseks ette osta.
Oskab keegi midagi head soovitada?
pildistan niiöelda kõike
Kommentaarid: 215 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 4 :: 0 :: 167
tagasi üles
raxz
HV Guru

sõnum 21.06.2006 23:19:15 vasta tsitaadiga

Rajareits kirjutas:
raxz, 580EX päris profivälk, 430EX poolprofi, kui nii võib öelda.. Toas saab 430EX'iga väga hästi hakkama, proovin täna õhtul pimedas ka ühe pildi teha (väljas), eks siis näed, kui tahad..
Mis fotokas Sul üldse on, kas on vaja hästi suurtes ruumides pilte teha jne..? Pmst. pole vaja oma vajadusi üle hinnata (nii üritan ise teha, eriti seepärast, et raha pole raisata).. Nagu nad ütlevad, "hoidu saamaks varustuse-p...ks" icon_wink.gif

Oi kuidas mul see teema märkamata on jäänud. icon_redface.gif

Pilte teen igal pool. Suurtes ruumides, väikestes ruumides, pimedates ruumides, valgetes ruumides.
Kereks 350D, toru 28-135, kohe lisaks 17-40 ning pulli pärast prooviks 50mm obje ära, mis Photopointis oli 1790.-
Võiks võtta ju 580EXi, kuna tulevikus võivad vajadused suureneda, siis ei pea midagi lisaks ostma.
tagasi üles
Rajareits
HV Guru
Rajareits

sõnum 22.06.2006 00:03:24 vasta tsitaadiga

raxz, ega need vajadused eriti ei suurene. Minu 430EX lõi terve Saku Suurhalli valgeks (saan Sul näitepildi ka ülehomme anda). Kas Sul on seda võimsust juurde vaja? Või hakkad 430EX'e lisaks ostma..? Kui nii, siis hiljem lihtsam 580EX ju juurde osta.

No offence, aga ürita ikka mitte "varustuse-pedeks" saada, nagu nad räägivad.

Näita vahel oma pilte ka, eks siis sealt aru saada, kas Sul ikka on neid asju vaja.
tagasi üles
raxz
HV Guru

sõnum 22.06.2006 11:53:00 vasta tsitaadiga

Rajareits, kui ma ikka klubides pilte teen, siis ma usun, et kohe päris kindlasti on välku vaja. icon_razz.gif

http://www.u-pop.ee/foto/picslist/1741/
Viimased pildid, mis siseruumis tegin. Paarisajast tulid mõned pandavad pildid.
Valgeid pilte saab vaid siis, kui klõps stroboga õigesti ajastada. See pole ka eriti lihtne. Lähedalt tehes saab ka vast peaaegu normaalse pildi.

Ja pilte, mis pimedas tehtud selle välguga, võid ka näidata, kui aega saad. icon_smile.gif
tagasi üles
razor
HV Guru

sõnum 23.06.2006 16:51:53 vasta tsitaadiga

filtritest natukene. kui plaanis portreepilte väljas teha, siis peaks UV filtri ette kruvima - vähendab vähe objektiivi omadusi/valgusjõudu, kuid kaitseb objektiivi ning parandab üldist pildikvaliteeti. polariseerivad toovad tõesti kenasti välja kontraste, parandavad värve, kuid vähendavad ka oluliselt valguse ligipääsu filmile/sensorile. sobivad hästi arhitektuuri/looduse pildistamiseks, kus võimalik natukene aeglasemaid särisid kasutada. tulemus tasub ära, seda kindlasti. siseruumidesse vast objektiivi kaitseks lihtsalt protector-filter - ei vähenda objektiivi omadusi (kui, siis väga väikesel määral). kui võimalus on, siis tasuks proovida ka värvilisi filtreid - just mustvalgele filmile pildistamiseks. toovad ka kenasti kontraste esile erinevate toonide vahel, kuid vähendavad samamoodi valgusjõudu.

minu 2 senti
Kommentaarid: 131 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 120
tagasi üles
teretalv
HV veteran

sõnum 24.06.2006 19:00:55 vasta tsitaadiga

Ma tahaks oma canon Powershot S1 IS kaamerale adapterit ja uv filtrit osta ja kui raha on siis ka ringpolarisatsiooni filtrit. Aga ma normaalse hinnaga adapterit milele uv ja ringpolarisatsiooni külge panna eestist ei leidnud kas ma pean selle välismaalt tellima? http://www.bugeyedigital.com/product_main/ckc-ad52s1.html
Kommentaarid: 51 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 1 :: 44
tagasi üles
Dirty Harry
HV Guru
Dirty Harry

sõnum 08.07.2006 21:02:46 vasta tsitaadiga

Lähen järgmine nädalavahetus rattamatkajate kokkutulekule ehk siis kaasasolev varustus on rattakottides(midagi sellist umbes, ripuvad kahel pool pakiraami, pealmist osa ei võta kaasa). Samas ise mõtlen, et kas see on hea koht fotokale? Fotoka enda kott on muidu igati korralik, paras jurakas tegelikult ning pehmete ning samas tugevate seintega. Aga kui näiteks rattaga kukkuda või kui keegi küljepealt sisse sõidab, siis võib ebameeldiv olla küll. Või äkki ei juhtu midagi...? Seni olen Tallinnas rattal ringi liikudes seljakotis fotokat kaasas tarinud, matkale ei tahaks aga midagi selga riputada kuna niigi on palav.

Igaljuhul ma praegu olen nagu kits kahe heinakuhja vahel. Äkki oskate muljetest rääkida? Variant oleks ka näiteks pakkida fotokas ja ta kott nii, et ümber panna näiteks riided või midagi muud pehmet.

Panasonic FZ7 on fotokaks muidu.

Iga nõuanne on teretulnud, tänud ette.

LISA: üks asi, mida on vahepeal soovitatud - juhtraua kott. Sinna laduda õrnad asjad ning kui näiteks on poodi minek siis saab selle ühe klõpsuga lahti võtta ning õlale visata.
Kommentaarid: 181 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 1 :: 145
tagasi üles
MelesMeles
HV Guru

sõnum 09.07.2006 17:21:02 vasta tsitaadiga

Mul endal oli komapktkaamera pakiraamil taolises kotis roheliste retke ajal, ning töötab siiani. järele mõeldes sellist kohta siiski fotokale ei soovita - raputab suht palju ja järsult. mina võtaks mingis vöökotis fotoka kaasa, siis saad vajadusel kiirelt pilti teha. mitte et pakid pool pagasit lahti ja selle aja peale on moment juba möödas..
Dirty Harry
HV Guru
Dirty Harry

sõnum 09.07.2006 17:46:17 vasta tsitaadiga

MelesMeles kirjutas:
mina võtaks mingis vöökotis fotoka kaasa, siis saad vajadusel kiirelt pilti teha. mitte et pakid pool pagasit lahti ja selle aja peale on moment juba möödas..

Noh jah. Mu fotokas on kahjuks nõks suurem ning ta kott ise on juba päris suure vöökoti mõõtu :). Aga paistab, et lähen juhtrauakoti peale välja.
Kommentaarid: 181 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 1 :: 145
tagasi üles
namstoop
HV Guru
namstoop

sõnum 10.07.2006 21:42:39 vasta tsitaadiga

Ma kasutan jkah lenksukotti. Mugav, saab kiiresti ligi ja kuna ripub seal, mitte ei ole jäigalt ühendatud, siis ei mõju teekonarused ka sisule nii karmilt.
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Fotograafia »  Kaamera olemas, mis saab edasi: lisavarustusest mine lehele eelmine  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 46, 47, 48  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.