Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
Kas oled proovinud oma Windowsi op. süsteemi Linuxi oma vastu välja vahetada? |
Jah, proovisin. Kuid kasutan Windowsi edasi. |
|
42% |
[ 407 ] |
Jah. Kuid kasutan arvutis nüüd mõlemat op.süsteemi. |
|
18% |
[ 176 ] |
Jah. Kuid kasutan nüüd muud op.süsteemi. |
|
1% |
[ 10 ] |
Ei. Olen kasutanud vaid Linuxit. |
|
1% |
[ 10 ] |
Ei. Kasutan vaid Windowsi |
|
37% |
[ 357 ] |
|
hääli kokku : 960 |
|
autor |
|
etc87
Piiratud kasutaja

|
08.12.2005 14:22:47
|
|
|
ei ole linuxit proovinud...
olen seda näinud ainult piltide peale..
kasutan aint windowsit
_________________ Müüa erinevaid Mobiiltelefonide Displaisid! Lisainfo PS! |
|
Kommentaarid: 262 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
4 :: |
2 :: |
222 |
|
tagasi üles |
|
 |
Timberg
ööKARU

|
08.12.2005 16:41:58
|
|
|
Sai katsetatud, uuritud - google.com, foorumeid loetud.. mõni iso isegi arvutisse tiritud.
Tekkis paar küsimust ja kuna polnud ühtegi tuttavat, kes kasutab/ on kasutanud/ teab midagi linuxist, siis proovisin leida vastuseid oma küsimustele eesti linuxi irc kanalil. Tulemuseks oli see, et nilbelt naerdi välja - hakati ilkuma. Ühtegi vastust loomulikult ei saanud. Sai siis mõned kuud hiljem proovitud - teisele ringile.. kuid samad probleemid tekkisid. Enam ei läinud ircu küsima, sest esmane kogemus linuxit proovida, lõppes üpris negatiivselt.
Sinna see jäi.
Tahaks - aga ei ole oskusi/ aega katsetada nii palju, kui vaja oleks.
|
|
Kommentaarid: 341 loe/lisa |
   |
0 :: |
272 |
|
tagasi üles |
|
 |
Marduuhin
HV Guru

|
|
Kommentaarid: 128 loe/lisa |
   |
1 :: |
108 |
|
tagasi üles |
|
 |
kjaups
MeesKesTuliMetsast

|
08.12.2005 17:03:09
|
|
|
Timberg, siin HV-s linuxi teemasi suht palju ning kogenud kasutajaid võib leida ikka päris palju. Muidugi, kui keegi selle jaoks aega saab, ennast aitas Ho Ho hädast välja
_________________ YAGA müügiputka - SNAP pildipank
M: 3D Touch V3.2 15€ |
|
Kommentaarid: 166 loe/lisa |
   |
3 :: |
135 |
|
tagasi üles |
|
 |
Timberg
ööKARU

|
08.12.2005 17:47:18
|
|
|
Marduuhin kirjutas: |
Timberg, soovitaks seda sama HV foorumit.. Ise sai mõni aeg tagasi linuxiga alustatud ja ei naernud keegi välja.. :roll: |
kjaups kirjutas: |
Timberg, siin HV-s linuxi teemasi suht palju ning kogenud kasutajaid võib leida ikka päris palju. Muidugi, kui keegi selle jaoks aega saab, ennast aitas Ho Ho hädast välja (y) |
Nääri-meeleolu möllab taas. Tänud, viskan pilgu peale.
Olge terved ja saagu teid palju!
|
|
Kommentaarid: 341 loe/lisa |
   |
272 |
|
tagasi üles |
|
 |
omnibook
HV kasutaja

|
08.12.2005 19:23:25
|
|
|
tõmbasin, lasin plaadile, ei hakanud bootima seda
|
|
Kommentaarid: 8 loe/lisa |
   |
8 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
08.12.2005 19:39:51
|
|
|
Oleks pidanud Linuxi foorumist abi küsima, kindlalt oleks saanud kamaluga soovitusi.
Üldiselt kui midagi ei buudi on kaks võimalust:
plaat vigane
plaat valesti kirjutatud.
Mõlema vastu on olemas abinõud.
_________________ Teach a man to reason and he'll think for a lifetime
Common sense - so rare that it's a damn superpower
Vaadates paljude inimeste sõnavõtte siin ja mujal jääb üle ainult klassikuid tsiteerida - "I weep for humanity" |
|
Kommentaarid: 106 loe/lisa |
   |
86 |
|
tagasi üles |
|
 |
Notsu
HV vaatleja

|
17.04.2006 21:33:09
|
|
|
Rahulolematu Winowsi kasutaja ja teema algataja.
Alustasin proovimist umbes 6 aastat tagasi SuSE 6.3-ga. Ja aeg-ajalt üritan ikka ja jälle erinevaid distrosid. Kuid paraku Win on olnud minule arusaadavam. Miks? Ei oska isegi argumenteeritult vastata. Siiski aja jooksul on suureks probleemiks olnud riistvara ja varem ka Linuxi kättesaadavus. Ilmselt ka pohjus, et Win sai varem käepärasemaks.
Lihtne oleks öelda, et Win on lihtsam. Leian, et see on nii ja naa. Enamus tavakasutajaid ei torma ju win registrite kallale, kui miskit mäda. Enamuse jaoks koige lihtsam on wini uus install. Muidugi, kasutatakse vähemal määral ka graafilisi registri muutjaid. Mingite confi failide ülesleidmine on nii winis kui Linuxis tülikas, isegi ohtlik,.Samuti käsurealt konfimine. Ja kes neid erinevaid käskusid teab ja meelde jätabki? Kardan, et enamus Wini kasutajaid ei oska Winiga käsureal miskit teha.
Kuid nüüd ka täpsemalt minu probleemidest Linuxis. Enamasti on probleemiks olnud graafikakaart (Nvidia GF4 ja teised), monitor ja USB. Viimasel ajal on USB probleemid kadunud. Kuid graafika ja monitor on jäänud. Ei saa mina tööle graafika kiirendit.Kui selle kallale lähen, öeldakse mulle, et see on ohtlik ja sinna paika see jääbki. Samuti on minu jaoks jäänud müstikaks VIVO seadistamine. Veitse vanemate monitoride (Philips, Viewsonic) seadistamine nimisagedustel ei onnestu graafilises keskkonnas, kuna ette antakse liialt madalad sagedused. Üritades määrata teise sarnaste näitajatega monitori, on tulemused olnud samad, voi pildi hoopis pahupidi keeranud.
Koige paremad ja lollikindlamad tulemused olen saanud Susega. Ka Mandrake oli OK, eriti meeldis selle juba plaadil olev täielik eesti tugi. Mandrivat ma proovinud pole. Ka Redhati ja Fedorat olen proovinud. Ubuntu installiga pole ma veel hakkama saanud, kuigi see tundub lihtne ja loogiline (NB! tekstirezhiimis). Tegelikult olen, kuid käima pole ta läinud. Möödunud aastal proovisin järjekindlalt mitmeid kordi, kuid tulemus oli ikka sama - käsurida voi Grub error. Nüüd proovisin USB kovakettale. Grubi luges küll üles, kuid edasi tuli ikka mingi veateade, mida hetkel ei mäleta. Ja edasi jebida pole olnud piisavalt huvi.
Aga, et nende probleemidega interneti abil hakkama saada, peab mul olema teine, töötav arvuti korval. Muidu lähed lolliks erinevate op.süsteemide vahel soeludes.
Ahjaa, tarkvarast niipalju, et ma pole Linuxis leidnud videotöötluseks sobivat. muidugi pole ma ka otsinud nii pingsalt.
Mängud mind eriti ei huvita. Küll enamus plaadilt tulnud mänge minu arvutis ei tööta voi hakivad kohutavalt (arvuti P4 2,4GHz, GF4 Ti4200). Samas on netis piisavalt veebipohiseid mänge, mis esmase mängimise vajaduse peaks rahuldama.
Nüüd Win Xp laituseks: draiver printerile Xerox Docuprint P8e ei kolba kusagile. Küll on aga Linuxi omad .
|
|
tagasi üles |
|
 |
RPG16
HV Guru

|
20.04.2006 16:26:54
|
|
|
Winxp viskas kopa ette ja kuna ubuntu oli tasuta käepärast sai sellele üle mindud (algul oli kõige raskem softi installimine käsureaga)
|
|
Kommentaarid: 203 loe/lisa |
   |
166 |
|
tagasi üles |
|
 |
daddario
HV kasutaja
|
20.04.2006 17:55:46
|
|
|
Tjahh, ise sai sügise algult Ubuntut hakkatud kasutama. Millallgi talvel sai aga hoopis Debian peale lastud. Wini peale tagasi kolida pole (veel : D ) tahtnud.
_________________ daddario@debianx:~$ |
|
Kommentaarid: 4 loe/lisa |
   |
4 |
|
tagasi üles |
|
 |
Popp
Kreisi kasutaja

|
24.04.2006 21:23:13
|
|
|
keeruline tundub olevad. kas ubuntule mingisugust õpetust ei ole kuskil? näiteks raamatut nagu seda on nende windowside puhul. Tahaks algusest üle saada, see kõige raskem
|
|
Kommentaarid: 67 loe/lisa |
   |
54 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dirty Harry
HV Guru

|
|
Kommentaarid: 181 loe/lisa |
   |
145 |
|
tagasi üles |
|
 |
Alari A.
HV Guru
|
|
Kommentaarid: 658 loe/lisa |
   |
540 |
|
tagasi üles |
|
 |
kjaups
MeesKesTuliMetsast

|
05.06.2006 15:49:40
|
|
|
Täna sai uus vint muretsetud õe arvutile, kuid tal seda ei toeta ning sellepärat teen kastides vintide vahetuse. Seoses sellega pean panema kaks uut windowsit ning kui homseks minust veel mingisugust eluvaimu alles on, siis proovin ellu viia oma pikaajalise mõtte peale lasta oma kasti üks korralik linux. Ehk siis hakkan peagi mõlemat taas kasutama 8)
_________________ YAGA müügiputka - SNAP pildipank
M: 3D Touch V3.2 15€ |
|
Kommentaarid: 166 loe/lisa |
   |
135 |
|
tagasi üles |
|
 |
XCX
Kreisi kasutaja

|
05.06.2006 21:23:06
|
|
|
Kasutan mõlemat..
Enne sai ainult Windowsi kasutatud, siis vahepeal ainult linuxit ja nüüd siis mõlemat.
|
|
Kommentaarid: 32 loe/lisa |
   |
5 :: |
20 |
|
tagasi üles |
|
 |
Herr Kurm
Piiratud kasutaja

|
05.06.2006 21:41:08
|
|
|
käsurida on tegelikult isiklikult minu jaoks mugavamgi kui hiirega ringi siblimine. Ise buudin juba päris mitu kuud xp ja ubuntu vahet. Miks win veel mu masinas pesitseb? Illukat poel tööle saanud ei crossoveroffitsa ega wine ega cedegaga VMware näppimine ootab alles ees Üks asi millest ma tõsiselt puudust tunnen on proffesionaalsed graafikaproged. Inkskape, Xara ja muud võivad küll tasuta olla aga oma originaal Illustrator tahab kasutamist. Vabavaraliste progede probleem on selles, et nad on noh ... vabavaralised. Siiamaani on igatahes linux kõvasti rohkem meeldinud kui win, seda eeskätt seetõttu et oma lollusest annab asju väga peeti keerata Ja error messaged on ikka väga informatiivsed võrreldes xxx.exe has encountered a problem blablabla -ga
_________________ -logod, firmaidentiteet, küljendamine, flash-
-portfolio- |
|
Kommentaarid: 25 loe/lisa |
   |
19 |
|
tagasi üles |
|
 |
Kristo.
Kreisi kasutaja
|
05.06.2006 21:50:34
|
|
|
Umbes 2 aastat tagasi sai proovitud Suse 9.0. Ilus oli jne. Kõik toimis enamvähem, aga seoses uue ketta ostuga ei olnud suurt tahtmist linuxit taas peale panna. Nüüd selle aasta algul võtsin asja uuesti ette ning õnnelikuks distroks sai Ubuntu 5.10.
Alguses oli veidi jamamist, aga aegamööda hakkas see mulle nii meeldima, et nüüd mõlgutan juba mõtteid Windowsi täielikust hülgamisest. Samas veidi kahju on windowsi mitte kasutada - 2k sahtlisse vedelema jätta on kallis lõbu.
Varsti katsun Gentoo ka järgi - paljukiidetud distro siiski.
|
|
Kommentaarid: 40 loe/lisa |
   |
36 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
05.06.2006 22:05:07
|
|
|
Herr Kurm kirjutas: |
VMware näppimine ootab alles ees |
Võta parem qemu+kqemu. Töötab vähemalt sama hästi, on ülilihtsalt kasutatav ning opensource (v.a kqemu).
Vaadates paljude inimeste sõnavõtte siin ja mujal jääb üle ainult klassikuid tsiteerida - "I weep for humanity" |
|
   |
86 |
|
tagasi üles |
|
 |
Herr Kurm
Piiratud kasutaja

|
05.06.2006 22:11:07
|
|
|
selle kohta sai loetud ubuntu foorumist päris põhjalikku õpetust , ma jõudsin sinnamaani kus pakid olid tõmmatud ja lahti pakitud aga siis tulid muud toimetused peale
-portfolio- |
|
   |
19 |
|
tagasi üles |
|
 |
ranel
HV Guru
|
05.06.2006 22:44:38
|
|
|
sai proovitud ubuntut. ma parem kohe ei hakka ütlemagi, mis ma sellest arvan, aga knoppix hakkas päris meeldima. kahju on sellest, et knoppixi ei saa arvutisse installida. Niisiis on win arvutis ja kui linuxit tahan, siis panen pladi arvutisse.
_________________ Mobiilne rehvivahetus Lõuna-Eestis ja rehvide tellimine üle Eesti. www.rsrehvid.ee 53 843 843 |
|
Kommentaarid: 186 loe/lisa |
   |
165 |
|
tagasi üles |
|
 |
v6sa
HV Guru

|
05.06.2006 22:58:09
|
|
|
rannu15 kirjutas: |
sai proovitud ubuntut. ma parem kohe ei hakka ütlemagi, mis ma sellest arvan |
ütle aga julgelt, mul on veel jaksu vastu vaielda
IMO Ubuntu/Kubuntu/Xubuntu on kõige perspektiivikam desktop distro mis seni eales tehtud
ja knoppixi SAAB installida kõvakettale.
Palun laienda oma silmaringi enne kui lahmima hakkad
_________________ Otsid kohta nokitsemiseks? Pole vajalikke tööriistu varnast võtta? Kodus lapsed ei lase rahus tööd teha? Tule kiika meie hackerspace'i k-space.ee |
|
Kommentaarid: 109 loe/lisa |
   |
4 :: |
91 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
05.06.2006 23:05:57
|
|
|
rannu15 kirjutas: |
kahju on sellest, et knoppixi ei saa arvutisse installida. |
Millest on kahju on su viitsimatus Google't kasutada
http://www.knoppix.net/wiki/Hd_Install_HowTo
|
   |
86 |
|
tagasi üles |
|
 |
ranel
HV Guru
|
05.06.2006 23:11:41
|
|
|
ubuntu vead siis minu silmis
1)saada eesti keele täpitähed oli õudus
2)ükskõik, mis nipiga ma proovisin ei lasknud mul üle 60hz panna
3)kui installi ajal panid eesti, siis nõudis mingeid olematuid paroole
4)kujundus rõve
5)ei saa mänge tööle panna(see kehtib kõigi linuxite kohta)
4päeva kasutamist ja siis format. tegelt linux kaotas minu silmis juba mainet kunagi väga ammu mingi 1998. RedHati tõttu. aga jah selle knoppixi kohta jah siis my bad
_________________ Mobiilne rehvivahetus Lõuna-Eestis ja rehvide tellimine üle Eesti. www.rsrehvid.ee 53 843 843 |
|
Kommentaarid: 186 loe/lisa |
   |
165 |
|
tagasi üles |
|
 |
Herr Kurm
Piiratud kasutaja

|
05.06.2006 23:15:32
|
|
|
täpitahtede ja refresh rate paika surumine - 1 minut ja 20 sekki maksimaalselt
installi ajal on hulgem soovitusi ka siinsamas voorumis jätta asi ingliskeelseks
kujundus - default 6.06 human theme koos human ikoonidega omab iga kell xp default kujunduse ära
mängud - nii ja naa, kui oskusi on saad tööle
-portfolio- |
|
   |
19 |
|