Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
tonu89
HV veteran

|
04.06.2006 17:53:49
|
|
|
ceemic kirjutas: |
ot: kui klokkamine välja jätta, siis miks nt P3 kastid päevast päeva töötades ~10 aastat juba truult teenivad?  |
See on sama asi nagu vana hea vene rauaga... !
Lihtne ja vastupidav...
_________________ In Heaven an angel is nobody in particular. |
|
Kommentaarid: 20 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
18 |
|
tagasi üles |
|
 |
Auron
HV Guru

|
04.06.2006 17:54:09
|
|
|
ot: kui klokkamine välja jätta, siis miks nt P3 kastid päevast päeva töötades ~10 aastat juba truult teenivad?
ok ma kahjuks vanust ei tea  |
Need nii aeglased, et pole jõudnud "ära kuluda" 8)
|
|
Kommentaarid: 152 loe/lisa |
   |
129 |
|
tagasi üles |
|
 |
tonu89
HV veteran

|
04.06.2006 17:56:38
|
|
|
Winterwind kirjutas: |
ot: kui klokkamine välja jätta, siis miks nt P3 kastid päevast päeva töötades ~10 aastat juba truult teenivad?  |
enamus neist on ka maha kärvanud ja p3 ei ole küll kuskilt otsast 10a vana  |
386 oli/on ülikõva masin mul... Kunagi "varasemas lapsepõlves" sai mängitud sellega ...siis sain p2 ja see jäi siis niinimetatud kuuri .. mullasele põrandale..niiskus jms värgid nagu ikka. Sai ka toolina kasutatud ..Tekkis huvi siis ükskord .. monitor taha (seisis seal samas) ja laks pilt ees ja ei teinud teist nägugi, et ta seal 1,5 a seisnud oli )
Ja töötab tänapäevani..
_________________ In Heaven an angel is nobody in particular. |
|
Kommentaarid: 20 loe/lisa |
   |
18 |
|
tagasi üles |
|
 |
Magic
HV Guru

|
04.06.2006 18:20:21
|
|
|
Auron kirjutas: |
ot: kui klokkamine välja jätta, siis miks nt P3 kastid päevast päeva töötades ~10 aastat juba truult teenivad?
ok ma kahjuks vanust ei tea  |
Need nii aeglased, et pole jõudnud "ära kuluda" 8) |
irw... ei saa seda öelda... siiski töötavad ka osad uued mängud
Ja nagu näha läks Intel P3 juurde tagasi
|
|
Kommentaarid: 234 loe/lisa |
   |
200 |
|
tagasi üles |
|
 |
andmets
Piiratud kasutaja

|
05.06.2006 04:07:59
|
|
|
Winterwind kirjutas: |
kümne aastaga surevad sul seal kõik jupid 5x ära..
ja ka klokkimata masinates - maybe prose elab nii kaua ja mälu
aga ketas/toide/video/mobo.. need kärvavad nagunii maha..
need juba sellise poindiga tehtud, et peale garantiiaja lõppu saba paneksid
ja siis saaksid ilusasti uued osta  |
Endal ise kokkupandud komplekt aastast 2000 töötab siiamaani probleemideta, ainuke mis saba selle aja jooksul on andnud on heli, mis ka oma vea tõttu läks.
|
|
Kommentaarid: 14 loe/lisa |
   |
4 :: |
10 |
|
tagasi üles |
|
 |
Le Inc
HV Guru

|
05.06.2006 10:48:43
|
|
|
Keegi pole ju uurimistäid teinud teemadel kui kaua üks jupp kestab. Kas kellatult on eluiga lühem või mitte. Kõik arvavad et suurema ("mõistliku") pinge ja taktsagedusega protsessor kustub kiiremini, kuid paberil pole seda kuskil kirjas. Katse tulemuste täpsuse huvides peab katseid tegema mitmete isenditega et praaki, juhust jms. välistada.
Samas emaplaadid ja videokaardid küll võivad "müstilisel moel" ära surra (näited elust olemas), kuid protsessorite kohta pole seda veel kuulnud (jätame välja üüber pinged, noaga IHS kallal nokitsejad jms. "piinamismeetodid").
|
|
Kommentaarid: 56 loe/lisa |
   |
54 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
05.06.2006 10:52:20
|
|
|
Minu käes on ära surnud ainult üks Banshee mis tötöas ~5a passiivis ~120C peal ning paar kõvaketast mis põrutada said.
Ülejäänud praeguseks pea 10a vana masin töötab kenasti edasi linuxirondina.
_________________ Teach a man to reason and he'll think for a lifetime
Common sense - so rare that it's a damn superpower
Vaadates paljude inimeste sõnavõtte siin ja mujal jääb üle ainult klassikuid tsiteerida - "I weep for humanity" |
|
Kommentaarid: 106 loe/lisa |
   |
1 :: |
86 |
|
tagasi üles |
|
 |
andmets
Piiratud kasutaja

|
05.06.2006 11:43:40
|
|
|
Ho Ho kirjutas: |
Minu käes on ära surnud ainult üks Banshee mis tötöas ~5a passiivis ~120C peal ning paar kõvaketast mis põrutada said.
Ülejäänud praeguseks pea 10a vana masin töötab kenasti edasi linuxirondina. |
Tõsiselt räägid et 5a 120C peal elus püsis? selle kuumuse juures peaksid transsidel siirded juba sulama?
|
|
   |
4 :: |
10 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
05.06.2006 12:07:39
|
|
|
Ega ta vist päris kogu aeg ei olnud sellise temperatuuri juures kuid kui ükskord palavama ilmaga radikat näppima läksin sain peaaegu momentaanselt villid
Mida sa ikka tahad kui jahutuseks oli miski 1cm kõrgune pisike radikas.
Vaadates paljude inimeste sõnavõtte siin ja mujal jääb üle ainult klassikuid tsiteerida - "I weep for humanity" |
|
   |
86 |
|
tagasi üles |
|
 |
degreal
HV veteran
|
06.06.2006 09:27:32
|
|
|
Ega ta vist päris kogu aeg ei olnud sellise temperatuuri juures kuid kui ükskord palavama ilmaga radikat näppima läksin sain peaaegu momentaanselt villid
Mida sa ikka tahad kui jahutuseks oli miski 1cm kõrgune pisike radikas. |
õige jutt. minu banshee roheline trükkplaat on pruuniks kõrbend aga hammustab siiamaani p2-ga quake2-te
|
|
Kommentaarid: 26 loe/lisa |
   |
24 |
|
tagasi üles |
|
 |
aht0
HV veteran
|
08.06.2006 08:52:12
|
|
|
AFAIK on selline reklaam klassifitseeritav tarbija petmisena kuna AMD-l konkreetselt sellise markeeringuga protsessorit ei eksisteeri..
korrektne oleks näidata õiget prose markeeringut ja selle taga siis kas või @5500+
samuti peaks tarbijat teavitama et produkt on ülekiirendatud (küll kiirem nagu reklaamitud) kui tänu ülekiirendamisele võib süsteemi eluiga väheneda
kui keegi ostab ja midagi juhtub ning ostja juhtub kaebama tarbijakaitseametisse, sajab see selga.. kindlasti annaks väänata midagi ka reklaamiseaduse abil
|
|
Kommentaarid: 82 loe/lisa |
   |
71 |
|
tagasi üles |
|
 |
Atti
HV kasutaja

|
13.06.2006 10:27:11
|
|
|
Mul siin ka 486DX sarja massin 1994 aasta väljalase ja bsd all jookseb ruuterina mis mühiseb, st ega need mittemehhaanilised osad nii viletsad polegi. Muideks ka kõvaketas on veel elus, aga mitte kasutuses (conner 40 MB). Ma ei arva, et 24h pidevalt tuld saadev masin peaks ilmtingimata 3a. "ära kuluma".
|
|
Kommentaarid: 4 loe/lisa |
   |
4 |
|
tagasi üles |
|
 |
stepzter
HV veteran

|
14.06.2006 21:47:44
|
|
|
Le Inc kirjutas: |
Keegi pole ju uurimistäid teinud teemadel kui kaua üks jupp kestab. Kas kellatult on eluiga lühem või mitte. Kõik arvavad et suurema ("mõistliku") pinge ja taktsagedusega protsessor kustub kiiremini, kuid paberil pole seda kuskil kirjas. Katse tulemuste täpsuse huvides peab katseid tegema mitmete isenditega et praaki, juhust jms. välistada. |
On küll uurimistöid tehtud. Mitte vist küll suures koguses juppe kergel ülepingel/temperatuuril vs. nominaalse juures mitmeid aastaid jooksutades. Aga kiirendatud vananemise oludes on defektimudelid välja töötatud ja ekstrapoleeritud normaalsete töötingimuste juurde. See ei ole küll otsene tõestus, küll aga üsnagi põhjendatud arvamine. Otsi googlest CMOS failure modes vms. märksõnade järgi ja saad peotäite kaupa uurimistöid.
|
|
   |
26 |
|
tagasi üles |
|
 |
wolfe
HV kasutaja

|
18.06.2006 11:04:33
|
|
|
Ma arvan,et toda opteroni komplekti müüakse kauakestvamana pähe kuna tal on serveri prose, mis valmistatud ju 24/7 stabiilsust silmas pidades.
|
|
   |
14 |
|
tagasi üles |
|
 |
stepzter
HV veteran

|
18.06.2006 12:18:03
|
|
|
wolfe kirjutas: |
Ma arvan,et toda opteroni komplekti müüakse kauakestvamana pähe kuna tal on serveri prose, mis valmistatud ju 24/7 stabiilsust silmas pidades. |
See on täpselt sama kiip, mis Athlon 64's. Serveri ei tähenda automaatselt parem.
|
|
   |
26 |
|
tagasi üles |
|
 |
remi
Kreisi kasutaja
|
19.06.2006 00:33:22
|
|
|
stepzter kirjutas: |
wolfe kirjutas: |
Ma arvan,et toda opteroni komplekti müüakse kauakestvamana pähe kuna tal on serveri prose, mis valmistatud ju 24/7 stabiilsust silmas pidades. |
See on täpselt sama kiip, mis Athlon 64's. Serveri ei tähenda automaatselt parem. |
Inteli nime all see just seda tähendab muideks.
|
|
Kommentaarid: 16 loe/lisa |
   |
3 :: |
8 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
19.06.2006 08:22:27
|
|
|
Intelil on ju Xeon ja tava-P4 kaks pisut erinevat proset ka mis minu teada ei tule samade vahvlite pealt.
|
   |
86 |
|
tagasi üles |
|
 |
stepzter
HV veteran

|
19.06.2006 08:40:54
|
|
|
Mille alusel sa seda väidad? Peale põhjalikuma testimise ma ei usu, et Xeoni ja P4 tootmisprotsessis midagi erinevat on.
Põhiline selliste serveribrändide teema ongi pesta klientide ajud ära arvamaks, et mingeid "mängukomponente" ei kõlba serverisse panna, sest need ei ole "selleks ettenähtud". Pakuks, et rohkem kui pooltel juhtudel on serveri juppide ja tavaliste juppide ainukene vahe garantiis mis neile antakse.
|
|
   |
26 |
|
tagasi üles |
|
 |
switch
HV veteran
|
19.06.2006 09:22:09
|
|
|
OT:
eluiga:
P150,32MB,2GB,ATI 2MB PCI,SoundBlaster,CD_ROM8X. Ei taha öelda isegi mis maksis - palju. Ariman või Arimann? oli Tartus see firma kes põlve otsas selle komplekti kokku pani. Masina ca. 10a. kasutuses - ühtegi juppi pole vahetatud ja töötab. Ootan juba päeva kui enam pilti ette ei võta - samas ka mitte, nostalgia.
|
|
Kommentaarid: 148 loe/lisa |
   |
2 :: |
135 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
19.06.2006 09:40:04
|
|
|
Mille alusel sa seda väidad? |
Peale netis kolamist selgus et väitsin seda vananenud info põhjal. Vanemad Xeonid olid pisut erinevad tava-prosedest. Miskipärast eeldasin et see kehtib ka praegu.
Pakuks, et rohkem kui pooltel juhtudel on serveri juppide ja tavaliste juppide ainukene vahe garantiis mis neile antakse. |
Minu teada peaks see pikendatud garantii tulenema veidi põhjalikumast testimisest mis neile prosedele tehakse. Päris nii lihtsalt ka ei tohiks olla et järjest üks kast prosesid kodumasinaisse ja järgmine serveritesse. Serveri omad peaks enne müüki minemist läbi käima lisa testimisest.
|
   |
86 |
|
tagasi üles |
|
 |
stepzter
HV veteran

|
19.06.2006 11:06:59
|
|
|
Mille alusel sa seda väidad? |
Peale netis kolamist selgus et väitsin seda vananenud info põhjal. Vanemad Xeonid olid pisut erinevad tava-prosedest. Miskipärast eeldasin et see kehtib ka praegu. |
See küsimus oli küll tegelikult suunatud remile, aga see selleks...
Ma ei julgeks pead anda, et praegused Xeonid samade maskidega tehakse, aga arhitektuuriliselt ei ole neil küll mingit vahet ja on väga-väga ebausutav, et erinevaid tootmisprotsesse kasutatakse (nt. suurema transistori elueaga vs. kiirema lülituskiirusega). Xeonite puhul on lisatestimine usutav, kuigi selle väärtus on kaheldav... Ma usun, et Intel testib oma muid tooteid ka piisava usaldusväärsusega. Pigem võib arvata, et Xeone müüakse tiba suuremate tolerantsidega. See iseenesest annab mõningal määral pikema eluea küll, elektromigratsiooni tõttu tekkivatel signaali hilistumistel on lihtsalt rohkem hingamisruumi.
Igaljuhul jätab väga vale mulje kui öelda, et Xeonid on ehitatud 24/7 serveritööks ja tavalised P4'd päeval natukene mängimiseks. Otsitakse defekte põhjalikumalt küll ja "underclockitakse" natukene suurema hingamisruumi jaoks, aga sisuliselt on need täpselt ühtemoodi ehitatud.
|
|
   |
26 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tanel
HV Guru

|
|
Kommentaarid: 465 loe/lisa |
   |
12 :: |
7 :: |
358 |
|
tagasi üles |
|
 |
remi
Kreisi kasutaja
|
19.06.2006 12:54:31
|
|
|
Mille alusel sa seda väidad? Peale põhjalikuma testimise ma ei usu, et Xeoni ja P4 tootmisprotsessis midagi erinevat on.
Põhiline selliste serveribrändide teema ongi pesta klientide ajud ära arvamaks, et mingeid "mängukomponente" ei kõlba serverisse panna, sest need ei ole "selleks ettenähtud". Pakuks, et rohkem kui pooltel juhtudel on serveri juppide ja tavaliste juppide ainukene vahe garantiis mis neile antakse. |
Ausalt öeldes ei ole ma pädev tootmisprotsessi kohalt sõna võtma.
Küll aga tean, millised veaprotsendid on serveri vs. pc juppidel.
On ikka _väga_ oluline vahe.
|
|
Kommentaarid: 16 loe/lisa |
   |
3 :: |
8 |
|
tagasi üles |