praegune kellaaeg 27.06.2025 11:26:47
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
raul141
HV veteran

|
11.04.2006 10:37:20
|
|
|
urmas1, ei see selleks, eelmise aasta suvel olin ikka palju närvilisem,sest ju täpselt ei teadnud ,mida teha kas uued kondekad osta voi toiteplokk, nüüd vähemalt hea investeering olemas ,sest codegen oli ikka paras parsla.testriga sai ju möödetud pingeid ja ikka üle lubatud piiride läks see pingete koikumine
_________________ dell somm ding mi poi |
|
Kommentaarid: 22 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
22 |
|
tagasi üles |
|
 |
bmwgangste
HV kasutaja
|
11.04.2006 10:55:41
|
|
|
urmas1, Mul on isegi katsetatud selline värk, et kas plate töötab ilma kondentsaatoriteta, tulemuseks oli see, et plate ei andnud isegi elumärki ja kui kondeka olid täitsa punnis ei ssaanud enam arvutis normaalselt olla, tegi koguaeg restarte. Aga kki sa mõtlesid et ilma kondentsaatoriteta töötab siis kui teed kondekad katki ja ündad nende pulgad kokku, sest ilma ühendamiseta ei töötanud mul mitte midagi.
|
|
   |
20 |
|
tagasi üles |
|
 |
kännuämmelg
HV Guru

|
11.04.2006 12:20:40
|
|
|
bmwgangste kirjutas: |
....Aga kki sa mõtlesid et ilma kondentsaatoriteta töötab siis kui teed kondekad katki ja ündad nende pulgad kokku, sest ilma ühendamiseta ei töötanud mul mitte midagi.  |
oh issand!
nende "pulkade" ühendamine oleks sobilik ainult siis, kui soovid oma tüdruksõbrale ilutulestiku korraldamisega muljet avaldada..
mis toiduga küll selliseid mõtteid sünteesitakse?...
|
|
Kommentaarid: 243 loe/lisa |
   |
4 :: |
3 :: |
205 |
|
tagasi üles |
|
 |
bmwgangste
HV kasutaja
|
11.04.2006 13:08:11
|
|
|
kännuämmelg kirjutas: |
bmwgangste kirjutas: |
....Aga kki sa mõtlesid et ilma kondentsaatoriteta töötab siis kui teed kondekad katki ja ündad nende pulgad kokku, sest ilma ühendamiseta ei töötanud mul mitte midagi.  |
oh issand!
nende "pulkade" ühendamine oleks sobilik ainult siis, kui soovid oma tüdruksõbrale ilutulestiku korraldamisega muljet avaldada..
mis toiduga küll selliseid mõtteid sünteesitakse?... |
Ega ma ei tea ka nende kondekate ehitust aga loogilisem oleks nii, no siis on urmase jutt tõeline jama, minu plaat ilma kondentsaatoriteta ei töötanud ja punnis kondentsaatoritega tegi koguaeg restarte.
|
|
   |
20 |
|
tagasi üles |
|
 |
urmas1
HV kasutaja
|
11.04.2006 13:27:02
|
|
|
Mida sa kokku ühendad, siis oleks nende kondekate poolt silutud toiteahel lühises ja kõik.Olen samuti proovinud ilma emaplaadil olevate pinget siluvate elektrolüütkondensaatoriteta ja töötas küll ilusti.Ma tahtsin öelda, et kui nad on juba nii punnis, siis on nendes olev elektrolüüt juba osaliselt või täielikult välja aurustunud ja ei ole vahet kas nad seal seisavad või mitte.Kui nad maha joota ja mahtuvust mõõta, siis see on neil praegu mitte 2200 uF vaid arvatavasti nulli lähedane.Muidugi, ei saa öelda, et nad asuksid seal ainult ilu pärast ja, et iga emaplaat ilma nende kondensaatoriteta ilusti töötaks.Aga kui Rauli plaat selliste punnis mahtuvuse kaotanud kondekatega ilusti töötab, siis tähendab, et toiteplokist tuleb juba niigi nii stabiilne ja filtreeritud pinge, et ta on võimeline ilusti töötama ka ilma emaplaadil olevate kondensaatoriteta.
|
|
Kommentaarid: 6 loe/lisa |
   |
2 :: |
3 |
|
tagasi üles |
|
 |
bmwgangste
HV kasutaja
|
11.04.2006 13:41:16
|
|
|
urmas1 kirjutas: |
Mida sa kokku ühendad, siis oleks nende kondekate poolt silutud toiteahel lühises ja kõik.Olen samuti proovinud ilma emaplaadil olevate pinget siluvate elektrolüütkondensaatoriteta ja töötas küll ilusti.Ma tahtsin öelda, et kui nad on juba nii punnis, siis on nendes olev elektrolüüt juba osaliselt või täielikult välja aurustunud ja ei ole vahet kas nad seal seisavad või mitte.Kui nad maha joota ja mahtuvust mõõta, siis see on neil praegu mitte 2200 uF vaid arvatavasti nulli lähedane.Muidugi, ei saa öelda, et nad asuksid seal ainult ilu pärast ja, et iga emaplaat ilma nende kondensaatoriteta ilusti töötaks.Aga kui Rauli plaat selliste punnis mahtuvuse kaotanud kondekatega ilusti töötab, siis tähendab, et toiteplokist tuleb juba niigi nii stabiilne ja filtreeritud pinge, et ta on võimeline ilusti töötama ka ilma emaplaadil olevate kondensaatoriteta. |
Just, mitte iga emaplaat ei tööta ilma nendeta ilusti! Hmm peaks proovima teisigi plaate tööle panna mul veel 3 tükki ja paar kondekat on puudu
|
|
   |
20 |
|
tagasi üles |
|
 |
elukaz
HV Guru

|
11.04.2006 23:59:47
|
|
|
tsitaat: |
Milleks te seda möla ajate, kui ma loen teie juttu suu lahti ja mõtlen, et kuidas võib sellist möla kirjutada.Kuule Soodent sa küsi kasvõi Tevalo foorumist.... |
Sinu jutu peaks jah Tevalo foorumisse tõstma, saaks kõhutäie nalja. Nagu järgmine tahanteada, aint ülbema ja mitte nii värvilise jutuga.
Ei tea mis asju sa see 10 aastat remontind oled kui sul emaplaadist selline ettekujutus on
raul141, Need pildid on uutest kontidest? Elav näide miks mitte kasutada odavaid juppe.
_________________ Ma ei saa sellest aru, järelikult on see vale. |
|
Kommentaarid: 187 loe/lisa |
   |
3 :: |
151 |
|
tagasi üles |
|
 |
raul141
HV veteran

|
12.04.2006 01:12:54
|
|
|
elukaz, need pildid kuskil märtsis tehtud ,kui vahetasin coolermasteri toiteka vendi thermaltake pöörete regulli vöimalusega vendi vastu,et korraga sis sai uuesti pilte tehtud. seda et ära nüüd valesti aru saa,uued konded need pole ju ,pildid vaid uued aga kondesid näppinud pole üldse mitte,toiteka ju vaid vahetasin
|
   |
22 |
|
tagasi üles |
|
 |
felch
HV kasutaja
|
15.04.2006 23:34:06
|
|
|
[quote="urmas1"]Plaadid?Ise nad ei puutu kokku.Elektrolüütkondensaator koosneb kahest nn. plaadist ja nende vahel olevast vedelast elektrolüüdist.Nendel paisunud kondensaatoritel on kas ülepingest või radiaatori soojusest see elektrolüüt aurustuma hakanud ja sellepärast ülerõhust paisuma hakanud.[/quote="urmas1"]
Elektrolüütkonde koosneb siiski pikkadest fooliumiribadest, mis on rulli mähitud - saab suurema pindala => mahtuvuse. SMD-lüütidel on teine lugu. Kõrgsagedusel töötavad lüüdid paisuvad tänu sellele et nende sisetakistus on antud sageduse jaoks liiga suur. Takistusel eraldub võimsus soojusena mis panebki elektrolüüdi keema ja ajab konde punni.
[quote="urmas1"]Ise elektrolüütkondensaator lühisesse ei lähe...[/quote="urmas1"]
Läheb küll, väga edukalt! Loomulikult on punnis konded oma mahtuvusega hüvasti jätnud aga lühisesse lähevad ka väga edukalt. Nähtus sõltub mõistagi konde tüübist (tehnoloogiast), arvutite emmede konded enamasti ei lühistu.
[quote="urmas1"]Elektrolüütkondensaatoreid kasutatakse pinge nn. silumiseks aga arvuti toiteplokk annab ise piisavalt filtreeritud pinged nii, et emaplaat töötab ilusti ka ilma nende kondensaatoriteta.Ma tahtsin öelda, et ilu pärast seisavad need pildil olevad kondensaatorid ja vastu pole neil enam midagi pidada, sest nad on oma mahtuvuse juba kaotanud ja kui nad juba nii punnis on, siis on nende sees elektrolüüt osaliselt või täielikult aurustunud, kui joota need pundunud kondekat ka üldse välja, siis töötab see emaplaat sama moodi nagu praegu edasi, [/quote="urmas1"]
Sa kas ei tea, mida räägid või...ma ei tea....
Igatahes: PC-de emaplaatidel on n+1 pingemuundit, igaühe väljund oleks ilma lüütideta pulseeriv alalisvool (jah, justnimelt pulseeriv alalisvool!!!) Kui ükski neist kondedest kooleb, hakkab masin imelikult käituma ja inimesed ütlevad - nojah, PisiPehme Wärk, mis tas't tahta. On see pisipehme, mis ta on aga vigasel raual ei jookseks isegi ZX-Spectrum (tegelikult eriti just Spectrum oli toite suhtes kriitiline). PC toitekas annab tõepoolest välja silutud alaispinget aga... emme pingemuundid teevad kõik jäljed teiseks!
urmas1 kirjutas: |
Toiteplokk ei riku kondensaatoreid, veel vähem mingi sakiline alalisvool, kondensaator ongi mõeldud selle silumiseks.Kui praegu olid kondensaatorid mis kannatavad kuni 10V pinget, siis kui neid vahetada, siis ainult 10V või suuremate vastu, mitte mingil juhul väiksemate vastu kui 10V.Nad võisidki punduda, sest 10V maksimaalne pinge taluvus oli vähe.Siin on ikka erilisi lolle arvamusi, anna oma emaplaat jah mõne sellise nn.spetsi kätte.Parem unusta need kondensaatorid, ei juhtu su emaplaadiga mitte midagi. |
asi, mis muudab voolu ei riku kondesid (v.a. E-marketi oma, mis genereeris lõdva randmega ca 20V 12V ahelasse ) aga igal kondel on oma kasutusvaldkond. Tavalisi lüüte ei ole mõtet emme >>35kHz pingemuundi väljundisse toppida. Sama hea kui sinepiplaaster puujalale! Nagu eespool mainitud, ei suuda mitte kõik lüüdid muundite "sakilise alalisvooluga" hakkama saada.
Kasutaja Tahanteada postitusi ei viitsi isegi mitte kommenteerida... Moded, äkki teete mingi naljarubriigi ka ? Tevalo foorumi inimesed igatahes naeravad nii et kõht haige...
|
|
Kommentaarid: 1 loe/lisa |
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
alliance
The Transporter
|
15.04.2006 23:51:32
|
|
|
pokk kirjutas: |
300W Codegeni puhul pole ime, et selline asi juhtub. Soovitan kondekad ära vahetada. Kui ise ei saa, siis vaata tööpakkumiste foorumisse, seal on ikka kondekate vahetajaid. |
vana postitus,aga vaidleks vastu.omal selline asi juba pikemat aega sees ja mingeid punnis kondekaid ma ei näe siin.
pigem on see muu asja viga vast.õhuvahetus liiga vilets vms
_________________ --- |
|
Kommentaarid: 531 loe/lisa |
   |
5 :: |
431 |
|
tagasi üles |
|
 |
Popp
Kreisi kasutaja

|
11.05.2006 17:34:17
|
|
|
http://www.satellite.msn.ee/P1010593.JPG
kas on mõtet üritada parandada sellist emaplaati, kui sel on umbes 5 kondekat punnis ja antud pildil on näha heleda ringi sees põlenud jälg?[/url]
|
|
Kommentaarid: 67 loe/lisa |
   |
1 :: |
54 |
|
tagasi üles |
|
 |
soodent
HV Guru

|
11.05.2006 21:04:26
|
|
|
Kuivõrd tegu mingi P3 ajastu emaplaadiga ja need põlenud jäljed võivad tõesti olla mingi sisemiste trükkradade põleng siis soovitan prügikasti asi visata.
   |
19 :: |
6 :: |
564 |
|
tagasi üles |
|
 |
raul141
HV veteran

|
04.06.2006 22:57:16
|
|
|
nii teema asi niikaugel,et plate läheb müüki ja asi on töökorras panin terve komplekti müüki voibolla enne mahamüümist teen veel möned pildid kahju jah ,et teema edasi ei arene ,eks näis.keski tahab? koos korpusega sis müüks ikka
|
   |
22 |
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|