Avaleht
uus teema   vasta Raud »  Rauafoorum »  Arvuti ei tunne hiirt ära märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
JaanKo
HV vaatleja

sõnum 25.05.2006 20:15:58 Arvuti ei tunne hiirt ära vasta tsitaadiga

Ei oskagi eriti kirjeldada mis ma tegin... vahetasin kõvakettaid katsetasin proset, jne..
Kui kõik proovitud ja katsetatud lkkasin arvuti tagasi kokku. Kõik töötas samamoodi nagu varem, kuni jõudsin Win xp startupini, kus tuleb kasutaja valida... Liigutasin siis hiirt, aga kursor ei liikunud. Mõtlesin, et vb läks hiir lolliks, vahetasin hiire ära, aga ikkagi ei töötanud!
Siis mõtlesin et äkki rikkusin kuidaski PS2 pesa ära.. proovisin DIN hiirt ja sama jama. Hiir ei tööta. Klaver töötab ilusti muidu
icon_rolleyes.gif
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Ernits
HV veteran
Ernits

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 25.05.2006 20:48:40 vasta tsitaadiga

Device managerist disable pole peal?
Kommentaarid: 99 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 2 :: 86
tagasi üles
JaanKo
HV vaatleja

sõnum 25.05.2006 20:52:53 vasta tsitaadiga

Frankie666 kirjutas:
Device managerist disable pole peal?

kust ma kontrollin seda?
tagasi üles
Hallvatt
Kreisi kasutaja

sõnum 25.05.2006 21:36:27 Re: Arvuti ei tunne hiirt ära vasta tsitaadiga

JaanKo kirjutas:
Ei oskagi eriti kirjeldada mis ma tegin... vahetasin kõvakettaid katsetasin proset, jne..

Seda kõike tegid, aga ei tea, kus on device manager? Hmm.

Ok, ma ei viitsi praegu pedagoogikaga alustada, oled niigi õnnetu. Pealegi, kes ei näpi, see ei õpi... Control panel/system/hardware/device manager on see asi. Aga kuna sa ei tea, kus see on, ei saa seal ka midagi disable'tud olla. Tõenäoselt.

Kõige lihtsam ja valutum lahendus su probleemile on see, kui leiad kellegi, kes asja tunneb. Ehk näitab ta sulle masina kordategemise kõrval ka mingeid op-süsteemiga toimetulemise algtõdesid.

Kui sa aga tahad siit saadud nõuannete varal ise proovida, saab su tee pikk ja vaevaline olema. Sa ei pruugi abi saada (tõenäoselt lähed ikkagi ja otsid selle oskaja üles) või kui saad, siis ei tea millal. Varu kannatust. Ja anna meile ka infot. Esiteks, mis su masina konfiguratsioon on - op-süsteem, raudvara, kõik kuni hiire margi/mudelini välja. Teiseks, tuleta täpselt meelde mida sa ikkagi tegid ja pane see ka siia kirja.
Kommentaarid: 102 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 98
tagasi üles
JaanKo
HV vaatleja

sõnum 25.05.2006 21:58:04 vasta tsitaadiga

Device manageris mul hiirt ei näitagi icon_neutral.gif Tegelt ma tean ikka mis Device Manager on, aga olin segaduses, sry..

Anyway masin on 666 celeron, 128mb ram, inteli emme, 18gb hdd. Kuigi masina konf vaevalt eriti siin rolli mängib. Hiiri proovisin nii USB, PS2 kui COM omasi... ükski ei funkand

Mis ma tegin:
Katsetasin ühte celeroni prose
2. katsetasin ramme

Asjad töötasid ilusti ja panin oma masinasse omad jupid tagasi. Ja peale seda hiirt ei ole..
tagasi üles
Hallvatt
Kreisi kasutaja

sõnum 25.05.2006 22:02:34 vasta tsitaadiga

1) BIOSsi ei puutunud oma katsetuste käigus?
2) Mis windows sul on?
3) Mis tähendab "ükski ei funkand"? Ei tulnud pilti ette, et "installing new hardware"?
tagasi üles
JaanKo
HV vaatleja

sõnum 25.05.2006 22:26:45 vasta tsitaadiga

BIOSI ei puutunud. Proovisin muidu nii ka teha, et panin BIOSE`st peale seda kui rotidei töötanud "default BIOS settings" vms, aga see ei aidanud
Windows XP
Kui hiire ühendasin, ei tulnud mitte midagi ette.
tagasi üles
Ernits
HV veteran
Ernits

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 25.05.2006 22:29:58 vasta tsitaadiga

Kaldun arvama, et keegitarkpea suutis device managerist hiire kui mõttetuse ära disableda ja pärast enam üles seda ei leidnud.
Erinevaid hiiri oli küll proovitud, kuid kui tegu suvaliste 60-eeguste hiirtega, siis win peaks kasutama sama draiverit(mingi standard mouse vms.) kõikide jaoks, mis on aga disabletud.
Kui see nii ei ole, oleks väga huvitatud, milles jama siis on
Saaksin ka äkki targemaks icon_razz.gif
Kommentaarid: 99 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 2 :: 86
tagasi üles
JaanKo
HV vaatleja

sõnum 25.05.2006 23:08:10 vasta tsitaadiga

Oskab keegi midagi veel soovitada, mida kontrollida vms ?
tagasi üles
Hallvatt
Kreisi kasutaja

sõnum 25.05.2006 23:08:18 vasta tsitaadiga

Frankie666 kirjutas:
Kaldun arvama, et keegitarkpea suutis device managerist hiire kui mõttetuse ära disableda ja pärast enam üles seda ei leidnud.
Erinevaid hiiri oli küll proovitud, kuid kui tegu suvaliste 60-eeguste hiirtega, siis win peaks kasutama sama draiverit(mingi standard mouse vms.) kõikide jaoks, mis on aga disabletud.

See on jah üks variant. Võid proovida rünnata seda arvutit mõne hiirega kaasa tulnud draiveriplaadiga, proovida sealt vägisi talle draiverit peale pressida.

Teine variant on, et Windows võtab interuptid jms sättungid BIOSist. Tavaliselt (vaikimisi) ta seda ei tee, leiab ACPI abil ise, aga see võib kogemata kinni keeratud olla. Ja kui nüüd ps/2 port istub sama interrupti otsas nt heli- või videokaardiga... Vaata Device Manageris, mis su masina automaatne sättung on.

Kolmas variant on, et sul on juba winni interruptid sassis. St mingi seade, millel draivereid pole, istub hiire katkestuse v aadressi otsas. Mitu küsimärki sul Device manageris on? Kui mõni on, tee neile kõigile uninstall.

Neljas on see, et BIOSis on lihtsalt pordid disable'tud. Või on BIOSile öeldud, et tegu on OSiga, mis ise interrupte paneb. Siinkohal aidata ei saa, ei tea, mis alajaotused selle BIOSi menüüski on. Vaja oleks mamma manuaali näha. Aga mamma marki pole meile veel öeldud.

Ise pean kõige tõenäosemaks variandiks ausalt öelda seda viimast.
tagasi üles
JaanKo
HV vaatleja

sõnum 25.05.2006 23:28:05 vasta tsitaadiga

Sain korda! Kahjuks ei oskagi täpselt öelda mis viga oli... näppisin biosest erinevaid setinguid ja kui lülitasin arvuti sisse hakkasin klaveratuuri abil HV-sse minema ning kui olin jõudnud HV avalehele leidis masin üles asja nagu "mouse" icon_smile.gif

Tänud abi eest beer_yum.gif
tagasi üles
londiste
HV Guru
londiste

sõnum 27.05.2006 19:13:50 vasta tsitaadiga

lõpuks tegid restardi korralikult nii et hiir taga oli? hotswappi ps2 teatavasti toetama ei kipu.
lisaks huvitab mind, misasi din hiir on?

tagasi üles
jonx
HV kasutaja

sõnum 20.05.2008 17:15:34 vasta tsitaadiga

sama probleem hiirega, veidi uuem masin MSI 848P Neo-V platega, ei tunne hiirt ära ei USB pesas ega PS2 pesas, hiir testitud, BIOSIS kasutatud erinevaid variante. USB'l muud seadmed tunneb ära aga mida ei tunne on hiir. Probleem esineb ka erinevatel OP'del. Ehk 2x XP SP2'l ja Ubuntul. Keegi oskaks oskaks nõu anda.
Kommentaarid: 8 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 8
tagasi üles
Sults
HV veteran

sõnum 22.05.2008 01:18:29 vasta tsitaadiga

Selle emaplaadi biosis on vist ainult üks seade, USB Device Legacy Support, mis võib hiire toimimist otsesemalt mõjutada. Ekstreemne overclock võib loomulikult ka mõjutada.

Kas Device manager hiirt näitab? Või mingeid konflikte?

Minul on kunagi ühel arvutil äike kahjustanud portidega tegelevat kontrollerit, nii, et hiir enam ei toiminud. Vahepeal olid äikeselised ilmad, võimalik, et tegid arvutile liiga. Mina lahendasin selle probleemi lisaportidega laienduskaardi ostmisega.
Kommentaarid: 38 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 35
tagasi üles
jonx
HV kasutaja

sõnum 22.05.2008 11:38:32 vasta tsitaadiga

Sults kirjutas:
Selle emaplaadi biosis on vist ainult üks seade, USB Device Legacy Support, mis võib hiire toimimist otsesemalt mõjutada. Ekstreemne overclock võib loomulikult ka mõjutada.

Kas Device manager hiirt näitab? Või mingeid konflikte?

Minul on kunagi ühel arvutil äike kahjustanud portidega tegelevat kontrollerit, nii, et hiir enam ei toiminud. Vahepeal olid äikeselised ilmad, võimalik, et tegid arvutile liiga. Mina lahendasin selle probleemi lisaportidega laienduskaardi ostmisega.

jah USB Device Legacy Supporti olen kasutanud üht ja teistpidi, ei mõju. Samuti on tehtud BIOS'le CMOS, seega eeldan, et overclockitud pole. Device manageris hiirt ei näita, samuti ei näita konflikte. USB iseenesest töötab kui mõtled USB laienduskaarti uut?! icon_rolleyes.gif

Saaga jätkub:
Kuna jäi sisse närima kahtlus, et tegemist ei ole mingi utoopilise asjaga siis sai toodud koju lisaks enda omale, teine sõber hiir. Ja voila! Töötab...kuid miks siiski ei tööta minu juhtmevaba Logitech USB's? Minu hiire viga ei ole, hiir igal pool mujal töötab ideaalselt.

EDIT: Infot lisatud peatüki "saaga jätkub" alla...
Kommentaarid: 8 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 8
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Raud »  Rauafoorum »  Arvuti ei tunne hiirt ära
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.