Avaleht
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Andmeside ja kõnelevi »  Telia TV märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 21, 22, 23 ... 2332, 2333, 2334  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing

Kas kavatsed peale järelvaatamise lõppemist tellida salvestusteenust 5€ kuus?
Jah
9%
 9%  [ 51 ]
Ei
42%
 42%  [ 222 ]
Mul juba olemas
38%
 38%  [ 200 ]
Kolin mujale
9%
 9%  [ 48 ]
hääli kokku : 521

autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
marttisiitsman
Kreisi kasutaja
marttisiitsman

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 28.04.2006 07:26:27 vasta tsitaadiga

Väike küsimus.
Ei tea sellest Wifist palju, seega küsiks, et kui ma selle wifi ruuteri ära ühendan, et ega mu naabrimees sülearvutiga neti ei pääse. icon_rolleyes.gif
Kui ma õigesti aru sain, siis saab wifi võrku sisse ainult selle ruuteri põhjal oleva kasutajanime ja parooliga?
Kommentaarid: 52 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 48
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Westswamp
HV Guru
Westswamp

sõnum 28.04.2006 08:31:20 vasta tsitaadiga

teoreetiliselt ei pääse, aga kui ta väga tahab, siis saab, oleneb tema teadmistest selles vallas icon_wink.gif
Loe WEP (mis on Elioni poolt peale pandud) turvalisusest: http://www.isaac.cs.berkeley.edu/isaac/wep-faq.html
Seega soovitaks WiFi settingutes peale panna MAC filtri ja WPA.
Kommentaarid: 67 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 65
tagasi üles
a1
Kreisi kasutaja
a1

sõnum 28.04.2006 09:27:38 vasta tsitaadiga

comcute kirjutas:
huvitav on see, et osade kanalite videovoo p2ises olev bitinivoo ei vasta tegelikkusele
n2iteks tv 1000 15Mbit on tegelikult 4.6Mbit
justkui see vastaks algsele allikale ja vahepeal on video kuskilt kodeerijast l2bi veel k2inud, et mahuks adsl torusse 2ra

15M tundub utoopia, aga .... äkki on tegemist muutuva bitinivooga? kui mõõtmist erinevatel ajahetkedel korrata, mis siis näitab?

teine asi, millest ma hästi aru ei saa - amino väidab oma väljundi olevat 640x512 ?
Kommentaarid: 39 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 38
tagasi üles
jossi 1
Kreisi kasutaja

sõnum 28.04.2006 10:46:54 vasta tsitaadiga

Mind huvitab millega comcute videovoo päisest andmed võttis.

MPEG2 ongi muutuv bitrate oma loomuselt, kuid siiski räägitakse antud pildi korral mingist kindlast bitrate-st millega kodeeritud on. Pakun, et ükski kanal pole üle 6mbit/s videoga.

Amino 640x512 (640/512=1,25 aspect ratio) on väga imelik reso, s.t kehvem kui normaalne PAL reso 768x576. Kui 640x512 üksüheselt telekasse lasta peaks pilti mustad raamid ümbritsema. Kuna raami pole on see väljavenitatud ehk overscan tehtud. Üldiselt on reso teema üsna keerukas. Lihtsustatult kehtib reegel, et telekas näitab standardi järgi 768*576 (4:3=1,33 suhe), arvutist tulev reso võib sul ju ka 1024*768 olla aga videokaardi tvout ikka 768x576. Veel segasemaks läheb kui arvutada, et laialt levinud DV (DVD) video reso 720*576 on suhtega 1,25 telekas aga pilt ikka 1,33 suhtega. Olen nii aru saanud, et mpeg videol on suhte info päisesse? sisse pakitud ja reso suhe ise siin rolli ei mängi.
Kommentaarid: 15 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 15
tagasi üles
dwight
HV vaatleja
dwight

sõnum 28.04.2006 11:32:01 vasta tsitaadiga

jossi 1 kirjutas:
Lisaks veel, et VLC abil on võimalik mpeg2 striimi arvutis asuvatest failidest saata Amineti kaudu telekasse, ehk kasutada Amineti karpi tv-out seadmena. VideoLAN Forums aastast 2003 icon_smile.gif
http://forum.videolan.org/viewtopic.php?t=18&highlight=stb

On keegi seda proovinud ja tööle saanud? Ise mõnda aega pusinud ja pole õnnestunud. Panin striimi aadressiks mingi vene kanali aadressi ja tulemuseks sellel kanalil on must pilt. Ehk siis midagi nagu mõjuks aga pilti pole veel kätte saanud. Kui kellelgi on õnnestunud sinna digiboksi enda striimi saata, siis äkki seletaks veidi.

jossi 1
Kreisi kasutaja

sõnum 28.04.2006 11:56:44 vasta tsitaadiga

Lugesid ikka linki?
Use VLC to stream an MPEG-1 or MPEG-2 stream on a multicast address (for example 239.255.12.42) and type in the URL field of the Amino STB igmp://239.255.12.42:1234

ehk paned VLC striimima mingit MPEG2 faili iseleitutatud multicasti aadressi peal ja seejärel tipid amino kastis url reale igmp://aadress:port , iseasi kuskohapeal seal aminos url rida on ja kuidas sinna puldiga kirjutada, IR-klaveriga saab kindlasti.
tagasi üles
dwight
HV vaatleja
dwight

sõnum 28.04.2006 12:11:28 vasta tsitaadiga

Huvitav kuidas ma seda asja järgi oleks saanud proovida kui ma linki poleks lugenud? Lugesin, proovisin ainult et ei töötanud. Sinu vastusest jäin ma nüüd küll sama targaks kui enne. Minu probleem ei olnud selles, et ma inglise keelest aru ei saanud ja et nüüd mulle seda teksti sealt tõlkima peaks, vaid see, et kirjas olnud asi antud juhul ei toimi. Kus seal digiboxis see url rida peaks asetsema? Menüüs on interneti valik küll, aga seal on ainult mõned lehed kirjas ja need ka ei tööta.

Kuna siin teemas on korraks läbi käinud kõikide kanalite aadressid, siis äkki saaks mõne kanali asemel enda striimi sinna karpi saata. Selle kohta küsimus käiski - on keegi saanud arvutist digiboksi striimi käima. Endal arvuti ja telekas eri tubades, päris hea oleks kui saaks läbi ruuteri pilti saata. Aga kui ei saa, pole ka hullu.

Elof
HV Guru
Elof

sõnum 28.04.2006 12:25:34 vasta tsitaadiga

taavi kirjutas:
TanElofJ kirjutas:
erinevaid kanaleid saab näha.

mul on probleemid. kanal2 ja tv3 korraga ei tööta, digiboxis kadus pilt ära. pilt olla seisma jäänud.

Testisin isegi. Paistab et kui bandwidth jääb kitsaks mõlema kanali jaoks siis annab digiboks alguses alla tõesti. Samas aga kui telekasse uuesti kanalit nõuda pärast musta pilti siis hakkab näitama küll icon_rolleyes.gif
Võibolla port3>port4 'õigustega'.
Kommentaarid: 212 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 0 :: 175
tagasi üles
jossi 1
Kreisi kasutaja

sõnum 28.04.2006 12:45:28 vasta tsitaadiga

dwight kirjutas:
Huvitav kuidas ma seda asja järgi oleks saanud proovida kui ma linki poleks lugenud? Lugesin, proovisin ainult et ei töötanud. Sinu vastusest jäin ma nüüd küll sama targaks kui enne. Minu probleem ei olnud selles, et ma inglise keelest aru ei saanud ja et nüüd mulle seda teksti sealt tõlkima peaks, vaid see, et kirjas olnud asi antud juhul ei toimi. Kus seal digiboxis see url rida peaks asetsema? Menüüs on interneti valik küll, aga seal on ainult mõned lehed kirjas ja need ka ei tööta.

Järelikult ei lugenud korralikult. Lahendus peitubki aminos url rea peale kirjutamises. Endal pole aminot - ei saa puust ja punaseks tasemel ette öelda.
tagasi üles
dwight
HV vaatleja
dwight

sõnum 28.04.2006 13:08:20 vasta tsitaadiga

jossi 1 kirjutas:

Järelikult ei lugenud korralikult. Lahendus peitubki aminos url rea peale kirjutamises. Endal pole aminot - ei saa puust ja punaseks tasemel ette öelda.

Sa võiksid oma künka otsast alla ronida ja püüda aru saada mis probleem tegelikult on. Sellel elioni poolt antud karbil ei ole hetkel võimalik kuhugi mingit url'i kirjutada. Küsimus on selles, kas saab kuidagi muud moodi äkki vlc striimile ligi. Äkki keegi, kellel on tehnilised võimalused olemas, tunneb ka huvi selle vastu kuidas arvutist pilti välja saata. No ja kui õnnestub siis oleks tore kui teada annaks.

comcute
HV kasutaja
Keelatud avatar

sõnum 28.04.2006 13:19:57 vasta tsitaadiga

jossi 1 kirjutas:
Mind huvitab millega comcute videovoo päisest andmed võttis.

MPEG2 ongi muutuv bitrate oma loomuselt, kuid siiski räägitakse antud pildi korral mingist kindlast bitrate-st millega kodeeritud on. Pakun, et ükski kanal pole üle 6mbit/s videoga.

Võib olla nii ja naa. MPEG-2 kaadrite päises on see info kirjas. Kui need kõik kokku lugeda ja siis ajaliselt video pikkusega jagada, saab tegeliku bitikiiruse. Minu mõõdetud suurused olid valed, sest kõik programmid arvasid millegipärast aja vähem olevat ja sellest see suurem bitikiirus tuligi.

dwight kirjutas:
jossi 1 kirjutas:

Sa võiksid oma künka otsast alla ronida ja püüda aru saada mis probleem tegelikult on. Sellel elioni poolt antud karbil ei ole hetkel võimalik kuhugi mingit url'i kirjutada. Küsimus on selles, kas saab kuidagi muud moodi äkki vlc striimile ligi. Äkki keegi, kellel on tehnilised võimalused olemas, tunneb ka huvi selle vastu kuidas arvutist pilti välja saata. No ja kui õnnestub siis oleks tore kui teada annaks.

Võid ehitada mingisuguse marsruuteri või silla vahele, mis sinu poolt määratud kanali IP suunab vlc striimi peale.

marttisiitsman
Kreisi kasutaja
marttisiitsman

sõnum 28.04.2006 13:58:17 vasta tsitaadiga

Ühendasin just selle ruuteri külge ja ennnäe, enam ei ole vajagi konnektida. Kas see on õige? Kas wifi saab ka välja lülitada kusagilt?
Ning kuidas ma selle WPA saaks peale panna? Kas "Wireless Network Setup Wizardist"? Nägin seal sellist linnukest, et force WPA instead WEP.
tagasi üles
comcute
HV kasutaja
Keelatud avatar

sõnum 28.04.2006 15:10:12 vasta tsitaadiga

marttisiitsman kirjutas:
Ühendasin just selle ruuteri külge ja ennnäe, enam ei ole vajagi konnektida. Kas see on õige? Kas wifi saab ka välja lülitada kusagilt?

wireless ifconfig state=disabled

tsitaat:
Ning kuidas ma selle WPA saaks peale panna? Kas "Wireless Network Setup Wizardist"? Nägin seal sellist linnukest, et force WPA instead WEP.

wireless secmode config mode=wpa-psk

Antud käsud on mõelded CLI jaoks. Kui taha üle veebi, siis head surfamist.

DigeBeni
HV Guru
DigeBeni

sõnum 28.04.2006 15:16:44 vasta tsitaadiga

... erm, ma pakun, et algaja jaoks pole mõtet CLI käske tutvustada, pigem surfaku weebiliidesega, see peaks nimet' ruuteril ikka hirmus lihtne olema, lausa pildid juures ja puha icon_rolleyes.gif
marttisiitsman
Kreisi kasutaja
marttisiitsman

sõnum 28.04.2006 15:41:04 vasta tsitaadiga

Ok, ma ei saanud küll midagi aru. icon_rolleyes.gif Aga ju ei juhtu midagi...
tagasi üles
taifunk
HV Guru
taifunk

sõnum 28.04.2006 15:41:53 vasta tsitaadiga

marttisiitsman, http://tv.elion.ee/foorum/viewtopic.php?t=13
oliver.
HV Guru

sõnum 28.04.2006 17:30:21 vasta tsitaadiga

resolutsiooni kohta on pisut arvamusi siin:
http://live.hot.ee/forum/18208/50313 (2 viimast postitust)
Kommentaarid: 280 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 239
tagasi üles
marttisiitsman
Kreisi kasutaja
marttisiitsman

sõnum 28.04.2006 17:52:22 vasta tsitaadiga

taifunk, suured tänud.
tagasi üles
taavi
HV veteran

sõnum 28.04.2006 19:38:31 vasta tsitaadiga

TanElofJ kirjutas:
Samas aga kui telekasse uuesti kanalit nõuda pärast musta pilti siis hakkab näitama küll

ega ma väga põhjalikult ei uurinud. korra proovisin ainult. tuleb lähemalt vaadata.

jossi 1 kirjutas:
Pakun, et ükski kanal pole üle 6mbit/s videoga

dumeter arvas eile õhtul, et etv on 843 kilobaiti/s. ja see number umbes 15min jooksul ei muutunud.

reso kohta:

minu 15 aastat vanas telekas näeb pilt igatahes parem välja kui kolm kodumaist kanalit toaantenniga (vahepeal peeretab kuubikuid, aga ikkagi parem). nüüd tuleb ainult võrgukaabel seina äärde vedada.

arvutist vaadates on elioni dtv ikka paras jura. reso ja bitrate on liiga väike. a see on minu arvamus ja see ei tähenda, et ma ei kasuta võimalust arvutist telekat vaadata.
Kommentaarid: 62 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 57
tagasi üles
skulmars
HV Guru

sõnum 29.04.2006 10:28:54 vasta tsitaadiga

kuidas selle speedtouch-i ruuteriga rahul ollakse? Ise kopisin kahte 700mb faili korraga üle skaibi ühest raalist teise ja ruuter droppis connectioni ära. P2P jms kannatab ikka korralikult?
Kommentaarid: 213 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 3 :: 1 :: 177
tagasi üles
Zonerman
HV veteran
Zonerman

sõnum 29.04.2006 11:01:22 vasta tsitaadiga

skulmars kirjutas:
kuidas selle speedtouch-i ruuteriga rahul ollakse? Ise kopisin kahte 700mb faili korraga üle skaibi ühest raalist teise ja ruuter droppis connectioni ära. P2P jms kannatab ikka korralikult?

Siiani küll ja miks ta ei peakski. Ega ta mingi sagem seebikarp ei ole icon_smile.gif

Rutz
HV Guru

sõnum 29.04.2006 11:11:15 vasta tsitaadiga

skulmars kirjutas:

Endalgi juba ruuteril uptime 37 päeva ja selle aja jooksul pole märkimisväärseid probleeme olnud kui välja arvata see, et kõik neti lehed ei suvatse esimese korraga avada. Kuid see juba levinud Elioni enda kala.

ruutu
HV vaatleja
ruutu

sõnum 29.04.2006 13:35:15 vasta tsitaadiga

Rutz kirjutas:
Endalgi juba ruuteril uptime 37 päeva ja selle aja jooksul pole märkimisväärseid probleeme olnud kui välja arvata see, et kõik neti lehed ei suvatse esimese korraga avada. Kuid see juba levinud Elioni enda kala.

ma küll ei tea, et sellist kala niisama võiks olla (võibolla kui EC maha võetud), kas ilma ruuterita ka sama asja esinenud?
http://tv.elion.ee/foorum/viewtopic.php?t=43 võib ka abiks olla.
Kommentaarid: 2 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 2
tagasi üles
kk
HV veteran
kk

sõnum 29.04.2006 13:59:22 vasta tsitaadiga

Mul on selline jama tekkinud, et mingi 1/4 kanalitest on näha ja ülejäänud pilt must. Tehniliselt peaks minul olema ju kõik OK, sest kui oleks siin jama siis ei töötaks ju ükski kanal. Digiboks sai seinast ka välja võetud, uuesti vool taha ja sama jama edasi. On kellelgi veel seda jama?
Kommentaarid: 120 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 7 :: 3 :: 94
tagasi üles
Aizar
HV vaatleja

sõnum 29.04.2006 17:31:15 vasta tsitaadiga

Härrased, kas kellelgi on õnnestunud digiTV tööle saada ka mõne teise ruuteriga peale elioni jagatava?

ADSL2+/mitme pvc võimalus muidugi nõutav.. Või oskab keegi tuua parema nimekirja nõutud featuuridest?

Eriti huvitaks, kui kellelgi on õnnestunud kasutada seda: SMC7904WBRA mudelit.
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Andmeside ja kõnelevi »  Telia TV mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 21, 22, 23 ... 2332, 2333, 2334  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.