Avaleht
uus teema   vasta Raud »  Protsessorid »  Clear Cmos mu emmele märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
JediMihkel
HV veteran
JediMihkel

sõnum 22.04.2006 22:04:16 Clear Cmos mu emmele vasta tsitaadiga

Et siis mõtlesin kah sinna clokkimise maailma siseneda. aga ennem tahaks teada et kust ma enda emmel selle clear cmosi teada saan et kust käib, mul nagu emme manuuaal on kadunud(ilmselt isa lasi rotti), et siis kust saada teada kuidas see käib ?
kas netis on mingi manuuaal olemas ? olen otsind kaua aga leidnud pole. et saab keegi aidata.
Emaplaadi mark on muidu Matsonic MS9127C
PS! ma ei oota mingeid tarke kommentaare et pole mõtet kellata sellise arvutiga jne jne, ma tahan õppida kellama ja arvutit tundma õppida tehniliselt poolelt.
Tänan !
Kommentaarid: 42 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 38
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
ranel
HV Guru

sõnum 22.04.2006 22:17:19 vasta tsitaadiga

emplaadi pealt peaks ju ise kusagilt üles leidma vajalikud kirjad, lihtsalt peab jumperi teise asendisse tõstma, et teeks selle clear cmosi ära. Kui tõesti seda jumperit ei leia, siis võid ju ka patarei ka välja võtta, efekt on sama.
JediMihkel
HV veteran
JediMihkel

sõnum 22.04.2006 22:18:43 vasta tsitaadiga

ma nagu umbes tean milline jumper on aga ma päris kindel ei ole et kas saaksid defineerida sõna jumper ?
ja seda saab ju ilma arvutit laiali lammutamata ka teha ju
tagasi üles
Krizto
Kreisi kasutaja
Krizto

sõnum 22.04.2006 22:20:23 vasta tsitaadiga

laiali lammutama ei pea, see jumper on emaplaadil. aga ma ei leia, et oleks mõtet klokkida, kui arvutist ise eriti midagi ei jaga. ei kaota sa sellega midagi, kui seekord klokkimata jätad
Kommentaarid: 58 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 54
tagasi üles
-vodafone-
HV Guru
-vodafone-

Autoriseeritud ID-kaardiga Online

sõnum 22.04.2006 22:21:56 vasta tsitaadiga

jumper on selline plastmassist väike klamber, kus sees on metall ja mis yhendab need klemmid emaplaadi peal kokku.
Emaplaadil on vastav kiri juures või siis viidatud kuidagi noolega, et too jumper asendis 1-2 on normaal olekus ja 2-3 on cleear CMOS olekus.
Teine võimalus on emaplaadil olev patarei välja võtta ~20sec
Kommentaarid: 244 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 3 :: 216
tagasi üles
ranel
HV Guru

sõnum 22.04.2006 22:24:19 vasta tsitaadiga

jumper on selline plastikust jublakas emaplaadi klemmide küljes. Arvuti kaane peab ikka lahti võtma selle protseduuri jaoks.

edit:-vodafone-, jõudis ette

-vodafone-
HV Guru
-vodafone-

Autoriseeritud ID-kaardiga Online

sõnum 22.04.2006 22:27:09 vasta tsitaadiga

Krizto kirjutas:
laiali lammutama ei pea, see jumper on emaplaadil. aga ma ei leia, et oleks mõtet klokkida, kui arvutist ise eriti midagi ei jaga. ei kaota sa sellega midagi, kui seekord klokkimata jätad

Minuarust on alati mõtet klokkida aga siis jah oma enda vastutusel, ning samas ma ei näes seal katsetamisel midagi ohtlikku kui volti tõstma ei hakka räigelt, niisama mälu siini tõstes on ju suht ohutu mässata.
Sinu teooria järgi miks me kooli läksime? Nagunii midagi ei oskand ju.
Las klokib ja pusib ning saab ka targemaks, edasi juba voldid ja parem jahutus ning kes teab mis veel.
Jõudu minupoolt igastahes. thumbs_up.gif
Kommentaarid: 244 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 3 :: 216
tagasi üles
Krizto
Kreisi kasutaja
Krizto

sõnum 22.04.2006 22:36:21 vasta tsitaadiga

las õpib enne selgeks, mis asi on mis, seda siis raua poole pealt. sest kui pärast mingi jama lahti on, ei jaga ta mõhkugi, mis juhtus
Kommentaarid: 58 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 54
tagasi üles
JediMihkel
HV veteran
JediMihkel

sõnum 22.04.2006 23:26:44 vasta tsitaadiga

Krizto kirjutas:
las õpib enne selgeks, mis asi on mis, seda siis raua poole pealt. sest kui pärast mingi jama lahti on, ei jaga ta mõhkugi, mis juhtus

kle kas ma ei maininud oma esimeses postis et võite oma tarkused endale jätta, ma ei vaja seda teavet kas on mõtet ja kas ei ole.
mul arvuti ikka väga kaua juba olnud ja ma nii loll ka ei ole selle alalt kui sa arvad, ma tean sest klokkimisest väga palju aga ennem ei hakanud jamama/riskima kui mul clear cmosi kohta inf olemas.

küsimus ?
kas see mõjutab kui kaua ma hoian seda jumperit vleaar cmosil ? et mingi teatud arv sekke umbes et kui jätan ta 1 h sinna siis kärsab läbi või juhtub midagi halba ve ? Ja see patarei, on keegi proovinud tuleb see kergelt välja või tuleb kangutada millegagi ?

Ja loogish ju et arvuti kaane peab lahti võtma ju, nagu mainisin ma ei ole nii loll ka et ei tea midagi arvutist, isegi toidet vahetasin edukalt jumala üksi ilma mingisuguste õpetusõnadetta icon_biggrin.gif

ja ma parema meelega klokkin oma käsna cellut ja muud jura kui, et saan uue arvuti kasti kätte 10 k eest ja keeran selle kohe perse kuna mitte sittagi ei tea sellest.
tagasi üles
Creat_1
HV veteran
Creat_1

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 23.04.2006 00:48:30 vasta tsitaadiga

kui ikka veel pole seda jumperit yles leidnud sis see asub seal emaplaadi all, kuskil seal patarei ligidal. icon_wink.gif
Kommentaarid: 103 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 94
tagasi üles
LJ
Kreisi kasutaja
LJ

sõnum 23.04.2006 00:51:48 vasta tsitaadiga

et clear cmos teha, võta arvutil toite juhe seina kontaktist välja ja siis tõsta see jumper 1-2 asendist 2-3 ehk ccmos asendisse ja hoia seda nii umbes 20 sekki ja siis tagasi asendisse 1-2. siis uuesti toite juhe seina ja arvuti tööle.
Kommentaarid: 154 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 133
tagasi üles
Mihkel.
HV Guru
Mihkel.

sõnum 23.04.2006 00:57:09 vasta tsitaadiga

Toite vahetamine on jube raske asi ka ju.
Imo ikkagi tunne arvutit ka raua poole pealt ja siis alles hakka klokkima ja huijokkima. Kui ei tea täpselt missugune see jumpergi välja näeb, ega siis need teadmised ikka väga suured olla ei saa. icon_rolleyes.gif
Kommentaarid: 91 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 81
tagasi üles
Creat_1
HV veteran
Creat_1

sõnum 23.04.2006 01:07:03 vasta tsitaadiga

see jumper on selline nägu nendel 2 järgneval pildil
http://www.dansdata.com/images/133aboards/cmos180.jpg
http://www.baboo.com.br/absolutenm/articlefiles/6560-jumper.jpg

Siin yks joonis ka -> http://www.sun.com/products-n-solutions/hardware/docs/html/817-5248-18/figures/chapter4-97.gif
Kommentaarid: 103 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 94
tagasi üles
JediMihkel
HV veteran
JediMihkel

sõnum 23.04.2006 13:41:44 vasta tsitaadiga

MiXeR kirjutas:
Toite vahetamine on jube raske asi ka ju.
Imo ikkagi tunne arvutit ka raua poole pealt ja siis alles hakka klokkima ja huijokkima. Kui ei tea täpselt missugune see jumpergi välja näeb, ega siis need teadmised ikka väga suured olla ei saa. icon_rolleyes.gif

KAS SA ikka aru ei saa ve ??
Ma ei oota mingeid tarke kommentaare vaid ma ootasin jah mõnda pilti ja natuke abi !

Muide tänan Creat_1
ot see asub emaplaadi all või samalpoolel kus on videod ja prosed jne.
muide ma ei ole seda veel otsima hakanud ma lihtsalt teen eeltööd selle jaoks.

EDIT1: leidsin üles selle jumperi, see on kohe nähe kui teed kaane lahti on see all nurgas patareist 1cm kaugusel, selline punane värk kus on 3 väikest traati püsti ja 2 traadi küljes on neid kokku ühendav jumper.
Pintsettidega saab selle ilust i kätte sealt.

Ok siis jätkame tsisel teemal, kas arvutil saab kõike klokkida ? Nagu RAM, Video , CPU ?
ja kis nuppu tuleb najutada Most wantedis et tuleks ette sinan nurka see FPS andmed ?
tagasi üles
riaak
HV Guru
riaak

sõnum 23.04.2006 15:03:29 vasta tsitaadiga

fps nägemiseks kasuta sellist proget nagu FRAPS icon_wink.gif
Cooler(-10)
Kreisi kasutaja

sõnum 24.04.2006 14:30:10 vasta tsitaadiga

Klokitavad asjad on ram, cpu, n/b (vist), video mälu ja tuum ja siis veel pci/agp siinid. Video klokkimiseks on vaja mingit video klokkimise proge, aga muud asjad käivad FSB ja erinevate deviderite kaudu. Näiteks et aint cpu klokkida, on vaja tõsta FSBd, siini takt lukustada 33/66 (vastavalt pci/agp) ja ram devider 250FSB puhul 5/4 peale panna (vastavalt siis fsb/ram).
Kommentaarid: 15 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 5 :: 5
tagasi üles
gardy
HV kasutaja
gardy

sõnum 25.04.2006 01:59:56 vasta tsitaadiga

lugesin teemaarendust.....tundus et okei....mis ikka mölisetakse....las kellab....lugesin edasi....hakkas ikka jube.... icon_neutral.gif
tundub et tume maa kellaja enda jaox....loe igax juhux www.ocinside.de....nagu et midagi percce ei lähex icon_wink.gif
aga jah....toiteka vahetamine küll mingit tarkust ei näita....ja arvuti omamise aeg samuti mitte....
teisest küljest....vääna fsp ja multiplier vähehaaval kõrgemale.....teatud piiridel (intel/amd erinevad) proovi arvutit bootida.....kui hakkama enam ei saa või pikemal koormusega tööl esinevad häired, siis võta kell madalamaks.....soovitatav et OS cpu ära tunnex....mitte ei jää "undefined".....nagu keera taktsagedus ja kordaja nii paika, et ta lihtsalt tunnistab seda kui veidike paremat CPUd.....edu igatahes icon_biggrin.gif

JediMihkel
HV veteran
JediMihkel

sõnum 25.04.2006 15:50:31 vasta tsitaadiga

et jah.
def kell on 100 mhz kui tõstsin 110 peale et siis 2.4 @ 2.6 siis üks väga väike kuid hea mäng, selline puldilennuki simulator, selle FPS oli ennem kellamist 60 püsivalt koguaeg, kuid pärast 110 peale tõstmist töötas mingi 60 peal ja vahepeal viskas 22 peale ja hakkas kakkuma isegi, siis WMM töötas ka imelikult vahepeal hüppasid videod ringi. Ja ühesõnaga lasin 100 peale tagasi, ja kordajat ka ma muuta ei saa, vähemalt ei leidnud kogu biosest mingit 24x või CPU multiplayer vms.
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Raud »  Protsessorid »  Clear Cmos mu emmele
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.