Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
Supiplex
HV veteran

|
19.04.2006 13:39:24
|
|
|
bmwgangste kirjutas: |
Kuidas siis alustada, millal partitionid teha, kas praegu winis või hiljem kuskil linuxis, millal format teha jne, ühesõnaga järjekord, endal pole aega midagi valesti teha ja siis uesti katsetama hakata. . |
- Tee endale Windowsi jaoks vajalik C: partitsioon - nii kuidas soovid ja nii suur kui soovid, formati NTFS-iks, paigalda windows, tee kõik mida windowsil vaja.
- Lisa veel üks partitsioon (D: nähtavasti), suurus näiteks 2-3 GB ja failisüsteemiks FAT32. Seda läheb tarvis siis, kui on tarvis Linuxi alt Windowsile andmeid kopeerida. Windows ei tea Linuxi failisüsteemidest mitte midagi ja sealtkaudu Linuxile ligi ei saa. Linux aga oskab kirjutada FAT32 partitsioonile ja selleks ongi sellist pisikest puhvrit vaja.
- Jäta kettale vaba partitsioneerimata ruumi niipalju, kui Ubuntu jaoks vaja läheb. Süsteemi jaoks näiteks kulub 4-8 GB, pluss enda dokumentide jaoks nii palju kui vaja (kui muusikat ja filme tahad hoida, siis ikka paarkümmend giga).
Ubuntu paigaldamise käigus loo 1 väike partitsioon swapi jaoks (näiteks 512 MB) ja 1 suur partitsioon süsteemi jaoks. Failisüsteemiks on swapi puhul "swap" ja süsteemi puhul "reiserfs" või "ext3" (reiserfs on kiirem).
_________________ The young lady had an unusual list,
Linked in part to a structural weakness.
She set no preconditions. |
|
Kommentaarid: 38 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
1 :: |
34 |
|
tagasi üles |
|
 |
bmwgangste
HV kasutaja
|
19.04.2006 14:05:57
|
|
|
RPG16 kirjutas: |
Kui valik tuleb vajutad enter (kui just servu installi ei taha)
Ubuntu installimisel teeb ta formati ja partitsioonid ise ära pead aint ütlema kas tahad/ei taha vinti tühjaks teha ja partitsioonide tegemisel olid ka mingid valikud, asi on lihtne kui vähegi inglise keelt oskad
Hehe, ette jõuti täpselt  |
Ok tänud kõigile aga tekkis küsimus tsitaadis olevaga.
Kirjas on, et ubuntu install teeb ise kõik formati ja partitsioonid aga:
Paar päeva tagasi kui tõmbasin Ubuntu, bootisin tema pealt, mingit formatit ega partitsioone polnud tehtud, vajutasin Enter, et hakaks installima, arvasin ise ka, et ta teeb kõik vajaliku installi käigusära aga kinni see instal jäi. Mõtlesin sellepärast, et Formatit polnud tehtud aga nüüd näen, et ei peagi tegema. Milles siis asi, kinni jäi täitsa alguses, kui igasugused read hakkasid tulema, et harddisk Ok, file system Error jne, u sellised read tulid ja ühes kohas jäi kinni, kas asi ei võinud selles olla, et pidi lihtsalt rohkem ootama, ma ootasin 3 min, kuna aega polnud midagi katsetada.
|
|
Kommentaarid: 22 loe/lisa |
   |
20 |
|
tagasi üles |
|
 |
RPG16
HV Guru

|
19.04.2006 14:17:33
|
|
|
no mul andis ta valiku et mida teha, kas formattida hdd, jne.
et põhimõtteliselt PEAB formattima ainult et seda ei pea tegama eraldi vaid tuleb installi käigus
kui ta kinni jäi proovisid enterit nt. vajutada, mul ei seisnud niisama kusagil üle 1 minutigi
viimati muutis RPG16 19.04.2006 14:34:10, muudetud 1 kord |
|
Kommentaarid: 203 loe/lisa |
   |
2 :: |
3 :: |
166 |
|
tagasi üles |
|
 |
bmwgangste
HV kasutaja
|
19.04.2006 14:26:42
|
|
|
RPG16 kirjutas: |
no mul andis ta valiku et mida teha, kas formattida hdd, jne.
et põhimõtteliselt PEAB formattima ainult et seda ei pea tegama eraldi vaid tuleb installi käigus |
Ei no see on loogiline et peab
Aga miks instal kinni jääb, kui keegi ei tea, siis proovin õhtul kui aega on kauem oodata, äkki liigub edasi.
|
|
   |
20 |
|
tagasi üles |
|
 |
gandalf
HV kasutaja

|
19.04.2006 14:42:31
|
|
|
me ei näe siit sinu arvutit. proovi vähe täpsemalt kirjeldada, milles probleem on.
|
|
Kommentaarid: 1 loe/lisa |
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
bmwgangste
HV kasutaja
|
19.04.2006 14:47:23
|
|
|
Bootisin Ubuntu cd, tuli ette kiri "kui vajutan Enter hakkab install peale" ja Boot: , kuhu sai käske panna, nagu peabki. Vajutasin Enter, et install algaks, ekranil hakkasid jooksma igasugused kirjad, kuni ühe rea juures jäi kirjade liikumine alt ülesse seisma, ootasin ainult 3 min, et äkki läheb edasi aga ei läinud, midagi ei saanud teha ega kuskile vajutada.
|
|
   |
20 |
|
tagasi üles |
|
 |
Alari A.
HV Guru

|
|
Kommentaarid: 658 loe/lisa |
   |
540 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
19.04.2006 14:54:29
|
|
|
Mis räägid mis need viimased read olid mis viimasena ekraanile kirjutati?
Ehk kirjutaksid mõned read või teeksid sellest loetava pildi ning paneks netti.
[edit]
Mõte muutus poole lause pealt.
_________________ Teach a man to reason and he'll think for a lifetime
Common sense - so rare that it's a damn superpower
Vaadates paljude inimeste sõnavõtte siin ja mujal jääb üle ainult klassikuid tsiteerida - "I weep for humanity" |
|
Kommentaarid: 106 loe/lisa |
   |
86 |
|
tagasi üles |
|
 |
lotusman
HV vaatleja

|
19.04.2006 15:21:56
probleem |
|
|
ma proovisin ka ubuntut ja tekkis selline probleem. installis korralikult ära.siis kui hakkasin tööle panema ütles et starting x server failed ,ja siis mingi grafical interfaces . peale seda töötab nagu dos. äkki oskab keegi öelda mis viga.arvuti on:pentium 4 3GHz.graafika kaart ati radeon x550.
ise arvan et on mingi jama graafika kaardiga.
[/i]
|
|
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
bmwgangste
HV kasutaja
|
19.04.2006 15:32:19
|
|
|
Ho Ho kirjutas: |
Mis räägid mis need viimased read olid mis viimasena ekraanile kirjutati?
Ehk kirjutaksid mõned read või teeksid sellest loetava pildi ning paneks netti.
[edit]
Mõte muutus poole lause pealt. |
Just hakkasin ise ka mõtlema, et seal olid mingid error read ja sain ka cd romi nüüd kätte:
Sellised errorid olid kaks eelvimast rida EXT2 -fs error (device ram0): EXT2-check_page: bad entry in directory #209: (rec_len is smoller than minimal... siit läks edasi juba jama, ei kirjuta.
Googeldades leidsin mitu teemat, kus oli juttu sellest errorist aga mu pea ei võtnud nii keerulist teksti inglise keeles.
|
|
   |
20 |
|
tagasi üles |
|
 |
Death
HV Guru

|
19.04.2006 15:42:38
|
|
|
bmwgangste, viitab minu jaoks kangesti vigasele ramile.
_________________ "To be or not to be?" is a question of when, not if. |
|
Kommentaarid: 39 loe/lisa |
   |
36 |
|
tagasi üles |
|
 |
bmwgangste
HV kasutaja
|
19.04.2006 15:56:14
|
|
|
Death kirjutas: |
bmwgangste, viitab minu jaoks kangesti vigasele ramile. |
Ma ise arvan ka ja windowsis on ka vahest mingid errorid, et mälu pole loetav krt, aga see võib niisama ka olla, sest win töötab mul üldse vaevu, pooled programmid ei lähe käima ja niisama, sellepärast mõtlesingi, et kui juba Formati teen lasen Linuxi ka peale aga nüüd mingi jama krt.
|
|
   |
20 |
|
tagasi üles |
|
 |
Death
HV Guru

|
19.04.2006 16:01:06
|
|
|
Memtest on sinu sõber ja kui win lonkab siis võib juba 99% tõenäosusega öelda et mäda rammis. Sellesama ubuntu plaadi peal võib ka memtest olemas olla. paljudel linuxi liveCDdel on.
_________________ "To be or not to be?" is a question of when, not if. |
|
Kommentaarid: 39 loe/lisa |
   |
36 |
|
tagasi üles |
|
 |
bmwgangste
HV kasutaja
|
19.04.2006 19:07:07
|
|
|
Death kirjutas: |
Memtest on sinu sõber ja kui win lonkab siis võib juba 99% tõenäosusega öelda et mäda rammis. Sellesama ubuntu plaadi peal võib ka memtest olemas olla. paljudel linuxi liveCDdel on. |
Ok proovin memtesti ära vaatan mis ütleb aga Win sellepärast ei lonka, sai viirustelt kahjustada, paljud failid kadusid aga mitte rami pärast, rami pärast (võiboll) tuleb ainult nädalas üks error, mis ei sega üldse.
Edit: Käisin Live cd ga aga memtesti koodi ei osanud panna, et see tööle hakkaks ja täna ei saagi Linuxit instalida, kõvaketa pärast aga see selleks. Kui keegi viitsiks aidata võiks selle errori esimese poole googlesse panna ja mõnes foorumis lugeda inglise keeles mis probleem on, ise leidsin mitu teemat aga ei oska nii hästi inglise keelt.
|
|
   |
20 |
|
tagasi üles |
|
 |
indrek
HV kasutaja

|
20.04.2006 04:44:17
|
|
|
bmwgangste, ma ei mäleta täpselt ja pole cd-d ka käepärast, aga vist on install-cdga nii, et mitte ei vajuta enter vaid kirjutad memtest või memtest86 ja siis enter. Seejärel lased tal vähemalt mõned tunnid kedrata (või kuni vigade väljatulemuseni, edasi pole enam mõtet - mälu kas on vigane või ei ole). Linux on huvitaval kombel mu kogemuse järgi igasugu mäluvigadele tundlikum kui Windows. Igal juhul tuleb vigane mälu välja vahetada, varem või hiljem keerab ta sul midagi olulist kõvakettal tuksi.
|
|
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
bmwgangste
HV kasutaja
|
20.04.2006 11:12:12
|
|
|
indrek kirjutas: |
bmwgangste, ma ei mäleta täpselt ja pole cd-d ka käepärast, aga vist on install-cdga nii, et mitte ei vajuta enter vaid kirjutad memtest või memtest86 ja siis enter. Seejärel lased tal vähemalt mõned tunnid kedrata (või kuni vigade väljatulemuseni, edasi pole enam mõtet - mälu kas on vigane või ei ole). Linux on huvitaval kombel mu kogemuse järgi igasugu mäluvigadele tundlikum kui Windows. Igal juhul tuleb vigane mälu välja vahetada, varem või hiljem keerab ta sul midagi olulist kõvakettal tuksi. |
Jah memtesti tegemiseks peab install cd l kirjutama memetest ja enter ning hakkabki testima. Tegin omal ära ootasi 1h, ühtegi errorit ei tulnud, mõtlesin, et mis jama ja vaatasin sealseid settinguid, leidsin koha, kus sai panna, et memtest testiks kogu mälu panin ära ja kohe 1 minutga oli 50 000 errorit tulnud. Krt kolm arvutiosa kuuga katki (poolkatki )
|
|
   |
20 |
|
tagasi üles |
|
 |
AMD
HV veteran

|
20.04.2006 19:00:06
|
|
|
tsitaat: |
Linux on huvitaval kombel mu kogemuse järgi igasugu mäluvigadele tundlikum kui Windows. |
Kusagilt on meelde jäänud, et linux kasutab võimalikult palju mälu.
Vaba ressurss ju saatanast.
_________________ From now on, the forum is owned by AMD.That means that you are NO LONGER allowed to talk about, or even mention *ntel. |
|
Kommentaarid: 335 loe/lisa |
   |
145 :: |
12 |
|
tagasi üles |
|
 |
RPG16
HV Guru

|
20.04.2006 19:46:04
|
|
|
Mul on küll teistlaadi teema kui eelmine aga siiski postitan.
Nimel puudub mängul Enemy Territory hääl, milles asi võib olla?
|
|
Kommentaarid: 203 loe/lisa |
   |
2 :: |
166 |
|
tagasi üles |
|
 |
raido357
HV veteran
|
|
Kommentaarid: 78 loe/lisa |
   |
70 |
|
tagasi üles |
|
 |
doh
Kreisi kasutaja

|
21.04.2006 15:54:25
|
|
|
RPG16, mingi käsuga saab hääle gnome'l ära killida, vaata paar lehte ettepoole siit läbi. Selline võimalus peaks ka aitama.
|
|
Kommentaarid: 51 loe/lisa |
   |
49 |
|
tagasi üles |
|
 |
jonx
HV kasutaja
|
21.04.2006 16:10:18
|
|
|
keegi dapper drake beetat on proovind?
|
|
Kommentaarid: 8 loe/lisa |
   |
8 |
|
tagasi üles |
|
 |
gandalf
HV kasutaja

|
21.04.2006 17:08:13
|
|
|
Dapper pikemat aega igapäevases kasutuses olnud. Milles küsimus muidu?
|
|
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
jonx
HV kasutaja
|
21.04.2006 17:12:17
|
|
|
kui pikalt? sain mingit uudist lugedes aru et 6.06 beeta tuli alles välja?
|
|
Kommentaarid: 8 loe/lisa |
   |
8 |
|
tagasi üles |
|
 |
gandalf
HV kasutaja

|
21.04.2006 17:48:28
|
|
|
arendusversioonina on dapper juba 5.10'e väljatulemisest alates olemas olnud. See beta on lihtsalt valitud hetke snapshot dapperi hetke seisust.
arendusversioon + apt-get dist-upgrade annab alati kõige uuema süsteemi
|
|
   |
1 |
|
tagasi üles |