praegune kellaaeg 23.06.2025 00:15:10
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
jaanx
HV veteran

|
14.04.2006 10:44:23
Emaplaat ei oska bootima hakata |
|
|
Probleem siis selles, et tegu IBM 19k3582 emaplaadiga, et ta ei oska bootida floppy või cd-rommi pealt ja biosis ei ole ka mingit valikut. Plaadil mingi AMI bios või on sellel emaplaadi mingi muu nipp et cd-rommilt bootima hakkaks. Kõvakettalt oskab ainult bootida ja kui selle küljest ära võtan, siis rääkis et press F1 to find boot secuency vms. Aga see ei tööta viskab koguaeg sama kirja uuest ette tagasi. Olen muidu otsinud selle kohta ka muudest foorumitest, aga ei leidnud eriti midagi mis aitaks. Ja mingi processor bios update not found error 167 veateade tuleb ka kogu aeg ette kui arvuti käima panen. Selle processor errori kohta olen üht teist leidnud, aga kasu ei ole sellest seni kuin arvutit floppylt buutima ei saa. Kui keegi sarnase proobleemiga kokku puutunud äkki oskab siis aidata.
|
|
Kommentaarid: 148 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
139 |
|
tagasi üles |
|
 |
zbs
HV vaatleja
|
14.04.2006 11:27:06
|
|
|
minuarust pead panema bios> advanced bios features> first boot drive CDROM, second boot drive harddrive ja third boot drive Floppy.
|
|
tagasi üles |
|
 |
jaanx
HV veteran

|
15.04.2006 19:14:25
|
|
|
Peaks nii olema, aga sellel variandil mis mul on, küll ei tundu olevat. Biosi pildid leiab: http://www.zone.ee/jaanx022/kaust/
Boot devicede nimekirjas cd-romi lihtsalt ei ole.
EDIT: Panin teise cd-rommi külge ja tekkis valikusse ka cd-rom, järelikult ei meeldinud sellele plaadile algne cd-rom.
Kui keegi oskab sellel biosi õpetada updatema siis oleks . Awardi biosidega olen tavaliselt hakkama saanud, aga sellega küll mitte. Tahaks sellest cpu errorist lahti saada, muidu ei oma plaat mõtet.
EDIT: Sain update tehtud ja see cpu error kadus ka ära. Kahtlane plaat igatahes Tegu siis Gigabyte GA-6WMMC7 plaadiga, mida IBM müüs Netvista 6345 nime all ning seetõttu paar muudatust teinud sinna - oma biosi peale pannud jne. Seetõttu oligi raske aru saada, milline bios sinna ikkagi sobib, mingi nipiga oleks ka phoenixi biose peale saanud, aga siis oleks pidanud biosi kivilt paar väljaviiku kokku ühendama.
|
|
Kommentaarid: 148 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
139 |
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|