praegune kellaaeg 22.06.2025 08:52:07
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
Ragnar7474
HV veteran
|
12.04.2006 15:33:34
Formatitud ketta pealt kadunud andmete kätte saamine |
|
|
Juhtus siis nii et ühel ilusal päeval, lülitan arvuti sisse, arvuti boodib windowsisse ja enne seda kui ta hakkab programme laadima (peale sisse logimist), ütleb ta mulle et midagi ta omaarust taastas registris. Peale paari minutilist arvuti töötamist, tuli mulle ette error mis siis ütles et mingi windowsi komponent on lõpetanud töötamise ning arvuti lülitub ühe minuti pärast välja. Peale seda kui arvuti oli taas startimas, ei näinud ma enam Windowsi load screeni, vaid nägin hoopis errorit et C.\system32\system vms on puudu ning ma pean selle faili kopeerima kuskilt. Ühesõnaga midagi läks p***i.
Niisis hakkasin ma windowsit installima uuesti (chkdisk \r ega muud chkdiski optionid ei aidanud).. Igatahes hakkasin installima siis, noh installisin ära kuid miskipärast olid plaadi peale tekkinud kriimud, ning poole pealt ütles et ta ei saa kopeerida seda ja toda faili niiet otsustasin linuxi peale lasta (ubuntu).
Installisin linuxi ära, ning kõik tundus funkavat, tegin scanni bad blockide leidmiseks kui ei olnud mingeid bad blocke ega midagi.
Selleks ajaks sain siis uue windowsi plaadi ning hakkasin installima. Peale seda kui seutp sai oma failid kopeeritud, ei suutnud ta millegipärast seda setuppi jätkata kõvakettalt (tegi restardi selle asemel et jätkata)... no siis arvasin et linux on jälle p****e keeranud MBR'i ja lasin ketta nulli linuxi plaadiga.
(CAT /dev/zero > /dev/sta)
Sain windowsi installitud peale seda, aga nüüd on siis probleem et oleks vaja kadunud failid tagasi saada vähemalt osaliselt. Seda ma tean et juba selle installimise jamaga kadus mul hunnik faile ära, kuid 200GB'st peaks ikka veel midagi saama kätte ^^.
Olen leidnud ja proovinud paljsid data recovery programme, millest üks jäi silma - EaseUs DataRecovery wizard. See siis teeb täpselt seda mida mina tahaks.
1) Säilitab kaustade struktuuri (et ei peaks jälle pilte ja muusikat hakkama kaustadesse jagama ise
2) Säilitab faili nimed (kus võimalik) ning samuti kaustade nimed.
EaseUs DataRecoveryga on see asi et mul ei ole plaanis välja käia 1000.- EEK'i selle eest, ning ei ole suutnud leida kuskilt leida sellele seriali (jah vabandust, tean et siin ei toetata piraatlust kuigi 90% foorumist tegeleb sellega =p).
Äkki oskaks siis keegi soovitada mingeid muid programme?
Edit: Paistab et sattusin kirjutamisega hoogu
_________________ O: Kaevurikraami - Toiteplokid, riserid, emaplaadid, FAN controllerid jms
O/M: NVIDIA 10xx 20xx 30xx videokaarte. |
|
Kommentaarid: 93 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
89 |
|
tagasi üles |
|
 |
trap
HV vaatleja
|
|
Kommentaarid: 1 loe/lisa |
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
karu
HV kasutaja
|
12.04.2006 15:48:28
Re: Formatitud ketta pealt kadunud andmete kätte saamine |
|
|
Ragnar7474 kirjutas: |
(CAT /dev/zero > /dev/sta) |
see käsk lasi su ketta peale 200GB jagu nulle (juhuslikult kui Sul enne isu otsa ei saanud ja asja ära ei katkestanud).
andmete kättesaamine läheb maksma "natuke" rohkem kui kõige kallim unformat/undelete programm.
|
|
Kommentaarid: 1 loe/lisa |
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ragnar7474
HV veteran
|
12.04.2006 16:06:19
Re: Formatitud ketta pealt kadunud andmete kätte saamine |
|
|
karu kirjutas: |
(CAT /dev/zero > /dev/sta) |
see käsk lasi su ketta peale 200GB jagu nulle (juhuslikult kui Sul enne isu otsa ei saanud ja asja ära ei katkestanud).
andmete kättesaamine läheb maksma "natuke" rohkem kui kõige kallim unformat/undelete programm. |
Lasin tal ainult paar sekundit olla mille järel tegin restardi, ning siiamaani on kõik need 'undelete' programmid leidnud üle 180GB faile (umbes samapalju kui mul kokku neid oligi ennem), niiet selles ei tohiks probleem olla.
_________________ O: Kaevurikraami - Toiteplokid, riserid, emaplaadid, FAN controllerid jms
|
   |
89 |
|
tagasi üles |
|
 |
pppd
Kreisi kasutaja
|
12.04.2006 19:23:51
|
|
|
Püha issand, peale sellise ooperi lavastamist avastada et tahaks veel osasid faile tagasi.. "optimist" on väga väheütlev sõna sellise inimese kohta
Esiteks, linuxi install ise kirjutas paari giga jagu ruumi kindlasti üle, miskohad täpselt üle kirjutatud said, oleneb tehtud partitsioneerimisest
Teiseks, paar sekundit /dev/zero't tähendab ca sadat megabaiti ketta algusest. Vana windowsipartitsiooni failisüsteemi MFT algus on kindlalt läinud. (soovitus - niimoodi "kauboistiilis" MBR-i ei nullita, selleks on vägagi soovitatav tutvuda pigem käsu dd võimalustega)
Kolmandaks, uue windowsi install tähendas (arvestades eelmisi samme) päris kindlalt uue failisüsteemi loomist. Seega on meil kettal moos uuest ja vanast MFT-st, läbisegi tegelikult ülekirjutatud aladega.
Neljandaks, see mida taastamisproged "leiavad" on failisüsteemi kirjed, mitte miski ei garanteeri et nende nimede ja suuruste taga ka õige sisu on. Leitud "failide" kogusuuruse võrdlus enne kettal olnud failide kogusuurusega on voodoo ja ei oma mingit sidet tegeliku reaalsusega.
Aga mida soovituseks öelda.. tasuta saada olevaid failide "taastajaid" on äärmiselt minimaalselt, seega on pakkuda et kas leia see raha kuskilt või osta teenus. Odav ei ole asi kumbagi pidi. Ning arvesta võimalusega et mingi osa "taastatud" andmetest on igal juhul läbu. Ning teine kord ürita natuke mõistlikumalt tegutseda.. kolm installi, eksperimendid /dev/zero'ga ning siis soov faile taastada..
|
|
Kommentaarid: 3 loe/lisa |
   |
3 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ragnar7474
HV veteran
|
12.04.2006 19:28:41
|
|
|
pppd, noh ma pole eriti kindel kuidas see asi toimib, kuid kas ta siis ei peaks järjest neid kirjutama, sest kuidagi suvaliselt loopida andmeid mööda kõvaketast laiali oleks minuarust ju jabur.
Optimist olen ma vist tõesti, sest et ikkagi soovin ma kasvõi 'proovida' mõningad failid tagasi saada, mis sest et see sinu või kellegi teise arust võimatu on ^^.
|
   |
89 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
12.04.2006 19:39:19
|
|
|
pppd, noh ma pole eriti kindel kuidas see asi toimib, kuid kas ta siis ei peaks järjest neid kirjutama, sest kuidagi suvaliselt loopida andmeid mööda kõvaketast laiali oleks minuarust ju jabur. |
Jabur võib ta ju tunduda kuid just nii tehaksegi. Oled sa midagi kuulnud defragmentimisest?
Optimist olen ma vist tõesti, sest et ikkagi soovin ma kasvõi 'proovida' mõningad failid tagasi saada, mis sest et see sinu või kellegi teise arust võimatu on ^^. |
Kui sa rääkisid et mõne programmiga oli midagi näha siis kas nendesamade programmidega ei saanud siis taastada?
Olen kuulnud et mõned kiidavad getdataback'i, võibolla tollega saaks miskit proovida kuid olen üsna kindel et vähemalt 90% su andmetest on tavaliste meetoditega taastamatud. Vähe ebatavalisemate ning kümneid, kui mitte sadu, tuhandeid kroone maksvate meetoditega saaks vast kätte ~50%.
_________________ Teach a man to reason and he'll think for a lifetime
Common sense - so rare that it's a damn superpower
Vaadates paljude inimeste sõnavõtte siin ja mujal jääb üle ainult klassikuid tsiteerida - "I weep for humanity" |
|
Kommentaarid: 106 loe/lisa |
   |
1 :: |
86 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ragnar7474
HV veteran
|
12.04.2006 19:48:22
|
|
|
Ketta defragmentisin umbes 3 päeva enne seda 'vahejuhtumit'.
Need samad programmid mida olen proovinud, on pakkunud mulle neid faile taastada täiesti suvalises järjekorras ning nimi oleks neil nt "FILE1433, FILE 1434" jne.
EaseUs taastas ka faili nimed ning kaustade struktuuri.
|
   |
89 |
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|