Avaleht
uus teema   vasta Raud »  TSI (TeeSeeIse) »  Teeme ise videoprojektori... märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
kfl
HV Guru

sõnum 07.04.2006 22:18:00 vasta tsitaadiga

oz kirjutas:
mul on,hetkel sebin seda grafoprojektorit
EDIT:homme peaksin vb selle saama,siis lippan poodi lcd järgi icon_razz1.gif
ostad poest uue lcd, et selle siis lahtilammutada icon_eek.gif
idee ikka selles, et kui kuskil vilmivõimeline läpakas pepus taustavalgusega (nupud puudu, korpus katki) siis selle lammutad lahti ...
äärmisel juhul mingi vana 15´lcd
mul on küll grafoprojektor olemas, aga väljalaenatud, esimesel nõudmisel saan tagasi ...

ozooner
HV veteran
ozooner

sõnum 07.04.2006 23:18:46 vasta tsitaadiga

sellinne küsimus,et nagu kui mingi läpats lahti lammutada(mida teind pole)kuidas need juhtmed seal pakinevad?ja see pesa,et tuleb hakata ise midagi ehitama või see pistik on seal õige?juhtmed l2hevad ju hingedest l2patsil l2bi...
sellest pildist järeldades küsiks,et kudias ühendada üldse?
http://members.lycos.nl/kerstlan/hpbimg/heletft.JPG

viimati muutis ozooner 08.04.2006 13:41:31, muudetud 1 kord
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
ufo56
HV Guru
ufo56

sõnum 08.04.2006 12:46:54 vasta tsitaadiga

Aga näiteks kui lammutan läpaka ekraani seal on ju vaja töötamiseks mingit kontrollerit ju LCD icon_question.gif
kännuämmelg
HV Guru
kännuämmelg

sõnum 08.04.2006 17:52:21 vasta tsitaadiga

kui läpakas veel eluvaimu omab, siis pole teda ju tarvis peris tükeks teha: võtad ära ekraani korpuse ja selle LCD väänad projektori klaasile..filme käiad siis juba läpakast
kui aga pole sellist läpakat, siis unusta ära- läpaka LCD kasutamine selliseks ürituseks on reaalsuses võimatu( kontrolleri pead ise sepistama ja selle hind tuleb enam, kui normaalne, tänapäevane ja Sinu näpuviljast neli korda üle olev tutikas projektor maksab
tagasi üles
ozooner
HV veteran
ozooner

sõnum 09.04.2006 15:02:43 vasta tsitaadiga

kännuämmelg kirjutas:
kui läpakas veel eluvaimu omab, siis pole teda ju tarvis peris tükeks teha: võtad ära ekraani korpuse ja selle LCD väänad projektori klaasile..filme käiad siis juba läpakast
kui aga pole sellist läpakat, siis unusta ära- läpaka LCD kasutamine selliseks ürituseks on reaalsuses võimatu( kontrolleri pead ise sepistama ja selle hind tuleb enam, kui normaalne, tänapäevane ja Sinu näpuviljast neli korda üle olev tutikas projektor maksab
l2heb juba mõeldavaks...mul annaks sin sebida 300mhz l2pats millel aku köss
tagasi üles
ufo56
HV Guru
ufo56

sõnum 10.04.2006 00:20:06 vasta tsitaadiga

Mul endal teine läpakas mingi vana 200 mhz kõik hea tollel aga windows piixus ja cd rom ei tööta ning ei viitsi eriti aretama hakata kuidagi sinna windowsi icon_razz1.gif
mina2t
Kreisi kasutaja

sõnum 10.04.2006 23:36:10 vasta tsitaadiga

Wow, endal kavas see 2ra teha 100%. V2hemalt proovida. Teema tegijale thumbs_up.gif , ise poleks sellisele m6ttele tulnudki. Keegi muidu valmis saanud ka?

Postitatud mobiililt
tagasi üles
riddick
HV vaatleja

sõnum 11.04.2006 14:29:53 vasta tsitaadiga

Nonoh. Teema jälle üles puhutud. Plaanin lähi ajal uuesti asja ette võtta, kuna lõin teleka puruks ja eriti head asja enam ei saanud icon_lol.gif Graafokas on täitsa olemas, aga puudu on LCD. Suhteliselt kirved asjad ikkagi. Ja kui keegi ütleb, et 500 krooniga kätte saab, siis palun täpsustage ka kus kohast.
tagasi üles
Axept
HV vaatleja

sõnum 15.04.2006 23:11:25 vasta tsitaadiga

Vaatan ka et siin vana teema üles otsitud icon_lol.gif

Parasjagu endal ka just projektori ehitus käsil, vaatan, et siin mitmed üritavad midagi ehitada, aga vist lõplikult valmis kellelgi asja pole icon_rolleyes.gif
Mul muidu asi niikaugel et mingi pilt on juba olemas seinapeal, aga kuna mul komplektset grafot ei olnud, vaid oli ainult juppe, siis panin jupid kasti sisse icon_razz1.gif

Asi on siis tehtud 500W 220V halogeen pirni ja 15" LCD monitoriga. Enamvähem isegi kõlbab vaadata sedasi, aga asja oleks vaja veel täiustada ja täiustamine on juppide taha jäänud.
Seega siis olekski küsimus, et esiteks kas keegi teab kust saada eestis sellist peeglit millel peegeldaks pealmine pind? icon_question.gif Ehk siis teadupärast tavaliselt on peeglid sellised, et peegelpind on taga ja selle ette on pandud klaas, aga kahjuks jätab selline peegel pildi peegeldamisel seinapeale varju, nagu oleks 2 pilti natuke nihkes icon_rolleyes.gif

Teine probleem on seotud lambiga. Halogeenid on küll väga odavad, aga nad teevad natuke liiga kollakat valgust, st et pilt ei ole täitsa valge, vaid pisut kollakas. Ideaalne oleks kasutada Metal Halide pirni, aga need on mitutuhat krooni ja lisaks on vaja veel sobivat ballasti mis maksab ka vähemalt 1000 eeku. Ja eestist pole neid eriti kuskilt saadagi icon_cry.gif
Odavam variant võibolla oleks selline, et kui kellelgi on, või teab kust saada odavalt vana grafoprojektorit? icon_question.gif või siis täpsemalt oleks mingi normaalse valgustugevusega pirniga projektor mille seest saaks pirni ja toiteploki, siis saaks proovida et kas spets projektori pirniga saaks äkki pilti paremaks, sest see pirni mida praegu kasutan on mingi suvaline, kuna ta 220V peal töötab, siis oli see lihtne katsetuseks kasutusele võtta icon_razz1.gif

Peeglit oleks vaja siis sellepärast, et sellega saaksin kasti mõõtmeid kõvasti väiksemaks ja saaksin kasti panna püsti, et ta riiulipeal vähem ruumi võtaks.
Aga kui kellelgi on mõnda vana grafot, siis tahaks kasvõi proovimiseks sealt seda valgustusosa? icon_wink.gif
tagasi üles
degreal
HV veteran

sõnum 15.04.2006 23:34:58 vasta tsitaadiga

http://www.hot.ee/lumenlab/Lumenlab_DIY_projector_guide_v2.0.pdf
ehk on sellest miskit kasu... neil on foorum ka aga membership maksab $10 http://www.lumenlab.com/forums/
tagasi üles
mina2t
Kreisi kasutaja

sõnum 16.04.2006 00:23:50 vasta tsitaadiga

Axept, käisin uurisin juba terve hulga maad läbi, et grafot saada.
Nüüd esmaspäev on reaalne võimalus see vedamise korral omastada, ja kui mitu saan siis jagan sullegi mõne? Ja LCD pean siit foorumist vaatama mõne, nii et mul läheb veel natukene aega. icon_sad.gif
Soov on kindel valmis teha icon_exclaim.gif ning usun, et närve ja aega läheb veel külllaga...
tagasi üles
Axept
HV vaatleja

sõnum 16.04.2006 06:00:35 vasta tsitaadiga

tsitaat:

http://www.hot.ee/lumenlab/Lumenlab_DIY_projector_guide_v2.0.pdf
ehk on sellest miskit kasu... neil on foorum ka aga membership maksab $10 http://www.lumenlab.com/forums/

Aitäh degreal aga õnnetuseks või õnneks see õpetus juba läbi vaadatud, see oli tegelt üks esimesi juhendeid mille mitukorda nüüdseks juba läbi olen lugend icon_wink.gif

mina2t, grafoga oleks küll käpp kui sul õnnestuks saada thumbs_up.gif
Aga kui kallist LCD-d plaanid osta? ma otsisin ka alguses foorumitest, äga pärast ostsin 2300 eeguga ühe kasutatud LG mis nägi täitsa korralik välja, viimasel hetkel valisin selle, et kui sellest projektorist midagi välja ei oleks tulnud, siiis saaksin vähemalt monitori omale lauapeale icon_rolleyes.gif
Aga muidu kui kavatsed selle grafoprojektori peale selle LCD panna, siis ei tohiks eriti suurt närvikulu sellega olla (kui korralik grafo muidugi on) kui siis ainult lekkiva valguse eemaldamine võib tülikas olla, sest ilmselt sealt igaltpoolt vahelst tuleb niipalju valgust tuppa, et valgustab pimeda toa suhteliselt valgeks ja see teeb pildi ka kehvaks.
tagasi üles
ozooner
HV veteran
ozooner

sõnum 16.04.2006 12:53:53 vasta tsitaadiga

kas keegi sellele läpaka lcd küsimusele oskaks vastata?siin üks HV-kas myyb praegu seda
tagasi üles
kännuämmelg
HV Guru
kännuämmelg

sõnum 16.04.2006 17:49:33 vasta tsitaadiga

kordan veel, et lapaka LCD-d niisama lihtsalt kasuada ei saa- pead ehitamaspetsiaalse kontrolleri, mis lisaks elektroonikaalastele teadmistele eeldab tõsist rahapaigutust
tagasi üles
kfl
HV Guru

sõnum 16.04.2006 20:47:02 vasta tsitaadiga

kännuämmelg kirjutas:
kordan veel, et lapaka LCD-d niisama lihtsalt kasuada ei saa...
st. pead teisest arvutist remote desktopiga, netmeeting desktop sharing või sarnase omadusega programmiga filme käivitama kui läpakas läheb projektoriga kuhugi kapi otsa ja klaveri hiirega askeldama ei ulatu ...
võib ju ka hiire pikenduse hankida, sellest peaks piisama ...

kännuämmelg
HV Guru
kännuämmelg

sõnum 16.04.2006 21:13:14 vasta tsitaadiga

icon_lol.gif eelkõneleja räägib läpaka display kasutamisest sellisel juhul, kui selle külge on unustatud toimiv läpakas..
mina toonitasin display, kui eraldiseisva elemendi, kasutamist puudutavat
tagasi üles
ozooner
HV veteran
ozooner

sõnum 16.04.2006 22:40:07 vasta tsitaadiga

kännuämmelg kirjutas:
icon_lol.gif eelkõneleja räägib läpaka display kasutamisest sellisel juhul, kui selle külge on unustatud toimiv läpakas..
mina toonitasin display, kui eraldiseisva elemendi, kasutamist puudutavat

njaa,siis see langeb ära..
tagasi üles
itimees
Kreisi kasutaja
itimees

sõnum 17.04.2006 14:21:31 vasta tsitaadiga

tsitaat:

Nüüd esmaspäev on reaalne võimalus see vedamise korral omastada, ja kui mitu saan siis jagan sullegi mõne?

kust sa neid omastad? oleks endalgi huvi..

mina2t
Kreisi kasutaja

sõnum 20.04.2006 20:13:10 vasta tsitaadiga

Märgusõna kool.
Täna ei saanud vastavaid inimesi kätte, kes teavad neist asjust.
Ma annan teada kas ja kui palju on neid.
Meil mõni aeg tagasi uuendati kooli tehnikaosa ja neid peaks üle olema, juhul kui ei ole ära visatud.

EDIT:
Õnnestus üks endale kinni panna. Teine on seal veel, kuid sellekohapealt pean rääkima. Grafoprojektorid on muidugi ilma pirnideta, ja kui homme üritan selle kah ära rääkida icon_rolleyes.gif
Rohkem mina ei saa...hetkel vähemalt.
tagasi üles
Axept
HV vaatleja

sõnum 21.04.2006 15:58:06 vasta tsitaadiga

Kas oleks see teine võimalik mulle kinni panna, kui muidugi õnnestub saada? thumbs_up.gif

See et nad ilma pirnideta on, selles pole probleemi, sest yldjuhul need pirnid ei maksa eriti palju ja endal mul on neid pirne olemas ka. icon_wink.gif
tagasi üles
mina2t
Kreisi kasutaja

sõnum 21.04.2006 18:21:40 vasta tsitaadiga

Vedasin ühe koju endale. Suht korralik tundub optika osa. Pirn muidugi puudu.
Kuna Axept oli esimene, kes soovi avaldas siis demokraatikult peaks tema selle saama. Muidu kuidas kavatsed selle Tallinna toimetada?Või teeks teema hoopis müügi kohta, kui soovijaid nii palju icon_neutral.gif

Ütlen ise siis kui olen teise ära rääkinud. Ennem ei ole mõtet hakata maad jagamagi icon_wink.gif
tagasi üles
RvD
Kreisi kasutaja

sõnum 21.04.2006 18:41:00 vasta tsitaadiga

Olen näinud erinevaid variante ühe fresneli läätsega ja osad ka kahe fresneli läätsega (mõlema pool lcd-d). Milline variant parem on, kas kahe või ühe läätsega?

Samas küsiks veel, millist trafot vajab 24v 300w halogeen lamp?
tagasi üles
Axept
HV vaatleja

sõnum 21.04.2006 21:57:39 vasta tsitaadiga

Ise olen ka selle demokraatliku jagamise poolt icon_wink.gif
Tallinnasse saaksin ta sedasi, et sõber käib umbes ülenädalati tartus ja siis tema saaks selle ära tuua, või siis maksan sulle cargoga transpordi +kulutatud aja eest icon_rolleyes.gif

tsitaat:
Milline variant parem on, kas kahe või ühe läätsega?

See variant kus tundub et on 1 fresneli lääts on tegelikult sedasi, et on kaks läätse kokku pandud, tavaliselt grafoprojektorites on sellised läätsed ja ma toppisin oma kasti ka sellised.
Kuigi räägitakse et kahe läätsega (mõlemal pool LCD-d)saavutab parema tulemuse kuna siis läbivad valguskiired LCD otse, teine lääts on selleks et kiiri koondada ja kui on selline fresnel kus kaks läätse on koos, siis see kiiri koondav on ka LCD ees ja kiired läbivad LCD nurga all.

tsitaat:
millist trafot vajab 24v 300w halogeen lamp?

Peaks olema 24V trafo mis kannatab 300w. Eriti tark ma sellekoha pealt pole, aga yhe trafo ma kõrvetasin kodus suht kiirelt läbi, ilmselt jäi nõrgaks ja ma kasutasin 250W pirni. icon_sad.gif
tagasi üles
ozooner
HV veteran
ozooner

sõnum 22.04.2006 12:42:40 vasta tsitaadiga

ning alalisvool pea sealt trahvost vast välja tulema....(võin ka eksida)
ehk siis ac-dc adapter.
tagasi üles
RvD
Kreisi kasutaja

sõnum 22.04.2006 16:21:58 vasta tsitaadiga

Leidsin vist selle õige trafo sinna: http://www.hektor.ee/valgustid.php?t=2&g1=27&g2=9999999999&g3=9999999999&id=228 (500w peaks kärama küll).
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Raud »  TSI (TeeSeeIse) »  Teeme ise videoprojektori... mine lehele eelmine  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.