praegune kellaaeg 21.06.2025 01:59:42
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
mightythor
HV veteran

|
16.03.2006 12:27:28
Shuttle AV18 parandamine |
|
|
juba pikemat aega jamas mul pealkirjas nimetatud emaplaat ( Shuttle AV18 ), kuni ukskord loplikult ules utles. Arvutit kaivitades hakkab toiteplokk toole, pohjasild ja lounasild lahevad natuke soojemaks, prose laheb soojaks, hdd kogub tuurid ules, kuid POST'i ara ei tee- oigemini ta justkui ei uritakski seda teha. Malu, video ja prose on valja vahetatud. Emaplaati uurides silmale nahtavaid vigu ei marka ning kindel on ka see, et emaplaat fuusiliselt viga ei saanud (oli kenasti kastis). Ka kondekad on korras. Mis emaplaadil viga voib olla? Ning mida veel vaadata voi millega diagnostikat teha, et viga leida
|
|
Kommentaarid: 62 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
53 |
|
tagasi üles |
|
 |
riaak
HV Guru

|
16.03.2006 12:56:43
Re: Shuttle AV18 parandamine |
|
|
mightythor kirjutas: |
kuid POST'i ara ei tee |
Mis mõttes ta seda POST'i ära ei tee?
Ma olen nii aru saanud, et POST on see kood emaplaadi displayl mis näitab mis toimub või siis milles probleem.
ClearCMOS'i proovisid?
_________________ ¯\_(ツ)_/¯ |
|
Kommentaarid: 119 loe/lisa |
   |
1 :: |
105 |
|
tagasi üles |
|
 |
mightythor
HV veteran

|
16.03.2006 13:21:54
Re: Shuttle AV18 parandamine |
|
|
riaak kirjutas: |
mightythor kirjutas: |
kuid POST'i ara ei tee |
Mis mõttes ta seda POST'i ära ei tee?
Ma olen nii aru saanud, et POST on see kood emaplaadi displayl mis näitab mis toimub või siis milles probleem.
ClearCMOS'i proovisid? |
POST on Power-On-Self-Test ning antud juhul tegusonana tahendab ta POST koodi taitmist, mis siis peamiselt on BIOS'i poolt antud juhiste taitmimine- naiteks vidokaardi olemasolu/tookorrasoleku kontroll, malu leidmine ja selle mahu maaramine jne. POST peab ette valmistama bootimiseks valmisoleva keskkonna, kuid minu puhul ta sinnamaale vahemasti ei joua, kuid samas ei anna ta ka mingit veateadet piiksumise vm naol. ClearCMOS on tehtud.
|
|
Kommentaarid: 62 loe/lisa |
   |
53 |
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|