Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
Vananematu
HV veteran

|
08.03.2006 18:24:02
Järjekordne SPYWARE teema |
|
|
Probleem siis selline. Tõmbasin ühe kena .executable faili, mis silmapilkselt lasi sodi arvutisse. Esimene probleem oli, et paugu pealt lülitus win xp'le integreeritud tulemüür välja. Isegi käima ei saanud enam lükata seda. Siis arvuti jõudlus kahanes märgatavalt ning hakkas s*tta kanti uusi faile tekima igale poole, küll reklaami ja muud sodi. Siis iga natukese aja tagant (kuskil 10-60 seci) viskab isegi firefox mingi reklaamlehe lahti (tule tööta USA's või kingi neid kaarte jne). Kui ma viirusetõrjega üle käisin, siis leidis hulganisti trooja jama. Spyboti uuendasin ja üle käisin leidis ka s*tta kanti sodi. Crap cleaner ei läinud kah käima pärast seda jama, kuid pärast väikest jamamist õnnestus järjekordne registrisse kantud sodi eemaldada, mingil määral. Sai veel uninstallitud igast sodi control panelist ja puha. Siis vaatasin silmaga msconfigis start up programmide nimistu üle ja keelasin mõningad juurde tekkinud kahtlased väljad. Okei, kui ma selle jama kõik läbi tegin, siis avasin "TereJaakSeda(hijackthis)" ning leidis ka üht koma teist võõrast. Lasin kõik maha, kuid ühte rida ei saa kustutada, isegi hijackthis'iga mitte:
O20 - Winlogon Notify: Applets - C:\WINDOWS\system32\i0600ajmedoa0.dll
Ka ei saa seda käsitsi kustutada. Ei ole veel jõudnud safe moodust kasutada, kuid kas keegi oskaks öelda, kas just too rida võib-olla põhjuseks, miks firefox viskab iga väikese aja tagant mingi lehe lahti. (jah firefox on default browser).
Mida veel oskaks keegi soovitada, et ma saaks lahti sellest tüütusest, kus iga natukese aja tagant tuleb browser lahti ja näitab mingit jama.
|
|
Kommentaarid: 31 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
1 :: |
28 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
08.03.2006 18:41:05
|
|
|
Erksxx kirjutas: |
Ei ole veel jõudnud safe moodust kasutada |
Tee seda. Tolle .dll'i võid rahuliku südamega ära kustutda.
_________________ Teach a man to reason and he'll think for a lifetime
Common sense - so rare that it's a damn superpower
Vaadates paljude inimeste sõnavõtte siin ja mujal jääb üle ainult klassikuid tsiteerida - "I weep for humanity" |
|
Kommentaarid: 106 loe/lisa |
   |
86 |
|
tagasi üles |
|
 |
Vananematu
HV veteran

|
09.03.2006 16:06:37
|
|
|
Tjah, safe modes ka ei lasknud kustutada seda .dll faili. Peab vist dosis miskise norton commanderiga korda hakkama looma. Lasin firefoxi maha mille peale hakkas IE iga väikese aja tagant avanema ja sodi näitama. Kuram. Aga kui tuleb lõpuks välja, et see .dll ei põhjustanud seda viga. Kuram, siis on ikka täitsa jama. Lase või win maha.
|
|
   |
28 |
|
tagasi üles |
|
 |
tsihh
HV veteran
|
09.03.2006 16:13:40
|
|
|
Mina lasin ühe winni maha selle pärast (oli teine 2 päeva tagasi installitud ning peale paaritunnist mässamist pidasin lihtsamaks /kiiremaks meetodiks). Aga sina uuri teemat https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?t=229270 (tundub miskit sarnast olevat)
|
|
Kommentaarid: 59 loe/lisa |
   |
58 |
|
tagasi üles |
|
 |
ummy90
Kreisi kasutaja

|
11.03.2006 22:17:06
|
|
|
endal oli sama asi, aga mul tagus seda ainult IE-s nii et muutsin iexploreri exe faili nime ära, siis lõi ainult mingeid erroreid, lõpuks hakkas seegi närvidele käima ja spysweeper koristas selle jama ära, või krt.... see võis ka nod32 olla mis seda tegi
|
|
Kommentaarid: 41 loe/lisa |
   |
32 |
|
tagasi üles |
|
 |
Vananematu
HV veteran

|
12.03.2006 17:49:29
|
|
|
pilt
kas keegi on sihukest jama näinud? kuram, spybotiga käisin läbi, virustetrõje on läbi käidud, win update on tehtud, ja viskab iga natukese aja tagant ette sihukest teksti, ja 2 ikooni tekib paremasse nurka. Samuti ei leidnud hijackthis midagi uut. Kusjuures jama tekkis kohe präast wini reinstalli. Sihuke tunne nagu win sokutaks midagi kaela... kuigi isegi kui ma selle proge ära tõmbasin (mingi SherifGuard) siis ei saanud malicious software-o removida enne, kui pole seda programmi ostetud. Et see ei saa ju olla wini poolt, kui sokutatakse tasulist tarkvara kaela.
Veel muudab see jama kogu aeg tausta pilti kah.
K aga ikkagi, kuidas ma sellest lahti saaks? Mõte on otsas jälle.
|
|
   |
28 |
|
tagasi üles |
|
 |
tsihh
HV veteran
|
12.03.2006 18:11:25
|
|
|
mina sain sellest jagu spy sweeperiga. seda, mis desktopi istub uuri display properties - desktop - customize desktop - web <- vaata mis sul seal on
|
|
Kommentaarid: 59 loe/lisa |
   |
58 |
|
tagasi üles |
|
 |
ummy90
Kreisi kasutaja

|
12.03.2006 21:12:19
|
|
|
Erksxx kirjutas: |
pilt
kas keegi on sihukest jama näinud? kuram, spybotiga käisin läbi, virustetrõje on läbi käidud, win update on tehtud, ja viskab iga natukese aja tagant ette sihukest teksti, ja 2 ikooni tekib paremasse nurka. Samuti ei leidnud hijackthis midagi uut. Kusjuures jama tekkis kohe präast wini reinstalli. Sihuke tunne nagu win sokutaks midagi kaela... kuigi isegi kui ma selle proge ära tõmbasin (mingi SherifGuard) siis ei saanud malicious software-o removida enne, kui pole seda programmi ostetud. Et see ei saa ju olla wini poolt, kui sokutatakse tasulist tarkvara kaela.
Veel muudab see jama kogu aeg tausta pilti kah.
K aga ikkagi, kuidas ma sellest lahti saaks? Mõte on otsas jälle. |
njaa..... mind aitas selle juures fresh XP install
|
|
Kommentaarid: 41 loe/lisa |
   |
32 |
|
tagasi üles |
|
 |
Vananematu
HV veteran

|
12.03.2006 23:44:35
|
|
|
Kurat, see sky sweeper leiab selle jura üles, kuid ei kustuta ära. Mingit korralikku freeware sodi eemaldajat pole olemas?
Spy sweeper ilma ostmiseta, ad-aware se personal ja spy bot pole aidanud. Samuti ei saa hijackthis aru, et midagi valesti oleks.
|
|
   |
28 |
|
tagasi üles |
|
 |
-vodafone-
HV Guru

|
12.03.2006 23:46:53
|
|
|
www.ccleaner.com
pole küll mingi ilge puhastus progra aga ma soovitan soojalt koristab palju reklaami jms ära. _Ma olen isegi mingi 800mb vaba ruumi juurde saanud.
|
|
Kommentaarid: 244 loe/lisa |
   |
3 :: |
216 |
|
tagasi üles |
|
 |
Vananematu
HV veteran

|
13.03.2006 12:20:17
|
|
|
JAh, see crap cleaner on ka hää asi, läks meelest öelda, et sellega puhastasin ka kõik puhtaks, mis andis, kuid see kuramuse SherifGuardi peale surumise vara ikka lahti ei saa. Kuram. [scannin nod32 trialiga, vaatan, mis teeb.EDIT:- ei leidnud seda jama ka see ules]
EDIT:
Millest ma räägin, on see sama Adware Sheriff ikka, tegin temast ka pilti, mis on üleval pool toodud.
EDIT:
Ea lollus, proovisin counter spy-d. Leidis üles adware sheriffi, lasi maha kah, kuid sheriff ei kadunud kuhugi. Counter spy tundub muidu päris hea olema, leidis päris palju sodi veel, mida ad-aware se ja spy bot ei leidnud.
Spy sweeperilt jällegi ei ole ju ühtegi tasuta versiooni?
EDIT:
K, leidsin saksa keelse versiooni spy sweeperist, kus ikka antakse 14 päeva proovida ja saab ka removida sodi jne. Kuid jama on jalle selles, et paneb nagu karantiini küll selle sheriffi, kuid sittagi ei muutu... Õhtul läheb win uuesti peale rsk, mulle aitab. (kummaline on veel see, et failid on kadunud ka sealt, kus ta nad leidis, kuid sheriff ikka töötab.)
|
|
   |
28 |
|
tagasi üles |
|