praegune kellaaeg 22.06.2025 10:17:55
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
madis253
HV kasutaja

|
10.03.2006 19:43:16
Kõrvaklappide tehnilised näitajad |
|
|
Mis on need näitajad, mille järgi saab öelda, et vot need on head kõrvaklapid?
Ma vaatasin SONY kõrvaklappe MDR-EX81SL klappe(punne) ja näitajad olid :
16 oomi @ 1 kHz
5-23,000 Hz
power handling capacity: 100mW
nende klappide sagedusvahe on väga lai, üs. peaks olema nii head bass kui ka nö. viiul.
Ise peaks neid näitajaid heaks ja noh, kui klappide takistus on ikka 70 oomi siis ma arvan et need klapid küll head ei ole.
Mis teie arvate?
_________________ M: kasutatud laua- ja sülearvuteid, küsi PS-i kaudu |
|
Kommentaarid: 31 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
27 |
|
tagasi üles |
|
 |
ihvike
HV Guru
|
10.03.2006 20:17:57
|
|
|
Oomidega on üldiselt nii, et selle järgi klappide headust hinnata on üsna raske. Pigem on nii, et väga kvaliteetsetel klappidel on takistus suurem. Mul näiteks on 250 oomised klapid. Ja need muud andmed on kõik üks suur hambassepuhumine, tegelikkuses ei näita nad peaaegu mitte midagi. Eriti just sagedusvahemik ja võimsustaluvus, mis näitavad klappide puhul mingi sajanda aia katkiseid teibaid. Siiski - on üks hea number, mille järgi klapi headust arvestada - hind. Ehk üle 2-3 tonni, siis võid kindel olla, et rämpsu ei saa.
EDIT: Ja mis puutub nendesse Sony plug'idesse, siis need minu arvates on raharaiskamine. Mul endal on cd-playeri jaoks olemas EX71-SL klapid (sama asi, veits teise välimusega). Ja kasutan ikkagi hoopis pleieri originaalklappe. Pole neil eriti ei basse, kõrgeid ega keskmisi, viimased on täiesti puudu. Ainuke hea asi nende puhul on see, et välismüra summutavad märkimisväärselt hästi.
|
|
Kommentaarid: 12 loe/lisa |
   |
12 |
|
tagasi üles |
|
 |
erkki
Kreisi kasutaja

|
10.03.2006 21:29:07
|
|
|
Noh pleieri jaoks mp3'de kuulamiseks ei soovita väga palju raha kulutada...suure takistuse korral ei suuda pleier klappidesse võimendada ja nii heade klappidega tunduvad mp3ed suht sita kvalina. Pleieri klappide alla mingi 500 ja saab väga normaalsed
|
|
Kommentaarid: 39 loe/lisa |
   |
1 :: |
29 |
|
tagasi üles |
|
 |
madis253
HV kasutaja

|
11.03.2006 10:04:51
|
|
|
no aga kui ma võrdlesin 70 oomiseid (MDR-XD100) ja 40 oomiseid klappe siis on need 40-sed (MDR-605LP) tunduvalt parema saundiga, mõlemad SONY.
Ma tean et ned on üllatavlt hea heliga CREATIVE EP-630 ja need SONY MDR-V300 peaks olema ju lausa super kõrvaklapid.
Omal on praegu AIWA HP-AV123 ja need on 5-25,000 Hz ja 35 oomi, suht head aga välismüra tuleb palju läbi.
_________________ M: kasutatud laua- ja sülearvuteid, küsi PS-i kaudu |
|
Kommentaarid: 31 loe/lisa |
   |
27 |
|
tagasi üles |
|
 |
NuCleo
Kreisi kasutaja

|
11.03.2006 10:39:24
|
|
|
Kui sa otsid pidevaks kodukasutuseks klappe, siis vaata kindlasti stuudioklappide poole (kui rahakott lubab muidugi).
http://forums.vaikene.net/viewtopic.php?t=44 - seal on paar sõna klappide kohta ja kui otsida viitsid (või ise küsida), siis sealt võid head inffi saada. Ma ise ei viitsinud praegu rohkem otsida aga minu arust käis millalgi sealt ka pikemalt läbi jutt klappide kohta.
_________________ 'sup? |
|
Kommentaarid: 10 loe/lisa |
   |
9 |
|
tagasi üles |
|
 |
8
HV Guru
|
11.03.2006 11:06:32
|
|
|
Nõuka-aja lõpus tehti ka mõningaid väga häid (ja samas odavaid) kõrvaklappe. TDS-15 "AMFITON" oli üks neist erilistest. Mingis vene militaartehnika teadusinstituudis leiutatud traditsioonilisest erineva teistpidi toimiva lamevõnkesüsteemiga. Väga hea ühtlaselt sirge sageduskarakteristikuga ja ka kuulates erandlikult tõetruu heliga. Need pole muidugi mitte kõrva sisse käivad nööbid, vaid kõrva peale pandavad. Kuid tagant lahtised, seega välismürast eriti ei isoleeri. Samas see tagant avatud konstruktsioon just võimaldaski ilma mingite resonantsideta heli (suletud suurtel klappidel, v.a. hirmkallid stuudioklapid, kipub tekkima karbisoundi kõla juurde). Need klapid olid siis 7cm läbimõõduga ja 2cm paksused ja üpris rasked (suure magneti tõttu) seibid, kerge 0,5cm polstriga kõrva pool, neljas sektsioonis peene metallvõrguga väljaspool, mille keskel oli kuul-liigend peakaarega ühendamiseks. Võimalik, et neid isegi tänapäeval müügikuulutustes veel ringleb...
Üldiselt, põhiline tehniline näitaja on kõrvaklappide juures ikkagi helirõhu karakteristiku siledus. Takistuse (oomide) juures on oluline hoopis sobitus võimendi väljundiga. Klappide takistus olgu võimalikult lähedane sellele, millega töötamiseks on võimendi konstrueerimisel arvestatud.
PS! Nööpkõrvaklappidel karbi peal toodud tehnilised näitajad on täielik jama...
|
|
Kommentaarid: 37 loe/lisa |
   |
37 |
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|