Avaleht
uus teema   vasta Vaidlused »  Võitlustanner »  Kuidas rakendada eesti asutustes linuxit? märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3, 4 ... 9, 10, 11  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
Ho Ho
HV Guru
Ho Ho

sõnum 04.03.2006 23:36:26 vasta tsitaadiga

slack kirjutas:
Arvan siis: tehke korralik office (kasvõi tasuline) mis ei sõiduta ms office failidel asju paigast ära ning küll need firmad siis kasutavad.
Probleemist mööda hiilimiseks kõlbab näiteks crossover office ehk veidi modifitseeritud Wine millega MSO'd jooksutada. Peaks töötama üsna korralikult.

Nii kaua kui MS oma formaate täielikult ei avalikusta või ei hakka toetama rahvusvaheliselt tunnustatud ja standardiseeritud dokumendiformaate ei kao programmide omavahelised ühilduvusprobleemid kusagile.

Kommentaarid: 106 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 86
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
konn
HV veteran
konn

sõnum 04.03.2006 23:37:02 vasta tsitaadiga

ja siberi jõgede veerohkus tuleks juhtida sahaara kõrbe...
Kommentaarid: 49 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 3 :: 41
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
DeadZed
HV vaatleja

sõnum 05.03.2006 00:00:53 vasta tsitaadiga

konn kirjutas:

aga see tohutu kanalite süsteem Suurbritannias, mis aitas kaasa Industrial Revolutionile ja California kõrbe veega katmine, eurotunnel, suessi kanal jne jne .. Tagantjärgi vaadates on need olnud head projektid
Sahaara kõrbes on muideks päikesepatareidega veepumbad, nii et Siberi jõgesid sinna suunata ei ole vaja icon_smile.gif
Kommentaarid: 5 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 4
tagasi üles
Silver?!
HV veteran

sõnum 05.03.2006 00:09:28 vasta tsitaadiga

konn kirjutas:

Kusjuures nõuka aeg üritati seda ju teha, tammide ja värkidega.....
Kommentaarid: 13 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 11
tagasi üles
DeadZed
HV vaatleja

sõnum 05.03.2006 00:29:18 vasta tsitaadiga

konn kirjutas:

jah, isake Stalin oli tark mees .. tema oleks minuga kohe nõus olnud, et linux kohustuslikuks ja kõik muu kapitalistlik praht hävitada icon_smile.gif
Kommentaarid: 5 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 4
tagasi üles
konn
HV veteran
konn

sõnum 05.03.2006 01:01:52 vasta tsitaadiga

igasugune kommunismiehitamine käib neljas etapis:
1) suur vaimustus
2) pikk paus
3) süüdlaste otsimine
4) süütute karistamine
Kommentaarid: 49 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 3 :: 41
tagasi üles
no9
Kreisi kasutaja
no9

sõnum 05.03.2006 01:07:17 vasta tsitaadiga

DeadZed kirjutas:
Minu arvates on GPL/linux inimkonna üks suurimaid leiutisi .. see idee ja filosoofia, ... et üle maailma inimesed arendavad softi, mis on kõigile vabalt kättesaadav ja tasuta ja et igaüks võib sellele kaasa aidata ja et igasse aafrika kooli võib selle tasuta peale lükata ja inimestele kogu maailma info kättesaadavaks teha icon_smile.gif

Just! Ja kui midagi katki läheb, siis ei vastuta mitte keegi. Minu arvates on kommunism inimkonna suurimaid leiutisi. Kahjuks ei tule seda ilmselt kunagi. Natuke naiivne oleks arvata, et gpl tarkvara päästab kogu maailma. Spetsialistid tahavad palka, süüa. Keegi ei hakka kvaliteetset koodi täiesti ilma eest kirjutama. Lisaks on vaja mingit tsentraliseeritust, et asju efektiivsemalt ajada. Seesama linuxi-gpli-maailm on juba praegu nii lõhestunud, et mingit ühtsust operatsioonisüsteemis (linuxi distrodes) on raske leida. Ei ole mingit kindlat ladvikut, kes ütleb, kuidas teha. Mõned peavad sellist demokraatiavaimu ka positiivseks, aga üldiselt on demokraatia kui nähtus oma nõrkust piisavalt näidanud.
Selline idealism tundub üldse väga naiivne. Inimloomus võiks kasvõi läbi ajaloo veidi reaalsem tunduda. Aafrika koolis peaks kõigepealt lugemist õpetama, siis ilmaasjadest arusaamist ja siis võib ehk infot pähe pumpama hakata.

Idee on tore, kogu see gpli idee. Kui aga maa peale tagasi tulla, siis on asjad veidi teisiti.

PS: DeadZed, kas sa arvad, et linux (kui unixi kloon) ei ole oma olemuselt lihtsam kui windows? Tööpõhimõtete poolest näiteks. Kui sa arvad nii, siis miks? Hästi tore oleks kuulda.
PS2: Minumeelest on veel naiivsem uskuda mingit iseseisvust ja täielikku sõltumatust teistest jms. Nagu ka eelpool öeldud, on vendor lock-in vältimatu, kuid tühiselt väike teema väljaspool IT-maailma. Samasuguseid probleeme tekiks ka linuxi kasutamisel.
Kommentaarid: 30 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 27
tagasi üles
Death
HV Guru
Death

sõnum 05.03.2006 02:53:03 vasta tsitaadiga

tsitaat:

agu ka eelpool öeldud, on vendor lock-in vältimatu

ei ole vältimatu! Minu idee lähtubki sellest et kuna GPLi all soft on vaba, ning vastutaja puudub siis ei sobi ta riigiasutustele, kui aga on olemas GPLi pakendamise, koostamise, arendamise ja levitamisega tegelev organisatsioon, kes annab omapoolse garantii kõigele enese poolt välja lastule, siis saab GPLi odavus ja progressivsus parasjagu kokku kommertsile vajalikku kindluse ja kontrollitusega!

Ivoshiee
HV veteran

sõnum 05.03.2006 11:44:58 vasta tsitaadiga

Death kirjutas:
tsitaat:

agu ka eelpool öeldud, on vendor lock-in vältimatu

ei ole vältimatu! Minu idee lähtubki sellest et kuna GPLi all soft on vaba, ning vastutaja puudub siis ei sobi ta riigiasutustele, kui aga on olemas GPLi pakendamise, koostamise, arendamise ja levitamisega tegelev organisatsioon, kes annab omapoolse garantii kõigele enese poolt välja lastule, siis saab GPLi odavus ja progressivsus parasjagu kokku kommertsile vajalikku kindluse ja kontrollitusega!

Mis vastutusest sa jahud?
Vaikeväärtusena ei ole sel kommertssoftil ka miskit vastutajat ning kui ikka kole kindel tahad olla, siis maksad ikkagi eraldi toetuse jms eest. Täpselt sama saab teha ka GPL vms litsentsi alusel oleva tarkvaraga ning erinevust kommertsist ei ole.

Kus on tekkinud müüt, et GPL soft tasuta peab olema?
Kui vähegi keerulisem programm, siis selle ümber tekib ikka päris palju tasulisi teenuseid.

tagasi üles
v6sa
HV Guru
v6sa

sõnum 05.03.2006 11:50:58 vasta tsitaadiga

ma pakun et enamus kes siin l2bureerivad pole kunagi koodigi kirjutand, nii et olge vait! alustaks sellest et kasutaks universaalseid failivorminguid nagu html, pdf, rtf, png, jpeg. mina nii teengi juba ja eriti probleeme pole ilmnenud
Tsernobil
HV kasutaja
Tsernobil

sõnum 05.03.2006 11:52:03 vasta tsitaadiga

DeadZed kirjutas:

mis tähendab .. koolid saavad?! Kes ütleb, et nad just winni peavad oma arvutitesse panema, kui sama hea või isegi parema linuxi saab TASUTA. Kes paneb seda kuradi winni neile arvutitesse? Miks?!

Wini peab panema arvutitesse kuna see on parem-kvaliteetsem-kaasaegsem. Eestit on nagu peetud IT-vallas edukaks
maaks. See on muidugi naljanumber rohkem. Kuid kui me tõesti tahame edu saavutada, siis tuleb selleks ka kulutusi
teha ning just nimelt riiklikus sektoris ja maksumaksja rahadega. Kuigi õppeasutustele on tõesti asi poolmuidu ning
mingit probleemi ma siin üldse ei näe - kõik on just omal kohal nagu peab.

DeadZed kirjutas:

ahjaa .. saatsin emaili kunagi mingile riigitegelasele .. võis olla meelis.atonen@riigikogu.ee .. ei mäleta.
Küsisin, et miks linuxit ei rakendata ja tehakse diile Microsoftiga ja kulutatakse miljoneid rahva raha ja miks toetati seda EU tarkvara litsentseerimise seadust. Vastus tuli mõne päeva pärast, et .. sina tatt vinninägu arvutifriik ei köhi ja et IP aadressi uurime välja jne jne. icon_biggrin.gif Täitsa kõhe hakkas icon_smile.gif Iga kord ust avades mõtlesin, et kas on KAPO ukse taga icon_smile.gif

Võibolla on tegemist ealiste iseärasustega.
Kommentaarid: 2 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 0 :: 0
tagasi üles
Death
HV Guru
Death

sõnum 05.03.2006 12:57:20 vasta tsitaadiga

Tsernobil, windows ja kaasaegsem... icon_rolleyes.gif icon_lol.gif paremus sõltub kontekstist ja mitmekasutaja keskkonnas on win ikka sittahäda küll.
Silver?!
HV veteran

sõnum 05.03.2006 13:23:34 vasta tsitaadiga

Tsernobil kirjutas:
Wini peab panema arvutitesse kuna see on parem-kvaliteetsem-kaasaegsem.

See on kül sinu isiklik ja subjektiivne arvamus, mitte tõisieltvõetav argument.
tagasi üles
joulukas
Kreisi kasutaja
joulukas

sõnum 05.03.2006 13:39:27 vasta tsitaadiga

...sest Linuxile üleminek oleks liiga ressursinõudlik tegevus ja mina isiklikult ei ole nõus seda küll kinni maksma, eriti kui minu subjektiivne poolehoid läheb MSi leeri.
Silver?!
HV veteran

sõnum 05.03.2006 13:46:12 vasta tsitaadiga

No kes ei ole nõus, see ei ole nõus. Meil on vaba maa ning igaüks võib osta ja kasutada seda mida ta tahab.
tagasi üles
joulukas
Kreisi kasutaja
joulukas

sõnum 05.03.2006 13:52:43 vasta tsitaadiga

Silver?! kirjutas:
No kes ei ole nõus, see ei ole nõus. Meil on vaba maa ning igaüks võib osta ja kasutada seda mida ta tahab.

Õige, mina tahan küll vabalt valimise õigust, mitte et keegi IT guru ütleb mulle, et Linux on parem ja Bill on gey ja nüüd paneme sulle Ubuntu!

Ho Ho
HV Guru
Ho Ho

sõnum 05.03.2006 13:55:35 vasta tsitaadiga

joulukas kirjutas:
Silver?! kirjutas:

Õige, mina tahan küll vabalt valimise õigust, mitte et keegi IT guru ütleb mulle, et Linux on parem ja Bill on gey ja nüüd paneme sulle Ubuntu!
Kuid kui ettevõtte IT poliitika ütleb et kasutatakse Ubuntut pole sul midagi kobiseda. Kui ei meeldi kaeba juhtkonnale või vaheta töökohta.
tagasi üles
joulukas
Kreisi kasutaja
joulukas

sõnum 05.03.2006 14:07:43 vasta tsitaadiga

Ho Ho kirjutas:
joulukas kirjutas:
Silver?! kirjutas:

Kuid kui ettevõtte IT poliitika ütleb et kasutatakse Ubuntut pole sul midagi kobiseda. Kui ei meeldi kaeba juhtkonnale või vaheta töökohta.

See on hoopis teine asi, kui kogu ette võte ringi tehakse, siis õpi selgeks või mine ära. Aga praegune üleskutse alatoon on see, et risti kõige vastu win maha ja linux peale.

Edit: ja samas ei ole ma näinud ühtegi veenvat argumenti, miks ma üldse peaksin hakkama Linuxi või mõne muu alternatiivse tarkvara peale mõtlema!

Ho Ho
HV Guru
Ho Ho

sõnum 05.03.2006 14:18:26 vasta tsitaadiga

vendor lockin ning üheainsa firma toodete eelistamine.

Minu teada tehakse iga riigihanke puhul avalik pakkumine ning miski seadus vist käskis eelistada odavaimat pakkumist. Ma pole veel kuulnud kas samasuguseid pakkumisi on ka OS'i ja kasutatavate programmide hankimiseks tehtud.

tagasi üles
Ivoshiee
HV veteran

sõnum 05.03.2006 14:25:24 vasta tsitaadiga

tsitaat:
ja samas ei ole ma näinud ühtegi veenvat argumenti, miks ma üldse peaksin hakkama Linuxi või mõne muu alternatiivse tarkvara peale mõtlema!

Osades valdkondades piisab juba täiesti sellest, et ei ole teada, mida see programm peale oma reklaamitud tegevuse ka su süsteemides korraldab. Näiteks kaitseväe otsustajad peaks ikka väga ettevaatlikult seda MS kraami pruukima, sest keski ei tea, millal "sõbraliku naabri" esindajad mõne tagaukse kaudu külla tulevad.

tagasi üles
joulukas
Kreisi kasutaja
joulukas

sõnum 05.03.2006 14:48:44 vasta tsitaadiga

Ho Ho kirjutas:
vendor lockin ning üheainsa firma toodete eelistamine.

Minu teada tehakse iga riigihanke puhul avalik pakkumine ning miski seadus vist käskis eelistada odavaimat pakkumist. Ma pole veel kuulnud kas samasuguseid pakkumisi on ka OS'i ja kasutatavate programmide hankimiseks tehtud.

Odav on muidui suhteline mõiste ja siia juurde tuleb ka toote tugi ja juba kasutatav rakendus tarkvara. Kui ma ostan uue OP ja saan selle odavamalt kui vana, kuid pean juurde soetama uue lisatarkvara, siis kokkuvõttes ei tule ju asi odavam!

Ivoshiee kirjutas:
tsitaat:
ja samas ei ole ma näinud ühtegi veenvat argumenti, miks ma üldse peaksin hakkama Linuxi või mõne muu alternatiivse tarkvara peale mõtlema!

Osades valdkondades piisab juba täiesti sellest, et ei ole teada, mida see programm peale oma reklaamitud tegevuse ka su süsteemides korraldab. Näiteks kaitseväe otsustajad peaks ikka väga ettevaatlikult seda MS kraami pruukima, sest keski ei tea, millal "sõbraliku naabri" esindajad mõne tagaukse kaudu külla tulevad.

Ja kas Sina suuda mulle 100% tõenäosusega väita, et linuxi puhul see võimalik ei ole. Ma olen nagu tähele pannud, et mida suuremaks läheb linuxi kasutajaskond, sesda rohkem turvariske ja ebavajalikku tarkvara leitakse. Võibolla, see, et MSi toodetes nii palju "buge" on, sestub sellega, et kasutajaid on väga palju, suur osa nendest leitakse üles ja pahategijad on ennast MSile häälestanud, kuna mõju on hetkel kõige suurem?

Tsernobil
HV kasutaja
Tsernobil

sõnum 05.03.2006 15:39:50 vasta tsitaadiga

Ivoshiee kirjutas:
tsitaat:

See pole nagu eriti veenev arvamus - selle vältimiseks on olemas selline seadeldis nigu tulemüür.
Kommentaarid: 2 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 0 :: 0
tagasi üles
Silver?!
HV veteran

sõnum 05.03.2006 15:49:41 vasta tsitaadiga

On küll üsna venev. Väga raske on usaldada süsteemi, mille kohta ei ole piisavalt infot, mida ta täpselt teeb... Tulemüürist üksi on vähe. Kui ikka asi lõpetab üks päev töö ning annab kõikidele andmetele kellku on asi igaljuhul ebameeldiv (on sul siis backup ja disaster recovery managment või ei ole). Vigu ja turvaauke on igas süsteemis, sinna ei ole midagi parata...
tagasi üles
Ivoshiee
HV veteran

sõnum 05.03.2006 15:50:54 vasta tsitaadiga

joulukas kirjutas:
Ivoshiee kirjutas:
tsitaat:

Ja kas Sina suuda mulle 100% tõenäosusega väita, et linuxi puhul see võimalik ei ole.
Ole mureta, suudan ja väidangi.
See, aga ei tähenda, et Linuxis vigu ei leita ning suuremaid jamasid ette ei tuleks. Ole siingi mureta, peab ikka Linuxit uuendama ning vigu lappima.
tsitaat:
Ma olen nagu tähele pannud, et mida suuremaks läheb linuxi kasutajaskond, sesda rohkem turvariske ja ebavajalikku tarkvara leitakse.
See on täitsa loomulik asjade käik.
tsitaat:
Võibolla, see, et MSi toodetes nii palju "buge" on, sestub sellega, et kasutajaid on väga palju, suur osa nendest leitakse üles ja pahategijad on ennast MSile häälestanud, kuna mõju on hetkel kõige suurem?
Pahategijate hulk on ainult kasulik nähe - platvorm saab nende tagajärjel vaid paremaks, aga Windows on juba disainilt nõrga turvalisusega ning suht auklik toode. Kui keski tahaks uurida Linuxi sisu ning sealt tuvastada nõrku kohti, siis see on suurusjärke lihtsam ettevõtmine, kui Windowsis debugiga ringi tuiata ja see on väga oluline eelis.
tagasi üles
joulukas
Kreisi kasutaja
joulukas

sõnum 05.03.2006 16:14:16 vasta tsitaadiga

Ivoshiee kirjutas:
joulukas kirjutas:
Ivoshiee kirjutas:
tsitaat:

Ja kas Sina suuda mulle 100% tõenäosusega väita, et linuxi puhul see võimalik ei ole.
Ole mureta, suudan ja väidangi.
See, aga ei tähenda, et Linuxis vigu ei leita ning suuremaid jamasid ette ei tuleks. Ole siingi mureta, peab ikka Linuxit uuendama ning vigu lappima.
tsitaat:
Ma olen nagu tähele pannud, et mida suuremaks läheb linuxi kasutajaskond, sesda rohkem turvariske ja ebavajalikku tarkvara leitakse.
See on täitsa loomulik asjade käik.
tsitaat:
Võibolla, see, et MSi toodetes nii palju "buge" on, sestub sellega, et kasutajaid on väga palju, suur osa nendest leitakse üles ja pahategijad on ennast MSile häälestanud, kuna mõju on hetkel kõige suurem?
Pahategijate hulk on ainult kasulik nähe - platvorm saab nende tagajärjel vaid paremaks, aga Windows on juba disainilt nõrga turvalisusega ning suht auklik toode. Kui keski tahaks uurida Linuxi sisu ning sealt tuvastada nõrku kohti, siis see on suurusjärke lihtsam ettevõtmine, kui Windowsis debugiga ringi tuiata ja see on väga oluline eelis.

Sa väidad mulle, et sa suudad 100% väita, et nimetatud paha tegijad ei tule Linuxi kuskilt taga ukse kaudu, aga vigu Linuxis leitakse ja mida rohkem kasutajaid seda rohkem avastatakse - kas siin ei ole väike vasturääkivus.

Ja kas see ei ole nagu WINi pluss, et neil nii palju kasutajaid on, sinu enda väide, et see tagab suure vigade avastatuse ja nende parandamise, arvestamata seda väga subjektiivset väidet, et MS on wini juba algusest peale nõrga turvalisusega teinud, millega ma absoluutselt nõus ei ole muidugi?

Auklik on see siis kui ei kasutata vastavaid programme enda turvalisuse tgamiseks!

näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Vaidlused »  Võitlustanner »  Kuidas rakendada eesti asutustes linuxit? mine lehele eelmine  1, 2, 3, 4 ... 9, 10, 11  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.