Avaleht
uus teema   vasta Tarkvara »  Turvalisus »  kas on võimalik minu arvutisse sisse häkkida teades mu ip aadressi? märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
alecoqprem
Kreisi kasutaja
alecoqprem

sõnum 04.03.2006 19:14:28 kas on võimalik minu arvutisse sisse häkkida teades mu ip aadressi? vasta tsitaadiga

Küsimus siis targematele inimestele: Kas on võimalik mu arvutisse sisse häkkida, teades mu ip aadressi? Neti ühendusel pole ühtegi vaba porti ja arvutis peal on win xp sp2, töötab ka windowsi tulemüür ja lisaks veel töötab pidevalt ad-watch. Minu enda aruga ei tohiks see küll eriti võimalik olla aga siiski küsin targematelt icon_smile.gif on's mõnel patsiga onukesel võimalik mingi valemiga mu arvutile ligi pääseda icon_question.gif icon_smile.gif
Kommentaarid: 29 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 1 :: 24
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Ho Ho
HV Guru
Ho Ho

sõnum 04.03.2006 19:23:49 vasta tsitaadiga

Võimatu see ei ole kuid ma kahtlen väga sügavalt et mõni viitsib nii tühise asja pärast vaeva näha.

Samas seest väljapoole rünnakud pahalaste poolt on siiski üsna lihtsalt teostatavad. Paraku on nende tootjad alati sammu jagu kaitsjatest ees icon_wink.gif

Kommentaarid: 106 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 86
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
Marie
HV Guru
Marie

sõnum 04.03.2006 19:44:50 Re: kas on võimalik minu arvutisse sisse häkkida teades mu ip aadressi? vasta tsitaadiga

alecoqprem kirjutas:
................ arvutis peal on win xp sp2, töötab ka windowsi tulemüür ja lisaks veel töötab pidevalt ad-watch.......

Loomulikult on, kui sina pääsed netti siis saadakse sama teed ka sinu arvutisse, sinu IP aadressi selleks vaja teada ei ole, Windows XP on varustatud sinu järele nuhkimise tarkvaraga, õilsatel kaalutlustel, et piraatlust tõkestada icon_sad.gif

Silver?!
HV veteran

sõnum 04.03.2006 19:51:13 vasta tsitaadiga

Vabalt saab, kuigi jah seest välja ja siis sisse on parem. Selliseid masinaid ownitakse tavaliselt nende zombistamise eesmärgil, siis hea sealt midagi korraldada, näiteks DOS'i, spämmi jne.
Kommentaarid: 13 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 11
tagasi üles
alecoqprem
Kreisi kasutaja
alecoqprem

sõnum 04.03.2006 21:08:35 vasta tsitaadiga

Aga oletame, et kellelgi õnnestubki mu arvutisse häkkida icon_smile.gif , mida siis mu arvutis on võimalik korda saata? seda täielikult kontrollida(asju lisada, kustutada jne...)? igasugu pahna saata? vms...?
Ja kui arvutisse on sisse häkitud, kas siis on hiljem seda kuidagi võimalik teada saada-tuvastada?
Kommentaarid: 29 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 1 :: 24
tagasi üles
Dirty Harry
HV Guru
Dirty Harry

sõnum 04.03.2006 21:18:05 vasta tsitaadiga

alecoqprem kirjutas:
Aga oletame, et kellelgi õnnestubki mu arvutisse häkkida :) , mida siis mu arvutis on võimalik korda saata? seda täielikult kontrollida(asju lisada, kustutada jne...)? igasugu pahna saata? vms...?

Saab teha kõike halba, mida saab teha võrgus oleva arvutiga.
Kommentaarid: 181 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 1 :: 145
tagasi üles
Silver?!
HV veteran

sõnum 04.03.2006 21:19:58 vasta tsitaadiga

Ta võib näiteks sealt edasi rünnata Hansapanka ning saata poolele eestile spämmi "ostke punaseid kummikuid". Pärast pead aga sina tõestama, et tädi ei ole trollibuss ja sina ei tea asjast midagi.

Tuvastadamise võimalus sõltub häkkeri oskustest. Tavakasutaja ei tuvasta küll aga midagi.
Kommentaarid: 13 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 11
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Tarkvara »  Turvalisus »  kas on võimalik minu arvutisse sisse häkkida teades mu ip aadressi?
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.