Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
Kas kasutad Linuxit või Windowsi? |
Linux |
|
30% |
[ 209 ] |
Windows |
|
62% |
[ 429 ] |
muu.. |
|
7% |
[ 50 ] |
|
hääli kokku : 688 |
|
autor |
|
v6sa
HV Guru

|
22.02.2006 21:30:55
|
|
|
aga paras..
_________________ Otsid kohta nokitsemiseks? Pole vajalikke tööriistu varnast võtta? Kodus lapsed ei lase rahus tööd teha? Tule kiika meie hackerspace'i k-space.ee |
|
Kommentaarid: 109 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
4 :: |
0 :: |
91 |
|
tagasi üles |
|
 |
Etz
HV Guru

|
22.02.2006 21:37:25
|
|
|
WinXp
========================
Plussid:
1. Ühilduvus
2. Tarkvara Valik
Miinused:
1. Ressursi nõudlik
2. Ebastabiilne (Kohati)
3. Piiratud Võimalustega
4. Tasuline
========================
LINUX:
========================
Plussid:
1. Vabavara
2. Küllaltki Stabiilne
3. Kohandatav vastavalte "oma vajadustele"
========================
Miinused:
1. Piiratud rakendustarkvara hulk (eriti teatud asjadeks)
2. Mitte ühilduv Windows keskkonnaga (Võimalik küll osa asju üle emulaatori jooksutada)
3. Küllatki väike kasutajaskond
========================
Jäereldus:
Igaühele oma...
|
|
Kommentaarid: 228 loe/lisa |
   |
194 |
|
tagasi üles |
|
 |
spikhoff
HV veteran
|
22.02.2006 23:45:13
|
|
|
Etz, nõustun Win Xp esimese miinusega, aga teisega ei nõustu ... aaa... 3 ja 4 miinusega kah ei nõustu
|
|
Kommentaarid: 59 loe/lisa |
   |
54 |
|
tagasi üles |
|
 |
nene
Kreisi kasutaja

|
23.02.2006 00:01:55
|
|
|
Etz Samahästi võib ju ka Windowsi miinustesse märkida, et:
* Mitte ühilduv Linux keskkonnaga
|
|
Kommentaarid: 24 loe/lisa |
   |
1 :: |
23 |
|
tagasi üles |
|
 |
Etz
HV Guru

|
23.02.2006 00:10:14
|
|
|
nene kirjutas: |
* Mitte ühilduv Linux keskkonnaga |
Nobody is perfect...
Kirjutasin selle, mis "paugust" meenus...
Samas kasutan ise mõlemat ja ärgem siiski unustagem 80% maailmas on siiski veel MS tarkvara tarbijad...
tyyp88 kirjutas: |
Etz, nõustun Win Xp esimese miinusega, aga teisega ei nõustu ... aaa... 3 ja 4 miinusega kah ei nõustu  |
Mul enda "kohitsetud" & tuunitud XP, kah ei kurda, samas teatud 60% kasutajaid kohtavad siiski "arusaamatut errorit" või "bluescreeni"...
EDIT:
Ja su punkt 4 on PIRA
EDIT vol.2. Ja ma ei nõuagi endaga nõustumist, igaühel olgu siiski oma arvamus asjast
Sama nagu igal OS`il on oma kasutajaskond, miks MACOS vennad ei virise, nende "masinatele" alternatiiv "praktiliselt" puudub...
(Tean jah et MAVEDIT vol.2. Ja ma ei nõuagi endaga nõustumist, igaühel olgu siiski oma arvamus asjast
Sama nagu igal OS`il on oma kasutajaskond, miks MAC OS vennad ei virise, nende "masinatele" alternatiiv "praktiliselt" puudub...
(Tean jah MAC`ile on kah Linux Distro olemas, siiski, 99% nendest, kel MAC kasutab MAC`i enda OS`i)
|
|
   |
194 |
|
tagasi üles |
|
 |
Kristo.
Kreisi kasutaja
|
23.02.2006 00:21:03
|
|
|
nene kirjutas: |
* Mitte ühilduv Linux keskkonnaga |
Iga üks vaatab asja oma mätta otsast.
Paraku on neid windowsi mättaid palju ja nii ongi kujunenud arvamus, et kõik peab just nimelt windowsiga ühilduma.
|
|
Kommentaarid: 40 loe/lisa |
   |
36 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
23.02.2006 00:25:32
|
|
|
Etz kirjutas: |
(Tean jah MAC`ile on kah Linux Distro olemas, siiski, 99% nendest, kel MAC kasutab MAC`i enda OS`i) |
Mina isiklikult tean umbes kaheksat Mac'i omavat inimest ning huvitaval kombel eranditult kõigil on dualboot Linuxisse. Ma julgeks kahelda et 99% kasutavad ainult OSx'i
Btw, Mac'il töötavad praktiliselt kõik Linuxi distrod
_________________ Teach a man to reason and he'll think for a lifetime
Common sense - so rare that it's a damn superpower
Vaadates paljude inimeste sõnavõtte siin ja mujal jääb üle ainult klassikuid tsiteerida - "I weep for humanity" |
|
Kommentaarid: 106 loe/lisa |
   |
86 |
|
tagasi üles |
|
 |
Etz
HV Guru

|
23.02.2006 00:30:04
|
|
|
Ho Ho kirjutas: |
Etz kirjutas: |
(Tean jah MAC`ile on kah Linux Distro olemas, siiski, 99% nendest, kel MAC kasutab MAC`i enda OS`i) |
Mina isiklikult tean umbes kaheksat Mac'i omavat inimest ning huvitaval kombel eranditult kõigil on dualboot Linuxisse. Ma julgeks kahelda et 99% kasutavad ainult OSx'i
Btw, Mac'il töötavad praktiliselt kõik Linuxi distrod  |
Sel juhul võtan oma sõnad tagasi...
samas, oleks tore, kui keegi pakuks softi Linuxi alla, ka minu tegemisteks, sel juhul koliks Ekspii kohe rõõmsalt dev/null`i
|
|
   |
194 |
|
tagasi üles |
|
 |
v6sa
HV Guru

|
23.02.2006 00:32:32
|
|
|
IMO Windows platvorm on nii ebastandartne kui olla saab, enamus opsüsteemidest UNIXi *laadsed* ja enamasti üksteisega kompatiibsed
_________________ Otsid kohta nokitsemiseks? Pole vajalikke tööriistu varnast võtta? Kodus lapsed ei lase rahus tööd teha? Tule kiika meie hackerspace'i k-space.ee |
|
Kommentaarid: 109 loe/lisa |
   |
4 :: |
91 |
|
tagasi üles |
|
 |
wirx
HV Guru

|
|
Kommentaarid: 80 loe/lisa |
   |
70 |
|
tagasi üles |
|
 |
nene
Kreisi kasutaja

|
23.02.2006 20:15:26
|
|
|
Viidatud statistika ütleb vaid seda, et 3% HV külastajatest kasutab Linuxit. HV kasutajate kohta selle põhjal otseseid paralleele tõmmata ei saa.
|
|
Kommentaarid: 24 loe/lisa |
   |
23 |
|
tagasi üles |
|
 |
wirx
HV Guru

|
23.02.2006 20:16:57
|
|
|
loll on see, kes vabandust ei leia....
_________________ Laptopid.ee Suur sülearvutite salong, kohapeal 200+ sülearvutit, HV kasutajale 5-10% läpparilt alla! |
|
Kommentaarid: 80 loe/lisa |
   |
70 |
|
tagasi üles |
|
 |
Spott
HV Guru

|
25.02.2006 18:12:23
|
|
|
sest suurem osa kasutajatest on lihtsalt vastutustundetud ja oskusteta vargad
[lihtsalt minu arvamus]
_________________ Kingitused internetist - NetiKink - tellige endale näiteks HV avatariga ja kasutajanimega tass, t-särk või mõni muu huvitav kingitus sünnipäevaks või muuks tähtpäevaks. |
|
Kommentaarid: 162 loe/lisa |
   |
6 :: |
134 |
|
tagasi üles |
|
 |
Eser
HV veteran

|
25.02.2006 18:34:27
|
|
|
hmm nali jahh sest bla-bla: dosi proged olid siiski tegelt w95(ja versioonid@alfa või midagi, osr1 ,osr2, osr2 usb toega) ja w98, se, upgrade ja võibolla veel midagi. st alustuseks bootis dos ja sealt siis juba win )) 2k, 2k3, xp ja bla-bla aga hmm on ju hoopiski edasiarendus windows NT-le, mida hakati loom a kuskil '93 ja nojahhneil on tegelt ehk niipalju ühist
et nad näevad graafiliselt sarnased välja ja kasutavad sarnaseid menüüsid ja uitiliite, aga hmmm väideti küll kui 2k välja tuli et tegu on '98 ja nt4´' miski seguga tegelt aga asi nii pole
tsitaat: |
Vaidlen vastu, w2k taheti vist teha ilma dos põhjata aga ei tehtud, sellest seal probleemid mitmete mängudegagi vististi (ei mäleta täitsa täpselt aga mingi jutt selles suunas kummitab mälusoppides). wxp on esimene puhas win, mis dos jaoks sisaldab vaid dos emulaatorit, kuid just see avas tee nn. compatibility häälestusteks.
|
hmm kuulge :_))))
aga tegelt mul savi )) ja mis puutub teemasse siis tavakasutaja jaoks on linux liiga raske ja puine@ mairäägi ülesehitusest, tehku enne ikka kasutusmugavusega midagi, pealegi o n tegemist ikkagi erinevate asjadega:
Inimesena aga arvan et kui ma tulen õhtul ja tahan näiteks miskit uut softi katsetada, proovida jne siis linuxiga on tihti see et sa pead aga muudkui näppima ja sebima ja uuendusi alla tõmbama@ teate vahel lihtsalt ei viitsi või pole selle juramise jaoks aega. maiväida et win on parem lihtsalt valime mitme hulgast selle s'ta mis meile parajasti sobib... ))
_________________ Must, ja karvane ! |
|
Kommentaarid: 23 loe/lisa |
   |
22 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
25.02.2006 18:39:48
|
|
|
Eser kirjutas: |
mis puutub teemasse siis tavakasutaja jaoks on linux liiga raske ja puine@ mairäägi ülesehitusest, tehku enne ikka kasutusmugavusega midagi, pealegi o n tegemist ikkagi erinevate asjadega: |
Tavakasutajale on kõik OS'id rasked. Veelgi raskem on ühe OS'i pealt ümber õppida teise peale. Ikka on kõige kodusem see millega esimesena kokku puututi. Näiteks mu vanemad ei salli wini kuna see on nende jaoks märksa keerukam kui Linux
_________________ Teach a man to reason and he'll think for a lifetime
Common sense - so rare that it's a damn superpower
Vaadates paljude inimeste sõnavõtte siin ja mujal jääb üle ainult klassikuid tsiteerida - "I weep for humanity" |
|
Kommentaarid: 106 loe/lisa |
   |
86 |
|
tagasi üles |
|
 |
Silver?!
HV veteran
|
25.02.2006 18:56:15
|
|
|
Tegelikult on põhiprobleem ju selles, et koolides ja "tasuta" kingitud arvutiklassides on ju enamuses Windows. Vastavad haridusminni tegelinskid tuleks tegelikult MS'ile pugemise pärast liistule tõmmaga (aga kuna nende süü on tegelikult suur võiks kaaluda ka rattale tõmbamist). MS kasutamine riilikes koolides arvutiõppeks tuleks ära keelata. See on ju ilmselgelt koktreetse eraettevõtte nuumamine! Mis järgmisena tuleb? Õppesõiduks võib ainult Audisid kasutada? Või kehalise kasvatuse tunnis ainult Fisheri suuskadega sõita?
|
|
Kommentaarid: 13 loe/lisa |
   |
11 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ivan Orav
HV vaatleja

|
26.02.2006 04:43:27
|
|
|
Silver?! kirjutas: |
Tegelikult on põhiprobleem ju selles, et koolides ja "tasuta" kingitud arvutiklassides on ju enamuses Windows. Vastavad haridusminni tegelinskid tuleks tegelikult MS'ile pugemise pärast liistule tõmmaga (aga kuna nende süü on tegelikult suur võiks kaaluda ka rattale tõmbamist). MS kasutamine riilikes koolides arvutiõppeks tuleks ära keelata. See on ju ilmselgelt koktreetse eraettevõtte nuumamine! Mis järgmisena tuleb? Õppesõiduks võib ainult Audisid kasutada? Või kehalise kasvatuse tunnis ainult Fisheri suuskadega sõita? |
Õige, firmad tuleks üldse ära keelata, justnagu elavad inimesed ei oskaks asju teha. Ning milleks seal koolides neid
arvuteid kasutatakse, nagu õppimist veel vähe oleks.
|
|
tagasi üles |
|
 |
p2ep
HV veteran
|
26.02.2006 10:43:58
|
|
|
Ikka on kõige kodusem see millega esimesena kokku puututi. Näiteks mu vanemad ei salli wini kuna see on nende jaoks märksa keerukam kui Linux |
Kasutaja seisukohalt pole vist vahet, mis kirjad ekraanil jooksevad enne, kui desktop ette tuleb. Peaasi et sealt vajalikud vahendid leiab.
Teine jutt, kui tuleb mingite tehhide vigadega inglise keeles kirjutatud how-to'de järgi miskeid drivereid kiberneerida.
|
|
Kommentaarid: 32 loe/lisa |
   |
28 |
|
tagasi üles |
|
 |
Spott
HV Guru

|
26.02.2006 12:50:50
|
|
|
p2ep kirjutas: |
Ikka on kõige kodusem see millega esimesena kokku puututi. Näiteks mu vanemad ei salli wini kuna see on nende jaoks märksa keerukam kui Linux |
Kasutaja seisukohalt pole vist vahet, mis kirjad ekraanil jooksevad enne, kui desktop ette tuleb. Peaasi et sealt vajalikud vahendid leiab.
Teine jutt, kui tuleb mingite tehhide vigadega inglise keeles kirjutatud how-to'de järgi miskeid drivereid kiberneerida. |
eks see üks windowsi suurimaid vigasid ole jah. Kui Linuxis kas asi töötab või ei, sis windowsis võib ennast erinevate dll-ide, erinevatest kohtadest pärit draiveritega, windows xp oma tarkusega teostatud paigaldustega lausa hulluks minna. Lihtne asi on ikka nii persse keeratud, et õudne...
_________________ Kingitused internetist - NetiKink - tellige endale näiteks HV avatariga ja kasutajanimega tass, t-särk või mõni muu huvitav kingitus sünnipäevaks või muuks tähtpäevaks. |
|
Kommentaarid: 162 loe/lisa |
   |
6 :: |
134 |
|
tagasi üles |
|
 |
p2ep
HV veteran
|
26.02.2006 13:51:14
|
|
|
Spott kirjutas: |
eks see üks windowsi suurimaid vigasid ole jah. Kui Linuxis kas asi töötab või ei, sis windowsis võib ennast erinevate dll-ide, erinevatest kohtadest pärit draiveritega, windows xp oma tarkusega teostatud paigaldustega lausa hulluks minna. Lihtne asi on ikka nii <b>piixu</b> keeratud, et õudne... |
Irw, ma pidasin tegelikult omi kogemusi linuxile wifikaardi tutvustamisest silmas
|
|
Kommentaarid: 32 loe/lisa |
   |
28 |
|
tagasi üles |
|
 |
gandalf
HV kasutaja

|
26.02.2006 14:58:58
|
|
|
ajunussi näeb mõlemaga, kui üritad ise tegeleda.
Olles linuxiga nii ära harjunud ja üldse vabavara toodetega, avastan ma aegajalt end windowsi kirumas, kui ma jälle ei saa hiire keskmise nupuga teksti kopeerida (üks mugavamaid asju üldse minu jaoks) ega internet exploreris uut tab'i avada ja naudin oma 16't avatud akent. See on nii tore kui Outlook 2003 ei luba mul kuskilt akna layouti muuta ja mina pean jälle naabrile seletama, et targad MS'i disainerid on nii otsustanud teha.
Kõige lõbusam on see, et esimese asjana pärast windowsi loodetavasti edukat installi tuleb hakata mööda veebi ringi käima otsimaks kokku tööks vajalikku tarkvara (html-editorid, pilditöötlus, fotokogu haldurid jms..) ja siis leiad, et mingi dll on puudu või vigane. Kasutades normaalse pakihalduriga distributsiooni pole kogu seda vaeva vaja.
Võrdleme kasvõi tekstiredaktoreid mis kohe kaasas notepad vs kate/gedit. juba siis kui XP välja tuli oli vahe mäekõrgune. Ma olen end lolliks vihastanud üritades notepadiga muuta kommertsredaktoriga tehtud CSS faili - totaalne segadus oli. Linuxi all avas suvaline tekstiredaktor selle no-problemo.
Elades praegu bleeding-edge'i peal näen ma kuidas iga päevaga muutuvad asjad kasutajasõbralikumaks. Microsoft pole seda 5 aastaga suutnud teha.
|
|
Kommentaarid: 1 loe/lisa |
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
borru
HV veteran

|
26.02.2006 15:33:11
|
|
|
gandalf kirjutas: |
...
Elades praegu bleeding-edge'i peal näen ma kuidas iga päevaga muutuvad asjad kasutajasõbralikumaks. Microsoft pole seda 5 aastaga suutnud teha. |
esimest teevad ju inimesed teist aga korporatioon.
korporatsioon teeb tekitab featuure pimesi või jäljendab juba varem konkuretnide tehtut.
teist ehitab nupukam kasutaja vastavalt omadele ideedele ja vajadustele.
|
|
   |
13 |
|
tagasi üles |
|
 |
gandalf
HV kasutaja

|
26.02.2006 20:04:43
|
|
|
Kes keelab Microsoftil oma kasutajaid kuulda võtta? Microsoftis töötavad ka inimesed, kelle ainuke erinevus vaba tarkvara arendajatest on, et neile sunnitakse valikuid peale. Microsoft on valinud sellise tee ja see nende allakäigu toob.
|
|
Kommentaarid: 1 loe/lisa |
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
Silver?!
HV veteran
|
26.02.2006 23:25:26
|
|
|
Ivan Orav kirjutas: |
Õige, firmad tuleks üldse ära keelata, justnagu elavad inimesed ei oskaks asju teha. Ning milleks seal koolides neid arvuteid kasutatakse, nagu õppimist veel vähe oleks. |
Point ei ole ju selleks. Mitte keegi ei õpeta koolis ainult Schwani pliiatsiga kirjutamist ega kirjanduse tunnis ei loeta ainult Varrakus välja antud raamatuid. Miks aga 99 % arvutitundidest on Microsoftile pühendatud? Kui lapsevanemad (kahjuks minu laps veel koolis ei käi) asja tõsiselt ette võtaksid siis võibolla hakkav veel midagi muutuma.
|
|
   |
11 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tsernobil
HV kasutaja

|
27.02.2006 00:47:59
|
|
|
Silver?! kirjutas: |
Point ei ole ju selleks. Mitte keegi ei õpeta koolis ainult Schwani pliiatsiga kirjutamist ega kirjanduse tunnis ei loeta ainult Varrakus välja antud raamatuid. Miks aga 99 % arvutitundidest on Microsoftile pühendatud? Kui lapsevanemad (kahjuks minu laps veel koolis ei käi) asja tõsiselt ette võtaksid siis võibolla hakkav veel midagi muutuma. |
Aga sellepärast et valikute mitmekülgsus tekitab segadust, probleeme kompatiiblusega ja raiskab ajaliselt piiratud
õppeaega. Vanasõnagi ju ütleb et see kes teab kõigest midagi ei tea tegelikult mitte midagi.
|
|
Kommentaarid: 2 loe/lisa |
   |
2 :: |
0 |
|
tagasi üles |
|