Avaleht
uus teema   vasta Raud »  Protsessorid »  Suhteliselt kräpp värk Celeron D masinaga:( märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele 1, 2  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
maakas1
HV kasutaja
maakas1

sõnum 21.02.2006 14:07:57 Suhteliselt kräpp värk Celeron D masinaga:( vasta tsitaadiga

Lugu selline, et mul on süsteem järgmine:
plate: ASRock P4VM800 http://www.asrock.com/product/P4VM800.htm
prose: Celeron D 320 inbox http://www.pricerunner.co.uk/computing/components/cpu/223030/details

nii.. ja probleem on selline et masin on kuigagi kahtlaselt uimane. 2.40GHz eest peaks ta ju tööd rabama küll, aga näe, isegi maal 450MHz PIII rabab kiiremini xp-ga.
Olen kuulnud igast jutte Celeron D kohta, et pidigi 1 mõttetu proze olema jne, aga see siin pole normaalne.
prose temp. ka muideks kõigub kuskil 48-60 vahel.
clockida absoluutselt ei luba, hakkab kohe piixuma.
on kellelgi midagi tarka öelda selle kohta? oleks abx.

vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Cooler(-10)
Kreisi kasutaja

sõnum 21.02.2006 14:17:59 vasta tsitaadiga

Tundub, et sul veidike pahalasi arvutisse saabunud või kettal failide struktuur suht swiss cheese. Proovi alguses defragmenti ja kui see ei aita, siis tuleb ketas viia sellisesse masinasse, kus oleks viirusetõrje proge (F-Prot näiteks), Ad-aware (killib küpsiseid, osasi spysi ja troojasi jms), Spybot (killib spywaret) ja kui nendega ketas üle lastud, siis oma arvutis ka selle registry mechanicuga üle vaadata oma registrid ja korda teha. Ahhjaa, kindlasti tuleb bootida korras kettalt, muidu kopitakse halvemal juhul pahalased ka korras kettale.
Kommentaarid: 15 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 5 :: 5
tagasi üles
Maki Nupu
HV vaatleja

sõnum 22.02.2006 10:32:11 vasta tsitaadiga

ei klokku? super nali. minul töötab sama prose rahulikult ka 3,9ghz peal. las keegi targem vaatab su arvuti üle
Kommentaarid: 3 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 3
tagasi üles
Le Inc
HV Guru
Le Inc

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 22.02.2006 17:44:19 vasta tsitaadiga

Krt, uskuge, Celeron on saatanast! Nii palju kui ma olen cellude* taga istunud, pole neist ükski mõistlikku kiirust arendanud .. ikka kipub masin venima ja ohkima.

Kui programmid tulevad aeglaset lahti, siis ehk tõesti kõvaketta defragmentimine vms. "puhastusoperatsioon" aitab, aga kui ta lihtsalt ei vea midagi välja, siis tuleb sellega leppida.

* Siiski Celeron D ei ole ma lähemat tutvust teinud (see millel on 256 kB cache).
Kommentaarid: 56 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 54
tagasi üles
RKsilver
HV Guru

sõnum 22.02.2006 17:48:20 vasta tsitaadiga

Le Inc kirjutas:
Krt, uskuge, Celeron on saatanast! Nii palju kui ma olen cellude* taga istunud, pole neist ükski mõistlikku kiirust arendanud .. ikka kipub masin venima ja ohkima.

Kui programmid tulevad aeglaset lahti, siis ehk tõesti kõvaketta defragmentimine vms. "puhastusoperatsioon" aitab, aga kui ta lihtsalt ei vea midagi välja, siis tuleb sellega leppida.

* Siiski Celeron D ei ole ma lähemat tutvust teinud (see millel on 256 kB cache).

CELERON D on kõvasti parem kui tavaline ja kui seda klokkida ka siis oiplää sama mis semproni klokkimine icon_razz1.gif
Kommentaarid: 172 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 3 :: 140
tagasi üles
maakas1
HV kasutaja
maakas1

sõnum 22.02.2006 18:56:18 vasta tsitaadiga

hm..kahesuguseid vastuseid:P

nii.. maitia mis peaks sellel ketta defraagiga pistmist oelma, mul on see kogu süsteem suht uus, ehk eelmise aasta lõpp.. ja juba alguses oli ta suht unine. Praeguseks ta vast muudaks tõesti juba asja, sest mingid troojakad ja muud hoorad on sisse ronind vigase tõrje tõttu.

mai mõelnud tegelt et cellut klokkida ei anna, aga lihtsalt see isend miskipärast hakkas kohe vigisema..

sihukest asja tahtsin ka uurida, et kas sellele platele näiteks. soc. A sempronit annaks istutada?
või üldse AMD.?
sest pole vist mõtet selle peale raisata mingeid mälusi või jahutusi ostes..

RKsilver
HV Guru

sõnum 22.02.2006 19:06:29 vasta tsitaadiga

amd prosed ei lähe inteli pesadesse icon_exclaim.gif
Kommentaarid: 172 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 3 :: 140
tagasi üles
laurx
HV Guru
laurx

sõnum 22.02.2006 19:10:26 vasta tsitaadiga

kutsa99, OT küll aga socket7 on nii amd kui inteli yhilduv ehk siis vanad pentiumid ja k6 seeria asjad. prose tehti plaadile selgeks vcore, kordajate ja taktsageduse jumperitega. teemaalgatajale soovitaks uurida palju protsesse idles k2ib, msconfigist k6ik peale viiruset6rje ja tulemyyri maha noppida, ccleaneriga tyhjaks teha, defragmentida ja scandiskida..
Maki Nupu
HV vaatleja

sõnum 22.02.2006 19:35:24 vasta tsitaadiga

ava CONTROL PANEL. sealt SYSTEM/HARDWARE/DEVICE MANAGER. seal hüüumärke ei ole?
tagasi üles
SCREAMER
HV Guru
SCREAMER

sõnum 22.02.2006 20:21:40 vasta tsitaadiga

emme natukene kehva, Via chipset+integ. videokaart, natsa aeglane jah, viimased VIA chipseti driverid ikka peal?
http://www.viaarena.com/default.aspx?PageID=420&OSID=1&CatID=1070

Etz
HV Guru
Etz

sõnum 22.02.2006 20:31:28 vasta tsitaadiga

Le Inc kirjutas:

Tuttaval isegi 2, 2 GHz Celeron ei jaksa Winampis musa mängida, nigu kusagil klikkad, hakkab hakkima... ja seda 512MB Ram`iga...

Cellu on tõesti aint "numbrite" pill, jõudlust pole üldse reaalselt... icon_rolleyes.gif
Ehk täielik kontoriarvuti... (Celeron oligi ju algselt selleks mõeldud... ärge maha lööge, kui eksin icon_razz1.gif )
Kommentaarid: 228 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 194
tagasi üles
Craft
Kreisi kasutaja

sõnum 22.02.2006 20:41:57 vasta tsitaadiga

Etz kirjutas:

Tuttaval isegi 2, 2 GHz Celeron ei jaksa Winampis musa mängida, nigu kusagil klikkad, hakkab hakkima... ja seda 512MB Ram`iga...

Cellu on tõesti aint "numbrite" pill, jõudlust pole üldse reaalselt... icon_rolleyes.gif
Ehk täielik kontoriarvuti... (Celeron oligi ju algselt selleks mõeldud... ärge maha lööge, kui eksin icon_razz1.gif )

Ära nüüd aja. Mp3 saab mängida ka 4x86 100mhz või pentium 60 peal (jah, ka 266mhz celeronil). Klikkamise ja hakkimise müsteerium laheneb, kui seadistada DMA kõvaketastele. Kui windows üldiselt läägib, on see 90% juhtudel ka windowsi viga (spyware, mis kõik). Ülimat venimist võib tekitada ka surev kõvaketas.
Celeroni kohta: asjalik tööloom on, alates celeron 2 siis, enne on tõesti teise nimega pentium 166. (flame vältimiseks: ise olen juba 4 aastat athloni peal.)
Kommentaarid: 41 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 39
tagasi üles
Etz
HV Guru
Etz

sõnum 22.02.2006 20:53:58 vasta tsitaadiga

Craft kirjutas:
Etz kirjutas:

Ära nüüd aja. Mp3 saab mängida ka 4x86 100mhz või pentium 60 peal (jah, ka 266mhz celeronil). Klikkamise ja hakkimise müsteerium laheneb, kui seadistada DMA kõvaketastele. Kui windows üldiselt läägib, on see 90% juhtudel ka windowsi viga (spyware, mis kõik). Ülimat venimist võib tekitada ka surev kõvaketas.
Celeroni kohta: asjalik tööloom on, alates celeron 2 siis, enne on tõesti teise nimega pentium 166. (flame vältimiseks: ise olen juba 4 aastat athloni peal.)

1. Kõvaketta lõppemise kohta ei oska öelda
2. WinXP Pro Corp värske Re-Install
3. Mobol LPT Surnud

Äki kärvab selle case`i puhul mobo?
Igal juhul käitub teatud riistvara lisamisel kummaliselt... (Tegelt soovitasin kogu kasti juba ammu AMD Semproni või millegi etemaga asendada)

4. IRW (mulle meeldib) MP3 faili Adobe Audition 1.0`iga pakib 37 min (5:13 pikkusega lugu)

Ise pakuks, et Mobo peetis...

Samas Celeron pole mingi multimeedia masin kah...

VIHJE:

Ma ei aja, see on reaalne olukord (tuttava) kastis...
Kommentaarid: 228 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 194
tagasi üles
Motiv8
Kreisi kasutaja
Motiv8

sõnum 23.02.2006 08:24:26 vasta tsitaadiga

3. Mobol LPT Surnud

WTF on LPT?
Kommentaarid: 17 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 3 :: 13
tagasi üles
Kristo.
Kreisi kasutaja

sõnum 23.02.2006 08:43:15 vasta tsitaadiga

Motiv8 kirjutas:
3. Mobol LPT Surnud

WTF on LPT?

Paralleelport. Kasutati printerite ühendamiseks.
Kommentaarid: 40 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 36
tagasi üles
maakas1
HV kasutaja
maakas1

sõnum 23.02.2006 15:20:39 vasta tsitaadiga

tsitaat:

ava CONTROL PANEL. sealt SYSTEM/HARDWARE/DEVICE MANAGER. seal hüüumärke ei ole?

kusjuures ei ole. driverid ilusti kõik paigas

tsitaat:

emme natukene kehva, Via chipset+integ. videokaart, natsa aeglane jah, viimased VIA chipseti driverid ikka peal?
http://www.viaarena.com/default.aspx?PageID=420&OSID=1&CatID=1070

ses suhtes et plaadilt on kõik draiverid pärit.
a ma olen samas kindel et xp on ka juba suht panges.
peaks proovima sedasinast nlitega töödeldud varianti ja sellega esimese asjana kohe tõrjed ja muud möllud installeerida.
nih.. a proze temp. on ka väga häiriv.. see inbox ei saa hakkama eriti.. mida soovitet?

laurx
HV Guru
laurx

sõnum 23.02.2006 15:27:13 vasta tsitaadiga

inpoks saab hakkama küll, kasti jahutus kehv lihtsalt ja soe 6hk ei liigu, mina isiklikult seda ennlaiti ei kasutaks. lihtsalt varu sp2 ga installikas ja mud asjad plaadile, ning viimase jubinana pane kylge v6rgujuhe. peale installi kasulik esimese asjana ghostida et kui iiksu peaks minema siis saad kiiresti ja mugavalt algse seisu taastada.
Maki Nupu
HV vaatleja

sõnum 23.02.2006 15:30:36 vasta tsitaadiga

60 kraadi ei ole mingi probleem ja kui oleks siis jookseks sul arvuti kiiresti kokku mitte ei jääks aeglasemaks. kas sul tõesti kedagi targemat ei ole arvutit vaatama kutsuda? ja üldiselt kui win juba panges on siis pole sul muud varianti kui uus win peale icon_sad.gif
tagasi üles
Cooler(-10)
Kreisi kasutaja

sõnum 23.02.2006 16:07:21 vasta tsitaadiga

Äkki on pandud throttlema 60C peal cpu icon_eek.gif
Kommentaarid: 15 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 5 :: 5
tagasi üles
maakas1
HV kasutaja
maakas1

sõnum 27.02.2006 01:46:17 vasta tsitaadiga

kraad jookseb sääl 50-60 piirimail olenevalt, kaua töös on olnud.
no sitta sellega.. proze ja radikas puhtaks ja korralik pasta vahele, on see probla lahendatud..
kasti temp. on 34 ja õhuauke on piisavalt. vajadusel saan mingi vendi välja ka puhuma panna.'

paluks vähem eelarvamusi. mitte et ma arvutite kohapäält dumbuser oleks vms. aga antud juhul oli teema analüüsiks probleemile ja et mida välja pakutakse.
tempi puudutab see asi sedasi, et kui ma tahan sellest talutavat looma välja klokkida siis tõenäoliselt tõuseb ka temp. seega parem oleks kui ta defaulti peal oleks võimalikult madal.
üldiselt kuluks rohkem rammu ka ära, et asi töötaks.. hetkel ainult 256 pc 3200
enivei icon_rolleyes.gif

ObiWan Kenobi
Kreisi kasutaja

sõnum 26.12.2011 17:17:55 vasta tsitaadiga

mul ühes masinas sama mobo ja sama viga. Ketta viga ei ole, see peab puhtal emme olema - selle olen selgeks saanud.
ufo56
HV Guru
ufo56

sõnum 26.12.2011 18:15:38 vasta tsitaadiga

Ilus kaevamine. 2000 päeva vana teema
KrikU
HV veteran
KrikU

sõnum 27.12.2011 00:03:07 vasta tsitaadiga

hangi Throttlewatch http://www.techspot.com/downloads/400-throttle-watch.html

Kõigi presscot tuumalistega CPU-dega tasub seda programmi jälgida. See prose nii kaval, et väliselt ei paista väljagi, et ta jõudlust vähendab - taktsagedus ei muutu. Tegelikult aga lükatakse sellel throttlemise juhtumil konveierile tühitakte ja tegelikkuses seega kogujõudlus väheneb!
core2 ja uuemad oskavad juba nähtavalt taktsagedust langetada, ning nähtamatut jõudluse vähenemist ei toimu, vähemalt tavakasutuses.

See üleüldisem soovitus ka kõigile teistele
Kommentaarid: 129 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 119
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
ObiWan Kenobi
Kreisi kasutaja

sõnum 27.12.2011 19:19:22 vasta tsitaadiga

proovime ... tnx
laurx
HV Guru
laurx

sõnum 03.01.2012 13:16:06 vasta tsitaadiga

maakas1, kui su kastile kallale saaks , võiks pilgu peale heita. mälu leian ka uuel nädalal.

su masinas on vähe mälu, teiseks on sellel emaplaadil VIA kiip. kolmandaks tasub vaadata, kas ide kaabel pole mitte 40 pinnine ja kas ketasat detectitakse kui DMA seadet, mitte pio.

näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Raud »  Protsessorid »  Suhteliselt kräpp värk Celeron D masinaga:( mine lehele 1, 2  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.