Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
bic
HV vaatleja
|
07.02.2006 20:03:51
summa arvutamis programm |
|
|
Oleks soov saada abi C++ keeles.
1) Koostada programm, mis arvutaks rea 1+1\3+1\5+1\7+.......summa täpsusega 0,01 ja 0,001.
/**********/
/**Summa**/
/**********/
#include<stdio.h>
#include<conio.h>
#include<math.h>
int main ()
{
int i = 1;
float s = 0;
int u = 10;
for (i=1; i<=u; i+=2)
{
s += 1/i;
}
/// Funktsioon, mis arvutab välja rea sum(1/i+2) summa etteantud täpsusega
/// Sisendid: soovitud täpsus
/// Tagastab: summa
double simpleSum(double aPrecision)
double sum;
for (int i = 1; [liida seni, kuni liidetav enam ei suuda muuta summat ule noutud tapsuse]; i += 2) {
// Pane summale liidetav otsa ja uuele ringile
sum += 1 / i;
}
return sum;
}
|
Vead on:
Error NONAME00.CPP 25: Declaration syntax error
Error NONAME00.CPP 26: Multiple declaration for 'i'
Error NONAME00.CPP 26: Expression syntax
Error NONAME00.CPP 28: Undefined symbol 'sum'
Vabandust, valesse foorumisse sattus.
viimati muutis bic 07.02.2006 20:25:33, muudetud 1 kord |
|
tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
07.02.2006 20:11:51
|
|
|
Ning turva alla käib see seetõttu et ... ? Õige koht on ikka progemisfoorum.
1)double simpleSum(double aPrecision)
Funktsiooni ei saa deklareerida teises funktsioonis.
2) int i
Nähtavasti su kompilaator on suht vananenud ning ei luba muutujaid üle defineerida.
Tegelikult ega see niivõrd halb asi ei ole ka. Lihtsalt otsi teine nimi oma muutujale.
Ülejäänud vead tulevad esimesest veast.
_________________ Teach a man to reason and he'll think for a lifetime
Common sense - so rare that it's a damn superpower
Vaadates paljude inimeste sõnavõtte siin ja mujal jääb üle ainult klassikuid tsiteerida - "I weep for humanity" |
|
Kommentaarid: 106 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
1 :: |
86 |
|
tagasi üles |
|
 |
bic
HV vaatleja
|
07.02.2006 20:28:54
|
|
|
Ho Ho kirjutas: |
Ning turva alla käib see seetõttu et ... ? Õige koht on ikka progemisfoorum.
1)double simpleSum(double aPrecision)
Funktsiooni ei saa deklareerida teises funktsioonis.
2) int i
Nähtavasti su kompilaator on suht vananenud ning ei luba muutujaid üle defineerida.
Tegelikult ega see niivõrd halb asi ei ole ka. Lihtsalt otsi teine nimi oma muutujale.
Ülejäänud vead tulevad esimesest veast. |
Aga oskad sa mind täpsemalt aidata? See mis mul seal tehtud on, et sealt valed asjad maha kustutada. Mul on vana c++ programm jah. Ja vabandust, et valesse foorumisse kirjutasin, ikka juhtub.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
07.02.2006 21:05:15
|
|
|
Kui päris aus olla siis on see programm maast laeni vigu täis.
Kuna tegu paistab olevat kooliülesandega siis tasuks oma konspekti uurida. Vaadates siia kandud koodi tundub et näed C/C++'i esmakordselt elus. Foorumi kaudu programmeerimise algtõdede selgitamine on aga kpehmelt öeldes keeruline.
Algatuseks võid mõnd raamatut lugeda. Näiteks Thinking In C++. Tegu on küll raamatuga mis on mõeldud juba progemisega veidi tegelenud inimesele kuid veidike vaeva nähes ei tohiks paari päeva või nädalaga, olenevalt viitsimisest, sellest aru saamine erilisi probleeme tekitada.
http://mindview.net/Books
Vaadates paljude inimeste sõnavõtte siin ja mujal jääb üle ainult klassikuid tsiteerida - "I weep for humanity" |
|
   |
86 |
|
tagasi üles |
|
 |
bic
HV vaatleja
|
07.02.2006 21:09:52
|
|
|
Kuna tegu paistab olevat kooliülesandega siis tasuks oma konspekti uurida. Vaadates siia kandud koodi tundub et näed C/C++'i esmakordselt elus. Foorumi kaudu programmeerimise algtõdede selgitamine on aga kpehmelt öeldes keeruline.
Algatuseks võid mõnd raamatut lugeda. Näiteks Thinking In C++. Tegu on küll raamatuga mis on mõeldud juba progemisega veidi tegelenud inimesele kuid veidike vaeva nähes ei tohiks paari päeva või nädalaga, olenevalt viitsimisest, sellest aru saamine erilisi probleeme tekitada.
http://mindview.net/Books |
Oot ma palusin ainult näidata, et mis mul valesti on ja vead ka parandada. Mul on ju programm tehtud ja ma olen vaeva näinud, ma ei palu teil teha tervet ülesannet! Neid tutoriale ma olen uurinud küll juba.
|
|
tagasi üles |
|
 |
T6nnn
HV kasutaja

|
|
Kommentaarid: 20 loe/lisa |
   |
20 |
|
tagasi üles |
|
 |
Death
HV Guru

|
08.02.2006 09:46:25
|
|
|
bic, vaata oma koodi ja alusta sellest et korjad syntaksi vead välja... Kui keel võõras jas eneses kindele ei ole on kavalam see kood kõrvale panna ja alustada otsast sealt maalt mis kindlasti kompileerub, aka hello world ning siis hakata iga muutuse järel kompileerides kraami lisama... hetkel on see asi maast laeni syntaxi vigu täis.
_________________ "To be or not to be?" is a question of when, not if. |
|
Kommentaarid: 39 loe/lisa |
   |
36 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
08.02.2006 11:18:42
|
|
|
bic kirjutas: |
Oot ma palusin ainult näidata, et mis mul valesti on ja vead ka parandada. Mul on ju programm tehtud ja ma olen vaeva näinud, ma ei palu teil teha tervet ülesannet! Neid tutoriale ma olen uurinud küll juba. |
Selles programmis vigade parandamine tähendaks et teeksin selle suuremas osas ise valmis
Mitte et ma ei oskaks seda valmis teha vaid tegu on kooliülesandega ning neid peaks igaüks ise tegema.
Koodi lugedes tundus et suurema osa sellest oled sa juba nagunii kas täielikult või jupi kaupa kusagilt maha kopeerinud, a'la programmi põhi oli kusagil ülesande tekstis kirjas ning sul kästi see lõpuni kirjutada.
|
   |
86 |
|
tagasi üles |
|
 |
bic
HV vaatleja
|
08.02.2006 12:05:57
|
|
|
bic kirjutas: |
Oot ma palusin ainult näidata, et mis mul valesti on ja vead ka parandada. Mul on ju programm tehtud ja ma olen vaeva näinud, ma ei palu teil teha tervet ülesannet! Neid tutoriale ma olen uurinud küll juba. |
Selles programmis vigade parandamine tähendaks et teeksin selle suuremas osas ise valmis
Mitte et ma ei oskaks seda valmis teha vaid tegu on kooliülesandega ning neid peaks igaüks ise tegema.
Koodi lugedes tundus et suurema osa sellest oled sa juba nagunii kas täielikult või jupi kaupa kusagilt maha kopeerinud, a'la programmi põhi oli kusagil ülesande tekstis kirjas ning sul kästi see lõpuni kirjutada. |
Sul on õigus, see on kooli ülesanne ja seda taipamaks ei pea eriline geenius olema. Ja mul olid abimehed aga need ei ole erilised oskajad. Kui sa tõesti oskad ja see sulle nii lihtne on siis võiks ju ikka aidata, sest ma ei oska ise lihtsalt ja asi ei ole laiskuses, vaid ei jõua lihtsalt nii kiiresti õppida ja see ülessanne mis anti on minu jaoks paras pähkel mille katki hammustamiseks mul kahjuks napib aega.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
08.02.2006 12:46:48
|
|
|
Ok, teen siis su programmi põhja kompileeruvaks kuid ülesadne pead ikkagi ise lahendama. See et aega napib ei ole vabandus. Kui isegi niivõrd lihtsast asjast iseseisvalt (või raamatute abiga) jagu ei saa siis mis veel keerukamatest ülesannetest saab?
/**********/
/**Summa**/
/**********/
#include<stdio.h>
#include<math.h>
int main (){
int i;
float s = 0;
int u = 10;
for (i=1; i<=u; i+=2){
s += 1/(float)i;
}
printf("Rea summa on %f", s);
return 0;
}
double simpleSum(double aPrecision){
double sum=0;
// Hetkel ajutine katkestustingimus, asenda see vajalikuga
for (int i = 1; /*[liida seni, kuni liidetav enam ei suuda muuta summat ule noutud tapsuse]*/ i<10; i += 2) {
sum += 1 / (double)i;
}
return sum;
} |
|
   |
86 |
|
tagasi üles |
|
 |
bic
HV vaatleja
|
08.02.2006 12:56:49
|
|
|
Ok, teen siis su programmi põhja kompileeruvaks kuid ülesadne pead ikkagi ise lahendama. See et aega napib ei ole vabandus. Kui isegi niivõrd lihtsast asjast iseseisvalt (või raamatute abiga) jagu ei saa siis mis veel keerukamatest ülesannetest saab?
/**********/
/**Summa**/
/**********/
#include<stdio.h>
#include<math.h>
int main (){
int i;
float s = 0;
int u = 10;
for (i=1; i<=u; i+=2){
s += 1/(float)i;
}
printf("Rea summa on %f", s);
return 0;
}
double simpleSum(double aPrecision){
double sum=0;
// Hetkel ajutine katkestustingimus, asenda see vajalikuga
for (int i = 1; /*[liida seni, kuni liidetav enam ei suuda muuta summat ule noutud tapsuse]*/ i<10; i += 2) {
sum += 1 / (double)i;
}
return sum;
} |
|
Tänan sellest on abi, ta vastuse väljastas aga, ma ei sa aru, et kus siin koodis need arvud on mis mul seal arvu reas on?
|
|
tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
08.02.2006 13:43:58
|
|
|
Neid ei olegi. Algoritmi nende arvude leidmiseks pead ikka ise välja mõtlema.
|
   |
86 |
|
tagasi üles |
|
 |