Avaleht
uus teema   vasta Raud »  Protsessorid »  Cool & Quiet - kogemustest - on ka effekti või lihtsalt jama? märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
clicker
HV vaatleja
clicker

sõnum 01.02.2006 19:14:43 Cool & Quiet - kogemustest - on ka effekti või lihtsalt jama? vasta tsitaadiga

Tere,

Kaldusin siin just mõnusa hinna ja suht hea kellamisvõimega Sempron 64 2800+ poole
Siis aga lugesin seda: http://www.tomshardware.com/2005/08/01/a_dissatifying_compromise_with_amd/page4.html

Väidetakse, et palermo 2800+ on ilma Cool & Quiet -ita.
Vaikust ma ikka idles hindaks, sest masin mul 24/7 ja ühikatoas (16 m2),
kus ma ise ka suure osa päevast veedan ja magan icon_biggrin.gif
Kas peaksin sis 3100+ poole kalduma?

Tanel

vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
taifunk
HV Guru
taifunk

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 01.02.2006 19:17:43 vasta tsitaadiga

clicker, oh seda postitamishullust. Pane aga siiasamasse alafoorumi otsingusse oma märksõna ning vastuseid tuleb ridamisi!
Või küsi siis juba tõesti KÕIK oma küsimused ühes teemas ära icon_idea.gif

RKsilver
HV Guru

sõnum 01.02.2006 19:22:58 vasta tsitaadiga

taifunk kirjutas:
clicker, oh seda postitamishullust. Pane aga siiasamasse alafoorumi otsingusse oma märksõna ning vastuseid tuleb ridamisi!
Või küsi siis juba tõesti KÕIK oma küsimused ühes teemas ära icon_idea.gif

Ära siis nii kuri ka ole icon_smile.gif

Clicker võta parem venice korega protsessor thumbs_up.gif sel on cool and quiat toetatud+hull klokkimisomadus thumbs_up.gif
Kommentaarid: 172 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 3 :: 140
tagasi üles
clicker
HV vaatleja
clicker

sõnum 01.02.2006 19:44:32 vasta tsitaadiga

Tõsi...Venice on ilus ja hea...aga rahakotti kägistab veiz icon_smile.gif aga kas Palermo polegi mitte venice baasil tehtud?

Aga muidu teate, kas ATFis olev on venice, või midagi muud
http://www.atf.ee/shop/index.php?productID=2181

ORDI müüb küll AMD Athlon 64 3000+ socket 754 venice BOX, aga 380 EEKu kallim, kui ATFis icon_confused.gif

remi
Kreisi kasutaja

sõnum 02.02.2006 10:46:02 vasta tsitaadiga

http://remi.ee/temp.jpg
Athlon 64 3200+, Venice
Stock cooler
CPU temperatuur on toatemperatuurist ca. kraadi võrra kõrgem. Masin on ruuter, faili-, maili- jms. server
Klokitud ei ole.
Kommentaarid: 16 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 3 :: 1 :: 8
tagasi üles
keegi-Hannes
Kreisi kasutaja

sõnum 02.02.2006 13:15:23 vasta tsitaadiga

remi kirjutas:
Athlon 64 3200+, Venice
Stock cooler
CPU temperatuur on toatemperatuurist ca. kraadi võrra kõrgem. Masin on ruuter, faili-, maili- jms. server
Klokitud ei ole.

Ja sa usud ka mida kõike Everest sulle näitab!? Näiteks et 3,3V on 0,58V kaheteis voldist ma parem ei räägi ning see prose 21 pigem on temperatuurid vahetuses ja tegelik CPU temp on modherboard all näidav 39 kraaadi
Kommentaarid: 42 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 38
tagasi üles
John Smith
HV veteran

sõnum 02.02.2006 13:19:58 vasta tsitaadiga

keegi-Hannes kirjutas:
remi kirjutas:
Athlon 64 3200+, Venice
Stock cooler
Klokitud ei ole.

Ja sa usud ka mida kõike Everest sulle näitab!? Näiteks et 3,3V on 0,58V kaheteis voldist ma parem ei räägi ning see prose 21 pigem on temperatuurid vahetuses ja tegelik CPU temp on modherboard all näidav 39 kraaadi

Ja huvitav mida siis uskuda. kas AMD enda programmijupikesi, BIOST ? Või valetavad need ka kõik?
Mul on prose 29C ja Cip 47C ?

Mõttetu mees
HV Guru

sõnum 02.02.2006 13:26:53 vasta tsitaadiga

Alla 3000+ Sempronite puhul Cool & Quiet tugi puudub.
Kommentaarid: 648 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 526
tagasi üles
pealuu
HV veteran
pealuu

sõnum 02.02.2006 22:22:20 vasta tsitaadiga

ma selle ametliku cnq toetuse kohta ei julge miskit arvata. küll aga oman sempron 2800+ (seda 64bit isendit, E6) msi k8n-fsr plate peal ja bioses oli pedaal cnq auto/disable. kui oli disable siis see stock ventikas vuhises päris hoolega oma ~3000rpm juures. peale biosest cnq pedaali liigutamist "auto" peale tõmmati peale post'i kohe pöördeid kuuldavalt alla ja windowsis on sest peale enamasti ~1100rpm juures prose vent. võimalik, et tegemist on ka plaadi featuuriga (miski smart temperature sai kah 50kraadi peale keeratud). 2k peale amd c'n'q draiveri installimisel ka ei pahandatud miskit. mina olen igatahes rahul. cnq või mitte - peaasi et vaikne. ja seda ta on icon_smile.gif
pilt (too northbridge on tegelikult 12cm korpuse vent)

PS muideks teemaalgataja lingil väidetakse, et lahjemad palermod ei oma ka 64bit tuge. tõenäoliselt artikli kirjutamise hetkel ka nii oli. oma masina peal korra installitud xp x64 ja mõnd linuxi 64bit live cd'd proovitud - ei pahandatud kordagi 64bit puudumise kohta.
kontrollimata väidete järgi said palermod cnq ja 64bit toe alates E6 rev'st.
kes mõistab vene keelt lugeda siis: http://www.citforum.ru/hardware/microcon/amd/
sempronitest jutt üsna lõpu lähedal, umbes viimane veerand.
Kommentaarid: 209 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 168
tagasi üles
BTF
HV kasutaja
BTF

sõnum 03.02.2006 10:06:18 vasta tsitaadiga

Endal on ka siis sempron 3100+ mõtlesin , et prooviks ka seda cnq süsteemi siis.
Läksin siis BIOSI vaatasin et cnq on disabled panin auto peale , windows bootis ära ja nagu mingit eriti vaiksemat undamist ei olnud tunda.
Läksin everesti ja speedfani vaatasin mis mu fan speed oli (algul oli 4100 midagi)täpselt sama mis ennem , ma ei tea kas see pidi mul seda siis vähemaks keerama.
Kui ma aga praegu kuulan siis on natuke ikka tunda , et see mul on vaiksem , aga ikka on natuke valju see mul.

BTF
Kommentaarid: 6 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 6
tagasi üles
clicker
HV vaatleja
clicker

sõnum 03.02.2006 18:20:16 vasta tsitaadiga

BTF kirjutas:
Endal on ka siis sempron 3100+

Kellanud ka oled ve?

Anti

sõnum 03.02.2006 19:35:53 vasta tsitaadiga

Ma lükkasin oma winchesteri (jahedaim prose A64 seeriast) 1,35V peal, klokk on default (1,8) ja raal laua peal, ning temp 26C idles. Fullis tõmbab 33-34C ära.

CnQ poole pealt, et asi tõmbab 1,2V peal ikka väga jahedaks ja kasu on tast küll. thumbs_up.gif
Kommentaarid: 314 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 4 :: 4 :: 240
tagasi üles
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees
SKG

sõnum 03.02.2006 19:39:30 vasta tsitaadiga

BTF kirjutas:
Endal on ka siis sempron 3100+ mõtlesin , et prooviks ka seda cnq süsteemi siis.
Läksin siis BIOSI vaatasin et cnq on disabled panin auto peale , windows bootis ära ja nagu mingit eriti vaiksemat undamist ei olnud tunda.
Läksin everesti ja speedfani vaatasin mis mu fan speed oli (algul oli 4100 midagi)täpselt sama mis enne , ma ei tea kas see pidi mul seda siis vähemaks keerama.
Kui ma aga praegu kuulan siis on natuke ikka tunda , et see mul on vaiksem , aga ikka on natuke valju see mul.

BTF

draiver on peal ikka ve icon_smile.gif

tagasi üles
BTF
HV kasutaja
BTF

sõnum 04.02.2006 02:32:53 vasta tsitaadiga

Skeptik
Ei olnud vist uuemaid aga just tõmbasin mingid semproni driverid aga need ei muutnud midagi.Seal oli muidu mingi eraldi cnq asi ka aga ma vaatasin , et see oli windows me-le ja 2000-le ning mul on XP , see tähendab , et mul järelikult need ei tööta ?On muidu üldse olemas mingeid eraldi cnq drivereid XP-le ?
Neid me ja 2000 omasid ma proovisin ei saanud installida.
Clicker
Ei ma ei ole proovinud kellata kuigi mind ennast huvitab ka see asi kuidas see kaart kellub.
tagasi üles
Zooter
Kreisi kasutaja
Zooter

sõnum 04.02.2006 03:17:19 vasta tsitaadiga

Mul Linuxi masinas 2800 64bit Sempron ja CnQ paistab puuduvat, BIOSis nagu pole sellist valikut... icon_sad.gif muidu võiks teine küll idles vähem kütta(olek, mis talle suht omane).
Kommentaarid: 64 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 2 :: 62
tagasi üles
John Smith
HV veteran

sõnum 04.02.2006 18:19:57 vasta tsitaadiga

BTF kirjutas:
Läksin everesti ja speedfani vaatasin mis mu fan speed oli (algul oli 4100 midagi)täpselt sama mis enne , ma ei tea kas see pidi mul seda siis vähemaks keerama.

BTF

BIOSest ei tea midagi, aga Windowsis tuleb see ka lubada, et volte maha võtaks? Vähemalt AMD enda vidin ei kõssa küll, enne midagi? Ja ventide pöörete jaoks mul mingi DFI progejupp, aga seda peaks ka BIOSes saama paika panna millal ja kui kiiresti ventilaatorid töötavad- siis vastavalt temperatuurile.

BTF
HV kasutaja
BTF

sõnum 04.02.2006 19:39:38 vasta tsitaadiga

John Smith
Ma ei saanud suurt midagi aru mida sa rääkisid.
Aga kust ma seda windowsis luban ?
Ma leidsin selle jaoks endale driveri aga seal ütleb , et see ei sobi overclockijatele , see tähendab , et kui ma overclockin siis ma võin midagi tuksi keerata ?
tagasi üles
John Smith
HV veteran

sõnum 04.02.2006 19:46:58 vasta tsitaadiga

icon_smile.gif no jah soovitav nagu pole. Aga Windowsist Toite alt kus muidu on see "home/offic" panna "Minimal Power management"

nagu ütlesin minul reguleerib ventide kiirust DFI-i enda proge aga seda peaks ka saama BIOSest sättida. Niisama ei lähe midagi vaikseks icon_cry.gif

BTF
HV kasutaja
BTF

sõnum 04.02.2006 20:19:30 vasta tsitaadiga

Seda saab hiljem maha ka lasta sealt add or remove programsi alt muidu kui mul on soov ?
tagasi üles
angel
HV Guru
angel

sõnum 04.02.2006 20:26:51 vasta tsitaadiga

Cool & Quiet värki ei ole soovitatav kasutada siis kui proset oled kellanud. Ehk siis prose volte jms muutnud.
Vähemalt nii räägitakse. Ise ei ole hakanud katsetama kuna endale see Cool & Quiet üldse ei meeldinud.
Arvata on et võib tekkida probleem selles et kui prose kiirus tõuseb ja Cool & Quiet süsteem kohe õiget volti ei pane mis kasutajal bios is määratud on võib asi lihtsalt kokku joosta.

Aga niisama default jooksutades võib selle värgi peale panna iseasi kui kasulik ta on kuna kui on olemas hea jahutus siis eriti midagi suuresti ei muutu (endal pidevalt prose jahutus vaikne).
Kommentaarid: 175 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 157
tagasi üles
vambola
HV veteran

sõnum 06.02.2006 14:38:54 vasta tsitaadiga

angel kirjutas:
Cool & Quiet värki ei ole soovitatav kasutada siis kui proset oled kellanud.

Kes klokkida oskab, oskab ka cnq kasutada. RMClockiga saab igale kordajale oma vcore ise määrata.
Kommentaarid: 128 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 120
tagasi üles
angel
HV Guru
angel

sõnum 06.02.2006 15:48:06 vasta tsitaadiga

vambola kirjutas:
angel kirjutas:
Cool & Quiet värki ei ole soovitatav kasutada siis kui proset oled kellanud.

Kes klokkida oskab, oskab ka cnq kasutada. RMClockiga saab igale kordajale oma vcore ise määrata.

hm seda ei teadnud. Aga lihtsalt mainisin ära. Ise oman DFI nF4 mobo ja sellega on CnQ kasutamise kohta hoijatus pandud. Võib probleeme tekkida.
Kommenteerida ei oska mis moodi täpsemalt kuna ise ei ole katsetanud ja vaevunud seda uurima kuna minujaoks CnQ on suht tarbetu asi (vähemalt selle masina taga mis mul praegast on)
Kommentaarid: 175 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 157
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Raud »  Protsessorid »  Cool & Quiet - kogemustest - on ka effekti või lihtsalt jama?
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.