Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
DexXxter
HV kasutaja

|
27.01.2006 11:29:07
[PROBLEEM]Arvuti ei tunnista kõvaketast. (edited) |
|
|
emme on arvutil, millega on vaja kõvaketas ühendada MSI 845 Pro2(-R) / MS-6528LE ja kõvaketas western digital caviar 11200 (mingi vanem, maht 1200mb). Et oleks vaja os peale panna ja mõned proged. Teisel arvutil, millele see kõvaketas kuulub, pole cd-rommi.
Kui ära ühendasin ei buutinud windoozat üldse ülessegi.
viimati muutis DexXxter 29.01.2006 17:42:06, muudetud 1 kord |
|
Kommentaarid: 6 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
6 |
|
tagasi üles |
|
 |
tom1245
HV veteran

|
27.01.2006 13:21:54
|
|
|
mida BIOS näitab? Kas tunneb ketast? Millist infot ketta kohta näitab?
|
|
Kommentaarid: 82 loe/lisa |
   |
78 |
|
tagasi üles |
|
 |
DexXxter
HV kasutaja

|
27.01.2006 13:51:22
|
|
|
BIOS nagu ei tunneks ära, otsis mõnda aega ja ei leidnud midagi.
|
|
   |
6 |
|
tagasi üles |
|
 |
tom1245
HV veteran

|
27.01.2006 14:09:15
|
|
|
DexXxter kirjutas: |
BIOS nagu ei tunneks ära, otsis mõnda aega ja ei leidnud midagi. |
vaata, et ketta jumper oleks cable selecti peal...
|
|
Kommentaarid: 82 loe/lisa |
   |
78 |
|
tagasi üles |
|
 |
DexXxter
HV kasutaja

|
29.01.2006 17:52:09
|
|
|
Kuna kõvaketast ei tundnud arvuti ära proovisin cd-rommiga. Võtsin uuema arvuti rommi ja panin vanema taha. Panin need juhtmed, mis kõvakettagi taha käivad ära aga ei leidnud seda teist juhet mis ühesse kõrval olevasse auku käis. uuel arvutil oli see laiem, aga vanemal oli mingi väiksem otsik. Niisiis ühendasin kõik asjad ära ja suure hurraaga panin asja tööle, ennem veel ütlesin õele naerdes, et mingu kaugemale, et siit hakkab suitsu ja pauku tulema. Natukse aja pärast hakkas ninna terav plastiku põlemise lõhn. Ja kohe pärast seda hakkas korpuse vahelt suitsu tulema.
Praegu ei julge arvutit enam tööle panna. Muidu ära põles see väike otsik mis sinna audio auku käib rommil. Kas saab veel sellest rommist asja?
Kõvakettaga pole vist mõtet jamada, kui pärisomanikule see taha ühendada ei pruugi töötada, see ju ikka rauaga ka seotud.
|
|
   |
6 |
|
tagasi üles |
|
 |
iceincube
HV veteran

|
29.01.2006 17:55:15
|
|
|
tuleb proovida, et kas saab rommist asja. Arvuti jäi ise terveks või?
kuid ma ei saa eru kuidas sai analog audio väljund midagi põlema panna, kas äkki surusid midagi muud sinna?
|
|
Kommentaarid: 39 loe/lisa |
   |
37 |
|
tagasi üles |
|
 |
DexXxter
HV kasutaja

|
29.01.2006 18:06:08
|
|
|
oli must otsik ja täpselt sobis sisse. Helikaarti sellel arvutil nagunii pole<-- tagantjärgi tarkus
Proovisin nüüd tööle arvutit panna. Läks, aga ütleb primary hard disk fail vms.
äkki oli asi üldse toitekas? sellel on 200w.
(ise pole suurem asi elektrik või itimees)
|
|
   |
6 |
|
tagasi üles |
|
 |
iceincube
HV veteran

|
29.01.2006 18:15:48
Re: [PROBLEEM]Arvuti ei tunnista kõvaketast. (edited) |
|
|
Kui ära ühendasin ei buutinud windoozat üldse ülessegi. |
Esialgne probleem oli vist selles, et arvatavasti läks see juurde pandud ketas primary-ks ja hakkas sealt OS i laadima.
Kas sinu ja sõbra kõvaketas said ühe juhtme taha. kui said, siis sealt algasidki võibolla probleemid.
nagu ma aru sain on nüüd see vanem arvuti mis ei taha üles bootida, kuna Disk failed.
selle errori tõttu tundub et asi on päris piixus vist.
kui sa võtad CD romi ja muud kettad välja ja ainult OS -i ga ketta jätad sisse, kas ütleb sama errori.
|
|
   |
37 |
|
tagasi üles |
|
 |
DexXxter
HV kasutaja

|
29.01.2006 18:30:11
|
|
|
On 2 arvutit, mõlemad on minu omad. Vanal arvutil pole cd rommi. uuel arvutil on cd romm, kaks kõvaketast. kui ma võtsin ühe ketta ära ja pani vana arvuti ketta asemele ei buutinud windowsit üles, uue arvuti allesjäänud kettal oli windows xp, vana arvuti kettal 95. Vanal arvutil buutis ka üles 95-e kui ma cd-rommi lahti ühendasin.
|
|
   |
6 |
|
tagasi üles |
|
 |
iceincube
HV veteran

|
29.01.2006 18:45:14
|
|
|
On 2 arvutit, mõlemad on minu omad. Vanal arvutil pole cd rommi. uuel arvutil on cd romm, kaks kõvaketast. kui ma võtsin ühe ketta ära ja pani vana arvuti ketta asemele ei buutinud windowsit üles, uue arvuti allesjäänud kettal oli windows xp, vana arvuti kettal 95. Vanal arvutil buutis ka üles 95-e kui ma cd-rommi lahti ühendasin. |
tundub et asi on siis ikka selles, et kõvaketas ja CD-Rom ei taha sul sama juhtme( see lai data juhe ) peal elada ( vanas arvutis siis ).
muidu on kõik korras vähemalt.
CD-Romil peaks olema taga, kus juhtmed kylge käivad ka üks koht kus on pinnid millega saab üht või teist kettaseadet sellel juhtmel domineerima panna. midagi sellist nagu siin pildil.
http://www.kenstone2.net/fcp_homepage/images_install_superdrive_g4/07_install_superdrive.jpg
proovi seda mujale panna.
tavaliselt on keskel muidu see mida sul vaja oleks.
|
|
   |
37 |
|
tagasi üles |
|
 |
DexXxter
HV kasutaja

|
29.01.2006 22:41:18
|
|
|
Normaalne, nüüd buutis jah ülesse cd pealt knoppixi. Peale seda, kui ma säädisin ketta jumperi ja cd rommi omad vastavalt siis master ja slave. Algul ma ei jaganud täpselt mis see jumper on, mõtlesin, et midagi BIOS-is vaja seada.
Igal juhul aitäh iceincube, sinust oli palju abi.
Aitäh ka tom1245, et jumperit mainisid, aga nagu ma juba seletasin, ei saanud ma päris täpselt aru.
|
|
   |
6 |
|
tagasi üles |
|