praegune kellaaeg 18.06.2025 01:25:53
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
Silver?!
HV veteran
|
22.01.2006 16:50:15
|
|
|
Tjah DNS 2kk siin veel ainult puudus.... See võtab ka selle 2kkimise teema ilusasti kokku. Ei....., ma palun, ei!.
Sellel kas nimeserverite aadressid antab DHCP server koos muu hostile vajaliku konfiga või sisestatakse hosti käsitsi ei ole nimede lahendamise seisukohtast mitte mingit vahet. Ilmselt tahanteadal lihtsalt vedas, kuna konfi vahetusega flushitakse ju ka hostis olev DNS cache. Nii tekkiski tunne et asi töötab paremini.
Küll on nimeserverite käsitsi panekul mõned miinused.:
- ISP võib otsustada et vahetab nimeservereid või lisab neid sinna juurde. Siis ju host muutustest automaatselt teada ei saa
- Kes see siis ju viitsib nii primary kui ka secondary nimeserveri aadressid sisse toksida (nii palju numbreid ju). Kui primaanre nimeserver on kummuli ei lahendata ka nimesid.
TULEMUS
HV Foorumisse tekib post:
eeee..... ääääää..... enam internetti ei ole. Igakord kui toksin browseri aknasse hv.ee siis öeldakse mulle et host not found. Siis hakkab peale vaesekese piinamine ja pinnimine, mis ISP., mis OP, mis võrgukonf, mida nslookup räägib jne. Pahandust ja sõimamist kui palju....
Kui nimelahendus ei tööta tuleb peksta ISP'i mitte hakata igasugu asju leiutama.
|
|
Kommentaarid: 13 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
1 :: |
11 |
|
tagasi üles |
|
 |
nuhk
Kreisi kasutaja

|
22.01.2006 17:02:13
|
|
|
OT:
Kui nimelahendus ei tööta, siis tuleb järele vaadata, mis tal viga on.
|
|
Kommentaarid: 8 loe/lisa |
   |
7 |
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
22.01.2006 17:05:53
|
|
|
OFFF ja Silver?!: Kui teile DNS-id ei meeldi, siis esitage pretensioonid ISP-dele
Aga niikaua kuni mulle näiteks Elion ütleb, et tasub tema DNS-e kasutada niikaua ma seda ka teen Ja oma kogemuste põhjal võin vabalt väita, et ilma DNS-ideta on palju suurem ja kõvem probleemikisa kui DNS-e kasutades 8)
|
|
Kommentaarid: 284 loe/lisa |
   |
2 :: |
11 :: |
211 |
|
tagasi üles |
|
 |
Silver?!
HV veteran
|
22.01.2006 18:31:27
|
|
|
Mulle isiklikult meeldib nimeserver väga. (mul omalgi üks, küll siis tegelikult mitte päris nimeserver, sest ta on ainult sisevõrgu jaoks + forwarder ISP'i nimeserverile) . Igasugu iIP aadresse on ju paha meeles pidada.
Loomulikult on nimeservereid kasutamata probleeme rohkem, siis nimed ju ei lahendu......
|
|
Kommentaarid: 13 loe/lisa |
   |
11 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
22.01.2006 18:35:51
|
|
|
tahanteada kirjutas: |
Ja oma kogemuste põhjal võin vabalt väita, et ilma DNS-ideta on palju suurem ja kõvem probleemikisa kui DNS-e kasutades |
Minu kogemus ütleb et ilma DNS serverit OS'ile selgeks tegemata on tõesti oluokrd nutune. Mitte just iga inimene ei viitsi aadresside asemel meeles pidada serverite IP aadresse
Pealegi, kui DNS'i käsitsi ei määrata siis antakse see automaatselt teenusepakkuja poolt. Elioni puhul siis needsamad mida sa tahanteada sinna käsitsi sisse toksid. Vahet pole kõige vähimatki.
Ühesõnaga, sm. tahanteada, on sul vähimatki aimu millest sa üldse räägid?
_________________ Teach a man to reason and he'll think for a lifetime
Common sense - so rare that it's a damn superpower
Vaadates paljude inimeste sõnavõtte siin ja mujal jääb üle ainult klassikuid tsiteerida - "I weep for humanity" |
|
Kommentaarid: 106 loe/lisa |
   |
86 |
|
tagasi üles |
|
 |
zbx
Piiratud kasutaja

|
22.01.2006 18:42:01
|
|
|
nii vähe kui olen siin foorumis pesitsenud, on sellest lõuapoolikust juba täitsa siiber.
|
|
Kommentaarid: 367 loe/lisa |
   |
300 |
|
tagasi üles |
|
 |
Death
HV Guru

|
23.01.2006 09:46:45
|
|
|
tahanteada, sinu jutt pole mitte H2kk vaid lauslollus. Seetõttu on ka vajalik siin häkkidest rääkimine. Et eraldada lauslollus lihtsalt kahtlase väärtusega ideest.
seega punkt nr x, miks häkkidest rääkida vaja: Et eraldaldada lauslollus lihtsalt ebastandartsest lahendusest.
PS: ma kahtlustan et tahanteada siin jahub rõõmsalt mitteeelioni ühenduste puhul elioni DNSide kasutamisest?
_________________ "To be or not to be?" is a question of when, not if. |
|
Kommentaarid: 39 loe/lisa |
   |
36 |
|
tagasi üles |
|
 |
Markos
HV veteran
|
23.01.2006 10:51:03
|
|
|
Kle tahanteada (palle?) ole hea mees ja jookse puusse!. DNS'st niipalju, et "võõrastele" rekursiivpäringute keelamine on pidevalt kasvavate koormuste tõttu vaid ajaküsimus. Kui tainas tahanteada on neid konfe külvand kümnete ja või sadade kaupa, ning propageerind ka foorumites, siis nimelahenduse katkemise korral võib talle kollektiivselt pasunasse sõita.
|
|
Kommentaarid: 14 loe/lisa |
   |
12 |
|
tagasi üles |
|
 |
nuhk
Kreisi kasutaja

|
23.01.2006 12:12:27
|
|
|
Markosega 100% nõus.
Viisakusest on enamus oma dns'id seni "võõrastele" lahti hoidnud ja üksteise elu sedaviisi kergemaks teinud - kes nüüd head tava oma pedereerimisega muutma sunnib, on ka vana nuhi vaenlane.
Miks ma nii tige olen - üks näide: peale tavarakenduste on osal mailiviirustest jms skänneritest samuti kombeks nimeserverite poole pöörduda ja väga kiiresti paljude domeenide mx-e küsida... Kuni taoline dns'i koormav tripper isp enda võrgus on ja "õiget" nimeserverit kasutab, siis saab ta kinni keerata, kasutajale teada anda vms. Kui aga väljastpoolt tuleb, siis on perse majas.
Käsitsi nimeküsimist ei pane keegi pahaks, mõne vea otsimisel sellest kõvasti abi.. aga võõrast dns'i püsivalt koduse lõppkasutaja masinasse toppida, veel vähem sarnast "häkki" teistele soovitada ei sünni kohe sugugi.
"Nimepuu" on nagu teisedki puud ühine loodusvara... ja iga oinas selle puu juurika peale ikka ei kuse küll. Nii et sigadused lõpeta ära, mr mis-su-nimi-oligi, - muidu tõesti nuhime välja.. ja teeme nagu eespool soovitati
Ei midagi isiklikku peale parimate soovide
nuhk@hot.ee
|
|
Kommentaarid: 8 loe/lisa |
   |
7 |
|
tagasi üles |
|
 |
OFFF
HV veteran

|
24.01.2006 11:11:54
|
|
|
tahanteada kirjutas: |
OFFF ja Silver?!: Kui teile DNS-id ei meeldi, siis esitage pretensioonid ISP-dele
Aga niikaua kuni mulle näiteks Elion ütleb, et tasub tema DNS-e kasutada niikaua ma seda ka teen Ja oma kogemuste põhjal võin vabalt väita, et ilma DNS-ideta on palju suurem ja kõvem probleemikisa kui DNS-e kasutades 8) |
Tyypiline n2ide tahanteadalikust demagoogitsemisest!
Jutt on kogu aeg olnud sellest, et tt soovitab DYNAAMILISE IP konfiguratsiooniga pakettidel (pppoe, dhcp mis iganes) j6uga DNSi aadressid paika suruda. V6i 6ieti soovitab ta seda yldse universaalse ravimina mistahes v6rguh2dade vastu. Kui kysida, millega ta oma tegu p6hjendab, on tulemuseks ylaltoodud jama ja h2mamine. V2ga lamedad v6tted, ytleks!
A.
_________________ Õnnelikul malakamaal ei nuteta! Parem käsi abistab. Sõidame! |
|
Kommentaarid: 32 loe/lisa |
   |
29 |
|
tagasi üles |
|
 |
Carl
HV kasutaja
|
08.03.2006 21:51:47
|
|
|
kommenteerin mingit suvalit posti kuskilt algusest.
>Sama võib siis väita ja telefoniühenduse või TV kohta, et vajadus on kunstlik.
ongi, olles elanud aastaid ilma telekata sain suht selgeks, kui palju aega enne raisku läks
>Transpordivajadus on ka ju kunstlik: võiks ju jala ka käia.
jala käimine on tervislik. Jalgrattaga meeldib mul ka mööda metsateid sõita, vabalt võiks teed hooldamata jätta maksumaksja arvelt. See peaks minema puhtsalt bensuhinna arvelt.
>Mõte on siiski selles, et ühiskonna-tehnika arenguga muutuvad teatud hetkest
>mõned mugavused elementaarseks - elekter, kanalisatsioon, pesumasin, TV,
>mobiiltelefon, internet.
mitte elementaarne vaid müügi ja lobitöö.
Kanalisatsioon pole elementaarne kõigile. Maal ka veel elatakse, kastead?
vabadust ja aega hindav inimene ei oma mobiili või vähemalt ei kanna seda kaasas.
>Võid öelda jah, et "ilma internetita saab ka". Saab küll, ja ilma elektrita saab ka!
>Aga jube ebamugav on ja mingist hetkest alates ei ole võimalik internetist loobuda,
vabalt on. Hoolimata sellest, olen arvutiinimene ja teenin leiba sellega olen ma
arvamusel, et enamik infoühiskonnast on väljamõeldis. Arvutid ei tööta inimese jaoks vaid pigem vastupidi. Ma teen arvutitaga midagi, sest keegi teine saaks tänu sellele midagi muud teha võimaldamaks kellelgi kolmandal midagi muud teha hoopis jne. lõputu jada mõttetuid tegevusi.
ei ütle, et arvutid pahad on, aga enamik kohti, kus neid kasutatakse pole neid vaja või on tegu meelelahutusega ja see vist ei ole veel inimõigus ega hädavajalik.
aga üldiselt on parem vist, kui tatikad istuvad netis selleasemel, et väljas suitsetamist harjutavad ning esimesi tablette proovivad, sest nii olla vinge
|
|
Kommentaarid: 48 loe/lisa |
   |
45 |
|
tagasi üles |
|
 |
Draax
HV veteran

|
09.03.2006 12:02:57
|
|
|
Kuna tsiteeritud on mind, siis tunnen et peaks midagi vastama.
"Kanalisatsioon pole elementaarne, elekter pole elementaarne ja transport pole elementaarne jne." ütled sa. Tõesti - ära sa ei sure, kui metsas kuuse all käid, peeruvalgel raamatut loed või jala maalt linna tööle kõnnid. Aga oleksid sa nõus nii elama?
On olemas erakud ja igasugu muud tegelased, kes elavadki kuskil onnis mäe otsas, söövad juurikaid ja mõtisklevad/mediteerivad päevast päeva. Ja nad on sellise eluga rahul. Aga arvan, et 99,9% Eesti inimestest nii elada ei taha.
Nii et jääme ikka konteksti.
Tagasi teemasse: keegi vist vahepeal mainis ka ära, et kui nett pole inimõigus, siis:
1) riik/KOV ei peaks toetama vanurite IT-kursusi
2) Tallinn ei tohiks jagada tasuta netiarvuteid vähekindlustatud peredele
jne.
sest see tuleb kõik maksumaksja taskust ja kui see pole eluks vajalik (vrdl. supiköök kodututele, mis on neile eluks vajalik) siis seda ei tuleks finantseerida maksumaksja taskust kui see ei ole inimõigus.
Kuni seda tehakse, võib oletada, et KOVi/riigi jaoks on internet inimõigus?
Teisest küljest:
1) riik/KOV subsideerib ühistransporti nii linnasisest kui linnadevahelist (rongid, bussid, linnaliinid)
ja seda me peame vist kõik loogiliseks, seega transport justkui kuuluks ka selles tähenduses inimõiguste alla
Ja nii edasi. Näiteid võiks tuua lõputult. Huvitav fakt on minu arust see, et internet on riigi seisukohast asetatud mingisse prioriteetsesse seisusesse - needsamad näited tasuta koolitustest, tasuta netipunktid, tasuta arvutite jagamise plaanid jne. Samas näiteks telefon, mis on iseenesest elementaarsem ja lihtsam suhtluskanal kui internet, ei ole prioriteet. Keegi ei pane püsti tasuta telefoniputkasid. Keegi ei jaga pensionäridele või vaestele tasuta mobiiltelefone jne.
|
|
Kommentaarid: 28 loe/lisa |
   |
28 |
|
tagasi üles |
|
 |
Carl
HV kasutaja
|
09.03.2006 14:42:18
|
|
|
kanlisatsioonikohta niipalju, et olen ise ka elanud pikka aega majas, kus linnapoolt kanalisatsiooni ei olnud, enda asi, kuhu kraanist jooksva vee lasime.
kusjuures viljandis oli hiljuti terve selline linnaosa. igaljuhul saime hakkama ja seega ei meeldi mulle, et minu makstud maksudest teist kanalisatsiooni toetatakse. Hetkel tarbin kanalisatsiooni ja ka maksan selle eest.
aga teema lõpetuseks ütlen ära, et minuarust peaks iga inimene välja teenima selle, mida tarbib, minupärast võiks kõik toetused ära kaotada, kel netti või arvutit vaja, teeb tööd ja saab selle. kes tööd teha ei viitsi, sel ei maksa ka inimõigustest jaurata.
maal on nett kallim, samas ühtteist muud on odavam, kel maal ei meeldi, kolib linna.
|
|
Kommentaarid: 48 loe/lisa |
   |
45 |
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|