Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
Alvaaro
HV Guru

|
16.01.2006 14:40:05
mingi huligaan |
|
|
niisiis miski viiruse pätt on mulle arvutisse pugenud ja välja teda tõbrast vist ei saagi
ei kaspersky ega format c ei aidanud
ja kui kasperskyga scanib siis iga kord on viirusel mis ta leiab eri nimi ja peale formatit nii kui viiruse tõrje peale panen(kaspersky) siis on kohe see viirus tagasi ja hakkab jamama jälle
sellest vahepeal hakkab muusikat kuulates hääl hakkima ja filme vaadates tõksib kah jubedalt
et on veel midagi ette võtta või saadan ketta üle aia?
|
|
Kommentaarid: 216 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
3 :: |
182 |
|
tagasi üles |
|
 |
Zooter
Kreisi kasutaja

|
16.01.2006 15:00:22
|
|
|
Kuskile peab see viirus ju peidetud olema... teised kettad süsteemis(partitsioonid), mõni CD, kust softi installid, võrk? Ära enne neti külge pane, kui antivirus peal.
|
|
Kommentaarid: 64 loe/lisa |
   |
0 :: |
2 :: |
62 |
|
tagasi üles |
|
 |
Alvaaro
HV Guru

|
16.01.2006 15:29:19
|
|
|
Zooter kirjutas: |
Kuskile peab see viirus ju peidetud olema... teised kettad süsteemis(partitsioonid), mõni CD, kust softi installid, võrk? Ära enne neti külge pane, kui antivirus peal. |
D ketta olen samuti ära formattinud ja ennem netti ei läinudki kui viiruse tõrje peal
põhimõtteliselt olen nüüdseks juba 2xformat c ja ühe korra d ketta ää formattinud aga kasu nagu pole olnud
mingi hetk on isegi normaalne kui lasen viiruse tõrjega üle siis kustutab ära ainult ühe jätab alles
aga nii 5-6 tunni pärast paned uuesti scanima siis juba jälle 20 viirust arvutis ja enda arvates ei käi ma mingitel sellistel kahtlastel lehtedel suurem jaolt ainult eesti lehed või siis mängin ut onlines pole nagu viimasel ajal midagi tõmmanud kah
|
|
   |
182 |
|
tagasi üles |
|
 |
Draax
HV veteran

|
16.01.2006 15:45:57
|
|
|
Proovi mõnd muud viirusetõrjet äkki? Viirusi tõrjud ikka safe modes ja nii et system restore maas?
Edit: ja seda ka, et kindlasti pane XP-l Service Pack 2 peale ja tulemüür sisse, enne kui netijuhtme arvutile taha paned.
viimati muutis Draax 16.01.2006 15:50:12, muudetud 1 kord |
|
Kommentaarid: 28 loe/lisa |
   |
28 |
|
tagasi üles |
|
 |
raix122
HV kasutaja
|
16.01.2006 15:48:27
|
|
|
kui windowsit peale paned siis ikka neti kaabel tagant ära tõmmatud?
|
|
Kommentaarid: 31 loe/lisa |
   |
29 |
|
tagasi üles |
|
 |
Marc55
HV kasutaja
|
16.01.2006 15:49:54
|
|
|
Alvaaro kirjutas: |
Zooter kirjutas: |
Kuskile peab see viirus ju peidetud olema... teised kettad süsteemis(partitsioonid), mõni CD, kust softi installid, võrk? Ära enne neti külge pane, kui antivirus peal. |
D ketta olen samuti ära formattinud ja enne netti ei läinudki kui viiruse tõrje peal
põhimõtteliselt olen nüüdseks juba 2xformat c ja ühe korra d ketta ää formattinud aga kasu nagu pole olnud
mingi hetk on isegi normaalne kui lasen viiruse tõrjega üle siis kustutab ära ainult ühe jätab alles
aga nii 5-6 tunni pärast paned uuesti scanima siis juba jälle 20 viirust arvutis ja enda arvates ei käi ma mingitel sellistel kahtlastel lehtedel suurem jaolt ainult eesti lehed või siis mängin ut onlines pole nagu viimasel ajal midagi tõmmanud kah  |
Ära piirdu format:c - ga. Tee partitsiooni tabelid uuesti ja siis format! Võimalik, et su pahaline end seal varjab?!
|
|
Kommentaarid: 4 loe/lisa |
   |
4 |
|
tagasi üles |
|
 |
aksel
Kreisi kasutaja

|
16.01.2006 16:13:08
|
|
|
vaata kõvaketta kodukale...seal peaks olema utilit, mis käib üle ka nö esimesed read ja teeb ketta täielikult tühjaks.
_________________ rohkem liha riigile |
|
Kommentaarid: 51 loe/lisa |
   |
49 |
|
tagasi üles |
|
 |
HacaX
HV Guru

|
17.01.2006 07:30:42
|
|
|
Formaadid C:'d... see tähendab paned ka Winni uuesti peale? Sellisel juhul võiks alustada sellestsamas installplaadist ja üle skännida (pole ka otse tehasest tulev soft 100% kindlusega viirusevaba, piraversioonidest rääkimata). Ja kui OSi installid siis tuleb netijuhe masinast välja tõmmata (praeguse seisuga pole see enam soovitus vaid lausa elulise olulisusega reegel).
Ka tuleks tõenäoliselt kasuksumbmäärase "masin pidevalt nakatunud" asemel konkreetsed Kaspersky näidud (s.t. mis viirused ja kust nad ta täpselt leiab) välja käia.
_________________ IMO & GPLed |
|
Kommentaarid: 24 loe/lisa |
   |
1 :: |
22 |
|
tagasi üles |
|
 |
arvutisõber
HV veteran

|
17.01.2006 07:51:24
|
|
|
Partitsioon lase jah kindlasti maha ja siis on olemas ju selline asi nagu low-level format. Et kirjutab su ketta 0 -e või 1 -sid otsast lõpuni täis. Aga see oli vist konkreetse firma ketastele konkreetse firma poolt, et vist polnud sellist ühist programmi, mis kõigile ketastele oskaks low-level formatit teha.
Et nagu keegi siin juba soovitas, et ketta tootja koduleheküljelt otsida taolist progret.
Ja samasl ajal kui ühe kettaga tegutsed, ära teist taha pane. Et mõlemale partition delete ja low-level format...
_________________ ... |
|
Kommentaarid: 55 loe/lisa |
   |
53 |
|
tagasi üles |
|
 |
airm
HV Guru
|
17.01.2006 11:56:55
|
|
|
Teeks kuskile nimekirja formaadisoovitajatest?
Teemaalgatajale võiks loogilist mõtlemist soovitada.
Tema jutu järgi tuleb viirus "pärast" kasperski install.
Seda seetõttu, et siis ta hakkab seda otsima.
Mõtle parem, millal ta tuleb sisse, otsides internetist selle viiruse levimiskäigu kirjeldust.
_________________ M:vanavara - AT-toiteplokk *(viisakas korpus kaasa) |
|
Kommentaarid: 56 loe/lisa |
   |
2 :: |
50 |
|
tagasi üles |
|
 |
nuhk
Kreisi kasutaja

|
18.01.2006 11:42:35
|
|
|
Masin võrgust lahti, Kaspersky maha.. ja siis tuleks hakatuseks mingi teise antiviirusega nii masin, Kasperski installikas kui kõik muude nännide installikad üle käia, system soft ja draiverid hulka arvatud. Saast võib tulla kust iganes ja palju on ka sedasorti trippereid, mis enne nina välja ei pistagi kui võrku näevad...
Formatiga pole siin ilmselgelt midagi tarka teha, low-level format toimub bios'i tasemel ega kirjuta mingeid ühtesid ega nulle.. ja seda ei soovitaks ma üle 4G ketaste puhul üleüldse proovida - võib oma kettast ilma jääda.
|
|
Kommentaarid: 8 loe/lisa |
   |
7 |
|
tagasi üles |
|
 |
Alvaaro
HV Guru

|
21.01.2006 12:54:02
|
|
|
airm kirjutas: |
Teeks kuskile nimekirja formaadisoovitajatest?
Teemaalgatajale võiks loogilist mõtlemist soovitada.
Tema jutu järgi tuleb viirus "pärast" kasperski install.
Seda seetõttu, et siis ta hakkab seda otsima.
Mõtle parem, millal ta tuleb sisse, otsides internetist selle viiruse levimiskäigu kirjeldust. |
eiei pärast kaspersky installi ei tule.Lihtsalt asi selles et ennem kui kasperskyt peal pole ei saa ma ju scanida ja seega ei saa ma teada viirustest.
ja nii olen teinud et d partsioon oksa ja siis format tervele kettale korraga.
võibolla ma lihtsalt ei oska seda asja õigesti teha vms
|
|
   |
182 |
|
tagasi üles |
|
 |
Death
HV Guru

|
23.01.2006 14:25:00
|
|
|
nuhk, ketta tootja tööriist low level formati jaoks kettale ikka aiai ei tee küll ja siis kindel et puhas, kuid jah käi scanneriga üle kõik asjad mida sinna masinasse plaanid.
_________________ "To be or not to be?" is a question of when, not if. |
|
Kommentaarid: 39 loe/lisa |
   |
36 |
|
tagasi üles |
|
 |
vasjata
HV vaatleja
|
24.01.2006 16:48:46
|
|
|
nuhk, eiei pärast kaspersky installi ei tule.Lihtsalt asi selles et enne kui kasperskyt peal pole ei saa ma ju scanida ja seega ei saa ma teada viirustest.
võibolla ma lihtsalt ei oska seda asja õigesti teha vms  |
Kasperskyl on olemas selline asi nagu Reports (Aruanded eestikeelses versioonis). Pärast viiruse avastamst on seal kirjas: milline viirus, kust pärit (asukoht kõvakettal siis) ja miks parandada ei saa elik siis töötlustulemus. Nende andmetega saaks ilmselt kergemini aimu millega tegu.
PS. Kui ise sellest repordist aru ei saa, siis võid selle saata aadressile support@kaspersky.ee koos juurdekäivate küsimustega.
PPS. Ja muidugi tasub sellisel juhul, kui viirusetõrjeprogramm viirusega hakkama ei saa, lülitada välja System Restore ja arvuti Safe Modes üle kontrollida (System Restore väljalülimine muidugi ainult juhul, kui tegu Win XP-ga)
|
|
tagasi üles |
|
 |
Alvaaro
HV Guru

|
24.01.2006 16:55:11
|
|
|
vasjata kirjutas: |
nuhk, eiei pärast kaspersky installi ei tule.Lihtsalt asi selles et enne kui kasperskyt peal pole ei saa ma ju scanida ja seega ei saa ma teada viirustest.
võibolla ma lihtsalt ei oska seda asja õigesti teha vms  |
Kasperskyl on olemas selline asi nagu Reports (Aruanded eestikeelses versioonis). Pärast viiruse avastamst on seal kirjas: milline viirus, kust pärit (asukoht kõvakettal siis) ja miks parandada ei saa elik siis töötlustulemus. Nende andmetega saaks ilmselt kergemini aimu millega tegu.
PS. Kui ise sellest repordist aru ei saa, siis võid selle saata aadressile support@kaspersky.ee koos juurdekäivate küsimustega.
PPS. Ja muidugi tasub sellisel juhul, kui viirusetõrjeprogramm viirusega hakkama ei saa, lülitada välja System Restore ja arvuti Safe Modes üle kontrollida (System Restore väljalülimine muidugi ainult juhul, kui tegu Win XP-ga) |
no seda reportsi asja eriti ei jaga tõesti
aga see on imelik et iga kord erineva nimega need viirused küll mansor.exe,xftp.exe,iexplorer.exe jne jne neid lausa sadasid mulle tundub ja eile avastasin ühe vägas kummalise asja et ei lasnud kasperskyl scannida ja tahtsin netis ut mängida aga ping miski 200+ muidu tavaliselt on see max 70
aga kui kasperskyga üle lasin ja siis ta üritas seal midagi ära kustutada ja mängus jälle normaalne ping
et küsimus siit kas see viiruse raip keppib seda neti ühendust kah wõi?
|
|
   |
182 |
|
tagasi üles |
|
 |
Betamax
HV Guru

|
24.01.2006 20:13:22
|
|
|
et küsimus siit kas see viiruse raip keppib seda neti ühendust kah wõi? |
Logish, kui tegu trooja või ussiga, siis need kas üritavad andmeid netti saata või siis paljuneda. Mõni üritab oma vahel ka "semusid" sinu arvutisse peole kutsuda. Tulemüüri abil võid ka vaadata, mis elukad netti pääseda üritavad.
|
|
Kommentaarid: 729 loe/lisa |
   |
550 |
|
tagasi üles |
|
 |
Death
HV Guru

|
25.01.2006 13:24:00
|
|
|
Alvaaro, sellise jama puhul on kõige kavalam teha välistav clean.... plaati kõik mis viirust kanda ei saa, dokumendid/pildid/musa, seejärel kas ketta utilidi abil täisclean või linuxi plaadi abil ketta algused koos partitsioonitabeliga nullidega üle. Siis uus os peale ilma võrgujuhtmeta, phtas masinas tiritud viirusetõrje peale tulemüür ka, kui tegu kohtvõrguga kus veel win masinad siis tulemüür eriti rangeks, turvapaigad peale ja siis ühekaupa üle kontrollides softi paigaldama...
Ja see et formatiga lahti ei saa... kui tegu jagatud ühendusega mmille taga kohtvõrk siis on võimalik, et teised naatunud masinad samas võrgus nakatavad sinu oma kohe uuesti.
|
   |
36 |
|
tagasi üles |
|
 |
Alvaaro
HV Guru

|
25.01.2006 22:35:40
|
|
|
krt ma arvan et ma ise ei saa selle cleaniga hakkama
|
|
   |
182 |
|
tagasi üles |
|
 |
Death
HV Guru

|
26.01.2006 10:21:08
|
|
|
seljuhul ei jää muud üle kui kast kaenlasse ja sõbraliku itinimese juurde kes suurt rõõmu tunneb võimalusest /dev/zero > /dev/hda proovida.
Või asenda windows linuxiga... kõik wini viirused on selle peale täitsa jõuetud...
|
   |
36 |
|
tagasi üles |
|