Avaleht
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Multimeedia- ja helifoorum »  Kas suppakas (=subwoofer) rikub tervist? märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
alariv
HV kasutaja
alariv

sõnum 03.01.2006 13:09:54 vasta tsitaadiga

mul siis Z-5500 supakas müristab ka ikka päris karmilt, toas kukuvad selle müdina peale raamatud ja väiksemad asjad,
satikad (mis ei olegi tegelikult eriti kerged) sõidavad laua peal edasi-tagasi..hiljuti kukkus ümber veel seinakell, mis oli paigutatud
vastu seina..ja asi ei tööta enam icon_neutral.gif icon_lol.gif
matsu on igal juhul päris palju..isegi kui veerandi peale panen, tuleb isa ja ütleb, et kui ma nii jätkan, tuleb mul varsti elektriga probleeme icon_lol.gif
üldiselt mul on ka selline tunne, et kui kogu aeg kõvemini kuulata, siis kõrv harjub sellega ära (trummikile ei suuda enam väikseid võnkumisi vastu võtta).
üldiselt ise kõvasti ei kuula..kui just selline tuju tuleb, siis kuulan max. mõni minut ehk..ei tea, kui suure SPL-i Z-5500 sub tekitab, kui see põhja panna?
palju see 2 min tervist rikub? icon_rolleyes.gif
Ühes Z-5500 reviews on nii kirjas:
" But excess can also get you into some rather weird and bad situations also. Take me for instance, I am happily testing the system volume levels out in the Tweaknews office by gaming and listening to a little Lil' Jon & the Eastside Boyz and I thought all was well..........until the next morning.
At 9:00am I was woken up with a rather loud knocking at my suite's front door. Opening the door revealed the building's property manager handing me a noise violation complaint that was filed and the manager's office by my next door neighbor. This would sound perfectly right seeing I was easily hitting 130+dB when testing the system at higher volume levels but there is one interesting thing I have to inform you about my neighbor...........
She is completely deaf........No joke, she can't hear a thing. Nadda...Zilch....
What I guess caused her to file the complaint is that I cleared 13 pictures off of the adjacent wall where our two suites attach. And yes, that wall was the same wall where the subwoofer was placed. From what I was told, I vibrated that wall so badly that almost all of her paintings, photos, trinkets or whatever vibrated and fell down."
http://www.tweaknews.net/reviews/z5500/index9.php
kuidas on võimalik, et kurt inimene saab aru, mis ta pildid alla viis? vibratsiooni suuna saab ta tunde järgi kätte? icon_rolleyes.gif icon_lol.gif
see vibratsioon rikub ka siis tema tervis mingil määral? icon_rolleyes.gif
Kommentaarid: 15 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 15
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
tonu89
HV veteran
tonu89

sõnum 04.01.2006 02:32:54 vasta tsitaadiga

See isa ütlus oli tahe icon_lol.gif Ja ka nagu ütlus on, et harjutamine teeb meistriks...kui kuulata koguaeg muusikat, eks siis kõrvad peavad ka valjemat parki vastu.. icon_smile.gif
Kommentaarid: 20 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 18
tagasi üles
Siiasinna15
HV kasutaja

sõnum 06.01.2006 15:32:26 vasta tsitaadiga

aga seda 130dB asja mina küll väga tõsiselt ei võtaks. 130dB tekitab ikka vähemalt 15" või 18" kontsertkõlart ja sellise dB arvul hakkavad kõrvad valutama ikka väga tugevalt ehk valulävi käes. kui nüüd minna numbrite maailma, siis nagu peaks olema 2 varianti, kas logitech tootnud ülisuure tundlikkusega kõlari(üle 100dB kindlasti), või siis peab seal sees olema mõnikümmend kilo kaaluv võimendi. Ei väidagi, et ta sul ei mürista ja häält ei tee korralikku, aga jah seda reviewe küll ei saa kudiagi uskuda. Aga jah end akogemustest niipalju, et kodukõlaritega +ressiiver küllaltki tugevalt kuulates kõik OK, aga kui juba bassi keha peal tunda, siis see enam kasulik küll pole, millest annab märku ka kõrv(hiljem undamine kõrvades ja ajutine tundlikkuse langus)
Kommentaarid: 10 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 9
tagasi üles
Plin500
HV piljardihai
Plin500

sõnum 06.01.2006 18:27:10 vasta tsitaadiga

tsitaat:

130dB tekitab ikka vähemalt 15" või 18" kontsertkõlart ja sellise dB arvul hakkavad kõrvad valutama ikka väga tugevalt ehk valulävi käes.

sai just endal autos mõõdetud 138,3db ning kui päris ausalt öelda, siis sellise pideva müra juures on sul kõrvakiled varsti piixus.

tsitaat:

siis see enam kasulik küll pole, millest annab märku ka kõrv(hiljem undamine kõrvades ja ajutine tundlikkuse langus)

jep, nii see on. Olid ka kunagi S90'sed nii toas kui ka autos ja sai neid peenestatud rohkem kui vaja, kuid >140db juures oled sa varsti juba kuuldeaparaadiga icon_lol.gif

Siiasinna15
HV kasutaja

sõnum 06.01.2006 22:14:12 vasta tsitaadiga

jah autos annab veel ellise tema konstruktsioon.......sest sisuliselt see ruum ju väga väike ja kõik peegeldused jms hakakvad mängima oma rolli. Vaata vii välja kõlar ja näed, mis hlei ja võimsa bassiga juhtub icon_wink.gif
tagasi üles
alariv
HV kasutaja
alariv

sõnum 06.01.2006 23:50:26 vasta tsitaadiga

Siiasinna15 kirjutas:
aga seda 130dB asja mina küll väga tõsiselt ei võtaks. 130dB tekitab ikka vähemalt 15" või 18" kontsertkõlart ja sellise dB arvul hakkavad kõrvad valutama ikka väga tugevalt ehk valulävi käes.

ega seda ei tasugi eriti tõsiselt võtta..tootja enda andmed on >115 db ja ametlikus testis on 120 db. Ei tea palju see ruumi suurus loeb, ilmselt on sellelgi oma tähtsus olemas ikka. Mida väiksem ruum, seda suurem helirõhk peaks samal võimsusel ruumis tekkima.
Aga ma ei saa ikka aru, kuidas sai see heli 13 maali seinalt alla tuua ja sundida kurdi inimese mürakaebust esitama icon_eek.gif
tagasi üles
Dimmu B
HV kasutaja
Keelatud avatar

sõnum 07.01.2006 00:01:22 vasta tsitaadiga

alariv, heh, endal samad kõllid ... supakas suht lähedal riietekapile, läksin kapist riideid otsima ja peab tunnistama hea vibratsioon on kapi sees icon_lol.gif
Kommentaarid: 10 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 2 :: 5
tagasi üles
NorthB
HV kasutaja

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 07.01.2006 00:44:59 vasta tsitaadiga

Dimmu B kirjutas:
alariv, heh, endal samad kõllid ... supakas suht lähedal riietekapile, läksin kapist riideid otsima ja peab tunnistama hea vibratsioon on kapi sees icon_lol.gif

Koidel on kapis hea elu thumbs_up.gif
Kommentaarid: 12 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 10
tagasi üles
Siiasinna15
HV kasutaja

sõnum 07.01.2006 00:51:25 vasta tsitaadiga

jah siin veel selline asi ka, et eriti kõva bassi saame näiteks nurkades, kus interferents mängib olulist rolli. samuti kellel bassist puudu, siis reaalselt peaks aitama ka see, kui keerad elemendi näoga seina poole ju umber meetri kaugusele nurka. PS:pole minu teooria
tagasi üles
Anti112
HV Guru
Anti112

sõnum 07.01.2006 01:36:06 vasta tsitaadiga

Mnjah, teie teemaaretust lugedes tuleb meelde, kui ise veel noor ja .... olin ja muusika ainsaks oluliseks komponendiks bass tundus olevat.
Sai ka igasugu aretisi tehtud, et ikka rohkem müdinad saada, kõlle nurka topitud ja siis oma arust kvaliteetset kuminat nauditud... icon_rolleyes.gif
Loodetavasti saate ka millalgi aru, et hea heli ei tähenda sugugi vaid mürisevat bassi ainult. Või krt teab, mõned ehk kuulavadki oma värisevaid riiuleid kuniks pensionieas päris kurdiks jäävad... icon_wink.gif
Kommentaarid: 128 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 111
tagasi üles
Siiasinna15
HV kasutaja

sõnum 07.01.2006 11:04:49 vasta tsitaadiga

See on selge, et ega see bass enam puhas ei saa, kuid väga suurel määral noorte eesmärk ongi see, et saada võimalikult võimast. Ja eg amul endal samuti helisüsteem häälestatud nii, et oleksid kõik sagedused esitatud ja ilma võimalikult ilma lohkude ja muhkudeta, kuid samas olen kindel, et isegi iga audiofiil vms proovib kõik asetused läbi, sest seisulained jms võivad sagedusgraafiku ilusa sirge joone täiesti ära rikkuda, seega tuleb katsetada igasuguseid variante.
tagasi üles
alariv
HV kasutaja
alariv

sõnum 07.01.2006 13:00:26 vasta tsitaadiga

Siiasinna15 kirjutas:
Ja eg amul endal samuti helisüsteem häälestatud nii, et oleksid kõik sagedused esitatud ja ilma võimalikult ilma lohkude ja muhkudeta, kuid samas olen kindel, et isegi iga audiofiil vms proovib kõik asetused läbi, sest seisulained jms võivad sagedusgraafiku ilusa sirge joone täiesti ära rikkuda, seega tuleb katsetada igasuguseid variante.

sama siin..ise tavaliselt kõvasti ei kuula, kuulan normaalse helitugevusega..peaasi, et heli on paigas icon_razz.gif
tagasi üles
Anti112
HV Guru
Anti112

sõnum 07.01.2006 14:27:41 vasta tsitaadiga

alariv kirjutas:
mul siis Z-5500 supakas müristab ka ikka päris karmilt, toas kukuvad selle müdina peale raamatud ja väiksemad asjad, satikad (mis ei olegi tegelikult eriti kerged) sõidavad laua peal edasi-tagasi..hiljuti kukkus ümber veel seinakell, mis oli paigutatud vastu seina..ja asi ei tööta enam icon_neutral.gif icon_lol.gif

alariv kirjutas:
sama siin..ise tavaliselt kõvasti ei kuula, kuulan normaalse helitugevusega..peaasi, et heli on paigas icon_razz.gif

No see nüüd küll eriti normaalselt paigas heli moodi ei tundu... icon_rolleyes.gif
Probleem on selles, et paljud ongi oma kuulmismeeled meeletult peale keeratud super-hyper-giga bassidega nii ära rikkunud, et peetaksegi seda loomulikuks ja heaks soundiks. Ja kui siis millalgi tõesti korralikku ja hästi paigas süsteemi kuulatakse, öeldakse, et see jama kuna bassi liiga vähe.
Kommentaarid: 128 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 111
tagasi üles
Siiasinna15
HV kasutaja

sõnum 07.01.2006 14:38:32 vasta tsitaadiga

Ütlen siis kuidas häälestus tehtud.
Kodukinosüsteemis siis automaathäälestus ressiiveril ehk YPAO. ütleme nii, et kui keegi võõras tuleb, siis ütleb, et bassi väga vähe aga jah selle heliga puhkab ja tunned, et miski ei häiri otseselt.

Kontsertvõimu ja tehnikat kuulan vahel sõpradega ja seal teised nõudmised, kus siis madalaid otsi tõstetud, kuna nõudmine selline lihtsalt seltskonnas icon_wink.gif
tagasi üles
alariv
HV kasutaja
alariv

sõnum 07.01.2006 14:39:49 vasta tsitaadiga

Anti112 kirjutas:
alariv kirjutas:
mul siis Z-5500 supakas müristab ka ikka päris karmilt, toas kukuvad selle müdina peale raamatud ja väiksemad asjad,

alariv kirjutas:

No see nüüd küll eriti normaalselt paigas heli moodi ei tundu... icon_rolleyes.gif

nii kõvasti, et asjad kukuvad, ma tavaliselt ei kuula..võib-olla 1 kord nädalas 10 min korraga.
tagasi üles
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees
SKG

sõnum 07.01.2006 14:40:43 vasta tsitaadiga

Anti112 kirjutas:
Mnjah, teie teemaaretust lugedes tuleb meelde, kui ise veel noor ja .... olin ja muusika ainsaks oluliseks komponendiks bass tundus olevat.
Sai ka igasugu aretisi tehtud, et ikka rohkem müdinad saada, kõlle nurka topitud ja siis oma arust kvaliteetset kuminat nauditud... icon_rolleyes.gif
Loodetavasti saate ka millalgi aru, et hea heli ei tähenda sugugi vaid mürisevat bassi ainult. Või krt teab, mõned ehk kuulavadki oma värisevaid riiuleid kuniks pensionieas päris kurdiks jäävad... icon_wink.gif

krdi hästi öeldud icon_smile.gif thumbs_up.gif

mõned "audioteadlased" jah soovitavad kõlle kuskile laua alla ja nurka toppida, et siis on parem/tugevam bass icon_mad.gif

tagasi üles
Siiasinna15
HV kasutaja

sõnum 07.01.2006 14:49:52 vasta tsitaadiga

Kusjuures lugesin just DAS kodulehelt madalsagedusliku kõlari paigutustest ja ka Yamaha kataloogis oli juttu sellest, et tihti tasubki panna just nurka ja sellise nurga all, et ei tekiks otsepeegeldust seinast vaid heli põrkuks seintelt nurga all ja nii ta läbib pikema tee ja sumbub juba ära suuresti.
tagasi üles
Ho Ho
HV Guru
Ho Ho

sõnum 07.01.2006 15:10:10 vasta tsitaadiga

Hetkel istun sellise kasti kõrval:
http://www.wersi-studio-kalb.de/Seite_5x.html

Ma ei kujuta ette kui kõva vunki võin sellele peale keerata. Siis kui võimus hakkasid juba kollased ja punased tulukesed kõvema takti ajal vilkuma siis veel kõlarist helimoonutusi ei kostnud. Ju vist on kõlari varu suurem kui võimu oma icon_razz1.gif
Vahepeal sai sellega 2h kuulatud muusikat sedasi et võimu output level kõikus ~75% ringis. Pärast seda pea huugas nii et vähe polnud, ka kõhus hakkas vaikselt keerama.
Lühiajaliselt midagi väga märkimisväärset ei juhtunud kuid kui sama moodi päevast-päeva kuulamist jätkata siis on pöördumatud kahjustused vältimatud.
Näiteks kui ise läksin Tallinna õppima siis aasta jooksul oli kohe näha et väikevenna kuulmine oli halvenenud icon_razz1.gif

Kommentaarid: 106 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 86
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
Priido
Kreisi kasutaja
Priido

sõnum 07.01.2006 15:21:33 vasta tsitaadiga

Eks ta ikka rikub tervist, kõrvakuulmist. Siinkohal tasuks ära märkida magneesiumitabletid. Ise tarbin neid juba aastaid ja iga päev mõned tunnid valju muusika sees olles ei ole siiani veel mingeid probleeme esinenud kõrvadega. Soovitasid mulle neid tablette nii perearst kui ka tuttavad diskorid. Aga olen kuulnud et valjult muusikat kuulates nõrgeneb südame töö. Kui ikka täis mats läbi keha käib siis see vist jah tervisele kasuks ei tule.
Kommentaarid: 17 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 13
tagasi üles
skazisesto
HV vaatleja

sõnum 07.01.2006 16:04:18 vasta tsitaadiga

muidugi jääb inimene kurdiks ja kaotab tervise kui kuulata musa creative ja logiteci juustudest või oma tehtud nikerdistest...normaalne inimene ostab endale Adami, Eventi või Blue Sky süsteemi ja on rahul ning kõrvad ei pinise
Kommentaarid: 17 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 17
tagasi üles
redenergy
HV veteran
redenergy

sõnum 07.01.2006 16:10:31 vasta tsitaadiga

skazisesto kirjutas:
muidugi jääb inimene kurdiks ja kaotab tervise kui kuulata musa creative ja logiteci juustudest või oma tehtud nikerdistest...normaalne inimene ostab endale Adami, Eventi või Blue Sky süsteemi ja on rahul ning kõrvad ei pinise

Eks ma siis idioot olen, eriti loll ka kuna pole nendest markidest muffigi kuulnud icon_rolleyes.gif

midaiganes
Kommentaarid: 30 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 9
tagasi üles
c
HV kasutaja

sõnum 07.01.2006 23:08:47 vasta tsitaadiga

et 5 aastat suht pidevalt lärmis veedetud ja kõrvu tapetud. annab ikka tunda küll.
võimsused küll veidi teised kui koduses kasutuses oleva tehnika puhul, aga see ei muuda asja.
veidi muutuvad ajad mille jooksul see asi tunda hakkab andma. et vahet ole kas olla mingi 140dB käes 10minutit või 100dB käes 1h lõpptulemus on sama - kõrvad annavad lihtsalt alla.

subbari paigutusest kah seda et kui panna subbar nurka siis muutub bass lõdvemaks ja kõrvajaoks tugevamaks. otse mängides siis on bass konkreetsem, kuigi vaiksem - eks igalühel ole oma maitse mille järgi ta seda paigutab.
Kommentaarid: 4 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 4
tagasi üles
arnis
HV veteran
arnis

sõnum 28.01.2006 00:59:08 vasta tsitaadiga

Kõik mis liigub, see kulub.

Trummikile võibolla venib, aga küll ta taastub.
Ega kilega asi ei lõpe.
Kõrvas on kolm tähtsat konti, mis elu jooksul inimesel
ei kasva, vasar, alasi ja jalus. Need kondid liiguvad
ja kuluvad. Kõrgetel helidel on võnkeamplituut väike,
seega kulumist on vähem. Madalatel helidel vastupidi.
Need kondid viivad võnked kõrvateoni, mis on täidetud
vedelikuga. Teo seintel on erinevad karvakesed, ühed
loodud kuulma madalamaid helisi, teised kõrgemaid.
Esimesena pidid kuluma need karvad, mis kuulavad
kõrgeid helisi.

Ajurakkudest ma küll midagi ei tea icon_rolleyes.gif Ega ma
mikrolaine'ind ei kuula.

Kõhnad, pikad ja suitsetavad inimesed, teile on madalate
helida kuulamine ohtlikum kui teistele inimestele.
Asi on seotud kopsudega, need võivad kokku kleepuda jne.

Nii et kokkuvõtteks soovitus neile, kellele meeldib helitehnika:
Puhas, mitte madal, mitte kõrge, mitte tugev, kvaliteetne
heli on palju parem kui: suvaline peksmine, bass, akende
värisemine, voolukõikumised, võimud ja whatsoever BS...

Aga nuh, tümps meeldib kõigile ja ma tahan olla 'lahe' icon_rolleyes.gif
Kommentaarid: 120 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 117
tagasi üles
heix24
HV kasutaja
heix24

sõnum 24.11.2006 16:16:06 vasta tsitaadiga

mul enda klassist kõige hullem tümm, kõige halvem kuulmine ka. olen tähelepannud. paljusi asju ma ei kuule mida teised kuulevad. ja ma ikka vahest kuulan ni kus tuleb.
tagasi üles
rallitaja
HV veteran

sõnum 25.11.2006 13:49:00 vasta tsitaadiga

Teatud detsibellideni on asi täiesti ohutu. Kui asi kipub 80 db'ni on asi ohtlik, 130 db on surmav. Seega mõistuse piires tümpsu kuulates pole midagi ohtlikut.
Kommentaarid: 19 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 15
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Multimeedia- ja helifoorum »  Kas suppakas (=subwoofer) rikub tervist? mine lehele eelmine  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.