Avaleht
uus teema   vasta Vaidlused »  Võitlustanner »  Diskussioon piraattarkvara teemal märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 49, 50, 51 ... 97, 98, 99  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing

Kui suureks hindad piraattarkvara osakaalu oma arvutis
0% (piraattarkvara puudub)
6%
 6%  [ 118 ]
kuni 25% (mõned üksikud väikesed programmid)
10%
 10%  [ 192 ]
kuni 50% (suuremad rakendusprogrammid, mida pidevalt kasutatakse)
11%
 11%  [ 208 ]
kuni 75% (enamus, mõned üksikud legaalsed programmid)
36%
 36%  [ 660 ]
100% (veendunud piraat, legaalne tarkvara praktiliselt puudub)
33%
 33%  [ 606 ]
hääli kokku : 1784

autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
Ho Ho
HV Guru
Ho Ho

sõnum 07.01.2006 12:30:30 vasta tsitaadiga

.Scorps. kirjutas:
Aga võtame sellise näite...
Oletame et sul on vaja puid saagida. Omal sul saagi ei ole kuid naabrimehel lukustamata kuuri all onning vahel ta rendib sulle seda. Sa tead et naabrimees pole hetkel kodus ning kellelgi teisel seda saagi vaja ei ole. Mida teed? Kas varastad "ajutiselt" naabrimehe sae või uurid alternatiive?
Programmi kohta ei oska ma elust enesest näiteid tuua kuna siiani olen ka kõige ulmelisemate vajaduste jaoks leidnud vabavaralise lahenduse. Siiski ma arvan et mul ei ole ühtki asja mis ei kannataks paari päeva ootamist. Maksta saab ka vanemate/sõprade kaudu. Nahk võidakse üle kõrvade tõmmata igal pool, selle vastu pole keegi kunagi kaitstud. Sama hästi võid selle cracki otsimisega oma tereve masina õhtule saata.

Vaata ka varasemat auto "laenamise" näidet
.Scorps. kirjutas:
Oli taastamisprogrammi vaja.
Eestis on palju firmasid mis pakuvad andmete taastamise teenust. Kui oodata ei kannata siis pole midagi parata, vahel on autot vaja et linnast linna sõita kuid kusagilt võtta ka ei ole. Kas varastada või tellida takso on igaühe endaasi.
Kui taastatav material päevavalgust ei kannata on juba enda viga.
.Scorps. kirjutas:
Ning hind oli $40 - selle eest saaks videokaarti upgradeda.
Kui väärtuslikuks pidas su õde oma muusikakogu? Nähtavasti tunduvalt odavamaks kui $40. Videokaardi upgradega on täpselt nii nagu ma varem kodukino süsteemist näite tõin: täna ostan kõllid kuid teleka varastan sest hetkel raha pole. Sisu on sama kuigi siin hakkavad tõenäoliselt jälle umbes viis inimest õiendama et "aga telekaga on materiaalne kahju". Aga vat, näe, see näide on hoopis tulevikust kus tootja saab telekaid tasuta kloonida.
punktiir kirjutas:
oot oot. kui ma õigesti aru saan, on Mac OS palju odavam.
Nii ta on (K hinnad).
XP prof retail: 6190.00
win 2k3 server, 1-4cpu, 5 klienti: 12145.00

Seda kui palju ühe või teise OS'iga softi kaasa tuleb ei tasu vist üldse võrdlema hakatagi. Et winis saada enam-vähem sarnast programmikogu kui OSX'is by default installitud on siis tuleks sinna alla taguda vast ~40k

Samas ma ei saa aru mis mõte on osta retaili. Üsna suur osa inimestest ostab endale arvuti komplektsena. Sellega saaks osta wini vägagi odavalt kätte. Kui siiski ei taha OEM litsentsi osta võid osta ka retaili. XP home retail maksab neweggi andmetel ~2600eek (Eestist hinda ei leidnud). Pole sel hinnal ju häda midagi. Kui kord juba retail olemas siis edaspidi peaks olema võimalik hankida uuendusi suts odavamalt.

Kommentaarid: 106 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 86
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
silver010
HV veteran
silver010

sõnum 07.01.2006 14:43:17 vasta tsitaadiga

tsitaat:

Sama hästi võid selle cracki otsimisega oma tereve masina õhtule saata.

eks siis annabki hea õppetunni, iseasi mida selle õppetunniga peale hakata icon_lol.gif
eluaeg maksta vigast tarkvara kinni, või kasutada natuke pead ja turvaliselt see kräkk hankida 8)

tsitaat:

Samas ma ei saa aru mis mõte on osta retaili. Üsna suur osa inimestest ostab endale arvuti komplektsena.

aga kui oleks soov enda komplekteeritud olemasolevale arvutile windowsit? 2.6 tuhat küll eriti maksta ei viitsiks, ja ka siis on Home versioon, kuigi neil vist vahet pole
Kommentaarid: 45 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 42
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Ho Ho
HV Guru
Ho Ho

sõnum 07.01.2006 15:19:57 vasta tsitaadiga

silver010 kirjutas:
eluaeg maksta vigast tarkvara kinni, või kasutada natuke pead ja turvaliselt see kräkk hankida 8)
Kui ei meeldi et soft on vigane ära kasuta. Kui kasutad järelikult sulle kõlbab seega ära ole kurjategija vaid ka maksa teenuse eest mida tarbid.
silver010 kirjutas:
tsitaat:
Samas ma ei saa aru mis mõte on osta retaili. Üsna suur osa inimestest ostab endale arvuti komplektsena.

aga kui oleks soov enda komplekteeritud olemasolevale arvutile windowsit?
Siis ostad, milles peobleem?
silver010 kirjutas:
2.6 tuhat küll eriti maksta ei viitsiks, ja ka siis on Home versioon, kuigi neil vist vahet pole
Keda huvitab et ei viitsi. Ma ei taha ka auto eest maksta kuid kurjategijaks ka ei hakka. Pealegi on wini keskmine eluiga ~5a ning kui jagada hind elueaga pole see nii kallis midagi. See et raha tuleb korraga välja maksta on iseasi. Samas kord viie aasta tagant videokaardi uuendamise asemel OS osta ei ole teab kui suur õnnetus. Pealegi, videokaardi eluiga on kordades väiksem kui OS'i oma.

Btw, kas ma mõne enda poolt pakutud analoogia kohta saan kommentaare või jäängi siia ainult väga mannetuid eneseõigustusi lugema?

tagasi üles
chesm6mmi
HV Guru
chesm6mmi

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 07.01.2006 15:41:28 vasta tsitaadiga

ütleks ka sõna sekka... et kui tarkvara firmad hoiavad hinnad kõrgel mis liiga kallis keskmise arvutikasutaja jaoks siis on nad ka selle ära teenind et ei osteta vai võetakse pira kuskilt, ise olen vaikselt hakanud liikuma ka vaba softi poole kuid mitte päris läbinisti veel, kui siiski op süsteem maksab tänapäeval samapalju peaaegu kui arvutikomplekt kokku millega inimene liht netis tahab käia siis ei ole tal ka mõtet maksta nii kallis tarkvara eest, ühesõnaga tahan öelda et kui välja ei mõelda mingit süsteemi kuidas tarkvara oleks odavam siis pole ma arvan ka inimestel mingit tahtmist seda kasutada legaalselt.
Kommentaarid: 107 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 102
tagasi üles
Dirty Harry
HV Guru
Dirty Harry

sõnum 07.01.2006 15:58:17 vasta tsitaadiga

Ho Ho kirjutas:

Btw, kas ma mõne enda poolt pakutud analoogia kohta saan kommentaare või jäängi siia ainult väga mannetuid eneseõigustusi lugema?

Arvutimaailmasse pole mõtet tuua analoogiaid pärismaailmast, eriti veel kunstlikult konstrukteerituid. Ma olen ise kogu seda teemat miljon korda näinud läbivaielduna eest Usenetis ning usu mind - see, mida sa üritad, on tühi töö ja vaimu närimine.

--

Tõenäoliselt ei hakka Microsoft väga agaralt pirajaid taga ajama sest kui inimesed peaksidki hakkama ostma 4-5kEEKi eest endale op.süsi koju siis mindaks väga kiirelt alternatiividele üle. Ehk siis kui piramine võrdukski automaatselt vahele jäämise ja karistusega.
Kommentaarid: 181 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 1 :: 145
tagasi üles
punktiir
HV Guru

sõnum 07.01.2006 16:59:34 vasta tsitaadiga

karbiversioon vinntõusikule maksab vist 6000 - 7000 eeku eestis xp pro siis
Kommentaarid: 49 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 1 :: 38
tagasi üles
Auron
HV Guru
Auron

Autoriseeritud ID-kaardiga Online

sõnum 07.01.2006 17:43:36 vasta tsitaadiga

namstoop kirjutas:
Kui võrreldamatut veel võrrelda, siis sinu kinnisvara näite baasil võiks sellise võrdluse tuua, et sina oleksid nagu tubli tarkvaratootja siis, kui sa sellele, kellele sa selle poolemillise korterikese müüsid, esitaksid tulevikus tema poolt edasimüümisel veelkord arve. Kulutust sul ei kaasnenud, aga raha tahad ikka. icon_razz.gif

Kommenteerin seda ikkagi.wini litsentsi ju tohib edasi müüja ja mingit lisakulu sellega ei kaasne.Kui CD-keyd ei ole laiali jagatud ja eelmine kasutaja enam toodet mingil moel edasi ei kasuta on kõik õige.Asja vahe seisnebki selles, et erinevalt füüsilistest esemetest mis saavad olla korraga ainult ühe kasutaja käes töös siis tarkvara saavad kasutada mitu inimest samal ajal.Kui mõelda pätiloogika stiilis siis nö.väärt on ainult programmeerja töö ja niikui asi on valmis ja selle tootmiseks enam raha ei kulu siis ei maksa see enam midagi ja peaks olema kõigile tasuta.Mis mõte oleks sellise firma juhtimisel kus tulu oleks täpselt niisuur, et miinustesse ei jääks?.Samamoodi võiks siis ju salasigaretid ja viin lubatud olla kuna seal ju kahh võiks vabandada asja sellega, et kui seda salakat ei ostaks ega tõmbaks siis õiget asja ka ei ostaks - järelikult peaks lubatama.
namstoop kirjutas:
Mis tohutust kahjumist saab rääkida, kui mõelda kes on üks rikkamaid mehi maailmas. Viimati kui ma vaatasin, siis kirjutati tema varad ikka + märgiga mitte - märgiga, et kahjumist saaks rääkida.

Et rikastelt võib varastada kuna neid otseselt see ei mõjuta?Mis see loeb, et bill rikas on?Kui leiutaksid mingi toote mida miljardidi inimesed maailmas sult kasvõi kord mitme aasta jooksul ostaksid siis oleksid kah üldises mõttes ropprikas "paha rikkur" ka siis kui selle eest ainult 1 krooni küsid.

Näite võiks tuua sellise asja näol, et peale 10 aastat kestnud uurimustööd millejooksul oled palganud abilisi, ostnud või rentinud ruumid ja varustuse leiutad HIV vastase ravimi mis ravib igas staadiumis olevaid aidsihaigeid 100% terveks.Nüüd tuleb üks mingi tegelinski ja ostab sult 100 eeguga pudelikese ja edaspidi hakkab seda lõpmatult paljundama ja tasuta kõigile jagama.Kuigi ta ei rikastu sinu arvelt ise siis kas oleks asi õige?
Kommentaarid: 152 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 129
tagasi üles
no9
Kreisi kasutaja
no9

sõnum 07.01.2006 18:05:31 vasta tsitaadiga

punktiir kirjutas:
karbiversioon vinntõusikule maksab vist 6000 - 7000 eeku eestis xp pro siis

Enamjaolt pole pro versiooni vaja. Käib home kah. Hinnavahedega ma kursis pole kahjuks.

Ja enamjaolt pole arvutikasutajatele kallist kommertssofti ka vaja. Mõistus ei hakka niikuinii peale. Selle jaoks ongi linuxid jms, mis hiire ka õigesse kohta suunavad. Ja täiesti tasuta. (Isegi kuramuse ms office'i enamus võimalusi ei mõisteta ära kasutada ja pole vajagi. Lihtne tekstiredaktor ajab asja sageli ära.)
Õnneks on arvutindus reaalse eluga (seal, kus tavakasutaja adminnirollis arvutiga kokku puutub) vähe seotud. Erinevalt näiteks liiklusest, kus auto juhtimiseks on vajalikud load. Kui oleks reaalne oht kellelegi kahju teha, siis oleks ka "arvutiload" olemas. Kisub juba väga offtopicuks ära, aga ma ei näe mingit põhjust, miks keegi sosssepp peaks kasutama kallist tarkvara ja halama selle hinna üle. Samahästi võiks rahapuuduse tõttu Bentley varastada, kuigi reaalselt seda vaja ju ei lähe. Kui sellist raha pole, siis ehk peakski jala käima. Või rahakotile ja mõistusele vastava auto ostma. Õigustada pole suurt midagi.
Üldiselt määrab müüja hinna, millega ta on nõus toodet müüma. Kui see ei meeldi, siis vaata kõrvale, keegi ei käse ju osta. Eriti naljaks on see, kui 10k-väärtuses komplektiga mats hakkab mingit jura ajama teemal "windows on liiga kallis jne".
Samas on moraali mõttetu lugeda. Las lapsed mängivad mänguarvutitega. Keda see tegelikult huvitab?
Ennemuiste oli tähtis arvuti tarkvara(et reaalselt midagi ära teha, riistvara oli ainult vahend).. nüüd on trendid muutunud ja tähtis on hoopis riistvara.. riistapikendus..
Kommentaarid: 30 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 27
tagasi üles
namstoop
HV Guru
namstoop

sõnum 07.01.2006 19:36:17 vasta tsitaadiga

tsitaat:

Väike vahemärkus icon_smile.gif
namstoop kirjutas:
Kuna süsteem on nii või teisit isekorrastuv, siis IMO pole küll väga tõmmelda mõtet stiitis "piraadid on nõmedad ja vargad", küll asjad ka Eestis paika loksuvad nii või teisiti.
Viimase aastaga kasvas piraattarkvara osakaal protsendi võrra.
http://www.bsa.ee/index.php3?menu_id=94&news_id=137&lang=ee

huvitav mis imemeetodit nad küll kasutavad, et kohe 1% täpsusega sellist asja mõõdavad. icon_lol.gif

Auron, siit jõuamegi eetika küsimusteni. Kas on eetiline esitleta elementaarset vigade parandust uue programmiversioonina ja küsida selle eest täie rauaga raha? Jah, ma tean, keegi ei sunni kasutama ja bla-bla-bla, aga see ei ole hetkel teemaks.

See HIV ravimi näide on eriti karm küsimus - oletame oled siis pärast 10 aastat tööd selle ravimi välja töötanud ja oled nõus seda müüma hinnaga, mis on vastuvõetav ainult 10% haigedest. Kasutades nüüd sama loogikat, mida tarkvaratootja kasutab oma kahjumi kokku arvamisel hüpoteetiliselt saamata jäänud tulu kokku liitmiseks, võib sind nimetada 90% haigete mõrtsukaks ja sind tapmises süüdi mõista. Kas pole? Aga sinul on patent ja õigused...

nii et eetika VS turumajandus

Ja siin ongi üks point - kui müüja käitub ebaeetiliselt, siis hakkab võiboolla teistes tingimustes võimalik ostja olnu sama tegema. Kaua sa ikka tahad, et sinust üle kelgutatakse ja igas asendis taha keeratakse. Vabadus viib rahva barrikaadidele... 8)

tagasi üles
upper
HV kasutaja

sõnum 07.01.2006 19:48:15 vasta tsitaadiga

huvitav,kui kaugel on hiina op süsteem,mis pidi tulema odav ja parem kui billi oma
Kommentaarid: 4 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 4
tagasi üles
punktiir
HV Guru

sõnum 07.01.2006 19:58:32 vasta tsitaadiga

aga nende inimeste vastu on see küll ülekohtune, kes tahaksid herr Gatesit sponsoreerida, aga ei saa seda teha, kuna selle joks peab uue arvuti ostma. ei tea miks, kui mul see juba olemas on.
tagasi üles
Ho Ho
HV Guru
Ho Ho

sõnum 07.01.2006 20:54:30 vasta tsitaadiga

chesm6mmi kirjutas:
kui siiski op süsteem maksab tänapäeval samapalju peaaegu kui arvutikomplekt kokku millega inimene liht netis tahab käia siis ei ole tal ka mõtet maksta nii kallis tarkvara eest
Lihtsalt netis käimiseks piisab täiesti ka Linuxist. Kui ei ole valmis seda ise installima või laskma mõnel sõbral/tuttaval installida siis ei ole ka vähimatki põhjust kuritegevuseks.
Mark0 kirjutas:
Ho Ho kirjutas:
Arvutimaailmasse pole mõtet tuua analoogiaid pärismaailmast, eriti veel kunstlikult konstrukteerituid.
Miks mitte? Kahjuks virtuaal ja materiaalne maailm on niivõrd erinevad et võrdluseks peab materiaalse maailma reegleid painutama, vastasel juhul muutuks võrdluse väärtus küsitavaks. Auron vastas sellele küsimusele päris hästi.
Mark0 kirjutas:
Ma olen ise kogu seda teemat miljon korda näinud läbivaielduna eest Usenetis ning usu mind - see, mida sa üritad, on tühi töö ja vaimu närimine.
Võimalik kuid ma usun et valdav osa HV kasutajaskonnast ei satu Usenet'i just teab kui tihti.
Mark0 kirjutas:
Tõenäoliselt ei hakka Microsoft väga agaralt pirajaid taga ajama sest kui inimesed peaksidki hakkama ostma 4-5kEEKi eest endale op.süsi koju siis mindaks väga kiirelt alternatiividele üle.
Hea tähelepanek. Sisuliselt tähendab see rahva vabatahtlikku monopoolse firma monopoli seisuse kinnitamist.
no9 kirjutas:
Samas on moraali mõttetu lugeda. Las lapsed mängivad mänguarvutitega. Keda see tegelikult huvitab?
Huvitab kõiki teisi vähemusi kelle tooteid ei kasutata kuna piraatluse näol on tegu mitteametlikku dumplinguga.
namstoop kirjutas:
Kas on eetiline esitleta elementaarset vigade parandust uue programmiversioonina ja küsida selle eest täie rauaga raha?
Räägid ehk lähemalt? Veaparanduste ja servicepack'ide eest pole minu teada veel keegi raha küsinud. Versiooniuuenduse peale on ju samuti suur hunnik aega ja raha kulutatud, miks siis selle eest ka tasu küsida ei võiks?
namstoop kirjutas:

See HIV ravimi näide on eriti karm küsimus - oletame oled siis pärast 10 aastat tööd selle ravimi välja töötanud ja oled nõus seda müüma hinnaga, mis on vastuvõetav ainult 10% haigedest.
Kui tuled väitma et keskmine inimene kes omab ~5-15k maksvat arvutit ei suuda endale paari kilo eest OS'i ostma siis oled väga vales kohas icon_rolleyes.gif
See et enamus inimestele tundub palju mõistlikuma tegevusena see paar kilo raua alla panna on juba inimeste oma viga ning seda mõtteviisi tulekski muuta.
namstoop kirjutas:
Kasutades nüüd sama loogikat, mida tarkvaratootja kasutab oma kahjumi kokku arvamisel hüpoteetiliselt saamata jäänud tulu kokku liitmiseks, võib sind nimetada 90% haigete mõrtsukaks ja sind tapmises süüdi mõista. Kas pole?
Kas mitte sama lugu pole praegu mitmesuguste vähiravimitega? Eesti ajakirjandusest on neid jutte kus ei jõuta ravimeid osta läbi käinud küll ja veel. Keda seal süüdistada on? Kas saab ka põhjusega süüdistada? Kui ravimifirma teeks oma 10a+ jooksul mõnesaja miljoni $ eest välja arendatud ravimi kõigile võileiva hinna eest kättesaadavaks siis mis sa arvad kui kauaks seda firmat jätkuks? Kui suur oleks ta tahtmine uusi ravimeid toota ja arendada?
upper kirjutas:
huvitav,kui kaugel on hiina op süsteem,mis pidi tulema odav ja parem kui billi oma
Afaik, selleks OS'iks on kohandatud *nix. Kes tahab võib sarnaseid asju sadade erinevate nimede all juba aastaid netist tasuta tirida ja kasutada
punktiir kirjutas:
aga nende inimeste vastu on see küll ülekohtune, kes tahaksid herr Gatesit sponsoreerida, aga ei saa seda teha, kuna selle joks peab uue arvuti ostma. ei tea miks, kui mul see juba olemas on.
Kui sul see juba olemas on siis on oma viga et kohe koos arvutiga ei ostnud. Nüüd pole midagi muud parata kui pappi köhida ja osta sama OS või siis mõni tolle alternatiiv.
võid ka MS'ile kaevelda kuid vaevalt sellest kasu oleks. Palju efektiivsem oleks kui sa ei kasutaks edaspidi nende toodangut. See kui nende softi pirad ei aita hinnalangusele mingist otsast kaasa, pigem hoopis tähendab edasisi hinnatõuse ja veel suuremat peedistamist. Nii kaua kuni teiste tarkvaratoodete osakaal ei ole märkimisväärselt suur pole vähimatki lootust et olukord paraneks. Lootus et mõni firma laseks hinnad alla et rahvale rohkem meeldida on väga vale, ma pole veel kuulnud et mõni monopol oleks seda varem teinud.

tagasi üles
punktiir
HV Guru

sõnum 07.01.2006 21:10:33 vasta tsitaadiga

Ho Ho, ega sa juhuslikult Bill Gates pole? icon_rolleyes.gif
ja mul põhimõtteliselt algusest peale suse masinas.
ja on uhke selle 5% seas olla beer_yum.gif teistele ka seal
tagasi üles
tiit0
HV kasutaja

sõnum 07.01.2006 21:13:46 vasta tsitaadiga

Miks inimesed võtavad alati iga tarkvara hinna, millega see müügile ilmus konstandiks, mis ei muutu? Windows odavneb, mida vanemaks muutub. Sama lugu on ka Office-iga.
tagasi üles
O
Kreisi kasutaja
O

sõnum 07.01.2006 21:14:14 vasta tsitaadiga

Ho Ho, tundub, et sa siis tead juba rääkida teemast, võiksid mulle selgeks teha paar OEM litsentsi punkti, mis arusaamatuks jäänud.
Winni uuesti peale lastes on probleeme uuesti regamisega?
Plaat antakse üldse kaasa?
Kui jupi kaupa masinat upgradeda siis litsents enam ei kehti?

chesm6mmi
HV Guru
chesm6mmi

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 07.01.2006 21:16:10 vasta tsitaadiga

@ Ho Ho:
chesm6mmi kirjutas:
kui siiski op süsteem maksab tänapäeval samapalju peaaegu kui arvutikomplekt kokku millega inimene liht netis tahab käia siis ei ole tal ka mõtet maksta nii kallis tarkvara eest
Lihtsalt netis käimiseks piisab täiesti ka Linuxist. Kui ei ole valmis seda ise installima või laskma mõnel sõbral/tuttaval installida siis ei ole ka vähimatki põhjust kuritegevuseks.

ei noh kled sa tõesti arvad et keskmine kasutaja teab sul midagi linuxist või kust seda saad või kuidas linuxis üldse liikuda ja tegeleda? get real noh, ikka kõik harjund windows keskkonnaga, ja kui abi küsida siis ka tavaliselt teatakse ikka wini kohta mitte linuxi kohta.. igastahes mõttetu rada ajad siin, kordan veelkord et kui tavakasutajajaoks odavamaks ei tehta wini VÕI linuxit tavakasutajale sõbralikumaks EI muutu mittemiski... viska või kukerpalli a nii see jääb..
Kommentaarid: 107 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 102
tagasi üles
tiit0
HV kasutaja

sõnum 07.01.2006 21:16:57 vasta tsitaadiga

sbtainas kirjutas:
Ho Ho, tundub, et sa siis tead juba rääkida teemast, võiksid mulle selgeks teha paar OEM litsentsi punkti, mis arusaamatuks jäänud.

OEM tarkvara võid lõpmatu kord installida, aga ainult sellesse masinasse, millega sa kaasa said selle tarkvara.
Plaat antakse üldjuhul kaasa.
Mingid osad võib välja vahetada, kui palju seda ma ei tea.
tagasi üles
namstoop
HV Guru
namstoop

sõnum 07.01.2006 21:18:40 vasta tsitaadiga

Ho Ho kirjutas:

namstoop kirjutas:
Kasutades nüüd sama loogikat, mida tarkvaratootja kasutab oma kahjumi kokku arvamisel hüpoteetiliselt saamata jäänud tulu kokku liitmiseks, võib sind nimetada 90% haigete mõrtsukaks ja sind tapmises süüdi mõista. Kas pole?
Kas mitte sama lugu pole praegu mitmesuguste vähiravimitega? Eesti ajakirjandusest on neid jutte kus ei jõuta ravimeid osta läbi käinud küll ja veel. Keda seal süüdistada on? Kas saab ka põhjusega süüdistada? Kui ravimifirma teeks oma 10a+ jooksul mõnesaja miljoni $ eest välja arendatud ravimi kõigile võileiva hinna eest kättesaadavaks siis mis sa arvad kui kauaks seda firmat jätkuks? Kui suur oleks ta tahtmine uusi ravimeid toota ja arendada?

kisub OT-ks, aga see ju ongi siin eetika küsimus. Jah, tõepoolest, kusagil pole kirjas, et äri peab olema eetiline, aga... kas "mis on lubatud Venusele, pole lubatud härjale" mentaliteet on siis kõigest hoolimata ainult ja alati õige? Kas iga seadus, nii nagu seda tõlgendab, see kellel on rohkem advokaate, on õige? Et pimesi ja muid võimalusi kaalumata tõmbad lina üle ja kärvad, ohates aga seaduse järgi on kõik korrektne, firmal on ju kasum vaja teenida ....

Jah, tõepoolest me elame "aga seaduse järgi oli kõik korrektne" vabariigis, mis siis?

/deem, ma kõlan juba nagu kommu.../

icon_redface.gif icon_razz.gif

tagasi üles
Max Powers

sõnum 07.01.2006 21:20:30 vasta tsitaadiga

„Btw, kas ma mõne enda poolt pakutud analoogia kohta saan kommentaare või jäängi siia ainult väga mannetuid eneseõigustusi lugema?”

Miks üldse neid analooge tuua. Kui võtta windows koos selle kasutustingimustega siis seal on üsna selgelt kirjas, kuhu – kuidas – kui palju installida võib ning peaks kõik ju selge olema. Loomulikult oleks tore, kui ühe endale ostetud plaadi pealt võiks installida kõikidele isiklikele arvutitele ja nii palju kordi kui soovid. Aga kuna see nii pole, siis võimalik kas nõustuda nende tingimustega või kasutada midagi muud.
Rääkides millegi muu kasutamisest, siis kui paljud on näinud poes Linuxi plaate? Ubuntu ei maksa midagi, aga miks pole siis kuskil nende plaate väljas? Inimene tuleb oma 10 tuhande krooniga poodi ja tahab arvutit. Eeldan et müüjatele on soovitatud klientidele ka OP süsteemi pakkuda ja kui klient nüüd tõesti ei taha osta Windowsi, siis võiks ju talle kasvõi selle sama Ubuntu kotti kaasa panna. Tõenäoliselt ta seda ei kasuta, kuid siiski on kasutamistõenäosus tunduvalt suurem, kui juhul kui ta seda plaati kaasa ei saa.
Oletame et see 10 tuhande omanik vahetas raha poes arvuti (ilma OP süsteemita) vastu, siis koju jõudes peab ta hakkama mõnda itipoissi, kes tal arvuti töökorda seaks. Kui nüüd itipoiss leitud, siis kindlasti tahetakse et see paneks peale ikspee, offis, fotoshoppi, duumi ja kõiksugu muud asjad. Nüüd siis sellel itipoisil võimalus tõsta vastse arvutiomaniku teadmisi ning keelduda nende programmide installeerimisest ja omalt poolt soovitada:
- osta windows + tasuta juurde OO jne
- linuxit + kõik sellega kaasatulev
Nii palju kui mina olen selliseid itipoisse kohanud panevad nad kõik kohe „vajalikud„ programmid peale, vahet pole kas nende eest makstud või mitte. Tõenäoliselt räägivad veel juurde ka et tarkvara peabki olema kõigile tasuta tarvitatav ning Microsoft on üldse üks vastik ja kuri firma.
Siin kohal saavad ka kõik HVlased oma panuse anda sellega et ei pane tuttavate/sõprade/sugulaste arvutisse tarkvara mille eest pole makstud ja heal juhul soovitavad hoopis tasuta alternatiive.
Ma olen üsna kindel, et aja jooksul nn piraatluse osakaal Eestis väheneb. Selle hetkeni aga läheb veel parasjagu aega. Nii et kannatust, Ho Ho

PS: Selleks ajaks väheneb ilmselt ka autopedesus ehk siis ei pea ilmtingimata sõitma viimase bmw või lexuse mudeliga.
Kommentaarid: 215 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 3 :: 2 :: 182
tagasi üles
Sonar
HV vaatleja

sõnum 07.01.2006 21:28:52 vasta tsitaadiga

punktiir kirjutas:
oot aga kuskilt on meelde jäänud lause, et HinnaVaatlus ei toeta piraatlust, aga kas ta siis toetab piraatide olemasolu oma hulgas. ja et inimesed seda veel nii avalikult siin karjuvad. hm mnjah eks ta ole.

Iga foorum on oma kasutajate nägu, väitku ametlikult mida tahab. Juriidilise korrektsuse tagab varguse nimetamine vanaema kingiks icon_rolleyes.gif
Kommentaarid: 1 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 1
tagasi üles
Ho Ho
HV Guru
Ho Ho

sõnum 07.01.2006 21:41:29 vasta tsitaadiga

punktiir kirjutas:
Ho Ho, ega sa juhuslikult Bill Gates pole? icon_rolleyes.gif
Jumal tänatud, ei ole icon_lol.gif

Huvitav et mind MS/winiga seostatakse, omaarvates üritan küll vaikselt kõigele muule vihjata icon_razz1.gif
Enda masinas pole ainsamatki raha eest müüdavat softijuppi, kõik on kas OSS või free for non-commercial ning oma kodu arvutiga ma äri ei aja.
sbtainas kirjutas:
Eks ma natuke tean kuid võin ka mõnes punktis eksida, viimati tegelesin OEM softiga ~8a tagasi kui esimese arvuti perre ostsime.
sbtainas kirjutas:
Vist oli sedasi et kui tahad installida tihemini kui 4 kuu tagant pead telefoni teel oma wini aktiveerima. Vuristad neile activation key ette ning nemad annavad miski teise numbri vastu.
sbtainas kirjutas:
Ei ole kindel. Läpakatega mida viimase aasta jooksul näinud olen igatahes ei antud, oli lihtsalt kõvaketta väike osa eraldatud OS'i installikaks, kui tahtsid võisid installeri bootida üles umbes sama moodi kui wini plaadi. Loomulikult kui käsitsi partitsioonide kallale minna jääb winist ilma. Kuidas seda taastada, ma ei tea. Seda kas laenatud/tiritud plaadilt võib installida peab kellegi teadjama käest küsima.
sbtainas kirjutas:
Selle alaga ma eriti kursis ei ole.
Mõned kuud tagasi kuulsin et OEM wini installer ise ei kurda suurt midagi kui riistvara muutub. Loomulikult kui masinas muutub riistvara millega on OEM soft seotud siis peaks litsents minu teada kehtetuks muutuma. Taas peaks selle üle täpsustama kas litsentsi lugedes või siis kasvõi MS'i supportiga läbirääkimisi pidades. OS'i ostes peaks ju olema õigus ka mingisugusele suppordile.
Teine variant on poest uurida, ehk seal on mõni inimene kes asja veidi täpsemalt teab.

Max Powers kirjutas:
Rääkides millegi muu kasutamisest, siis kui paljud on näinud poes Linuxi plaate?
Mõned peaks ikka leidma. Ma pole küll viimasel ajal poodides kolanud kuid usun et kui küsida küll siis terve poe peale vähemalt üks Linuxi kasutaja ikka leitakse kes kusagilt võib plaadi hankida.
Max Powers kirjutas:
Ubuntu ei maksa midagi, aga miks pole siis kuskil nende plaate väljas?
Oleks mul mõnes poes sõnaõigus paneks ma iga vähegi suurema jupiga kaasa mõne Linuxi plaadi. Miks seda praegu ei tehta peab poodidelt küsima.
Max Powers kirjutas:
Inimene tuleb oma 10 tuhande krooniga poodi ja tahab arvutit. Eeldan et müüjatele on soovitatud klientidele ka OP süsteemi pakkuda ja kui klient nüüd tõesti ei taha osta Windowsi, siis võiks ju talle kasvõi selle sama Ubuntu kotti kaasa panna. Tõenäoliselt ta seda ei kasuta, kuid siiski on kasutamistõenäosus tunduvalt suurem, kui juhul kui ta seda plaati kaasa ei saa.
Nõustun, samas vastus nagu varemgi, ma pole poodidega seotud ning ei tea miks nii tehakse. Toorik kui selline on imeodav ning kui nad jagaks neid plaate näiteks oma firma logoga karbis siis võiks seda isegi väikese reklaamina võtta.
Max Powers kirjutas:
Nii palju kui mina olen selliseid itipoisse kohanud panevad nad kõik kohe „vajalikud„ programmid peale, vahet pole kas nende eest makstud või mitte.
Pean tunnistama et >2a tagasi kuulusin ka ise taoliste "sõbralike" vantide hulka kelle käest võis pea kõike saada. Vahepeal pole enam vajadust olnud kellegi masinasse OS'i installida, vanematel olen masinatesse igale poole Gentoo peale lasknud ning nemad ei kurda icon_razz1.gif
Max Powers kirjutas:
Tõenäoliselt räägivad veel juurde ka et tarkvara peabki olema kõigile tasuta tarvitatav ning Microsoft on üldse üks vastik ja kuri firma.
Olen ka ise selliseid tüüpe näinud, sageli nad ka kiitlevad et kellel on rohkem igasugu sodi kokku tiritud icon_neutral.gif
Max Powers kirjutas:
Siin kohal saavad ka kõik HVlased oma panuse anda sellega et ei pane tuttavate/sõprade/sugulaste arvutisse tarkvara mille eest pole makstud ja heal juhul soovitavad hoopis tasuta alternatiive.
Üleskutse igati hea. Näiteks võiks nii teha et kui keegi kutsub endale appi masinat üles seadma siis igaks juhuks võtad kaasa Knoppixi ja/või mõne teise *nixilise. Kui arvuti omanikul puudub legaalne OS siis jätad talle kas Knoppixi või installid tolle teise distro. Tõenäoliselt kostub selle peale küll suur nutt ja hala kuid mis parata, tuleb see ära kannatada ning öelda et hankigu originaal ning siis võid installida tolle, kui veel soovi on. Selle juures on muidugi väga tõenäoline see et värskelt *nixi "nakatatud" masina omanikud hakkavad iga väikse probleemi pärast tüütama kuid tuleb ülla eesmärgi nimel ära kannatada. Enamasti ei kesta see kuigi kaua, põhioperatsioonid saavad mõne päeva-nädalaga selgeks ning edasine on enamasti juba lihtne.
Max Powers kirjutas:
Ma olen üsna kindel, et aja jooksul nn piraatluse osakaal Eestis väheneb. Selle hetkeni aga läheb veel parasjagu aega. Nii et kannatust, Ho Ho

Kindlasti väheneb, ma lihtsalt püüan seda kiirendada. Loodetavasti kannatust mul jätkub, siiani pole veel sellega probleeme icon_smile.gif
[qutoe="Sonar"]Iga foorum on oma kasutajate nägu, väitku ametlikult mida tahab. Juriidilise korrektsuse tagab varguse nimetamine vanaema kingiks [/quote]Eriti masendav on veel see kuidas kasutajad sageli vastu õiendavad et neil on õigus.
Oleks minu teha oleks ma näiteks kõigile neile AoE3 pirajatele pannud jäädava märgi külge mingi eriauhinna näol. Sama ka kõigi teiste ilmselgete pirajatega kes siin oma rumalust aeg-ajalt näitamas käivad.

jah, ma tean et HV'l pole juriidilist õigust kedagi süüdi mõista kuid samuti ei tähenda mõni lisatiitel seda et keegi oleks milleski süüdi. Seega minu arvates ei saa keegi millegi üle nuriseda, halvimal juhul võiks seda võtta kui norimist.

tagasi üles
p2ep
HV veteran

sõnum 08.01.2006 00:24:36 vasta tsitaadiga

Max Powers kirjutas:

Rääkides millegi muu kasutamisest, siis kui paljud on näinud poes Linuxi plaate?

Miskit ikka:
http://www.ordi.ee/pood/search?id=B6ecBe5D&mv_pc=584
Kommentaarid: 32 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 28
tagasi üles
Max Powers

sõnum 08.01.2006 00:35:02 vasta tsitaadiga

tsitaat:

Miskit ikka:

http://www.ordi.ee/pood/bunde1.html?id=KR62njQB&mv_pc=364

No asi seegi
Kas mitte Mandriva2006 nüüd olema ei peaks. Lisaks muidugi 270.-
Võrreldes Windowsiga muidugi odav, kuid siiski icon_rolleyes.gif
Riiulis väljas see siiski vist pole?
Kommentaarid: 215 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 3 :: 2 :: 182
tagasi üles
Ho Ho
HV Guru
Ho Ho

sõnum 08.01.2006 00:37:05 vasta tsitaadiga

Selle 270 eest peaks saama manualid paberi peal.
Samas ei tohiks olla keelatud ka nende CD'de dubleerimine ning tooriku+kõrvetamise hinnaga müümine.

Mind huvitaks hoopis need komplektid mis ei sobi Linuxiga. Väidetakse ju et müüakse ainult koos Linuxiga sobivate komplektidega. Siiani pole ma kuulnud et eksisteeriks PC'd ega mac'i millega Linux kokku ei sobiks. Teisi arvutusmasinaid meil poes minu teada ei müüda ning kui müüdaksegi siis ka neil töötaks Linux suurema vaevata

viimati muutis Ho Ho 08.01.2006 00:38:54, muudetud 1 kord
tagasi üles
tiit0
HV kasutaja

sõnum 08.01.2006 00:38:28 vasta tsitaadiga

Max Powers kirjutas:
tsitaat:

Miskit ikka:

http://www.ordi.ee/pood/bunde1.html?id=KR62njQB&mv_pc=364

Kas mitte Mandriva2006 nüüd olema ei peaks. Lisaks muidugi 270.-
Võrreldes Windowsiga muidugi odav, kuid siiski icon_rolleyes.gif
Riiulis väljas see siiski vist pole?

See antavat kaasa siis kui ostad eelinstalleeritud linuxiga arvuti. Eelinstallatsioon on lihtsalt vaikimisi peale laskmine. Seda kas asi stabiilselt tööle ka jääb on iseasi. Ja tegemist ei ole karbitootega, pigem nagu netist võetud iso-dest tehtud plaatidega. Aga minu andmed võivad ka vananenud olla.
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Vaidlused »  Võitlustanner »  Diskussioon piraattarkvara teemal mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 49, 50, 51 ... 97, 98, 99  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.