Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
soodent
HV Guru

|
29.12.2005 16:13:58
|
|
|
Varem oli.
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
19 :: |
6 :: |
564 |
|
tagasi üles |
|
 |
voyager_est
HV Guru

|
29.12.2005 18:01:20
|
|
|
Ma ei ole jah mode ja seda mitmel põhjusel...
Kokkuvõtvalt - ma ei vastanud neile endapoolsetele kriteeriumitele, mida ma oma ettekujutuses mode tööst oluliseks pidasin, ning ei leidnud ka piisavalt tahet, vaba aega ja moraalset ressurssi nende kriteeriumite taastäitmiseks. Nii pidasingi eetiliselt õigeks ennast mode kohalt taandada.
|
|
Kommentaarid: 74 loe/lisa |
   |
0 :: |
66 |
|
tagasi üles |
|
 |
rt
HV kasutaja

|
29.12.2005 23:48:39
|
|
|
kännuämmelg kirjutas: |
olen raamatu käitumise poolt seetõttu, et ega tal eriti võimalusi pole omamüügiteemat puhtana hoida.
aga vajalik on see lisaks loetavusele ka seetõttu, et saaks uusi kaupu müüki panna ning müügistaatuseid muuta, mis aga osutub võimatuks kui lasta eeposel omasoodu kerida. |
Lisan veel,et hea on teemat puhtana hoida ka sellepärast,et oleks võimalik eirata ärifoorumi reeglit,mis ütleb,et müügi/vahetuse foorumis võid teha tasuta 3 müügiteemat. Teemad aeguvad ise automaatselt 2 nädala jooksul alates viimatisest postitusest.
|
|
Kommentaarid: 28 loe/lisa |
   |
1 :: |
26 |
|
tagasi üles |
|
 |
muhvn
Kreisi kasutaja

|
30.12.2005 01:24:18
|
|
|
Kuidas see on eiramine? Lihtsalt kui sa tahad ka lisada uut infot siis muutub teema varsti pea sama käsitamatuks, kui K-arvutisalongi oma. Keegi ei saa aru mis müüdud, mis müümata kuna päist ei saa muuta. Kui kõik annaksid müüdavate asjade kohta niii põhjalikult, kui raamat siis poleks igast läbu M/V foorumi teemades. Tavaline on aga ikkagi kuulutus ala Müüa amd 2000 256mb mälu emaplaat korpus kõvaketas 80g. Ja siis hakkavad tulema küsimused Mis emme, kas pilte korpusest saab. Selle peale jälle läbu lisaks veel privad eraldi teistelt kasutajatelt müüjale. Ja loomulikult alla alghinna pakkujad.
|
|
Kommentaarid: 60 loe/lisa |
   |
58 |
|
tagasi üles |
|
 |
rt
HV kasutaja

|
30.12.2005 01:35:26
|
|
|
muhvn kirjutas: |
Kuidas see on eiramine? |
Jääb võimalus teema lihtsalt kustutada ... jne.
|
|
   |
26 |
|
tagasi üles |
|
 |
raamat
HV Guru

|
30.12.2005 14:37:25
pisut offtopic |
|
|
Jutt kisub küll kommenteerimistest eemale, kuid on siiski kaudselt seotud sellega, millest küsimus alguse sai.
rt kirjutas: |
raamat kirjutas: |
IMHO UUTE KASUTAJATE privade piiramine on selleks, et ära hoida juhuslikke tegelasi, kes teevad uue kasutaja ning selle kaudu privas KAHTLASI tehinguid sooritavad. Selliseid skeeme on kasutatud.
Mina ei ole uus kasutaja - mul on privade õigus olemas (nagu paljudel teistelgi) ja ma ka kasutan seda. Minuarvates ei takista see ka uutel kasutajatel mulle helistamast, kui neil on soov midagi osta - asukoht, kauba kirjeldus, hind ja tel nr on antud.) |
1) Kui nüüd natuke täpsustada,siis müügiteemas ei olnud kirjas,et helistada (helistamine oleks ju veel häirivam tegevus).
2) Kõik uued kasutajad ei ole sugugi petised (oleme ju kunagi kõik alustanud uue kasutajana),seega tuleb lasta ka neil äri ajada ja kuna läbi privaatsõnumite neil seda võimalust ei ole,siis võiks äri ajada ka teemasiseselt,ilma selliste piiranguteta nagu antud teemas olid. |
Punkt 1 kohta:
Huvitav, mispärast lisatakse telefoninumbreid? 10 a. tagasi võis moblanumbri aktiivsesse eksponeerimisse mõnikord suhtuda kui uhkustamisesse, kuid tänapäeval on sel siiski üks funktsioon ja selleks funktsiooniks on (ülatus-üllatus) pakkuda võimalust tel teel kontakti võtta. Kui seda võimalust kuritarvitatakse, eks siis korjatakse see number avalikust kohast ära või lisatakse pikk õpetlik jutt.
Täiendavad keelud/palved/täpsustused on juhtnöörid juhtudeks, mis täpsustavad või täiendavad muid reegleid, kombeid, tavasid jne. Kui ei ole keelatud ning muude normidega vastuolus, siis on eeldatavasti lubatud. Kui sa seda ei tea, siis kuidas sa seni hakkama oled saanud Aga jah, eelistatud kontaktina oli välja toodud privasõnum, teemasse postitamine oli keelatud ning helistamise kohta ei olnud juhtnööre antud.
Kuhu ma sihin, on see, et kui tel number on antud ja muud juhised puuduvad, siis üldteada normide kohaselt võib sellele helistada, tingimusel, et järgitakse muid norme - ei helistata öösel; aktsepteeritakse, kui teine osapool ei saa hetkel rääkida jne. Jah, privasõnum on vähemhäirivam kui helistamine ja võimaldab tihti küsimustele täpsemalt vastata.
Paraleel punkt 2 kohta:
Kui mulle ei ole cargobussiga saatmine aktsepteeritav (ei pea põhjendama ja liiga pikk jutt), kuid ELS on, siis see on tehingu eelduseks. Kui kellelegi see ei meeldi või ei sobi, siis ei ole sinna midagi parata ja tehing jääb ära. Tule nüüd ja süüdista, et võtan ebaõiglaselt Tartu bussijaamas elavatelt tudengitel ära võimaluse mult träni osta.
Kauba kirjeldus, hind, tarnetingimused, suhtlemistingimused jne on tehingutingimused. Kui need ei ole teisele osapoolele aktsepteeritavad, siis jääb lihtsalt tehing ära. Kuni ei minda vastuollu seadustega, reeglitega ja eetikaga, on minuarvates kõik OK. Minu arvamuse kohaselt punkt 2 puhul nendega vastuollu ei minda.
Kui sa nii väga soovid, et oleks mingi vastuolu, siis pead vastava vastuolu ise looma, näiteks foorumi reegleid muutes või täiendades.
Uute reeglite kehtestamise aruteluks tee uus teema koos läbimõeldud ja põhjalike selgitustega.
rt kirjutas: |
olen raamatu käitumise poolt seetõttu, et ega tal eriti võimalusi pole omamüügiteemat puhtana hoida.
aga vajalik on see lisaks loetavusele ka seetõttu, et saaks uusi kaupu müüki panna ning müügistaatuseid muuta, mis aga osutub võimatuks kui lasta eeposel omasoodu kerida. |
Lisan veel,et hea on teemat puhtana hoida ka sellepärast,et oleks võimalik eirata ärifoorumi reeglit,mis ütleb,et müügi/vahetuse foorumis võid teha tasuta 3 müügiteemat. Teemad aeguvad ise automaatselt 2 nädala jooksul alates viimatisest postitusest.  |
Jääb mulje, et kipud ohtralt lahmima. Kui sa ei suuda isegi oma väidetesse süveneda, et oma mõttekäikudesse pisut rohkem mõtet lisada kui inspektor Frank Dreblini repliikides, siis oleks rahustav kuulda, et sa ei ole moderaator ning lähiajal sellega ka ei tegele.
Mainitud reegli eiramine tähendaks vähemalt nelja tasuta müügiteema tegemist. Minuteada ei ole keegi seda teinud ja see eeldaks ilmselt süsteemi viga või "häkkimist". Nimelt on foorum nii programmeeritud, et neljanda müügiteema tegemiseks peab aktsepteerima maksekohustust või tead sa mõnda muud varianti?
Jääb mulje, et sa otsid endiselt mingit tagantjärele õigustust/põhjust minu teema materdamiseks ja püüad lambist erinevaid variante, selle asemel et teemasse terviklikult süveneda või alla anda. Ei ole raske aimata sinu vastusevarianti, kuid ka sellele on mul juba argumenteeritud vastus olemas
Lõpetuseks lisan, et tervitan su entusiasmi (võib oletada noort vanust) ja pole üldse pahane, et teeklaasis pisukese tormi põhjustasid.
Kuigi sina tahtsid tähelepanu juhtida hoopis muule, langes siiski just tänu sinule pisut valgust ühele teisele minuarvates olulisele asjaolule, mis on kirjas antud teema pealkirjas. Ka sinupoolt tõstatatud küsimus on minuarvates juba leidnud vastuse, et sinupoolt nähtud probleemi seoses teemasse mittepostitamise nõudega pole.
Nagu ma juba varem vihjasin, soovitan sul enda ning teiste mõttekäike põhjalikumalt analüüsida ja mitte nii rutakalt tegutseda. See on ainus, mida ette heidaksin. Võib olla tuleks kasuks pisut programmeerimisega kätt proovida.
_________________ M: APC Smart-UPS SC 1000VA 230V - 2U Rackmount/Tower, SC1000I. Musta värvi. Akudeta. 125EUR |
|
Kommentaarid: 358 loe/lisa |
   |
3 :: |
276 |
|
tagasi üles |
|
 |
Marie
HV Guru

|
30.12.2005 15:22:59
Re: Kas agar tsensuur kasutajatele hinnangu andmisel on normaalne? |
|
|
SIIA TEEMASSE PALUKS MITTE POSTITADA
Hinnad antud ja kontakt privas!
KÕIK KÜSIMUSED JA OSTUSOOVID AINULT PRIVASSE. Kes sellesse teemasse postitab, saab profiili kohe vastava pahase kommentaari!!! |
Huvitav miks äri foorumis eelnevaid postitusi muuta ei tohi, ikka pettuste ärahoidmiseks ja nüüd üks kasutaja kuulutab avalikult, et ärge minu äri teemasse postitage, mina näen selles teemas pettust ja seda seal ka viljeletakse, püütakse kas või näiteks vähem hinnateadlikule kasutajale kaupa omahinnast kallimalt maha müüa.
_________________ CPU Power (Watt) Protsessorite voolutarve Pentium D 805 (4.1GHz) Full Load 474W  |
|
Kommentaarid: 83 loe/lisa |
   |
74 |
|
tagasi üles |
|
 |
kännuämmelg
HV Guru

|
30.12.2005 16:42:45
|
|
Marie kirjutas: |
.... püütakse kas või näiteks vähem hinnateadlikule kasutajale kaupa omahinnast kallimalt maha müüa. |
oo püha püss ja põdrakärbes.. kas inimene ikka teab, mis on omahind?
..kas ta on ka mõelnud, kust jõuluvana kotist tulevad need asjad (ja mis hinnaga), mida müüakse?
..kas ta on ka mõelnud sellele, millepärast on HV-s hea osta aga mitte kunagi müüa?
..kas ta kavatseb ikka omal jõul elust läbi närida?
|
|
Kommentaarid: 243 loe/lisa |
   |
4 :: |
205 |
|
tagasi üles |
|
 |
Kuripiiritus
HV vaatleja

|
30.12.2005 17:43:27
|
|
Ei saa mina aru milles on probleem, isegi hoiatav märge oli juures.Ja üle üldse on hinnangul ju põhjendus juures. Alati on sul võimalus hindajaga suhelda, või siis oma arvamust temast avaldada. Kommenteerimine ju ongi oma arvamuse välja ütlemine. Peaks olema ju igaühe õigus avaldada oma arvamust. Ja nii kaua kuni see arvamus pole mingi laus roppus või põhjendamatu sõim, pole seda mõtet ka tsenseerida.. Muidugi on arusaadav, et see ei ole koht kus teist kiruda selle pärast, et ta sinu asemel kutus mõne teise sõbra jooma..
väike OT ka.. mis puutub sellesse..
.... püütakse kas või näiteks vähem hinnateadlikule kasutajale kaupa omahinnast kallimalt maha müüa. |
kas sina tegeled oma vara müügiga heategevuse eesmärgil..?? mina isklikult teen seda vaid võimalikult suure isikliku kasu nimel..
|
|
Kommentaarid: 11 loe/lisa |
   |
10 |
|
tagasi üles |
|
 |
Marie
HV Guru

|
30.12.2005 18:19:59
|
|
oo püha püss ja põdrakärbes.. kas inimene ikka teab, mis on omahind?
..kas ta on ka mõelnud, kust jõuluvana kotist tulevad need asjad (ja mis hinnaga), mida müüakse?
..kas ta on ka mõelnud sellele, millepärast on HV-s hea osta aga mitte kunagi müüa?
..kas ta kavatseb ikka omal jõul elust läbi närida? |
Ja mis poolest on ühed kasutajad pühamad kui teised, miks Teie peaksite tohtima oma äri teemat muuta ja teised mitte.
Ma tõin ainult ühe näite. Müügi teemade mittemuutmise põhjendused on ammu kõigile teada aga ikka püütakse sellest mingi viguri abil mööda hiilida ja mis kõige hullem, teema alla ei jää kirja ka, et seda teemat oleks a ~ sada korda eelnevalt juba muudetud.
_________________ CPU Power (Watt) Protsessorite voolutarve Pentium D 805 (4.1GHz) Full Load 474W 
viimati muutis Marie 30.12.2005 18:20:46, muudetud 1 kord |
|
   |
74 |
|
tagasi üles |
|
 |
raamat
HV Guru

|
30.12.2005 18:23:17
|
|
|
Nähes, milliste hirmude/eelarvamuste küüsis rahvas elab ning püüdes välja pakkuda midagi konstruktiivset, tegin müügikuulutuste efektiivsuse huvides taolise teema:
https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?p=2471651#2471651
Ka lugupeetud Marie võiks laimamise ja lahmimise asemel pisut hoogu maha võtta. Olen solvunud, kuna olin sinust paremal arvamusel. Ka sinu esimene postitus ei olnud sinu eale vastav nagu ka kännuämblik viisakalt viitas.
_________________ M: APC Smart-UPS SC 1000VA 230V - 2U Rackmount/Tower, SC1000I. Musta värvi. Akudeta. 125EUR |
|
   |
276 |
|
tagasi üles |
|
 |
kännuämmelg
HV Guru

|
30.12.2005 18:40:42
|
|
|
päris aus olla, siis pole ma tõesti saanud selle müügiteemade lukustamise põhimõttele eriti pihta.. tore muidugi on, et kõik mis öeldud jääks ajalukku, kuid ausaltöeldes ei aita see nüüd küll kedagi rohkem kui isiklikku südamerahu tagada..aga see selleks, kui on, siis olgu- järelikult oli tahtjaid. Kuigi isiklikult sooviks, irve näol, sinna juurde ka kasutajatepoolset kinnitust, et nad äriteemat alustades alaealised pole või siis äri vormistamisel ka vanemate nõusoleku kuvavad 8)
see on juba paar aega, kui HV müügiteemad on muutunud tänu araverelistele ärimeestele reglementeerimata oksjoniteks.. samuti on juba ammu tavaks saanud ka kasutajad, kes ilmselt postituste arvu suurendamise nimel (ilmselt tahavad Hiid-u troonilt tõugata) teevad "alghinnast" olulisel määral madalamaid pakkumisi (kusjuures on silme ees paar kasutajat, kes sellist "taktikat" kasutavad, ning mina pole neid veel näinud äritehingut sooritamas), mis omakorda tekitab trobikonna üksteist krooni haaval ületrumpavaid poste.. ja nii võib paari ekraanitäie möla järel müüja tõesti murduda ja lugupeetavatele "omahinnaga" asja kinkida..
nagu ka sellest teemast näha on, võib aga see müügikanal ka ülepea kasvada, et osad kasutajad ei pea vajalikuks eespoolt kirjeldusi või vastusi otsida ning tekitavad järjekordse arutelu..
ähh. tegelikult on see teema kah üks paras õigustuste otsimine.. jooge parem mullivett ja olge ise ausad- ehk ükskord hakkab ühiskond teid järgima
|
|
   |
205 |
|
tagasi üles |
|
 |
raamat
HV Guru

|
30.12.2005 18:52:42
|
|
|
Minugipoolest võib teema ammendatuks lugeda ja konkreetseid ettepanekuid eraldi teemades arutada.
|
   |
276 |
|
tagasi üles |
|
 |
Marie
HV Guru

|
30.12.2005 18:55:43
|
|
|
Rohkem on asi ikka selles, et ei taheta maksta ja pakutakse ühes teemas kogu oma arvuti kaupluses letis seisma jäänud kraami
Hinnavaatlus võttis kasutusele pangalingi teenuse
Arvutustehnika müügi/vahetuse foorum ÜLDREEGLID!
Käesolevas Arvutustehnika müügi/vahetuse foorumis võid teha tasuta 3 müügiteemat. Teemad aeguvad ise automaatselt 2 nädala jooksul alates viimatisest postitusest. Kui on soov teha rohkem müügiteemasid, tuleb selle eest tasuda HinnaVaatluse Pangalingi teenuse kaudu. Ühe lisateema tegemine maksab 5 EEK.
_________________ CPU Power (Watt) Protsessorite voolutarve Pentium D 805 (4.1GHz) Full Load 474W  |
|
   |
74 |
|
tagasi üles |
|
 |
raamat
HV Guru

|
30.12.2005 19:02:10
|
|
|
Järjekordne laim. Muud ka oskad?
Ole rahulik, arvutikauplust ei ole ning asjad, mis mul müüa on, on enamasti eelmisest sajandist ja sinu jaoks väärtusetud.
Üldiselt ma vist juba vastasin sarnasele jutule.
|
   |
276 |
|
tagasi üles |
|
 |
kännuämmelg
HV Guru

|
30.12.2005 19:48:59
|
|
|
marie, eks HV omanikud oska ise terasid sõkaldest eraldada ning ettevõtete pakkumistelt obrokit küsida..
minu mäletamist mööda tehti alates neljandast teemast raha küsimine just nimelt selle pärast, et vaaltejad ei teeks iga arvuti mutri müügi jaoks eraldi kuulutust..
|
|
   |
205 |
|
tagasi üles |
|
 |
rt
HV kasutaja

|
30.12.2005 23:03:23
Re: pisut offtopic |
|
|
Lõpetuseks lisan, et tervitan su entusiasmi (võib oletada noort vanust) ja pole üldse pahane, et teeklaasis pisukese tormi põhjustasid.. |
Vanuse suhtes sa eksisid ja minu jutt siin teemas ei olnud personaalselt sinule mõeldud.Avaldasin lihtsalt oma arvamust .
|
|
   |
26 |
|
tagasi üles |
|
 |
mell
Kreisi kasutaja

|
01.01.2006 02:35:21
|
|
|
Kuldses Börsis puudub võimalus müügipakkumisi kommida, äkki oleks see sobivam kanal?
|
|
Kommentaarid: 110 loe/lisa |
   |
98 |
|
tagasi üles |
|