Avaleht
uus teema   vasta Raud »  Kõvad kettad »  Kõvaketaste(konkreetselt Seagate ST340016A) vastupidavus serveris(või mujal 24/7 töösolevas masinas) märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
Dirty Harry
HV Guru
Dirty Harry

sõnum 16.12.2005 13:55:39 Kõvaketaste(konkreetselt Seagate ST340016A) vastupidavus serveris(või mujal 24/7 töösolevas masinas) vasta tsitaadiga

Jõudu,

enda koduses linuxirondis(profiilis täpsemalt kirjas) on kasutusel Seagate ST340016A, vanakooli 40 GB ATA kõvaketas. On seal kusagil pool aastat tiksunud. Viimasel ajal olen ise hakanud mõtlema selle peale, et kaua üks vint võib vastu pidada kui ta 24/7 töös on?

Põhiliselt koormab P2P(mldonkey) teda, Samba(failiserver Windowsimasinate jaoks) on teisel kohal. Ehk siis palju loetakse suuri faile ning kirjutatakse väiksemas koguses neidsamu suuri faile kokku :). Seni pole midagi juhtunud aga...kui ma ei eksi siis desktop kõvaketaste kohapealt on tootjad andnud soovitusi, mitu töötundi kuus on soovitav. Ma Seagate omasid ei mäleta aga 24/7 seesolemine nähtavasti ületab siiski need piirid kadetavasti.

Niiet äkki muljetate kui kaua teil on 24/7 töös olnud vindid(eriti hea oleks kui Seagate omad) vastu pidanud?

Tänud ette,
Marko

P.S. Raid või muu andmete dubleerimine pole eesmärgiks sest halvim stsenaarium elik vindi suremine ei ole mu jaoks eriline kaotus. Tähtsatest asjadest on varukoopia ning üldiselt täidab ta sitaserveri eesmärki ehk siis sisu on (hõlpsalt) taastatav. Lihtsalt tekkis teoreetiline huvi.

viimati muutis Dirty Harry 16.12.2005 14:08:29, muudetud 1 kord
Kommentaarid: 181 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 1 :: 145
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
laurx
HV Guru
laurx

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 16.12.2005 13:59:18 vasta tsitaadiga

120gb ata100 teeb mu sindoosapurgis samu asju peale remonti juba aasta.(ostsin spider707 k2est ta u aasta tagasi ja arvan, et ketas on remonditud kindlasti enne mind kasutatud. ei l2rma ega miskit. t88l majapeal dellides olevad U series kom neli aastat vanad kettad on ka suhtkoht 24/7 sees ja ei sure neid eriti. m6ttet88ks v6id v2lja arvutada kuipalju su ketas aasta jooksul maad oleks l2binud kui ta oleks ratas.
Mart352
HV Guru
Mart352

sõnum 16.12.2005 14:08:08 vasta tsitaadiga

Mul peaks sama ketas olema aga 18.6GB (20GB). Kasutusel olnud vist juba 6 aastat ja sellest 4 aastat oli ainus ketas masinas 24/7. Sellel ajal kippus veidi ragisema kui mingi alla 1 GB vaba ruumi oli, muul ajal ei pannud teda tähelegi thumbs_up.gif (väga vaikne). Minu arvates väga hästi vastu pidanud ketas.

PS:´Sain selle Seagate garantiist Maxtori (pidas mul 6 kuud vastu) ketta asemele.

Dirty Harry
HV Guru
Dirty Harry

sõnum 16.12.2005 14:19:41 vasta tsitaadiga

Mnjah, siinsamas foorumis on tegelikult praktiliselt analoogne teema olemas: https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?t=223240 . Niiet pole vist kahel paralleelsel teemal mõtet.
Kommentaarid: 181 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 1 :: 145
tagasi üles
ala
HV kasutaja

sõnum 17.12.2005 20:20:02 vasta tsitaadiga

Endal ka veel töös serverina töötavas masinas üks ketastest Seagate ST340016A (teised suuremad juurde pandud hiljem)- käind oma 3-4 aastat 24h ja ei ühtki probleemi. Kasutusel on mul ka korralik UPS, mis kaitseb elektrikatkestuste/häirete korral. Ma arvan et 24h käia on kettale hea režiim, temp alla 40 kraadi. Kui mitmeid korda päevas sisse/välja lülitada väheneb kindlasti eluiga, ka temperatuuri tõus 50 kraadi kanti on halb.
Kommentaarid: 38 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 37
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Raud »  Kõvad kettad »  Kõvaketaste(konkreetselt Seagate ST340016A) vastupidavus serveris(või mujal 24/7 töösolevas masinas)
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.