Avaleht
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Multimeedia- ja helifoorum »  Vaja välja printida pilte märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
Metsjeesus
HV Guru
Metsjeesus

sõnum 11.12.2005 16:47:26 Vaja välja printida pilte vasta tsitaadiga

Tere, probleem on selline, et oleks vaja kõrge kvaliteediga väljaprinti tarvis Photoshopis tehtud töödele, täpsemalt tahaks ma osa oma töid välja printida.

Vaja oleks:

a) kõrgemat kvaliteeti (Photopoindis pakkus nende programm kvaliteediks 26% ühele mu pildile soovitud sätetega - VÄGA saast)
b) matt'i ja läiget

Töid on erinevas suuruses, enamus on alla 1000x1000, aga on ka 2000xX resolutsiooni.

Kui on võimalus kuni teatud suuruseni pilte välja printida, siis see ka sobiks.

Kui keegi teab kus töid paberile lasta või ise omab võimalust, siis andke palun teada. Ei ole eriti kursis laadse teenuse pakkujatega Eestis. icon_neutral.gif

vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
Vidget
HV Guru
Vidget

sõnum 13.12.2005 13:58:05 vasta tsitaadiga

http://www.ut.ee/AG/
Kui sul raha on, siis tuld
Kommentaarid: 148 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 4 :: 128
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Metsjeesus
HV Guru
Metsjeesus

sõnum 14.12.2005 15:39:01 vasta tsitaadiga

Kuramus vaat et sobiks, aga seal näikse natuke keeruline olevat, üle 100 ikka ei sooviks kah eriti maksta piksi eest icon_smile.gif
ihvike
HV Guru

sõnum 14.12.2005 15:55:30 Re: Vaja välja printida pilte vasta tsitaadiga

Metsjeesus kirjutas:
a) kõrgemat kvaliteeti (Photopoindis pakkus nende programm kvaliteediks 26% ühele mu pildile soovitud sätetega - VÄGA saast)
b) matt'i ja läiget
Mida helvetti see 26% kvaliteet peaks tähendama?. Kui suurelt sa neid asju välja printida tahad? Arvesta sellega, et 1000 x 1000 pikslit on 8,5 cm x 8,5 cm 300DPI kvaliteediga.
Kommentaarid: 12 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 12
tagasi üles
Metsjeesus
HV Guru
Metsjeesus

sõnum 14.12.2005 23:38:10 Re: Vaja välja printida pilte vasta tsitaadiga

ihvike kirjutas:
Metsjeesus kirjutas:
b) matt'i ja läiget
Mida helvetti see 26% kvaliteet peaks tähendama?. Kui suurelt sa neid asju välja printida tahad? Arvesta sellega, et 1000 x 1000 pikslit on 8,5 cm x 8,5 cm 300DPI kvaliteediga.

Mul pole ka õrna aimu mille järgi nad võtavad seda, aga arvatavasti printimisvõimalused pole parimad neil ja kaod sees. 1000x1000 pikslit mul 35,28x35,28cm Photoshopi andmetel...Monitorilgi ei paista 1000 pikslit kuskilt otsast 9cm, aga samas ma ei ole kunagi välja printinud Photoshopi töid mistõttu pole mul sellest printerite ja printimise "põnevast keerukusest" iamugi icon_smile.gif

c
HV kasutaja

sõnum 15.12.2005 10:54:56 vasta tsitaadiga

prinditakse asju tihedusega 300dpi. monitoril kuvatkase tihedusega 72dpi. sinu pildid on pixlitest cm-idesse ümber arvestatud selle 72dpi järgi. (1000pixlit/72dpi*2,54=32,58cm)
reaalselt aga kasutatakse siis 1000pixlit/300dpi*2,54=8,5cm (mis oli ka ihvikese poolt pakutud).
ja kas see 26% kvaliteeti pole mitte sellest et 72/300*100=24% (ehk siis sinuantud pilt on 24% sellest mis ta peaks olama ja printimiseks peavad nad seda sis 4 korda suurendama)
Kommentaarid: 4 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 4
tagasi üles
Metsjeesus
HV Guru
Metsjeesus

sõnum 15.12.2005 23:28:15 vasta tsitaadiga

Vat see on jah minujaoks nö müsteerium, et miks keeruliseks asja ajada, aga tänan et ära seletasid thumbs_up.gif Vaatan, lasen siis vist Photos välja kah neid, arvatavasti proovin suhteliselt erinevaid suuruseid mis neil pakkuda, kuna seal print ei maksa suurt midagi...
cdc
HV kasutaja

sõnum 17.12.2005 01:46:08 vasta tsitaadiga

tsitaat:

c
räägib õiget juttu! Kuigi jah no see 300dpi on ikka väga hea punktitihedus, fotode korral küll kasutatakse seda, aga kahtlen, et kasutaja Metsjeesus neid nii kvaliteetselt tahab. Ja samas ma ei tea Photopoindi võimalusi...
Kommentaarid: 9 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 9
tagasi üles
c
HV kasutaja

sõnum 17.12.2005 03:55:26 vasta tsitaadiga

300dpi kasutatakse igapool fotonduses, kus on pildid lähedalt vaatamiseks. kui kaugemalt vaadata siis kasutatakse 200 või 150 dpi. aga noh sel juhul ikka mingi meeter vähemalt peab pildi üks külg olema ja vaadata ei kõlba seda lähemalt kui meeter. suured plakatid on veelgi väiksema tihedusega, täpset numbrit ei oska öelda, aga neid vaadatakse kah mingi 10 meetri kauguselt.
Kommentaarid: 4 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 4
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Multimeedia- ja helifoorum »  Vaja välja printida pilte
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.