Avaleht
uus teema   See teema on lukus, sa ei saa siin muuta postitusi või vastata teemale! Vaidlused »  Võitlustanner »  Millist browserit kasutad? (2004 - 2015) märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 17, 18, 19 ... 47, 48, 49  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing

Millist bowserit kasutad?
Internet Explorer
6%
 6%  [ 30 ]
Mozilla Firefox
44%
 44%  [ 208 ]
Google Chrome
24%
 24%  [ 115 ]
Safari
4%
 4%  [ 19 ]
Opera
17%
 17%  [ 81 ]
Mõni muu...
2%
 2%  [ 13 ]
hääli kokku : 466

autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
Max Powers

sõnum 28.11.2005 21:38:15 vasta tsitaadiga

tsitaat:

igal suuremal asutusel on oma intranet.. esiteks.

No shit, Sherlock.
Opera ja firefox küll kodus installitud, kui ei näe põhjust neid kasutada.
Kommentaarid: 215 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 3 :: 2 :: 182
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
borru
HV veteran
borru

sõnum 28.11.2005 22:45:28 vasta tsitaadiga

Max Powers kirjutas:
tsitaat:

igal suuremal asutusel on oma intranet.. esiteks.

No shit, Sherlock.
Opera ja firefox küll kodus installitud, kui ei näe põhjust neid kasutada.

sul on kodus mingi persesisene intranet ? icon_smile.gif
Kommentaarid: 13 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 13
tagasi üles
Max Powers

sõnum 30.11.2005 22:42:46 vasta tsitaadiga

tsitaat:

sul on kodus mingi persesisene intranet ?

Huvitavad järeldused sul. Sa ometi perse kirjaviga ära ei parandagi?
tagasi üles
Cruiser
HV vaatleja

sõnum 01.12.2005 02:06:30 vasta tsitaadiga

Opera ja Firefox
neros
HV Guru
neros

sõnum 01.12.2005 07:32:11 vasta tsitaadiga

Lausa südantsoojendav kuidas Firefox on HV kasutajate seas esikohal :]

Kella hääl kutsub õue, jõulurõõm tungi tungib põue..

tagasi üles
tiith
maxnorm
tiith

sõnum 01.12.2005 10:26:34 vasta tsitaadiga

madedog kirjutas:
Lausa südantsoojendav kuidas Firefox on HV kasutajate seas esikohal :]

Kella hääl kutsub õue, jõulurõõm tungi tungib põue..
suht savi mis seal esikohal on, peaasi et mitte IE.

Ise kasutan operat. FireFox jäi aeglaseks..
Kommentaarid: 21 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 19
tagasi üles
ceemic
24/7@kalal
ceemic

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 01.12.2005 10:32:00 vasta tsitaadiga

ot: milleks see firefox nii hea on??? ise kasutan IE..ju ma siis võhik.. icon_rolleyes.gif
Kommentaarid: 421 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 322
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
tiith
maxnorm
tiith

sõnum 01.12.2005 10:33:44 vasta tsitaadiga

Ise tead mida kasutad, mul viskas igatahes koppa ette iga 3 kuu tagant formati tegemisest..
Kommentaarid: 21 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 19
tagasi üles
Ho Ho
HV Guru
Ho Ho

sõnum 01.12.2005 11:45:58 vasta tsitaadiga

ceemic kirjutas:
ot: milleks see firefox nii hea on??? ise kasutan IE..ju ma siis võhik.. icon_rolleyes.gif
Proovi ja saad teada.

ma nüüd mõnda aega FF 1.5 peal

Kommentaarid: 106 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 86
tagasi üles
cochrane
HV vaatleja
cochrane

sõnum 01.12.2005 11:50:06 vasta tsitaadiga

Nüüd kus Opera on tasuta ja reklaamivaba, olen hakanud seda kasutama. Aga FF on sees ja saab ka seda kasutatud.
rait
Kreisi kasutaja
rait

sõnum 01.12.2005 11:50:29 vasta tsitaadiga

viitsinud tervet teemat läbi lapata. aga miks OPERAL mingi smaili taga on? ????
mihhkel
HV veteran
mihhkel

sõnum 01.12.2005 11:56:39 vasta tsitaadiga

rait kirjutas:
viitsinud tervet teemat läbi lapata. aga miks OPERAL mingi smaili taga on? ????
esialgu teda polnud variantide seas, lisati rahva soovil hiljem; ning ju siis teema autor arvas, et koos smailiga on parem icon_wink.gif
borru
HV veteran
borru

sõnum 01.12.2005 16:19:44 vasta tsitaadiga

NxP kirjutas:
Ise tead mida kasutad, mul viskas igatahes koppa ette iga 3 kuu tagant formati tegemisest..

sohvrid ütleks nii, et neil pole vaja midagi muud, mis algul peal on.. ja et nad tellivad iga kuu koju ITmehe kes teeb üli väikse raha eest masina korda icon_biggrin.gif
Kommentaarid: 13 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 13
tagasi üles
Max Powers

sõnum 01.12.2005 16:28:44 vasta tsitaadiga

Midagi peab inimesel viga olema, kui IE kasutamise pärast peab formatit tegema
tagasi üles
etc87
Piiratud kasutaja
etc87

sõnum 01.12.2005 22:40:27 vasta tsitaadiga

ise kasutan internet explorerit... thumbs_up.gif
vahepeal olen ka mozillat proovinud

Tsernobil
HV kasutaja
Tsernobil

sõnum 02.12.2005 10:49:36 vasta tsitaadiga

NxP kirjutas:

suht savi mis seal esikohal on, peaasi et mitte IE.

Ja huvitav oleks siis teada et millepoolest IE halb on? Ise arvan ikka et IE on parim ja ka turvaliseim.
See loll jutt IE ebaturvalisusest hakkab juba üle viskama. Turvariskidega seotud komponendid nagu ActiveX,
WindowsScriptingHost,ComponentObjectModel jne jne pole üldse webibrowseritega seotud kuigi pidevalt püütakse
neid komponente lausvõhiklikkusest webibrowseri kapsaaeda sokutada ja seda isegi suuremates webiportaalide uudisveergudes.

Põhjendus ka: Parim on IE seepärast et ükski teine browserihakatis ei suuda adekvaatselt (tihti aga üldse pole võimeline)
näitama vägegi multimeedia lisanditega saite (ja neid on praeguseks juba enamus). Jah, tõepoolest, Unixi ja vabavara
kallakuga saidid on kombeks teha koledate fontidega textireziimi emulatsiooniga kus tõesti multimeedia lisasi lihtsalt pole.
Turvaline aga on IE seepärast et enamus viirustõrjeid oskab koostööd teha üksnes IE-ga.
Kommentaarid: 2 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 0 :: 0
tagasi üles
Ho Ho
HV Guru
Ho Ho

sõnum 02.12.2005 11:09:39 vasta tsitaadiga

Tsernobil kirjutas:
Ja huvitav oleks siis teada et millepoolest IE halb on?
Peale selle et paljudest standarditest julmalt mööda pannakse on puudu ka väga paljud mugavad lisad mis enamus teistes brauserites on juba mõned aastad standardiks olnud.
Tsernobil kirjutas:
Põhjendus ka: Parim on IE seepärast et ükski teine browserihakatis ei suuda adekvaatselt (tihti aga üldse pole võimeline)
näitama vägegi multimeedia lisanditega saite (ja neid on praeguseks juba enamus).
Ehk näitad mõnd sellist saiti? Senise ~2a FF peal elamise jooksul pole ühtki sellist veel kohanud.

Turvalisuse kohta nii palju et võibolla tõesti, kui nii vaadata nagu sa teed siis võiks oletada et IE on suhteliselt turvaline vidinas. Samas miskipärast kui IE'd ei kasutata siis ei mõjuta ka valdav enamus igasugu netist tulevaid pahalasi. Seega kuigi nimetatud komponendid pole otseselt IE osad on nad siiski seal kasutuses. See oleks umbes sama kui kasutada windowsi ilma selle default window manageri, explorer.exe'ta* icon_smile.gif

*) ma tean et see on võimalik kuid ma kahtlen et enamus inimesi sellest üldse midagi teaks.

tagasi üles
Tsernobil
HV kasutaja
Tsernobil

sõnum 02.12.2005 11:57:47 vasta tsitaadiga

Ho Ho kirjutas:
Peale selle et paljudest standarditest julmalt mööda pannakse

No standardi teeb ikka suurem/tugevam s.t. siis MS IE.
Ho Ho kirjutas:

Samas miskipärast kui IE'd ei kasutata siis ei mõjuta ka valdav enamus igasugu netist tulevaid pahalasi.

Kui kasutad DOSi all webibrowserit (ja neid on tehtud ka) või mingit PE taolist vidinat siis on ka üpris turvaline,
ainult selle vahega et ega mingit kasulikku teha pole ka võimalik lisaks sellele et turvaline on.
Turvalisus omab tähendust ainult mingite funktsionaalsete võimaluste kontekstis - pistikut seinast välja tõmmata oskab iga loll.
Ho Ho kirjutas:

Seega kuigi nimetatud komponendid pole otseselt IE osad on nad siiski seal kasutuses.

Ei ole. Kui näiteks tahad Linuxi all ActiveX saite vaadata, siis pead tegema Linuxi alla ActiveX emulaatori ning turvalisus
sõltub juba sellest emulaatorist, mitte webibrowserist või Linuxist.
tagasi üles
Ho Ho
HV Guru
Ho Ho

sõnum 02.12.2005 12:04:30 vasta tsitaadiga

Sa unustasid tuua näiteid saitidest mis mul FF'iga ei töötaks icon_wink.gif
Tsernobil kirjutas:
No standardi teeb ikka suurem/tugevam s.t. siis MS IE.
No kui need "standardid" IE puhul versioonist versiooni muutuvad, ei ole dokumenteeritud ning ametlikult W3C's kirjutatud asju sageli kasutada ei saa siis on need ühed väga kehvad standardid mida IE implementeerib icon_smile.gif
Tsernobil kirjutas:
Ei ole. Kui näiteks tahad Linuxi all ActiveX saite vaadata, siis pead tegema Linuxi alla ActiveX emulaatori ning turvalisus
sõltub juba sellest emulaatorist, mitte webibrowserist või Linuxist.
Well, olen üritanud neljal korral wini viirusi Linuxis käima saada, siiani pole veel õnnestunud. Reeglina kasutavad viirused väga wini spetsiifilisi asju mida Linuxis lihtsalt ei eksisteerigi. Näiteks administraatori õigusega asju ei suuda ükski wini viirus Linuxis käima ajada. Igasugu keyloggerid ja spyware lihtsalt ei töötaks, ka siis kui nende tööle saamiseks üliinimlikke pingutusi teha.
Kui väidad vastupidist siis räägi veidi lähemalt. Mind isiklukult täitsa huvitaks näha kuidas mõni wini viirus Linuxi all käitub.

tagasi üles
Tsernobil
HV kasutaja
Tsernobil

sõnum 02.12.2005 12:31:20 vasta tsitaadiga

Ho Ho kirjutas:

No kui need "standardid" IE puhul versioonist versiooni muutuvad, ei ole dokumenteeritud ning ametlikult W3C's kirjutatud asju sageli kasutada ei saa siis on need ühed väga kehvad standardid mida IE implementeerib icon_smile.gif

Aga milles probleem - kirjuta webisaite MS visual vahenditega ja lugemist on seal ka jupiks ajaks.
Ho Ho kirjutas:

Well, olen üritanud neljal korral wini viirusi Linuxis käima saada, siiani pole veel õnnestunud.

"Wini viirusi Linuxis"??? Nalja teed - igale OSile on ikka omad viirused ning kui päris aus olla siis OSi tasemel enam
viirusi ei tehtagi, tehakse kõrgemale layerile, kuigi see võib (võib ka mitte,nagu näiteks Java) olla seotud OSiga.
Ho Ho kirjutas:

Reeglina kasutavad viirused väga wini spetsiifilisi asju mida Linuxis lihtsalt ei eksisteerigi.

Väga naiivne arvamus. Misasi on üldse on OS? OS seob tarkvara riistvaraga ning pakub lõptarbija tarkvarale vajalikke
teenuseid. Sellest aga on juba küllalt et viirust kirjutada.
Ho Ho kirjutas:

Näiteks administraatori õigusega asju ei suuda ükski wini viirus Linuxis käima ajada.
Igasugu keyloggerid ja spyware lihtsalt ei töötaks, ka siis kui nende tööle saamiseks üliinimlikke pingutusi teha.

Konfi Windowsi adminni õigustega ning siis kasuta teda edaspidi ainult useri õigustes - nende samade pahade vidinate
tööle saamiseks peaksid nägema täpselt samu "üliinimlikke pingutusi". Või teine näide - käivita "pahasid" Linuxi all ainult
adminni õigustes ning "üliinimlikud" pingutused jäävad ära.
Ho Ho kirjutas:

Kui väidad vastupidist siis räägi veidi lähemalt. Mind isiklukult täitsa huvitaks näha kuidas mõni wini viirus Linuxi all käitub.

Kirjuta viirus ikka Linuxi jaoks kui Linuxit kasutad ja kui kasutad Solarist siis kirjuta viirus Solarise tarbeks ning käivita
viirus ikka adminni õigustega nagu ette nähtud. See et mingile OSile on viirusi vähem kui teistele näitab lihtsalt seda et see
OS pole nii populaarne. Muidugi kindlasti oled ka kursis et näiteks Java on üniversaalne platform mis mõeldud jooksma igal
OSil ning siin antud asi pole OSist sõltuv.
tagasi üles
Hiid
HV Guru
Hiid

sõnum 02.12.2005 12:33:43 vasta tsitaadiga

IE on parim thumbs_up.gif
Deep Fury
Kreisi kasutaja
Deep Fury

sõnum 02.12.2005 12:41:03 vasta tsitaadiga

IE on jätkuvalt maailma kõige ebaturvalisem brauser, palju tööd on küll ära tehtud selle lappimisel aga siiani on tavaline et IEst leitud viga ei paigata näiteks ½ aastat. Hiliseim m$ cock up:
http://www.theinquirer.net/?article=28079
Kommentaarid: 1 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 1
tagasi üles
warwas
HV Guru
warwas

sõnum 02.12.2005 12:53:42 vasta tsitaadiga

mis mäkirahva ahistamine siin käib?
Põhiliselt Firefox, aga kuna HV tahab sellega miskipärast vahest kooleda, siis ka Safari ja Camino.
Ja kui tõesti midagi muud üle ei jää, siis on ka Internet Explorer:mac masinas olemas...
Kommentaarid: 247 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 3 :: 224
tagasi üles
Ho Ho
HV Guru
Ho Ho

sõnum 02.12.2005 13:01:04 vasta tsitaadiga

Ootan endiselt mõnd lehte mida FF ei suuda näidata. Kas pean seda ootama jäämagi?
Tsernobil kirjutas:
"Wini viirusi Linuxis"??? Nalja teed
Ei sest pole siiani veel ühtki sellist leidnud mis mu enda masinas Linuxi all käima läheks. Kui tead mõnd sellist anna link icon_smile.gif
Tsernobil kirjutas:
kui päris aus olla siis OSi tasemel enam viirusi ei tehtagi
Nüüd on vist minu kord küsida "nalja teed?".
Kui ei siis see on minu jaoks küll väga suur uudis. Pole veel kuulnud porditavatest viirustest. Javas küll leiti hiljuti mõned turvaaugud kuid pole veel kuulnud et keegi neid ka ära oleks kasutanud.
Tsernobil kirjutas:
Sellest aga on juba küllalt et viirust kirjutada.
Kas sellest on ka piisavalt et teisi programme ja kasvõi mänge kirjutada? Kui nii siis miks ei ole kõik või kasvõi siis enamus programme saadaval ka Linuxile nii et nad seal otse ilma ümber kompileerimiseta töötaks?

Siiani on mul enamus viiruste käivitamine takerdunud visual basicu puudumise taha. Õiges kohtades asuvatest kataloodigest ja failidest ma parem ei räägigi.
Kuidas näiteks on kõigi nende viirustega mida hijack this näitab? Vaevalt et mõni taolistest viirustest suudaks Linuxis midagi ära teha kuna seal ei ole üldse mõeldavgi et tavakasutaja mingeid programme või shared librareid kusagile installiks.

Küsin taas, ehk loetleksid mõned viirused mis mul Linuxi all käima läheks. Eriti tore oleks kui ma ei peaks ise selleks spetsiaalselt vaeva nägema vaid piisaks lihtsalt mõne lehe külastamisest mõne mittte nii turvalise brauseriga, näiteks FF.
Tsernobil kirjutas:
Konfi Windowsi adminni õigustega ning siis kasuta teda edaspidi ainult useri õigustes - nende samade pahade vidinate
tööle saamiseks peaksid nägema täpselt samu "üliinimlikke pingutusi".
Kas see takistab ka näiteks cih'i laadseid vidinaid? Või siis kõiki neid dialereid mida sageli pean inimeste masinatest välja rookima? Kuidas on rootkitte kasutavate asjadega?
Tsernobil kirjutas:
Kirjuta viirus ikka Linuxi jaoks kui Linuxit kasutad ja kui kasutad Solarist siis kirjuta viirus Solarise tarbeks ning käivita
viirus ikka adminni õigustega nagu ette nähtud.
Nii palju kui mina kuulnud olen siis winis administraatori õigusi saavutada on üsnagi lihtne. Kas mitte google desktop searchiga vahepeal mingi probleem ei olnud et kõik kasutajad võisid sellega kõigi teiste kasutajate faile otsida? Kuidas on nende vidinatega mis kasutavad ära vigu windowsi jpg laadimises olevaid mälulekkeid?

Miks ma ise peaks viirusi kirjutama? Ma ei näe selles erilist mõtet. Võibolla midagi progranismide sarnast kuid mitte viirusi. Linuxi viirusi tahan ma nii väga näha lihtsalt seetõttu et teada milleks nad võimelised on võrreldes wini omadega.
Teiseks, miks peaksin oma masinat igapäevaselt administraatori õigustega jooksutama? Wini all sain küll aru et muidu oleks arvuti kasutamine äärmiselt tülikas kuid Linuxi all on vastavalt vajadusele admini õiguste omamine ülimalt lihtne. See kes Linuxis pidevalt adminina ringi lasem on minu silmis umbes samal pulgal kui inimene kes ei installi winile turvaparandusi ning ei kasuta ühtki tulemüüri ega viirusetõrjet.

jah, tean et Java on sõltumata OS'ist kuid siiani pole ma veel kuulnud et keegi oleks selle turvaauke kasutades viirusi kirjutanud. Tõsi küll, ma pole ka spetsiaalselt otsinud. Kui sa mõnd taolist viirust tead siis ehk viitad mõnele?

Üks suurim probleem miks enamus viirusi töötab ainult wini all on et lihtsalt käivitatavate failide formaat on erinev.

Lõppkokkuvõttes taandub suhteliselt suur osa probleeme sellele et windows pole algupäraselt lihtsalt ette nähtudki interneti kasutamiseks, rääkimata siis veel eri kasutajatega kasutamisest. Kõik see on hiljem juurde poogitud ning seal on väga palju puudujääke.

tagasi üles
fedja
HV Guru
fedja

sõnum 02.12.2005 13:44:24 vasta tsitaadiga

warwas kirjutas:
Põhiliselt Firefox, aga kuna HV tahab sellega miskipärast vahest kooleda, siis ka Safari ja Camino.
Ja kui tõesti midagi muud üle ei jää, siis on ka Internet Explorer:mac masinas olemas...

Ma kasutan põhiliselt Safarit, kuid mõne lehe jaoks on Camino vajalik, Firefox on samuti olemas, kuid see liigub võrreldes Safariga küllaltki uimaselt.Üks kasulik link : Pimp My Safari
Kommentaarid: 125 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 116
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   See teema on lukus, sa ei saa siin muuta postitusi või vastata teemale! Vaidlused »  Võitlustanner »  Millist browserit kasutad? (2004 - 2015) mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 17, 18, 19 ... 47, 48, 49  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.