praegune kellaaeg 19.06.2025 12:29:30
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
paike
HV vaatleja

|
25.11.2005 01:53:54
prosede garantiid |
|
|
!!!!!!!!!!!!TÄHELEPANU, jutt käib CPU'st (protsessorist) mitte ARVUTIKOMPLEKTIST!!!!!!!!!!!!!!!!!
Nimelt mure järgmine, sai aasta ja 2kuud tagasi ostetud k arvutist inteli p4 3gigahertsune prose, pidas teine aasta ja 2 kuud vastu ning ütles yles.. ei tea kas mina syydi või on prose kalane.. IGATAHES, uurisin k arvutist, et mis tegema pean, nemad ytlesid, et sul poiss garantii läbi, et käi jala (yle kantud tähenduses ofkoors) ja soovitasid tootja kodukale minna ja uurida. no tegin seda, aga sealt ilmnes, et prosel on 3a garantii. kas siis k arvutil on tõesti õigus garantiid vähendada 2a võrra ? uurisin tuttavatelt, kõik väitsid, et ei ole... et ehk keegi teist siin oskaks midagi kosta sellepeale. kuna ma tõesti ei ole kindel, kas viga on proses või minu tekitatud kahju sellel.. siis nagu ei tahaks suuri summasi ka alla panna, et tootjale prose saata ja loota, et sealt tagasi tutikas tuleb...
_________________ .i..
viimati muutis paike 27.11.2005 18:11:37, muudetud 1 kord |
|
Kommentaarid: 2 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
2 |
|
tagasi üles |
|
 |
razor
HV Guru
|
25.11.2005 02:25:43
|
|
|
poegarantii 1a, tehasegarantii 3a. saadad tehasele ja tuleb küll tagasi.
|
|
Kommentaarid: 131 loe/lisa |
   |
120 |
|
tagasi üles |
|
 |
paike
HV vaatleja

|
25.11.2005 02:30:07
|
|
|
poegarantii 1a ? ma tean ainult yht firmat, mis 1a garantii annab, ylejäänud kõik annavad vähemalt miinimumix 2a - ning kui kindel on, et tuleb tagasi ? sest nagu ma ytlesin, pole ma kindel, kas viga on proses (et läbi läks) või minus... kui nad ikka testivad toda ja ilmneb, et mina midagi peeti keerand, siis ei saa ma midagi tagasi, ei raha ega prose.. ja see mitte ei sobi kohe... kuna pole eriline rikkur, kellel raha tuulde oleks loopida..
_________________ .i.. |
|
   |
2 |
|
tagasi üles |
|
 |
razor
HV Guru
|
25.11.2005 02:47:31
|
|
|
protsessori saad igal juhul tagasi, kas siis tervena või katkisena. kuid soovitaks ennem üle testida kas ikka on surnud.
|
|
   |
120 |
|
tagasi üles |
|
 |
Mrx
Kreisi kasutaja
|
25.11.2005 02:55:17
|
|
|
Kui tootja annab tootele pikema kui aastase garantii, siis seda peab teostama ka K-Arvutisalong. Ja seda vastavalt nende endi garantiitingimustele (vaata garantiitingimuste 3. punkti). Seda on neile küll tüütu selgeks teha, kuid siiski võimalik (aru ma ei saa, miks garantii- ja hoolduskeskuse teenindajatele ei ole tööandja siiani vaevunud tutvustama nende endi garantiitingimusi...).
|
|
Kommentaarid: 199 loe/lisa |
   |
182 |
|
tagasi üles |
|
 |
paike
HV vaatleja

|
25.11.2005 04:58:16
|
|
|
ma kolasin seoses selle garantii värgiga mööda veebe ka ringi ja leicin huvitavaid kirjatykke, et mõned lingid ja tsitaadid...:
http://www.tka.riik.ee/index.php?nid=465&show=news&type=news&lang=est
http://www.aktiva.ee/26602y/z0zARTICLEy240438.html
tsitaat: |
Kui näiteks mobiiltelefonile antakse müügigarantii üks aasta ning mingeid täiendavaid lubadusi müüja ei anna, siis selline müügigarantii on seadusevastane, sest ei anna tarbijale seadusest tulenevat soodsamat seisundit. Kuna tarbijal on seadusest tulenev õigus müüjat teavitada kahe aasta jooksul asjal ilmnenud puudustest, on antud juhul tegemist müüja lubadusega, mis eksitab tarbijat.
|
ja siis veel
Paraku teavitavad paljud müüjad siiani tarbijaid kuuekuulisest või aastasest "garantiist", mille lõppedes kaotab tarbija õiguse pretensiooni esitamiseks. Nimetatud informatsiooni andmine võib kahjustada ostja huve, sest tarbija ei pruugi müüja poolt nimetatud "garantiiaja" lõppedes säilitada ostudokumente ning kaotab sellega seoses pretensiooni esitamise õiguse seadusega kehtestatud aja jooksul.
|
et siis mis.. kuna tootja annab 3a garantii, siis peab k-arvuti saluun mul tolle prose garantiisse võtma ju :O?
ahjaa, olgu öeldud ka, et mul on kõik tokustaadid ja ostulipakad olemas, niiet minupoolseid probleeme pole, probleem on ainult see, et kartul ei võta mind jutule
------------------
razor kirjutas: |
protsessori saad igal juhul tagasi, kas siis tervena või katkisena. kuid soovitaks enne üle testida kas ikka on surnud. |
võcin prose välja, panin ajutiselt muu prose, hoorasin masinat ca 1h, töötas, panin õige prose tagasi, logisin windoosasse, jooxis kokku, käivitasin uuesti, ütles et bioss on õhku lennand, tegin restardi, ei võtnud piltigi ette - ja nii ta mul jamab ma olen 95% kindel, et prose on peetis, ta tegelikult mul restarditas masinat juba ostmisest saati, nädalas korra ehk, aga et... nüüd täiesti kypse, et ei lase yldse masina taga olla.. ei oska midagi öelda..
_________________ .i.. |
|
   |
2 |
|
tagasi üles |
|
 |
razor
HV Guru
|
25.11.2005 16:33:56
|
|
|
ootoot, pildi võtab ette? see 3ghz prescott võib sul mitmel põhjusel nii teha. näiteks temperatuur või odav toiteplokk.
|
|
   |
120 |
|
tagasi üles |
|
 |
paike
HV vaatleja

|
26.11.2005 01:42:04
|
|
|
ootoot, pildi võtab ette? see 3ghz prescott võib sul mitmel põhjusel nii teha. näiteks temperatuur või odav toiteplokk. |
cpu andmed: intel pentium 4 3,0GHz/1MB, FSB 800MHz, HT, 478, in box - asi ei ole odavas toitekas, kuna see toitekas oli kallis ning teiseks aasta aega töötas (okih, restarditas...) aga siiski, töötas, ning nüüd 5min töötab ja teeb restardi ning ei läegi käima, kas jääb pilt must ette või annab igakord vinge veateate... kas mälud peetis või bioss vms.. ja KUI teine prose panna, töötab ideaalselt..
ja kuna sai täiskomplekt ostetud, cooler koos prosega, siis pole mina midagi muutnud, nii kuda ocin, nii ta ka mul masinas oli, ning kuna defauldina oli temp 80C siis ei saanud teda ka klokkida SEEGA, kuna asjatundjad on öelnud, et temp ei tohi nii kõrge olla - pole mina midagi juurde pannud, ära võtnud, siis MA kohe mitte ei saa syydi selles olla. ja paar minutit tagasi rääkisin väga hea tuttavaga, kes tunneb masinaid läbi ja lõhki, kinnitas mu arvamust, et prose on läbi, ning mitte minu syy läbi. kui antaxe kaasa ikka cooler, mis ei suuda asja jahutada, siis sry ja kuna tarbiakaitse lehel on puhtas maakeeles kirjutatud, et "Alates möödunud aasta 1. juulist kehtib võlaõigusseadus, mille kohaselt vastutab müüja tarbijalemüügi puhul asja lepingutingimustele mittevastavuse eest, mis ilmneb kahe aasta jooksul asja üleandmisest ostjale." siis k arvuti peab mu jutule võtma! aga ei võta... igatahes nüüd läkitan kirja intelile... vaatab mida nad sellepeale kostavad, kuigi nende kaudu asju ajades, oli weebis kirjas, et 90 päeva võtab asi aega..
_________________ .i.. |
|
   |
2 |
|
tagasi üles |
|
 |
razor
HV Guru
|
26.11.2005 03:58:10
|
|
|
restarditamine vihjab just kehvale toiteplokile. ja 90% on viga temperatuuris (80 kraadi ikkagi), vaheta cooler või pasta ning asi korras.
ning nüüd 5min töötab ja teeb restardi ning ei läegi käima, kas jääb pilt must ette või annab igakord vinge veateate... |
täpselt nii käitubki temperatuuri pärast - kui liiga kuumaks läheb siis viskab kokku ning enam pilti ette ei võta.
|
|
   |
120 |
|
tagasi üles |
|
 |
Marie
HV Guru

|
26.11.2005 09:11:27
|
|
|
Mis on selle uue hästi töötava protsessori nimi.
See, et toiteplokk maksis palju ei tähenda, et see veel 3ghz prescotti ära suudaks toita.
80C on ikka üle mõistuse temperatuur ja seda kaks aastat jutti, olgu selleks protsessoriks kas või prescott, sellist protsessorit oleks kiiremas korras soovitav vähemalt Freezer 4 jahutama panna, kuigi selle 3ghz prescotti seisukord tänu liigsele kuumusele mis ulatus arvatavasti arvutit koormates 100C ja enam on halvenenud töötaks ta piisava toite ja normaalse temperatuuri juures normaalselt edasi.
EVEREST Home Edition Selle programmiga saad teada millistest osadest arvuti koosneb ja palju muudki huvitavat oma arvuti kohta.
_________________ CPU Power (Watt) Protsessorite voolutarve Pentium D 805 (4.1GHz) Full Load 474W  |
|
Kommentaarid: 83 loe/lisa |
   |
1 :: |
74 |
|
tagasi üles |
|
 |
paike
HV vaatleja

|
27.11.2005 15:14:47
|
|
|
restarditamine vihjab just kehvale toiteplokile. ja 90% on viga temperatuuris (80 kraadi ikkagi), vaheta cooler või pasta ning asi korras.
ning nüüd 5min töötab ja teeb restardi ning ei läegi käima, kas jääb pilt must ette või annab igakord vinge veateate... |
täpselt nii käitubki temperatuuri pärast - kui liiga kuumaks läheb siis viskab kokku ning enam pilti ette ei võta. |
hm, kuumax läeb, pole ju minu mure, kuna ma ocin komplekti, cpu + cooler, järelikult on "kokkupanija" syydi, et vale cooler peal, mis ei jahuta või kuidas, mina ei hakka neid eraldama teiseks vale toide, aasta aega töötas ja nüüd muutus toide valeks ? ei usu - ja veel seda, et hetkel on nii, et kui masina käima panen, temp on 40, ei jõua tõustagi kui ära kooleb masin, vooot
ning Marie'le, täpselt samad andmed on ka uuel prosel (tutikal) ehk siis " intel pentium 4 3,0GHz/1MB, FSB 800MHz, HT, 478, in box" ja töötab.
_________________ .i.. |
|
   |
2 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
27.11.2005 15:20:42
|
|
|
paike kirjutas: |
hm, kuumax läeb, pole ju minu mure, kuna ma ocin komplekti, cpu + cooler, järelikult on "kokkupanija" syydi, et vale cooler peal, mis ei jahuta või kuidas, mina ei hakka neid eraldama |
Palju peale tahad kihla vedada et praegusel hetkel on su radikas nagu üks väga hästi ära vilditud karvapall?
Kui tahad et masin töötaks nii nagu selle poest ostsid siis oleks pidanud sellega iga paari-kolme kuu tagant ka hoolduses käima
_________________ Teach a man to reason and he'll think for a lifetime
Common sense - so rare that it's a damn superpower
Vaadates paljude inimeste sõnavõtte siin ja mujal jääb üle ainult klassikuid tsiteerida - "I weep for humanity" |
|
Kommentaarid: 106 loe/lisa |
   |
86 |
|
tagasi üles |
|
 |
paike
HV vaatleja

|
27.11.2005 17:22:40
|
|
|
Ho Ho kirjutas: |
hm, kuumax läeb, pole ju minu mure, kuna ma ocin komplekti, cpu + cooler, järelikult on "kokkupanija" syydi, et vale cooler peal, mis ei jahuta või kuidas, mina ei hakka neid eraldama |
Palju peale tahad kihla vedada et praegusel hetkel on su radikas nagu üks väga hästi ära vilditud karvapall?
Kui tahad et masin töötaks nii nagu selle poest ostsid siis oleks pidanud sellega iga paari-kolme kuu tagant ka hoolduses käima  |
hint, mul on 4 arvutit, ja kõik on seest sigapuhtad niiet annan pangakonto ?
ja arvutiga on mul kogemust veidike yle 16a. mul 8a on p2 233 ruuterix olnd, 24h ööpäevas masin vooluvõrgus, pole IIAL paranduses käind ega miskit.. (ahjaa, seal ikka mõni karmim proge ka töötab, mis ruunab prose niiet vähe pole) ja töötab sigahästi ja nüüd miski "normaalne" masin ei pea vat et aastatki vastu... - Vat, ma saaxin aru, et kui ma oleks prose koos kooleriga ostnud, ning cooleri välja vahetanud ning masin oleks yles öelnud - vot siis oleksin mina ju syydi ? aga vot nii ta mulle myydi ja mina pole midagi lisand/eemaldanud, ja ütles yles - aga tegelikult algas teema ju nii, et kas k arvutil on õigus garantiid 3a pealt yhe peale võtta või ei see kes on syydi, miks prose ei tööta, on juba kindlaks tehtud enne siin teema alustamist. tuleks vist ära mainida et termopasta oli ilusti vahel ostes jne.. ning temp oli kohe esimesel päeval ekstreemselt kõrge.. aga jääxime nüüd siiski garantii juurde
ja siis veel muidugi teadmiseks, et olen KÕIK juba ära proovind, mälud, emaplaadivahetuse, kettad, vooluallika, viga on proses
_________________ .i.. |
|
   |
2 |
|
tagasi üles |
|
 |
Jorsik
HV kasutaja

|
27.11.2005 17:23:40
|
|
|
tarbijakaitsesse oled pöördunud? Tegelt peaks jah k vastu võtma su prose
|
|
Kommentaarid: 36 loe/lisa |
   |
29 |
|
tagasi üles |
|
 |
Marie
HV Guru

|
27.11.2005 17:28:38
|
|
|
arvutiga on mul kogemust veidike yle 16a. mul 8a on p2 233 ruuterix olnd, 24h ööpäevas masin vooluvõrgus, pole IIAL paranduses käind ega miskit.. |
Aga see pole ka mingi P233 mis hooldamata 10a võiks töötada, pole vahet mis arvutifirmast sa selle arvuti ostsid, kui ikka arvuti sisemust tolmust puhastada ei lase, koolevad need tuli kuumad prescottid kõik mõne aasta jooksul maha, selle uue protsessori saatus on samasugune mis sul momendil arvutis jookseb.
Kas sellele uuele pentium 4 3,0GHz/1MB, FSB 800MHz, HT, 478 said kolme aastase garantii.
_________________ CPU Power (Watt) Protsessorite voolutarve Pentium D 805 (4.1GHz) Full Load 474W  |
|
   |
74 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
27.11.2005 17:30:45
|
|
|
hint, mul on 4 arvutit, ja kõik on seest sigapuhtad |
Ma siiski julgeksin selles pisut kahelda. Võibolla tõesti ei meenuta radikas karvapalli kuid kindlalt on seal tolm vahel, eriti kui sa rääkisid et pole seda kordagi lahti võtnud millest järeldasin et pole seda ka puhastanud. Kui kasutad tolmufiltreid on asi muidugi teine
Uuemad prose jahutused on üldiselt üsna peenikeste ribide vahedega ning sinna kipub tolm väga kergelt kogunema. Kui sa vaataksid kusagile voodi alla või mõnda teise nurgatagusesse kohta siis saad umbkaudu aimu kui suur tolmu hulk sealt läbi on käinud. Loomulikult liikuva õhu tõttu on see hulk suurem.
Vanad arvutid on üldiselt tunduvalt jahedamad ning taluvad kõrgemaid temperatuure kui uued.
see kes on syydi, miks prose ei tööta, on juba kindlaks tehtud enne siin teema alustamist. tuleks vist ära mainida et termopasta oli ilusti vahel ostes jne.. ning temp oli kohe esimesel päeval ekstreemselt kõrge.. aga jääxime nüüd siiski garantii juurde |
Sel juhul miks sa kohe garantii poole ei pöördunud kui tekkis kahtlus et temperatuur liiga kõrge on?
ja siis veel muidugi teadmiseks, et olen KÕIK juba ära proovind, mälud, emaplaadivahetuse, kettad, vooluallika, viga on proses |
Aga proovi igaks juhuks ka prose vahetus järgi.
_________________ Teach a man to reason and he'll think for a lifetime
Common sense - so rare that it's a damn superpower
Vaadates paljude inimeste sõnavõtte siin ja mujal jääb üle ainult klassikuid tsiteerida - "I weep for humanity" |
|
Kommentaarid: 106 loe/lisa |
   |
86 |
|
tagasi üles |
|
 |
paike
HV vaatleja

|
27.11.2005 17:39:40
|
|
|
Ho Ho kirjutas: |
hint, mul on 4 arvutit, ja kõik on seest sigapuhtad |
Ma siiski julgeksin selles pisut kahelda. Võibolla tõesti ei meenuta radikas karvapalli kuid kindlalt on seal tolm vahel, eriti kui sa rääkisid et pole seda kordagi lahti võtnud millest järeldasin et pole seda ka puhastanud. Kui kasutad tolmufiltreid on asi muidugi teine
Uuemad prose jahutused on üldiselt üsna peenikeste ribide vahedega ning sinna kipub tolm väga kergelt kogunema. Kui sa vaataksid kusagile voodi alla või mõnda teise nurgatagusesse kohta siis saad umbkaudu aimu kui suur tolmu hulk sealt läbi on käinud. Loomulikult liikuva õhu tõttu on see hulk suurem.
Vanad arvutid on üldiselt tunduvalt jahedamad ning taluvad kõrgemaid temperatuure kui uued.
see kes on syydi, miks prose ei tööta, on juba kindlaks tehtud enne siin teema alustamist. tuleks vist ära mainida et termopasta oli ilusti vahel ostes jne.. ning temp oli kohe esimesel päeval ekstreemselt kõrge.. aga jääxime nüüd siiski garantii juurde |
Sel juhul miks sa kohe garantii poole ei pöördunud kui tekkis kahtlus et temperatuur liiga kõrge on?
ja siis veel muidugi teadmiseks, et olen KÕIK juba ära proovind, mälud, emaplaadivahetuse, kettad, vooluallika, viga on proses |
Aga proovi igaks juhuks ka prose vahetus järgi. |
niih, alustame siis sellest, et jutt käib CPU'st mitte arvutist, arvutit olen ma korduvalt lahti lõhkund vot cpu'd ei ole kyljest ära võtnud, kui alles viimastel päevadel... ja nad on tõesti puhtad, kuna mul on korter ahjukyttega, siis ma suudan nädalas korralikult tolmu tekitada ning ka korra nädalas puhastan masinaid
siis teiseks, jahh, vanad masinad on jahedamad, olen nõus
kolmandax, mul oli esimesel päeval jahh kahtlused, et mix temp kõrge on, aga mõned tuttavad jutu käigus mainisidki, et p4 ht ongi üks ebaõnnestunumaid cpu'si ja temp peab kõrge olema, kraadidest juttu ei tulnud, ning nii ta ka jäi. ja nüüd on alles välja tulnud, et nood kraadid olid tõesti väga kõrged.. millest polnud mul õrna aimugi... kahjuks
neljandax siis et nagu siin kuskil yleval olen ma maininud, et ma olen nüüd viimaste päevade jooxul selle prose kyljest ära võtnud ja asendus prose pannud (tuttuute) ning sellega töötas, 30min ruunasin masinat ja ei juhtund midagi, selle "vana" prosega 5min (pole vaja ruunatagi) läeb offlaini teine.. ning üks väga hea tuttav, no arvutihull hihi, võttis prose, testis ning 5min peale testimist elistas mulle ning ütles, et ma selle kohe intelisse saadaks... aga siiski, ma tahaks eestimaa pinnal need korda ajada. kõkkuvõttes, prose on otsas nohh.. selles pole mitte mingit kahtlustki ... kuna mul kodu pole mitteyht emaplaati, mis toetax seda prose, siis ma ise ei saa proovida, kas ta töötab või ei teise masina peal.. sellepärast käic ta ka kylapeal.. voot...
_________________ .i.. |
|
   |
2 |
|
tagasi üles |
|
 |
Marie
HV Guru

|
|
   |
74 |
|
tagasi üles |
|
 |
paike
HV vaatleja

|
27.11.2005 18:07:04
Re: prosede garantiid |
|
|
oehh... arvutikomplekt ja arvuti üks osa on 2 erinevat asja!, hakkan sul protsessoriga hooldusgarantiis käima ? kammooon, ma ocin PROSE mitte arvuti, kuidas siis aru ei saa...
või oleks vaja et ma pyyan kirjeldada, millest jutt käib ?
_________________ .i.. |
|
   |
2 |
|
tagasi üles |
|
 |
Marie
HV Guru

|
27.11.2005 18:21:12
|
|
Jätsite ju ka eelmisele küsimusele vastamata, kas sellele uuele Pentium 4 3,0GHz/1MB, FSB 800MHz, HT, 478 said kolme aastase garantii.
Arvuti komplekti puhul ei laiene samuti kõikidele arvuti osadele kolme aastane garantii, vähemalt nii olen mina aru saanud ja neile millele laieneb onngi sellised tingimused nagu eelpool märgitud või osta arvutidetail eraldi millel on kolme aastane garantii.
|
   |
74 |
|
tagasi üles |
|
 |
paike
HV vaatleja

|
27.11.2005 18:50:06
|
|
Marie kirjutas: |
Jätsite ju ka eelmisele küsimusele vastamata, kas sellele uuele Pentium 4 3,0GHz/1MB, FSB 800MHz, HT, 478 said kolme aastase garantii.
Arvuti komplekti puhul ei laiene samuti kõikidele arvuti osadele kolme aastane garantii, vähemalt nii olen mina aru saanud ja neile millele laieneb onngi sellised tingimused nagu eelpool märgitud või osta arvutidetail eraldi millel on kolme aastane garantii. |
jah sain, ma nüüd ei tea kas seaduse järgi või tutvuste, aga sain, firma nime ma siin ei avaldaks hetkel, pean isiklult kysima, kelle kaudu ostsin..
aga siiski, 1a on vägavähe ja eelpool toodud linkides on ka lausa seadus ära toodud, kopeerime selle siis siia:
"Alates möödunud aasta 1. juulist kehtib võlaõigusseadus, mille kohaselt vastutab müüja tarbijalemüügi puhul asja lepingutingimustele mittevastavuse eest, mis ilmneb kahe aasta jooksul asja üleandmisest ostjale."
ja minu cpu on ostetud siis, kui see seadus kehtima hakkas
ahjaa, sul oli veel ära märgitud, et peab vastav kleeps olema, et kui see ostetud asjandus peab tehnilises kontrollis käima, nimelt mul seda ei olnud.
firma, mis annab 3a garantii, on surfdata.
_________________ .i.. |
|
   |
2 |
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|