Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
dvd vader
HV Guru
|
05.01.2003 16:40:57
|
|
|
Renka kirjutas: |
ettepanek:
Powerusers of hinnavaatlus.ee |
saab ka ilma "of"-ita, ja kui tahate boinc'i sisse (või astropulse, oleneb pakettide arvestusest), siis
hinnavaatlus.ee boinc-powerusers
hinnavaatlus.ee astropulse-powerusers
samas see läheb natuke lahkus Renka pakutud variandist, kus powerusers käib HinnaVaatluse kohta... aga olemas on eestikeelne komponent, ingliskeelne komponent ja projekti nimi. ma arvan, et kui välismaalane seda nime loeks, siis ta saab aru küll, et poweruserid on seotud leheküljega hinnavaatlus.ee.
|
|
Kommentaarid: 83 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
6 :: |
7 :: |
51 |
|
tagasi üles |
|
 |
voyager_est
HV Guru

|
05.01.2003 16:59:36
|
|
|
Nagu ma aru saan, on kõik siiani nõus, et nime siisse jääb "hinnavaatlus.ee". Ja et edaspidine arutelu toimub selle esimese nime poole üle.
Kui de seda välja mõtlete, arvestage siis sellega ka, et saaks web'i teha, kasvõi nime osa lühendist.
|
|
Kommentaarid: 74 loe/lisa |
   |
0 :: |
66 |
|
tagasi üles |
|
 |
dvd vader
HV Guru
|
05.01.2003 17:06:21
|
|
|
voyager_est kirjutas: |
Nagu ma aru saan, on kõik siiani nõus, et nime siisse jääb "hinnavaatlus.ee". Ja et edaspidine arutelu toimub selle esimese nime poole üle. |
teise nime poole üle vist, aga ma arvan, et see projektinimi-powerusers käiks vist küll
tsitaat: |
Kui de seda välja mõtlete, arvestage siis sellega ka, et saaks web'i teha, kasvõi nime osa lühendist. |
mida sa sellega silmas pead? "webi teha kasvõi nime osa lühendist"?
|
|
   |
51 |
|
tagasi üles |
|
 |
traks
HV Guru
|
05.01.2003 17:10:04
|
|
|
dvd vader kirjutas: |
Nagu ma aru saan, on kõik siiani nõus, et nime siisse jääb "hinnavaatlus.ee". Ja et edaspidine arutelu toimub selle esimese nime poole üle. |
teise nime poole üle vist, aga ma arvan, et see projektinimi-powerusers käiks vist küll
|
mis see powerusers nüüd siis on, mingi vägivaldselt lisatud inglisekeelne sõna? tere mõte, imho annab see 0 informatsiooni sellele, kes seda näeb. väg mõttetu sõna
|
|
Kommentaarid: 337 loe/lisa |
   |
1 :: |
304 |
|
tagasi üles |
|
 |
DoS
HV veteran

|
05.01.2003 17:15:52
|
|
|
traks kirjutas: |
|
mis see powerusers nüüd siis on, mingi vägivaldselt lisatud inglisekeelne sõna? tere mõte, imho annab see 0 informatsiooni sellele, kes seda näeb. väg mõttetu sõna |
informatsiooni annab selles mõttes, et oleme ju poweruserid, mitte dumbuserid
|
|
Kommentaarid: 50 loe/lisa |
   |
47 |
|
tagasi üles |
|
 |
dvd vader
HV Guru
|
05.01.2003 17:17:55
|
|
|
mis see powerusers nüüd siis on, mingi vägivaldselt lisatud inglisekeelne sõna? tere mõte, imho annab see 0 informatsiooni sellele, kes seda näeb. väg mõttetu sõna |
sulle annab võib-olla tõesti 0 informatsiooni ja ega mõned tõesti mõtet korrapealt ei leiagi. kui oled aga külastanud meie seti enda kõige algsemat tiimi lehte, siis oled kindlasti tähele pannud, et see sõna "powerusers" on seal olnud vist alates tiimi asutamisest peale. ja renka ettepanek on minu meelest üsna hea. tõsta see sõna tiimi nimesse ingliskeelseks komonendiks.
ja palun too rohkem argumente. praegu sa ütled lihtsalt, et "see annab 0 informatsiooni". PALUN SELGITA, miks ta annab 0 informatsiooni? praegu sa ainult ütled seda, aga ei põhjenda. täpselt sama ka selle "väga mõttetu sõna" kohta - palun põhjenda selle sõna mõttetust.
|
|
   |
51 |
|
tagasi üles |
|
 |
voyager_est
HV Guru

|
05.01.2003 17:31:06
|
|
|
Kui de seda välja mõtlete, arvestage siis sellega ka, et saaks web'i teha, kasvõi nime osa lühendist. |
mida sa sellega silmas pead? "webi teha kasvõi nime osa lühendist"? |
Seda, et kui Tuleb mingi super pikk lause, et siis saaks sellest lühendi ka luua, mida saaks kasutada web'i loomisel aadressi osana.
Ja seda poweruserit pole nime sisse vaja minu arvates.
See on isegi mainitud dumbuseritele selge, et kui nimes on hinnavaatlus.ee, et siis ikka selle portaali kasutajate tiimiga tegemist on.
|
|
   |
66 |
|
tagasi üles |
|
 |
dvd vader
HV Guru
|
05.01.2003 17:34:38
|
|
|
Seda, et kui Tuleb mingi super pikk lause, et siis saaks sellest lühendi ka luua, mida saaks kasutada web'i loomisel aadressi osana. |
kas seda on vaja? tuleb mingi mõttetu tähelühend niikuinii, kui asja niimoodi teha.
Ja seda poweruserit pole nime sisse vaja minu arvates.
See on isegi mainitud dumbuseritele selge, et kui nimes on hinnavaatlus.ee, et siis ikka selle portaali kasutajate tiimiga tegemist on. |
palun soovita siis ise paremat. ja ära ütle, et sa ei oska. seni pakutud variantidest on "powerusers" parim ja ka ainuke. selles me jõudsmie ju kokkuleppele, et ingliskeelne osa peab olema, eks ole. ega sa ei kavatse nüüd jälle teist juttu rääkima hakata?
|
|
   |
51 |
|
tagasi üles |
|
 |
libe
kvaliteetne mees

|
05.01.2003 18:58:03
|
|
|
saab ka ilma "of"-ita, ja kui tahate boinc'i sisse (või astropulse, oleneb pakettide arvestusest), siis
hinnavaatlus.ee boinc-powerusers
hinnavaatlus.ee astropulse-powerusers |
ma ei taipa mis see of sind j2lle segas, et oleks v6imalikult kehva tiiminime soravalt ja kiirest v2lja öelda
pealegi see, et nimes kajastub poweruser n2itab meie alav22rsuskompleksi, kus peab k6igile h6ikama , et me oleme ikka Poweruserid 8) - duh
_________________ ☠ |
|
Kommentaarid: 82 loe/lisa |
   |
2 :: |
70 |
|
tagasi üles |
|
 |
dvd vader
HV Guru
|
05.01.2003 19:34:51
|
|
|
libekala kirjutas: |
ma ei taipa mis see of sind j2lle segas |
ilma of-ita on soravam. ja kui on ilma of-ita, siis on kergem sinna integreerida projekti nimetust (boinc või astropulse).
pealegi see, et nimes kajastub poweruser n2itab meie alav22rsuskompleksi, kus peab k6igile h6ikama, et me oleme ikka Poweruserid 8) - duh |
hm, see on individuaalne, mina näiteks ei tunneta tiimil mingit alaväärsuskompleksi.
ja seda küsi renka või brighti käest, miks sõna "powerusers" hea on. pole nagu varem kuulnud sinupoolseid proteste selle sõna osas, kuigi see meie tiimi statistika lehel ju kogu aeg olnud on.
|
|
   |
51 |
|
tagasi üles |
|
 |
libe
kvaliteetne mees

|
05.01.2003 20:13:02
|
|
|
sel kujul nagu sa ta esitasid j2i mulje mulle nagu
hinnavaatlus.ee - (the) powerusers
vastvad l6igud on tahtlikult v2lja j2etud
aargh pange mis tahke - erialameestega trygime etteotsa niiv6iteisit
moina annan oma h22le boinc@hinnavaatlus.ee - pricefuckers from estonia'le
_________________ ☠ |
|
   |
70 |
|
tagasi üles |
|
 |
dvd vader
HV Guru
|
06.01.2003 01:23:14
|
|
|
hmmm...
selline asi, et ma vaatasin põhjalikult neid teiste tiimide SETI-nimesid ja kõige rohkem oli tiime, mis algasid "S" tähega... sest väga paljud tiimid olid endale tiimi nime alguseks pannud SETI.
ma oletan, et kui meie tiimi nime alguses oleks "boinc" või "astropulse", kas me ei satuks samuti sinna kõige pikemate tähtede kategooriasse?
aga siin kaks normaalset pikka tiimi nime meie tiimi lähedusest, kus nimes internetiaadress:
1) "CNET.com The source for computers and technology."
2) "team fett.net management and consulting"
ja teistel sarnastel oli enam-vähem samamoodi, et kõigepealt lehekülje nimi ja siis seda iseloomustavad paar sõna. meil tuleks siis loodetavasti kah midagi sarnast, et alguses "hinnavaatlus.ee", mis on kõigile eestlastele ja mitte-eestlastele üheselt mõistetav ja sellel peaks järgnema mingi lühike selgitus-iseloomusustus.
tegelikult ma mõtlen, et kas ei võiks äkki kasutada ka näiteks midagi neutraalset - näiteks rahvusvaheliselt ühesuguseid sõnu (n. "start", "PC" jne.) või mingit neutraalset keelt, näiteks ladina keelt, millest intelligentsemad inimesed saavad igal pool maailmas aru, kui on piisavalt lihtsad ja aimatavad sõnatüved või tuntud sõnad. (n. "clarius", mis tähendab täpselt sama nii inglise kui eesti keeles ja isegi kõlab mõlemas keeles peaaegu ühtmoodi)
|
|
   |
51 |
|
tagasi üles |
|
 |
voyager_est
HV Guru

|
06.01.2003 20:54:20
|
|
|
Vahelduseks BOINC punkti arvestusest.
Kogu foorum antud teemal: siin
Ja väljavõte
Subject: Re: *Admin* ~ What happens to credits??
Posted by ace_quaker on Nov 28, 2002 at 21:21
--------------------------------------------------------------------------------
> Well they might be converted into Cobblestones...
>
> >>Computation credit
> Each project gives you credit for the computations your computers performs for
> the project. These credits are used to generate web-site "leaderboards" showing
> individuals, teams, and categories (countries, CPU types, etc.) ranked by
> credit.
>
> BOINC's credit system is based on a "reference computer" that does
>
> 1 billion floating-point multiply/adds per second
> 1 billion integer multiply/adds per second
> 4 billion bytes per second of traffic to and from main memory (sequential, half
> reads and half writes)
> BOINC's unit of credit, the Cobblestone, is one day of CPU time on the
> reference computer. (Credit should ideally reflect network transfer and disk
> storage as well as computation. But it's hard to verify these activities, so
> for now they aren't included.)
> Each project maintains two types of credit:
>
> Total credit: The total number of Cobblestones performed.
> Recent average credit: The average number of Cobblestones per day performed
> recently. This average decreases by a factor of two every week.
> Both types of credit (total and recent average) are maintained for each user
> and host.
> <<
/---/
|
Veits segane ju on, aga mingi ettekujutus on meestel olemas.
Täpsemalt vaadake ametlikult seti@home lingilt!
|
|
   |
66 |
|
tagasi üles |
|
 |
hinnavaatlus
HV vaatleja
|
06.01.2003 21:05:38
|
|
|
ammu teada-tuntud asi. kuid kõige olulisem, kuidas ja kas punkte ka üle kantakse, ei ole ikka selge.
ja sellest on ikka üsna raske aru saada, kuidas täpselt see punktide arvestamine toimub - kas ühe projekti raames või terve boinc-i süsteemi raames, olenemata projektist. et iga liige lahendab erinevat projekti, aga punktid on kõik tiimile ühesugused või ei ole nii.
|
|
tagasi üles |
|
 |
ipruul
Kreisi kasutaja
|
06.01.2003 21:51:40
|
|
|
kui praeguse tiimi nimi on seti@hinnavaatlus.ee , siis uue tiimi nimeks peaks ju ka panema bonic või astropulse @hinnavaatlus.ee
|
|
Kommentaarid: 29 loe/lisa |
   |
28 |
|
tagasi üles |
|
 |
ipruul
Kreisi kasutaja
|
06.01.2003 22:03:04
|
|
|
aga kui mõni arvab, et sellisel juhul tuleb liiga palju ühe ja sama algustähega meeskondi, siis võib ju panna hv@ bonic või astropulse. võis siis hinnavaatlus.ee@ bonic või astropulse
|
|
   |
28 |
|
tagasi üles |
|
 |
dvd vader
HV Guru
|
06.01.2003 22:07:55
|
|
|
BOINC, mitte bonic
hinnavaatlus.ee@boinc (või astropulse) on vist jah parem kui boinc@hinnaavatlus.ee, sest ei paista see asi niiväga e-posti aadressina ja me ei liigitu ka sinna kõige pikemate tähtede alla.
inglise keeles algab H-tähega üldse vähe sõnu, nii et see oleks küll parem. Silveti sõnaraamatu kahe köite (u. 1400 lehekülge) on h-tähega algavaid sõnu ainult umbes 50 lehekülge, ehk siis vaid 3,6%.
|
|
   |
51 |
|
tagasi üles |
|
 |
voyager_est
HV Guru

|
06.01.2003 22:21:22
|
|
|
Uurisin asja.
Üldine ja ka minu seisukoht/arusaam on, jagatakse universaalseid BOINC punkte kõikide projektide eest. St. kõikide projektide punktid liidetakse.
Seti punktide tulevik on veel lahtine/arusaamatu.
|
|
   |
66 |
|
tagasi üles |
|
 |
dvd vader
HV Guru
|
07.01.2003 04:07:24
|
|
|
kas jälle jama nimevariant?
"hinnavaatlus.ee@boinc - 100% PC experts"
et tegemist on inglise ja mitte eestikeelse nimelõpuga, saab järeldada ainult s-tähest sõnas "experts", sest ka eesti keeles kirjutatakse näiteks firmanimedes tihti "ekspert" just x-iga. "expert" on üsna rahvusvaheline sõna ja peaks olema kõigile mõistetav, kes ladina tähestikku valdavad.
ja PC on igas keeles PC, ning 100% tähendab igas keeles 100%... ja boinc (või projekti nimi) on nimes kah täiesti olemas, ning riigi identifikaator "ee" samuti.
ning peaks olema ka aru saada, et tegemist on arvutihuviliste tiimiga (PC), mis näitab ära hinnavaatlus.ee tõenäolise suunitluse, ja kui juba kõik (100%) on eksperdid (vähemalt enda meelest...), siis ei tohiks mingit kahtlustki olla, et tiimi taga ei seisa mitte mingi heegeldajate klubi.
kõik oleks justkui paigas... aga niikunii jälle miskipärast ei sobi, nii et laske oma protestid kuuldavale.
|
|
   |
51 |
|
tagasi üles |
|
 |
traks
HV Guru
|
|
   |
304 |
|
tagasi üles |
|
 |
dvd vader
HV Guru
|
07.01.2003 04:36:54
|
|
|
mis oskan ma öelda... nõme
jälle vägivaldne variant, et ikka inglise keele sisse saaks  |
üldiselt sain siin aktiivsemalt kirjutajatest nagu aru (va. herr traks), et inglise keeles moodustatud nimeosa vastu konkreetselt nagu ei olda.
aga et asi võimalikult valutu oleks, siis on minu meelest just see nimi võimalikult rahvusvahelistest sõnadest kokku pandud, et kõik aru saaksid.
you're outnumbered 28/8 btw |
oleks 28/0, oleks teine asi, kuid 22 protsendiline vähemus on siiski üsna oluline suurus ja seda ei saa meelevaldselt ignoreerida.
(muuseas, näiteks riigiteooriatest on juba ammu teada tõde, et rahvas ei pruugi sel viisil üksikisiku tasandil hääletades teada, mis talle kasulik on ning kollektiivselt tehakse valesid otsuseid... ega churchill vist ilmaasjata ei öelnud, et demokraatia on väga ebaefektiivne. võtame näiteks hitleri valimise saksamaa etteotsa - demokraatia oma kõige ehedamas vormis, rahvas valis natsipartei jne. aga nagu pärast selgus, valisid peaaaegu kõik siiski valesti. mõnes olukorras on demokraatia "ootereiimile panek" või "venitamine" õigustatud, näiteks kasvõi Euroopa Liiduga liitumise küsimuses, kui rahvas hääletab "ei", siis nihkub liitumine ainult natuke edasi äärmisel juhul, kui sedagi... seda seetõttu, et rahvas, kes valib, ei ole kõigi oma ükskikisikute läbinud näiteks nelja aastat Euroopa Liiduga seotud õpinguid ning tal ei ole kaugeltki mitte asjakohast infot õige otsuse langetamise kohta, seda asja ei leevenda ka postkasti topitav riigi poolt finantseeritud atraktiivne vastavasisuline reklaam. ilmselt on sama ka siin: kasutajad ei tea, mis on ilmselt parim lahendus, kuna puudub eelnev pikaajaline väljaõpe olukorra analüüsimiseks ning õige otsuse langetamiseks ning otsust tehakse pigem mingi emotsiooni ajel. teisest küljest jällegi oleks mingi muu variant demokratia piiramine, kuid aina enam näeme tänapäeva ühiskondade praktikas, et seda siiski üha rohkem tehakse. või mine sa võta kinni, niikuinii seda asja keegi ei loe, nii et mis ma siin ikka kirjutan. sry, natuke hoogu läksin jälle oma politoloogia-alaste kõnedega.)
|
|
   |
51 |
|
tagasi üles |
|
 |
mD
HV vaatleja

|
07.01.2003 04:48:11
|
|
|
eestimeelsus-eestikeelsus
tjah, eestikeelsuse ja eestimeelsusega rahvusvahelistes üritustes kahjuks kaugele ei jõua, kuna eestikeelsus ja -meelsus ei huvita eriti kedagi peale eestlaste ja keegi ei saa aru kah sellest. kurb aga tõsi, tõsi aga kurb. |
sestap peamegi ise oma keelt au sees hoidma ja seda maailmale tutvustama.Ma arvan et sa räägiks teist juttu, kui näiteks tegu oleks vene projektiga.Kurat, kui keegi ütleks, et paneme teami nimeks belõi aist, siis tõuseks sellest selline mürgel....jah, ärge oma inglise keelega üle ka pingutage.Vaadake kas või oma polli tulemusi.
|
|
tagasi üles |
|
 |
traks
HV Guru
|
07.01.2003 04:50:42
|
|
|
üldiselt sain siin aktiivsemalt kirjutajatest nagu aru (va. herr traks), et inglise keeles moodustatud nimeosa vastu konkreetselt nagu ei olda.
|
tea jah, vbolla ei juleta ega peata vajalikuks seda öelda nii konkreetselt
you're outnumbered 28/8 btw |
oleks 28/0, oleks teine asi, kuid 22 protsendiline vähemus on siiski üsna oluline suurus ja seda ei saa meelevaldselt ignoreerida.
|
a kes teab mitu neist häältest on sinu aliaste poolt
aga jah, ei mõista mina, miks vaja nende lääne inimeste tagumikke lakkuda, tähtsam oleks, et nimi oleks sõbralik hääldada HV enda tiimile
keda huvitab HV tiim ja kes otseselt konkureerib, vaatab tiimi kirjeldust ja asi selge
_________________ The greatest trick the devil ever pulled
was convincing the world glossy widescreen is the way to go. |
|
   |
304 |
|
tagasi üles |
|
 |
libe
kvaliteetne mees

|
07.01.2003 04:56:03
|
|
|
28/0 ei saa tulla, sest sina oleks ikka see yks must lammas kes poolt oleks kas pole
expert ei ole ka k6ige parema tahmise juures eesti keeles aktsepteeritav vorm, see on inglise keeles, kui vastupidiselt s6nale experts ainsuses
eesti firmad lihtsalt yritavad ka turistidega arvestada v6i mida iganes
ja 100% PC experts - 22rmiselt lame - v6taseda viimast sõna siis eesti v6i inglise keeles
ma v6iksin siin nii m6negi v2lja tuua, kes on ikka total n00b ja mina olen ka n00b - tean vaid seda millega olen kokku puutunud
siin m6ned nimed
hinnavaatlus.ee wankers@boinc
hinnavaatlus.ee not-so-noobs@boinc
ei midagi t6sist
_________________ ☠ |
|
   |
70 |
|
tagasi üles |
|
 |
Bad Sector
HV veteran
|
07.01.2003 11:22:39
|
|
|
Irw @ 4 lehekülge vaidlusi nime teemal...
IMHO bit of overkill.
Anyway, milleks on vaja seda BOINC'i nimes kasutada - kõlab nagu mingi ping-pongi termin
pakuks siis ka midagi omalt poolt (DVD Vaderi rõõmuks inglise keeles):
shared resources @ hinnavaatlus.ee
vähemalt jääb võimalus ka hiljem muude projektidega tegeleda ilma et nime peaks muutma...
|
|
   |
25 |
|
tagasi üles |
|