praegune kellaaeg 19.06.2025 10:42:34
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
mightythor
HV veteran

|
30.10.2005 01:42:41
videodes on pilt zoomitud ja seepärast ka kvaliteet kehva? |
|
|
tegin sama teema tarkvarafoorumisse, kuid kuna oli seal pisut teemast mööda, siis pandi lukku. Teen siis nüüd teema õigesse alafoorumisse uuesti, sest enda tarkusega pole siiani lahenduseni jõudnud
mightythor kirjutas: |
Esmalt võiks arvata, et asi on koodekites, kuid nii see olla ei tohiks. Olen Downloadinud mitu all-in-one koodekitepaketti + veel eraldi divX koodekid ja eraldi WMP -ile koodekid. Ning jooksutanud filme ka VLC playeris, millel on teatavasti koodekid sisse ehitatud. Vaatamata sellele on pilt filmides nagu pisut zuumitud. Ma ei näe kogu pilti ning see pilt mida näen, on zuumitud suuremaks ning seetõttu pikseldunud. Milles asi võib olla? |
HoHo kirjutas: |
proovi mõne linuxi livecd peal oleva meediamängijaga |
Proovisin Ubuntu LiveCD -ga, kuid ma ei saanud ühelegi kõvakettale ligi (või ei osanud või on see üldse võimalik?). Seepeale kirjutasin ühe filmi plaadile ja kuna mul on kaks CD drive -t, siis torkasin selle filmiplaadi teisse drivesse. Mängima ma siiski midagi ei saanud, sest Linux tahtis samuti koodekeid ning proovides neid installida (võtsin filmiplaadi välja ja panin plaadi, kuhu mul olid koodekid peale kirjutatud, CD drivesse) andis ta vastavalt .exe ja .rar tüüpi failide puhul järgmised veateated:
Could not display "/media/cdrom/codecs 6027_allin1.exe
Could not open "vobis_ogg_acm.rar" Archive type not supported.
Ning kas Live CD puhul saab üldse midagi installida? Kõik on ju kas mälus või CD peal. Ajutiselt vist RAM -i annaks midagi kirjutada...
Seega sedaviisi ei õnnestunud mul midagi katsetada
HacaX kirjutas: |
Vaatad sa ikka originaalsuuruses? Full screen korral tulebki filmi mõnevõrra venitada (kuna täpselt filmile vastavad resolutsiooni ei õnnestu enamuse ajast videokaardist/monitorist välja võluda). |
arvan küll. VLC Playeril on isegi mingi valik, kus saab klikkida Zoom --> 1:1 Original. Vaatamata sellele on pilt nagu zoomitud.
Tegemist on muidu .avi formaadis filmidega ja jama hakkas peale format c: -d.
|
|
Kommentaarid: 62 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
53 |
|
tagasi üles |
|
 |
v6sa
HV Guru

|
30.10.2005 08:58:00
Re: videodes on pilt zoomitud ja seepärast ka kvaliteet kehva? |
|
|
tshort vazmi! ega linux ei oska otse windowsi exet jooksutada! t6mma geexbox (livecd), sellel peaks mplayer olema sisseehitatud mis peaks m2ngima k6iki asju 6ieti iga kell
_________________ Otsid kohta nokitsemiseks? Pole vajalikke tööriistu varnast võtta? Kodus lapsed ei lase rahus tööd teha? Tule kiika meie hackerspace'i k-space.ee |
|
Kommentaarid: 109 loe/lisa |
   |
4 :: |
91 |
|
tagasi üles |
|
 |
mightythor
HV veteran

|
05.11.2005 05:12:41
|
|
|
v6sa kirjutas: |
tshort vazmi! ega linux ei oska otse windowsi exet jooksutada! t6mma geexbox (livecd), sellel peaks mplayer olema sisseehitatud mis peaks m2ngima k6iki asju 6ieti iga kell |
noh aga Linux Linuxiks (või mismoodi aitaks see Linuxis tööle saamine asjasse selgust tuua?)...tahaks ikkagi asja Windowsi all tööle saada. Proovisin ka mplayer2'ga, millel on samuti koodekid sisse ehitatud, kuid ka see ei aidanud. Siis vaatasin 1) GSpot'iga ning ka 2) parem klikk failil ning properties, milliseid koodekeid film tahab. Näiteks see konkreetne film tahab divX koodekeid. Tõmbasin siis siit veelkord divX koodekid ning installisin need, kuid abi polnud midagi. Kaldun ise arvama, et asi pole üldse koodekites, vaid millegis muus. "Jama" esineb nii plaadilt mängivate DVD'de puhul kui ka näiteks netist tõmmatud filmide ja klippide puhul. Olen proovinud ka muutu pildi suurust jms, kuid abi pole midagi. Kui panen, et näitaks pilti originaalsuuruses või 100% vms, siis ikkagi on pilt üsna tugevalt zuumitud ja seetõttu ka pikseldunud. Vahet pole, kas vaatan 50% suurusega või 200% suurusega- ikka on zuumitud...ükskõik millises playeris. Oskab keegi aidata?
EDIT// lisan veel screenshot'i selle sama video kohta vaadatuna GSpot'iga:
sobivaid video ja audio koodekeid on mul installitud juba 3 tükki. Omavahel ei tohiks ju koodekid konflikti sattuda?...ning pealegi olen ma juba algusest peale pidevalt pärast mingite koodekite installimist kontrollinud, kas video läheb korrektselt tööle
Lisaks veel videod venivad kohati ning pole heliga sünkroonis.
EDIT// sain korda ei hakkagi midagi seletama, sest pilt räägib iseenda eest. Ühesõnaga peaks Zoon control olema maksimaalselt Out
samas see probleem on alles, et heli ja pilt ei ole sünkroonis. Siin võib aga asi olla ka driverites, sest näitek VLC playeriga on kõikides filmides heli jms korras, kuid näitek WMP on heli pisut ees. Oskab keegi nõu anda? Veider on see, et GSpotiga vaadates on mul kõik vajalikud audio driverid olemas
|
|
   |
53 |
|
tagasi üles |
|
 |
baddog
HV kasutaja

|
05.11.2005 17:46:44
|
|
|
VLC Playeril on endal kõik vajalikud koodekid sisse ehitatud ja üldjuhul ta süsteemis installitud koodekeid ei kasuta. Kui see töötab ja teised mitte siis järelikult otsi viga liigselt installitud koodekites/koodekipakkides. Vaja on ju tegelikult ainult ffdshow'd ja xvid koodekit nii et koodekipakke soovitaks vältida.
|
|
Kommentaarid: 12 loe/lisa |
   |
12 |
|
tagasi üles |
|
 |
mightythor
HV veteran

|
05.11.2005 19:11:26
|
|
|
tsitaat: |
aja on ju tegelikult ainult ffdshow'd ja xvid koodekit nii et koodekipakke soovitaks vältida. |
mismõttes? kas üeleüldse on nii või minu puhul on hetkel vaid neid kahte koodekit tarvis
|
|
   |
53 |
|
tagasi üles |
|
 |
baddog
HV kasutaja

|
06.11.2005 16:13:00
|
|
|
üleüldse, sest ffdshow oskab maha mängida divx, xvid ja muid mpeg formaate, ac3 heli jne.
|
|
Kommentaarid: 12 loe/lisa |
   |
12 |
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|