Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
arm2004
HV Guru

|
22.10.2005 23:37:22
|
|
|
krt ma ei salli kui head ja lihtsad mängud muudetakse vastikuks
C&C Red Alert 2 => C&C Generals, Civ2=>Civ3=Civ4 jne.
seike lihtne 2d graafika ongi minu jaoks Civilization, 3d ainult peletab eemale
veidi imelik on vaadata, et elevant on põmst sama kõrge, kui igijääga mägi
_________________ nooope! |
|
Kommentaarid: 110 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
97 |
|
tagasi üles |
|
 |
BrutaH
HV vaatleja
|
26.10.2005 23:47:48
|
|
|
Nüüd siis mäng ka väljas,vähemalt warez maailmas. Ootan, et asja juba kätte saaks. AOE3 oli küll tore mäng ja puha aga ta polnud siiski see ,mida ma ootasin ja oli isegi pisike pettumus . Civilization on selline kahevahel olev asi. Ei tea nüüd,kas ta tuleb ilge pettumus või siis jõhker läbimurrang strateegiamängude osas. Graafika on tal tore aga gameplayd tahaks küll näha. Civ 1 ja Civ 2 pole ma puutund aga Civ 3 oli küll väga hea. Igatahes hommikul vaatame, mida see pela endast kujutab
|
|
Kommentaarid: 5 loe/lisa |
   |
5 |
|
tagasi üles |
|
 |
RMasta
HV kasutaja
|
27.10.2005 11:06:50
|
|
|
BrutaH, piramist siin ei propageerita..
Aga edasiminekuga peaks selle mängu näol küll tegemist olema, kasvõi juba selle väga tähtsa fakti tõttu, et allikate kohaselt on Civ4-ga kaasas täiesti taotav ja töötav multiplayer!
Eks näib, kuidas see tilulilulik graafika segama hakkab..
|
|
   |
1 :: |
3 |
|
tagasi üles |
|
 |
Krunge
HV kasutaja
|
28.10.2005 09:27:26
|
|
|
RMasta kirjutas: |
Eks näib, kuidas see tilulilulik graafika segama hakkab..  |
Kartsin kah graafikat, aga üllatavalt normaalne on, ei sega nagu üldse. Liiga vähe sain proovida, aga midagi häirivat küll vähemalt tutorialis ei kohanud. Sid Meieri suu oleks võinud muidugi liikuda rääkimise ajal, aga mingi probleem see loomulikult polnud.
|
|
Kommentaarid: 11 loe/lisa |
   |
10 |
|
tagasi üles |
|
 |
Taavi_789
HV kasutaja
|
30.10.2005 11:06:50
|
|
|
Ok olen paar päeva juba tõsisemalt mängu kallal olnud ning minu emotsioonid.
Mängu sisenedes tunneb kohe vana hea Civilizationi ära ja seda otseses mõttes. Peale kaardi ja liidri valimist, tuleb väike nostalgiahetk: video/slaidishow maa tekkest ning arengust ja muusika on täpselt samas taktis kui CIV esimesel väljalaskel.
See pani meenutama vanu häid aegu kui rohi oli veel rohelisem kui praegu.
Graafika on täitsa korralik, 3D pole õnneks mängu ära rikkunud. Eriti meeldib mulle välja zoomitud vaade, kus saad maakerale pilvede tagant pilgu heita. Muudetud on veidi mängu põhimõtteid. Esiteks ei ole enam selliseid teaduslike ajastuid, kus keskaega saamiseks pead kõik eelnevad teadused avastama. Kuigi ajastud on täiesti olemas, võid osad asjad (näiteks archery ja horseback riding) rahumeeli avastamata jätta. Loomulikult kui ei ole sõja näol selleks otsesest vajadust.
Teiseks ei ole enam otsest valitsust, mida valida saab. Selle asemel saab valida endale sobiva usundi (6 erineva vahel) ja siis vastavalt sellele struktuurid, kuda rahva üle valitsetakse. Kokku on 5 erinevat struktuuri (või oli see 4 ) ja igas ühes 5 alamvalikut. Näiteks saab edukalt juhtida riiki, mis oma olemuselt on diktaatorlik politseiriik, kus inimesed on hierarhias kastisüsteemi alusel (nagu vanas Indias) ja kõik inimesed peavad rangelt jälgima üht jumalat (milleks on loomulikult juht ise). Aga on võimalik valida ka sellise süsteemi vahel, kus pole riigis kindlat usku, inimesed võivad vabalt kõik välja öelda jne. Samas saab ka kombineerida niimoodi, et riigis kindlat usku pole, majandus on gildi süsteemi alusel (nagu keskajal) ja valitseb diktatuur. Kokku siis 20 erinevat võimalust kudas riiki juhtida. See on päris põnev ja igal süsteemil on omad eelised ja miinused ning demokraatlik ühiskond ei ole alati kõige parem lahendus.
Vastased on läinud targemaks, kuid teaduste vastu annavad ikka kergekäeliselt raha. Kui oled teaduse mõttes teistest ees, teed teistega kaupa, siis on üsna lihtne saada näiteks gunpowderi vastu 20 kulda ühe käigu jooksul. Kuid sellist ülekaalu pole kerge saavutada. Kuigi mul on mängutempo pandud epic peale, tundub ikkagi asi minevat kiiresti või siis ma ei pane tähele kudas tunnid mööduvad ja mööduvad. Samuti on jama see, et enam ei saa ehitada endale paleed või trooniruumi. Palace on täitsa olemas, kuid seda täiustada ei anna. Minu teada ikka lubati trooniruumi muutmist, kuid mina pole küll seda valikut mitte kuskilt leidnud. Samamoodi pole ka enam detailset linnaplaani ülevaadet, mäng on läinud 3d peale ja zoomides on kogu linn näha, kuid vana süsteem oli parem. Samas saab lisaks farmile ja kaevandustele nüüd ehitada ka istandusi, saekaatreid, tuulikuid, workshope (teeb grasslandile ühe haamri juurde ja võtab ühe toidu maha), cottage (annab kulda maatükile juurde) jne. Lisaks on uusi ehitisi ka linnades. Samuti on lahedad videod, mis näidatakse kui oled ehitanud uue maailmaime. Ka vastased on päris agarad nende ehitamisel ja need ajad on möödas, kus minu riigis on kokku enamik maailmaimedest.
Mina olen nõus nendega, kes ütlevad, et see on parim civilization, mis iial tehtud on. Austusest Sid Meieri vastu tellisin juba aegsasti mängu ette ära ning järgmine nädal peaks kohal olema. Kuigi sai kasutada vanaema abi mänguga tutvumisel, võin öelda, et see mäng on väärt raha, mida ta maksab.
_________________ "Audaces fortuna juvat!" (Julgeid kroonib edu!) |
|
Kommentaarid: 1 loe/lisa |
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
redenergy
HV veteran

|
30.10.2005 12:14:07
|
|
|
Algul tundus väga imelik, läksin kohe online mängima ja hakkasin ära harjuma.
Aga jama on see, et viskab deskile peale mönda aega mängimist
|
|
Kommentaarid: 30 loe/lisa |
   |
9 |
|
tagasi üles |
|
 |
Atren
HV vaatleja
|
30.10.2005 13:42:53
|
|
|
Kuna see Eestisse jõuab ning kus teda siis saadaval oleks?
|
|
Kommentaarid: 1 loe/lisa |
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
erick
HV Guru

|
30.10.2005 13:57:53
|
|
|
Peamine improvement CIV III-ga võrreldes tundub olema küll see, et ei pea jumal teab kui kaua ootama, et oma töölised ja vastased turnid lõpetaks
Graafika on küll ilus, aga veidi liiga tilulilu, nagu siin eespool öeldi - selgus on kaotsi läinud, raske on hallata kaarti, mis ei näe selge välja. Valitsusüsteem tahab ikka kõvasti harjumist saada.
Mis on ära kadunud kusjuures, on see et vastase linnad tulevad sinu poole üle, kui sul piisavalt kõva kultuur. Vähemalt mul ühe täispika mängu jooksul ei juhtunud seda kordagi, ometi ehitasin üksi peaaegu kõik wonderid (Rock'n'roll aastal 1890, hehee ). Mõni naaberlinn vastastel oleks ikka pidanud poolt vahetama...
EDIT: Eesti poelettidele jõuab Novembris vast, siis nagu ikka tavalistesse kohtadesse - K-saluuni ja mingitesse suurtesse elektroonikapoodidesse....
|
|
Kommentaarid: 105 loe/lisa |
   |
95 |
|
tagasi üles |
|
 |
redenergy
HV veteran

|
30.10.2005 14:04:32
|
|
|
Köva mäng on jah, tegin tutoriali läbi, aga kui hakkasin uut mängu sain mingi 10-15min mängida kuni välja viskas.
Teil pole sellist probleemi olnud?
|
|
   |
9 |
|
tagasi üles |
|
 |
Zonerman
HV veteran

|
30.10.2005 15:50:35
|
|
|
Keegi oskab seletada lühidalt lahti kuda linnu täpselt majandada? Mul tihti nii, et linn saavutab 7-8 suuruse ja siis on mäss ning õnnetud, et liiga ülerahvastatud. Mismoodi käib linnas söögi jaotamine ja linna kasvatamine?
_________________ Sõim ja räuskamine läheb SIIA |
|
Kommentaarid: 66 loe/lisa |
   |
65 |
|
tagasi üles |
|
 |
redenergy
HV veteran

|
30.10.2005 20:36:54
|
|
|
sain sellele desktopile viskamisele pihta.
Nimelt siis optionsitest valisin 5.1 heli, sellega hakkas möne hetke pärast
ragisema. Siis valisin EAX2 ja sellega funkab väga hästi.
Mäng on ka pro, soovitan. Graafika on iseenesest lahe ja ka suht naljakas.
Mulle meeldib
|
|
   |
9 |
|
tagasi üles |
|
 |
soovija
Kreisi kasutaja

|
30.10.2005 20:39:13
|
|
|
See on ikka ülimõnus pela Vana civilizationi fännile jälle üks magus pala
   |
4 :: |
83 |
|
tagasi üles |
|
 |
stoned
HV vaatleja
|
30.10.2005 21:00:01
|
|
|
hmm... Europasse jõuab see 4.nov 2005 ja DVD-na(USAs on CD variant ), et siis kui Eestist osta peab plema DVD lugeja(neid saab saiapätsi hinnaga )
Nendel kellel on Radeoni kaardid võib alguses probleeme tekkida mänguga (kindlasti X800 omadel) aga katki pole õnneks midagi lahenduse leiate siit->http://www.2kgames.com/civ4/support.htm
edit:ei tea kust selle nii kiiresti juba kätte saite?....
|
|
   |
5 |
|
tagasi üles |
|
 |
limp
HV Guru

|
30.10.2005 21:11:52
|
|
|
minul enda radeoniga jooksis väga hästi (kõik graafika tilulilud olid peale keeratud) üldine mulje on tõesti hea. esimene mäng kõige kergemaga sai küll teistest arengus ette mindud kuid ainult sellega tegelesingi. huvitav oli see et millegipärast ei näidanud seda kosmose värgenduse õhku laskmist vms või ma ei tea milles prob oli, ehitasin kõik mis vaja oli valmis ning midagi ei juhtunud... äkki keegi oskab kommenteerida?
_________________ Ärgake lapsed, maailm on hädaohus
Windows keskkond on nagu li*s - kõik teda ke*ivad aga keegi teda ei armasta! |
|
Kommentaarid: 56 loe/lisa |
   |
52 |
|
tagasi üles |
|
 |
HDTanel
Overclocker

|
30.10.2005 22:46:28
|
|
|
X800GT peal jookseb kah normilt nii, et ple midagi nagu nVidia only Lahe menüü... väga lahe! Hetk ple rohkem eriti mängu süvenenud.
_________________ Krüpto
Minu Youtube - HDTanel
Minu Instagram - HDTanel |
|
Kommentaarid: 635 loe/lisa |
   |
4 :: |
3 :: |
496 |
|
tagasi üles |
|
 |
MelesMeles
HV Guru
|
30.10.2005 23:18:33
|
|
|
Sisul pole viga, kuid graafika on tõesti tilulilu - antiikne civ1 ruulis selles suhtes palju rohkem, palju kergem oli üksusi jälgida.
_________________ Allkiri |
|
Kommentaarid: 268 loe/lisa |
   |
194 |
|
tagasi üles |
|
 |
redenergy
HV veteran

|
31.10.2005 03:23:56
|
|
|
Vöiks millalgi HV mängu onlines teha?
|
|
   |
9 |
|
tagasi üles |
|
 |
kalapala
HV kasutaja

|
31.10.2005 11:32:27
|
|
|
erick kirjutas: |
Mis on ära kadunud kusjuures, on see et vastase linnad tulevad sinu poole üle, kui sul piisavalt kõva kultuur. Vähemalt mul ühe täispika mängu jooksul ei juhtunud seda kordagi, ometi ehitasin üksi peaaegu kõik wonderid (Rock'n'roll aastal 1890, hehee ). Mõni naaberlinn vastastel oleks ikka pidanud poolt vahetama...
|
Tulevad üle küll. Oleneb kuhu need wonderid ehitasid. Kui tahad vastaseid kultuuriga vallutada, siis oleks mõttekas ehitada vastase linnade lähedal wondereid. Kõige parem oleks aga "kultuurseks" vastase linna endale võitmiseks kasutada mõnda Great Artist-i, millega saab suvalise linna kultuuri tõsta +4000 võrra, see on omamoodi kultuuri pomm. Kui nüüd mõni vastase linn jääb selle lähedale, siis võib juhtuda, et see ümbritsetakse täielikult sinu kultuuriga ja võib mõne aja pärast juba sinu poolele üle lipsata.
|
|
tagasi üles |
|
 |
limp
HV Guru

|
31.10.2005 12:47:38
|
|
|
aga ehk oskab keegi kommenteerida seda satelliitide majandust, ennem küsisin ka seda... juhul kui asi seotud civ2 ja 3-ga (mida pole mänginud eriti), siis võiks vähemalt miskisuguseid juhtnööre anda vms
|
   |
52 |
|
tagasi üles |
|
 |
stoned
HV vaatleja
|
31.10.2005 17:05:10
|
|
|
limp kirjutas: |
aga ehk oskab keegi kommenteerida seda satelliitide majandust, enne küsisin ka seda... juhul kui asi seotud civ2 ja 3-ga (mida pole mänginud eriti), siis võiks vähemalt miskisuguseid juhtnööre anda vms |
Selle "satelliitide majandusega" on nii et, see on üks võidu variantidest. Juhul kui sa oleda saavutanud teise võidu(domination,conquest vms) siis enam space victoryt enam ei saa. Kui sa polnud saavutanud mingit teist võitu siis äkki unustasid mingile nupule vajutada, et startida oma kosmoselaev agg muidu ma ei oska rohkem öelda, sest minu mängu alles saadetakse Eestisse (välistatud ei ole ka see, et viga võib olla ka arvutis, sest olen lugenud, et paljudel radeoni kaartide kasutajatel ei näita osasid videosid)
|
|
   |
5 |
|
tagasi üles |
|
 |
limp
HV Guru

|
31.10.2005 17:13:36
|
|
|
no mul oli taim viktori ära ja hetk hiljem sain satelliidi valma. maeitea kuidas teistel radeoni omanikel on aga minul videodega vahel hääl hakib...
|
   |
52 |
|
tagasi üles |
|
 |
stoned
HV vaatleja
|
31.10.2005 17:55:17
|
|
|
no kui sul oli time victory(turn 2050) siis muidugi sa ei saan seda teha, nagu ma eelnevalt seletasin
|
|
   |
5 |
|
tagasi üles |
|
 |
erick
HV Guru

|
31.10.2005 21:01:37
|
|
|
Hääle hakkimine videodes on pigem helikaardi/prose teema
|
|
Kommentaarid: 105 loe/lisa |
   |
95 |
|
tagasi üles |
|
 |
Magic
HV Guru

|
02.11.2005 18:55:39
|
|
|
pole jah olnud sellist mängu...
mäng on tõesti väga hea - mulle igatahes väga meeldib, samas on näha, et mängu annab ikka suurema kaardi puhul ka päris kauaks mõtlema panna...
|
|
Kommentaarid: 234 loe/lisa |
   |
200 |
|
tagasi üles |
|
 |
Eints
Kreisi kasutaja

|
02.11.2005 19:00:54
|
|
|
tjah.isegi minu kaardiga on peaaegu mängitav, kuid peale great wonderi ehitamise lõppu tulev video paneb mängu pange Muidu mäng on sigalahe.
|
|
Kommentaarid: 73 loe/lisa |
   |
68 |
|
tagasi üles |
|