Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
exfibit
HV vaatleja

|
24.10.2005 18:19:24
jama kõvakettaga |
|
|
püüan siis panna Samsungi 80gb kõvaketast vanemale arvutile taha.
ennem on olnud mingi 2gb kettad taga.
ja nüüd mis iganes pidi ma nende jumperitega ja Bioses ei mängi olen ma jõudnud selleni:
*mul on bioses pandud primary master auto jne ehk siis arvuti otsib ise selle ketta üles ja teeb kindlaks.
jumber on ka nagu paigas. ja tulemuseks on see, et bootimisel decting primary master..............none või siis jääbgi seda otsima.
ühe korra ta isegi tunnistas, siis kui ma panin ta mingi limiteeritiud variandiga(32GB) jooksma.
siis ma midagi mudisin ja asi jõudis sama kaugele(ehk siis mitte kuskile), kui alguses. panin siis kõik samamoodi tagasi nagu siis kui ma korra tööle sain, aga ei midagi.
|
|
Kommentaarid: 3 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
3 |
|
tagasi üles |
|
 |
roostevaba
HV veteran

|
24.10.2005 18:20:28
|
|
|
järelikult bios ei toeta nii suurt hdd-d. kas biosi update või uus emme.
_________________ White Powwa! |
|
Kommentaarid: 173 loe/lisa |
   |
161 |
|
tagasi üles |
|
 |
exfibit
HV vaatleja

|
24.10.2005 18:26:39
|
|
|
pragult tahaks küll pahasti öelda.
eks ma hakkan siis Biose uuenduse suunas rühkima.
loodame, et see emaplaat seda ikka kokkuvõttes võimaldab.
tänud nõuande eest!
|
|
   |
3 |
|
tagasi üles |
|
 |
Smoking
HV Guru

|
25.10.2005 10:58:03
|
|
|
Noo, aga biosi uuendamisel on omad miinused ka kui võtad vale uuenduse siis on suur tõenäosus, et emaplaat ütleb ülesse. Ja pole garanteeritud, et biosi uuendamine sinu muret parandab.
|
|
Kommentaarid: 360 loe/lisa |
   |
2 :: |
1 :: |
298 |
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
25.10.2005 11:11:16
|
|
|
exfibit: Võta HDD tootja kodulehelt tema enda formaatimisprogramm ja käi sellega ketas üle. Ehk siis selle programmiga kontrollitakse Su arvuti BIOS üle ja kui vaja, siis pannakse tööle selline asi nagu EZ-BIOS. Ning seejärel töötab igal juhul see HDD Sinu arvutis
Ja vaevalt, et leiad BIOS-i uuendust, kuhu on 80GB ketta tugi sisse kirjutatud. Tõenäoliselt on max. tugi 32GB...
|
|
Kommentaarid: 284 loe/lisa |
   |
2 :: |
11 :: |
211 |
|
tagasi üles |
|
 |
exfibit
HV vaatleja

|
26.10.2005 15:25:58
|
|
|
Tahanteada: ketas on see: Samsung SpinPoint P80 Series SP0802N 80GB 7200rpm UDMA/133 2MB
ja OP on 98se. oleksid sa nii lahke ja otsikisid selle ise üles .
asjaga jõudsin nii kaugele, et sain kaks kettast korraga funkama. esimese keta(mille mahutavus on 2GB oli siis esimene master) ja teine see samsung oli teise master. aga oli selline lugu, et ei saanud kuidagi rome taha. hakkasin siis neid taha panema ja mängisin ka jumperid ümber. aga tühjagi BIOSes on kõik kettad olemas ja CDROM ka, aga WINi jõua ainult üks kettas ilma ROMita. panin kõik täpselt samamoodi tagasi nagu oli siis, kui kaks kettast korraga töötas. sellest polnud kasu, sest asi lõppes ikka nii, et WIN tunnistas 2GB ketast.
mida nüüd?
või mis mul kahe silma vahele on jäänud?
EDIT:jess hakkama sain
kaks ketast oli üksteise peal. pealmine oli see samsung. ja kuna kettad on alt katmata, siis arvatavasti mingi lühis vms. viimane kord kui ta veel töötas, siis nagu oleks tal särts ühtlaselt maha keeratud(kettapöörded läksid aeglaselt maha)
ilgal juhul on lugu nii, et kui kettale särtsu anda siis teeb ta vaikselt ainult tõka-tõka-tõka(suhteliselt kiires tempos). on asi väga lootusetu või annab veel midagi teha? kuna suht peen töö siis niisama ei tahaks teda lahti kiskuda.
EDIT(2):uudishimu ei andnud rahu ja kiusasin seda kettast natuke veel. panin talle säru taha. ta nagu püüab tuure üles kruttida, aga midagi nagu käiks vastu ja ta jääb seisma.(enam ma teda ei torgi, ajab asja ehk veel hullemaks)
|
|
   |
3 |
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|